Προβληματισμός περί γάμου
Συντονιστής: Συντονιστές
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Δόμνα να με συγχωρείς που επεμβαίνω συνέχεια, αλλά έχω την άποψη ότι εφόσον επιλέγεις την κοσμική ζωή δεν είναι τόσο κακό να περιποιηθείς την εμφάνισή σου! Αρκεί να μην φθάσεις σε προκλητικές ακρότητες. Εξ' άλλου κι εσύ, έμμεσα, το ίδιο ζήτησες απ΄τον παληκάρι που σε ήθελε.
Σε μια όμως κοινωνία, όπως έχει διαμορφωθεί, όπου οι περισσότερες κοπέλες χαρίζουν απλόχερα τα κάλη τους στα αντρικά βλέματα, δεν μπορείς να βρίσκεσαι στο άλλο άκρο. Φοβάμαι ότι έτσι δεν θα τύχεις προσοχής από άτομα αξιόλογα. Μπορείς να προσέχεις περισσότερο την εμφάνισή σου, τόσο, ώστε ένα αντρικό βλέμμα που δεν ενδιαφέρεται για εφήμερες σχέσεις, αλλά για κάτι σοβαρό και μακροχρόνιο, να σε προσέξει.
Σε μια όμως κοινωνία, όπως έχει διαμορφωθεί, όπου οι περισσότερες κοπέλες χαρίζουν απλόχερα τα κάλη τους στα αντρικά βλέματα, δεν μπορείς να βρίσκεσαι στο άλλο άκρο. Φοβάμαι ότι έτσι δεν θα τύχεις προσοχής από άτομα αξιόλογα. Μπορείς να προσέχεις περισσότερο την εμφάνισή σου, τόσο, ώστε ένα αντρικό βλέμμα που δεν ενδιαφέρεται για εφήμερες σχέσεις, αλλά για κάτι σοβαρό και μακροχρόνιο, να σε προσέξει.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
-
Domna
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Οχι, βρε λεβέντη μου , δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα που επεμβαίνεις, ίσα ίσα που χαίρομαι που καταγράφεις την γνώμη σου . Μάλλον έχεις δίκαιο με αυτό που λες , απλά εγώ δυστάζω να το κάνω γιατί σκέφτομαι τα τελώνια . Οι φίλες μου μου είπαν ακόμη να βάλω και σκουλαρικάκια . Στην ενορία μου όμως υπάρχει μια κοπέλλα που παντρεύτηκε παρόλο που δεν βαφόταν και ούτε και ντυνόταν και τόσο κομψά . Αυτή τότε πως το κατάφερε και παντρεύτηκε ;;;
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
-
Domna
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
18ον. Τελώνιον των χρωματοπροσώπων.
Και μιλώντας φθάσαμεν στο τελώνιο το οποίον εξετάζει άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι καλλωπίζουν τα πρόσωπα τους με διάφορα χρώματα, και μυρωδικά και δεν ευχαριστούνται με το κάλλος που τους έδωσεν ο Θεός. Εγώ είχα χρωματισθή δύο φορές στη ζωή μου και οι δαίμονες εξέταζαν να με κρατήσουν οι Άγγελοι όμως επάλευαν με πολύν κόπον φέρνοντας τις καλές μου πράξεις, και κερδίζοντας αναχωρίσαμεν.
Γι αυτό τον λόγο δυστάζω να βάφομαι .
Και μιλώντας φθάσαμεν στο τελώνιο το οποίον εξετάζει άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι καλλωπίζουν τα πρόσωπα τους με διάφορα χρώματα, και μυρωδικά και δεν ευχαριστούνται με το κάλλος που τους έδωσεν ο Θεός. Εγώ είχα χρωματισθή δύο φορές στη ζωή μου και οι δαίμονες εξέταζαν να με κρατήσουν οι Άγγελοι όμως επάλευαν με πολύν κόπον φέρνοντας τις καλές μου πράξεις, και κερδίζοντας αναχωρίσαμεν.
Γι αυτό τον λόγο δυστάζω να βάφομαι .
- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Τα τελώνια είναι παραστατικός τρόπος απεικόνισης της μετά τη μετάσταση κρίσης, αλλά η τόσο μεγάλη λεπτομέρεια θυμίζει περισσότερο δυτικά πρότυπα και όχι Ορθόδοξη Θεολογία.
Αμαρτία είναι ότι μας απομακρύνει από το Θεό και δεν νομίζω ότι η διακριτικά επιμελημένη εμφάνιση απομακρύνει μια γυναίκα από το Θεό. Σίγουρα την απομακρύνει το να κάθεται με τις ώρες στον καθρέφτη, αλλά επίσης την απομακρύνει και το να μη φροντίζει τον εαυτό της σε βαθμό να σκανδαλίζει όσους τη βλέπουν. Οι ακρότητες είναι πάντα λάθος η διάκριση αντίθετα βοηθά σ΄όλες τις περιπτώσεις.
Αρμόδιος να σε βοηθήσει στη διάκριση μεταξύ σωστού και λάθος τρόπου φροντίδας της εμφάνισης είναι ο Πνευματικός σου.
Αμαρτία είναι ότι μας απομακρύνει από το Θεό και δεν νομίζω ότι η διακριτικά επιμελημένη εμφάνιση απομακρύνει μια γυναίκα από το Θεό. Σίγουρα την απομακρύνει το να κάθεται με τις ώρες στον καθρέφτη, αλλά επίσης την απομακρύνει και το να μη φροντίζει τον εαυτό της σε βαθμό να σκανδαλίζει όσους τη βλέπουν. Οι ακρότητες είναι πάντα λάθος η διάκριση αντίθετα βοηθά σ΄όλες τις περιπτώσεις.
