Υπάρχει ένας & μοναδικός "ετοιμασμένος" σύντροφος;

Ψυχολογικά Θέματα

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

Απάντηση
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από plagiaskepsi »

κουμπαρε μου

ΔΕΝ ΠΑΝΤΡΕΥΩΜΑΙ ΕΓΩ
ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΩ

ΑΠΛΑ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΕΙΔΑ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ........
ΟΠΟΙΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΔΕΝ ΣΥΜΕΝΕΙ ΟΤΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ ΜΟΥ
ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΣ ΓΙΑ .......

ΟΥΤΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΜΑΙ :sad: :sad: :sad:
alexandergreek
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από alexandergreek »

ktistos έγραψε:Όταν βρέθηκα σ' αυτή τη θέση κι έψαχνα να βρω σύντροφο και ρώτησα έναν αγιορείτη γέροντα μου έδωσε την εξής απάντηση. Θα προσεύχεσαι και θα λες στον Θεό απλά:
Θεέ μου όπου κι αν βρίσκεται τώρα το άλλο μου μισό φύλαξέ την, φώτισέ την και όταν έρθει η ευλογημένη εκείνη ώρα φέρτην μου στα πόδια μου!
Μετά από 4 χρόνια προσευχής ήρθε το ποθούμενο! :D και μάλιστα πολύ καλύτερη και πιο "αναβαθμισμένη" από ότι φανταζόμουνα.
Ο Θεός με λυπήθηκε αν και εγώ φέρθηκα πονηρά. Επειδή κάποιος μου είπε ότι αυτό που κατηγορείς αυτό θα σου 'ρθει άρχισα κι εγώ να κατηγορώ και να κατακρίνω τις χριστιανές και τις όμορφες!!!
Κι από την πολλή κατάκριση την πάτησα!!!
Λειτούργησε από την καλή ο πνευματικός νόμος!!! :hello1:
Κι από τότε εύχομαι όπως τακτοποίησε εμένα ο Θεός να τακτοποιήσει όλα τα παιδιά του κόσμου!
Ε

Κατ' αρχάς, ο γέροντας ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι υπάρχει το "ετοιμασμένο' έτερον ήμισυ, και είναι θέμα προσευχής και Πνευματικής ζωής να μην το χάσουμε αλλά να το διακρίνουμε και να το κρατήσουμε.

Κατ δεύτερον: Εκπληκτικό αυτό που έκανες! Αλλά κι εσύ, και χριστιανή και όμορφη; Φαταούλα (πλακα κανω) ! Σε κατακρίνω αδελφέ το λοιπόν, που έχεις και Χριστιανή και όμορφη γυναίκα...!! (ελπίζω να λειτουργήσει κι εδώ ο Πνευματικός νόμος).
Christos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Christos »

ktistos έγραψε:Όταν βρέθηκα σ' αυτή τη θέση κι έψαχνα να βρω σύντροφο και ρώτησα έναν αγιορείτη γέροντα μου έδωσε την εξής απάντηση. Θα προσεύχεσαι και θα λες στον Θεό απλά:
Θεέ μου όπου κι αν βρίσκεται τώρα το άλλο μου μισό φύλαξέ την, φώτισέ την και όταν έρθει η ευλογημένη εκείνη ώρα φέρτην μου στα πόδια μου!

Μετά από 4 χρόνια προσευχής ήρθε το ποθούμενο! :D και μάλιστα πολύ καλύτερη και πιο "αναβαθμισμένη" από ότι φανταζόμουνα.
Ο Θεός με λυπήθηκε αν και εγώ φέρθηκα πονηρά. Επειδή κάποιος μου είπε ότι αυτό που κατηγορείς αυτό θα σου 'ρθει άρχισα κι εγώ να κατηγορώ και να κατακρίνω τις χριστιανές και τις όμορφες!!!
Κι από την πολλή κατάκριση την πάτησα!!!
Λειτούργησε από την καλή ο πνευματικός νόμος!!! :hello1:
Κι από τότε εύχομαι όπως τακτοποίησε εμένα ο Θεός να τακτοποιήσει όλα τα παιδιά του κόσμου!
:-k
Άβαταρ μέλους
panos0
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panos0 »

Ειναι τοσοι οι παραγοντες που εμπλεκονται ωστε δεν νομιζω να υπαρχει ξεκαθαρη απαντηση.
Σιγουρα υπαρχουν λογικα αδιεξοδα και στις 2 απαντησεις (ναι,οχι).

