ΔΕΝ ΠΑΝΤΡΕΥΩΜΑΙ ΕΓΩ
ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΩ
ΑΠΛΑ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΕΙΔΑ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ........
ΟΠΟΙΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΔΕΝ ΣΥΜΕΝΕΙ ΟΤΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ
ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ ΜΟΥ
ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΣ ΓΙΑ .......
ΟΥΤΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΜΑΙ
Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

Εktistos έγραψε:Όταν βρέθηκα σ' αυτή τη θέση κι έψαχνα να βρω σύντροφο και ρώτησα έναν αγιορείτη γέροντα μου έδωσε την εξής απάντηση. Θα προσεύχεσαι και θα λες στον Θεό απλά:
Θεέ μου όπου κι αν βρίσκεται τώρα το άλλο μου μισό φύλαξέ την, φώτισέ την και όταν έρθει η ευλογημένη εκείνη ώρα φέρτην μου στα πόδια μου!
Μετά από 4 χρόνια προσευχής ήρθε το ποθούμενο! :D και μάλιστα πολύ καλύτερη και πιο "αναβαθμισμένη" από ότι φανταζόμουνα.
Ο Θεός με λυπήθηκε αν και εγώ φέρθηκα πονηρά. Επειδή κάποιος μου είπε ότι αυτό που κατηγορείς αυτό θα σου 'ρθει άρχισα κι εγώ να κατηγορώ και να κατακρίνω τις χριστιανές και τις όμορφες!!!
Κι από την πολλή κατάκριση την πάτησα!!!
Λειτούργησε από την καλή ο πνευματικός νόμος!!! :hello1:
Κι από τότε εύχομαι όπως τακτοποίησε εμένα ο Θεός να τακτοποιήσει όλα τα παιδιά του κόσμου!
:-kktistos έγραψε:Όταν βρέθηκα σ' αυτή τη θέση κι έψαχνα να βρω σύντροφο και ρώτησα έναν αγιορείτη γέροντα μου έδωσε την εξής απάντηση. Θα προσεύχεσαι και θα λες στον Θεό απλά:
Θεέ μου όπου κι αν βρίσκεται τώρα το άλλο μου μισό φύλαξέ την, φώτισέ την και όταν έρθει η ευλογημένη εκείνη ώρα φέρτην μου στα πόδια μου!
Μετά από 4 χρόνια προσευχής ήρθε το ποθούμενο! :D και μάλιστα πολύ καλύτερη και πιο "αναβαθμισμένη" από ότι φανταζόμουνα.
Ο Θεός με λυπήθηκε αν και εγώ φέρθηκα πονηρά. Επειδή κάποιος μου είπε ότι αυτό που κατηγορείς αυτό θα σου 'ρθει άρχισα κι εγώ να κατηγορώ και να κατακρίνω τις χριστιανές και τις όμορφες!!!
Κι από την πολλή κατάκριση την πάτησα!!!
Λειτούργησε από την καλή ο πνευματικός νόμος!!! :hello1:
Κι από τότε εύχομαι όπως τακτοποίησε εμένα ο Θεός να τακτοποιήσει όλα τα παιδιά του κόσμου!

Αυτό που λες φιλε panos συμφωνεί με την άποψη οτι υφίσταται η "ητοιμασμένη". Επειδή όμως ο Θεός είναι στοργικός πατέρας, μάλλον δε θα αγνοήσει τα αισθητικά μας κριτήρια όταν σχεδιάζει την "μία" που μας έχει προορίσει εν ελευθερία, και δε θα μας προτείνει έναν εντελώς εκτός του γούστου μας σύντροφο... ειδεμή πώς θα τελείται και η "σύζευξις" των συζύγων; Ειδικά στον άντρα, αν δεν εξιτάρεται απο τη γυναίκα που έχει δίπλα του, αυτό το πράγμα δεν κρύβεται...panos0 έγραψε: Εγω πιστευω οτι, μαλλον, ο Θεος εχει διαλεξει καποια για τον καθε ενα, αλλα ειναι στο χερι μας να την δεχθουμε η να την απορριψουμε.
Μπορει να την συναντησουμε και να μην δωσουμε καμια σημασια, γιατι απλα θα μοιαζει με τον Κουασιμοδο.... :D :D :D :D .
Σωστό, αλλά εξαιρετικά μεροληπτικό, καθώς κι εμείς παιδιά Του είμαστε... Δεν αναπαύομαι στη σκέψη ότι μερίμνησε ο Κύριος μόνο για τον Τωβία (γυός του Τωβίτ) και να είπε "οι άλλοι ας βρούν κάποια μόνοι τους, δεν ασχολούμαι".panos0 έγραψε: Το οτι προοριστικε καποια γυναικα για τον Τωβιτ δεν σημαινει οτι εχει προοριστει μια και για εμενα..
panos0 έγραψε: Ειναι σχεδον αδυνατον να μπορεσει καποιος να καταλαβει οτι μια γυναικα η ενας αντρας ειναι σταλμενος απο τον Θεο για ταιρι. Τα αναποδεικτα στις πλειστες των περιπτωσεων "σημαδια" οτι καποιος ειναι σταλμενος απο τον Θεο, μπορει να μην ειναι τιποτα αλλο απο απλα δημιουργηματα του μυαλου μας.
.

Φίλε ktistos απο τη διατύπωση του γέροντα, συνάγεται ότι υπάρχει η "ητοιμασμένη", αφού λέει "το άλλο μου μισό".ktistos έγραψε:Όταν βρέθηκα σ' αυτή τη θέση κι έψαχνα να βρω σύντροφο και ρώτησα έναν αγιορείτη γέροντα μου έδωσε την εξής απάντηση. Θα προσεύχεσαι και θα λες στον Θεό απλά:

Ευχαριστώ φίλε Byzantine_Spirit, είναι ένα θέμα που με καίει...Byzantine_Spirit έγραψε:Καταρχάς πάρα πολύ ωραίο θέμα και μπράβο σου.
Προσωπικά πιστεύω ακράδαντα, πως για κάθε άνδρα υπάρχει μία συγκεκριμένη γυναίκα και το αντίστροφο.
Αυτό που λέμε εν ολίγοις, το άλλο μισό.
Το να βρεί κάποιος την αδελφή ψυχή, είναι σίγουρα κατ' εμέ θείο δώρο.
Και όταν κάτι προέρχεται απο το Θεό, πως είναι δυνατόν να μην το αναγνωρίσουμε;
Όταν κάτι είναι εκ Θεού, τα γεγονότα έρχονται ένα προς ένα και και ανεμπόδιστα.
Ανοίγει ο δρόμος και τα σημάδια είναι φανερά.
Αρκεί να υπάρχει πίστη και να γίνεται προσευχή.