Αρμόδιος να σε βοηθήσει στη διάκριση μεταξύ σωστού και λάθος τρόπου φροντίδας της εμφάνισης είναι ο Πνευματικός σου.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ο κάθε ένας από εμάς έχει τις δικές του "ιδιαιτερότητες" και γούστα. Κι εγώ τα σκουλαρίκια ούτε που τα προσέχω! Σε κάποιον άλλον (που μπορεί να είναι εξαίρετο παιδί) πιθανόν να αρέσουν! Δες τις σε εκφράζει εσένα καλύτερα!Domna έγραψε:Στην ενορία μου όμως υπάρχει μια κοπέλλα που παντρεύτηκε παρόλο που δεν βαφόταν και ούτε και ντυνόταν και τόσο κομψά . Αυτή τότε πως το κατάφερε και παντρεύτηκε ;;;
Όσο για τα τελώνια, αν κορίτσι μου αυτές είναι οι αμαρτίες σου, πρέπει να μιλάμε για την Αγία Δομινίκη την νεώτερη, την εκ Γερμανίας!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
-
Domna
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Λεβέντες, σας ευχαριστώ θερμότατα, για τις συμβουλές σας . Μου δίνεται
ελπίδα . Οι γνώμες σας είναι πολύτιμες . Να στε πάντα καλά !!! Filota , ναι και εγώ αυτό πιστεύω ότι ο μόνος που μπορεί να με συμβουλέψει σωστά είναι ο πνευματικός μου .
ελπίδα . Οι γνώμες σας είναι πολύτιμες . Να στε πάντα καλά !!! Filota , ναι και εγώ αυτό πιστεύω ότι ο μόνος που μπορεί να με συμβουλέψει σωστά είναι ο πνευματικός μου .
-
Domna
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Filota , θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι . Δηλαδή δεν υπάρχουν τελώνια ; Αφού το διαβεβαιώνουν Αγιοι και Πατέρες της Εκκλησίας , δηλαδή τα οράματα τους .
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας

Εχω εναν ξεδελφο και εναν πολυ καλο μου φιλο ,ο οποιοι παντρευτηκαν ,πολυ ωραιες κοπελες.Γνωριζα και τις δυο,και οταν καθοσουν να μιλησεις μαζι με τις κοπελες ,το μονο που τους ενδιεφερε ηταν ,να αρεσουν .Και ποιο το ωφελος της ομορφιας τους ,και τα δυο ζευγαρια πανω στο 1 χρονου γαμου ,χωρισαν.και εχω και μια κουμπαρα η οποια το λεει ξεκαθαρα οτι ,δεν ηταν τρελλα ερωτευμενη ,αλλα παντρευτηκε γιατι ειδε οτι εναι καλο παιδι.Εβαλε τη λογικη πανω απο τα συναισθηματα και περναει και πολυ ωραια.Και ειμαι και εγω που παντρευτηκα ,απο αυτο το τρελλο κλικ που λενε ,εναν πολυ ομορφο αντρα,που τον κυνηγανε ολα τα πιπινια.Τι να πω ,δεν ξερω,μαλλον ειναι του καθενος το γραμμενο απο το θεο.Αν και οταν ειναι να γινει θα γινει.
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
-
Domna
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Σμαρώ, εγώ δεν είπα ότι θέλω ένα όμορφο παλικάρι. Ούτε και λέω ότι το παλικάρι που θέλω πρέπει να φαίνεται έτσι και έτσι . Εγώ θέλω να υπάρχει έλξη . Οταν πρωτογνώρισα το παλικάρι στο οποίο είμαι ερωτευμένη, έπαθα την πλάκα μου. Δεν μπορείς να πεις ότι είναι όμορφο παλικάρι . Είναι κοντός και δεν έχει μαλλιά και επίσης είναι βραδύγλωσσος . Δεν τον ερωτεύτηκα αμέσως όταν τον γνώρισα αλλά μετά από περίπου ενάμιση μήνες έγινε αυτό και αισθάνθηκα και συνεχίζω να αισθάνομαι έλξη . Τον γερμανό τον γνωρίζω εδώ και δύο χρόνια και όμως δεν αισθάνομαι απολύτως τίποτα γι αυτόν .
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας

Καποια στιγμη Δομνα οταν θα θελησει ο καλος θεουλης μας θα χτυπησουν και οι δυο καρδιες συγχρονος και τοτε ,θα μας γραψεις με κεφαλαια γραμματα ,,ΕΡΩΤΕΥΤΗΚΑ,,.Μονο να μην αγχωνεσε .ο θεος ξερει ποτε θα γινει αυτο το ωραιο .Εως τοτε κανε εσυ την προσευχουλα σου ,εχε πιστη στο θεο και ολα θα γινουν.Μου θυμιζεις εμενα ,μονο σε αλλο θεμα .Εγω σον και καλα ,θελω να πιστεψει ο αντρας μου ,και εσυ σον και καλα θελεις να παντρευτεις.Οτι και να κανουμε εμεις ειναι ματαιο.Ο θεος ξερει Το ποτεπρεπει να ειναι η καταλληλη στιγμη.Κουραγιο λοιπον και πολυ πιστη 
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.