Εγω πιστευω οτι, μαλλον, ο Θεος εχει διαλεξει καποια για τον καθε ενα, αλλα ειναι στο χερι μας να την δεχθουμε η να την απορριψουμε.
Μπορει να την συναντησουμε και να μην δωσουμε καμια σημασια, γιατι απλα θα μοιαζει με τον Κουασιμοδο.... :D :D :D :D

Σκεψεις,
Το οτι προοριστικε καποια γυναικα για τον Τωβιτ δεν σημαινει οτι εχει προοριστει μια και για εμενα.
Ειναι σχεδον αδυνατον να μπορεσει καποιος να καταλαβει οτι μια γυναικα η ενας αντρας ειναι σταλμενος απο τον Θεο για ταιρι. Τα αναποδεικτα στις πλειστες των περιπτωσεων "σημαδια" οτι καποιος ειναι σταλμενος απο τον Θεο, μπορει να μην ειναι τιποτα αλλο απο απλα δημιουργηματα του μυαλου μας.
Εχει δωσει ο Θεος τις εντολες ωστε μονοι μας να ξερουμε τι να πραξουμε, ισως να το κανει σε εξαιρετικες περιπτωσεις μονο.
alexandergreek
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

panos0 έγραψε: Εγω πιστευω οτι, μαλλον, ο Θεος εχει διαλεξει καποια για τον καθε ενα, αλλα ειναι στο χερι μας να την δεχθουμε η να την απορριψουμε.
Μπορει να την συναντησουμε και να μην δωσουμε καμια σημασια, γιατι απλα θα μοιαζει με τον Κουασιμοδο.... :D :D :D :D .
Αυτό που λες φιλε panos συμφωνεί με την άποψη οτι υφίσταται η "ητοιμασμένη". Επειδή όμως ο Θεός είναι στοργικός πατέρας, μάλλον δε θα αγνοήσει τα αισθητικά μας κριτήρια όταν σχεδιάζει την "μία" που μας έχει προορίσει εν ελευθερία, και δε θα μας προτείνει έναν εντελώς εκτός του γούστου μας σύντροφο... ειδεμή πώς θα τελείται και η "σύζευξις" των συζύγων; Ειδικά στον άντρα, αν δεν εξιτάρεται απο τη γυναίκα που έχει δίπλα του, αυτό το πράγμα δεν κρύβεται...
panos0 έγραψε: Το οτι προοριστικε καποια γυναικα για τον Τωβιτ δεν σημαινει οτι εχει προοριστει μια και για εμενα..
Σωστό, αλλά εξαιρετικά μεροληπτικό, καθώς κι εμείς παιδιά Του είμαστε... Δεν αναπαύομαι στη σκέψη ότι μερίμνησε ο Κύριος μόνο για τον Τωβία (γυός του Τωβίτ) και να είπε "οι άλλοι ας βρούν κάποια μόνοι τους, δεν ασχολούμαι".
panos0 έγραψε: Ειναι σχεδον αδυνατον να μπορεσει καποιος να καταλαβει οτι μια γυναικα η ενας αντρας ειναι σταλμενος απο τον Θεο για ταιρι. Τα αναποδεικτα στις πλειστες των περιπτωσεων "σημαδια" οτι καποιος ειναι σταλμενος απο τον Θεο, μπορει να μην ειναι τιποτα αλλο απο απλα δημιουργηματα του μυαλου μας.
.

Εδώ υπάρχει ένα θέμα: Συμφωνούμε ότι χωρίς την άνωθεν πληροφορία, εμείς θα κάνουμε λάθος, διότι υπεισέρχονται τα πάθη μας, ο διάβολος και οι άλλοι άνθρωποι, που μας επηρεάζουν ("ο διάβολος, η σάρκα και ο κόσμος", οι εχθροί της σωτηρίας, κατα τον Αγ.Κοσμά τον Αιτωλό). Αρα συμφωνούμε ότι έχουμε ανάγκη την άνωθεν πληροφορία προκειμένου να εντοπίσουμε την "ητοιμασμένη" σύντροφο, αν αυτη υπάρχει. Δε δεχόμαστε "πεπρωμένο ή κισμέτ", αλλά ελεύθερα ο Κύριος μας προτείνει εκείνη που έχει ετοιμάσει, κι εμείς μπορεί να την προσπεράσουμε...

Σε ομιλία του Σεβ.Μητρ.κ.Ν.Χατζηϊωάννου, ο Σεβ. μας διηγήθηκε πώς κάποιος νέος δέχθηκε τη συμβουλή του π.Πορφυρίου προκειμένου να του αποκαλύψει ο Θεός τη σύντροφό του. Παρήγγειλε λοιπόν 40λείτουργο με αυτό το αίτημα. Και την 40στη μέρα, γνώρισε σε μια αγρυπνία τη μέλλουσα γυναίκα του...

Κάποιος σύγχρονος Πατέρας (Φιλόθεος Ζερβάκος; ) έλεγε ότι "η επιλογή συντρόφου είναι κυρίως υπόθεση γονάτων" (δηλαδή προσευχής).

Είμαστε λοιπόν ελεύθεροι να παντρευτούμε όποια θέλουμε, όλοι συτμφωνούμε. Δεν υπάρχει πεπρωμένο. Το ερώτημα είναι όμως το εξής: Υπάρχει κάποια, μία και μοναδική, η οποία ετοιμάστηκε απο τον Θεό "προ αιώνος" (πριν φτιαχτεί ο υλικός κόσμος) ειδικά για τον καθένα απο εμάς (πλήν μοναχών κλπ), ή απλά διαλέγουμε μια απο το σωρό, έστω με προσευχή, κριτήρια ανθρώπινα, κριτήρια πνευματικά κλπ;

Ίσως κάποιους να τους αναπαύει περισσότερο το ενδεχόμενο να υπάρχει η "ετοιμασμένη" , διότι πλέον δε χρειάζεται να βάζουν ανθρώπινα - πνευματικά κριτήρια με το λογισμό τους, αλλά αρκεί να αγωνιστούν χωρίς λογισμούς και ίδιον θέλημα, με πνευματικό τρόπο, προκειμένου να ελκύσουν τη Χάρη, που θα τους υποδείξει την "ετοιμασμένη¨. Δηλαδή εμπιστεύονται πλήρως τον εαυτό τους στα χέρια του Θεού, και και στην πρόνοιά Του να ετοιμάσει για εμάς, προ αιώνος, τη σύντροφο της ζωής μας, που θα τη σώσουμε και θα μας σώσει (μόνο ο Χριστός σώζει αλλά οι άνθρωποι μπορούν να παίξουν σωτηριώδη ρόλο).
alexandergreek
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Φίλε ktistos απο τη διατύπωση του γέροντα, συνάγεται ότι υπάρχει η "ητοιμασμένη", αφού λέει "το άλλο μου μισό".
alexandergreek
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Byzantine_Spirit έγραψε:Καταρχάς πάρα πολύ ωραίο θέμα και μπράβο σου.
Προσωπικά πιστεύω ακράδαντα, πως για κάθε άνδρα υπάρχει μία συγκεκριμένη γυναίκα και το αντίστροφο.
Αυτό που λέμε εν ολίγοις, το άλλο μισό.
Το να βρεί κάποιος την αδελφή ψυχή, είναι σίγουρα κατ' εμέ θείο δώρο.
Και όταν κάτι προέρχεται απο το Θεό, πως είναι δυνατόν να μην το αναγνωρίσουμε;
Όταν κάτι είναι εκ Θεού, τα γεγονότα έρχονται ένα προς ένα και και ανεμπόδιστα.
Ανοίγει ο δρόμος και τα σημάδια είναι φανερά.
Αρκεί να υπάρχει πίστη και να γίνεται προσευχή.
Ευχαριστώ φίλε Byzantine_Spirit, είναι ένα θέμα που με καίει...

Πίστη και Προσευχή λοιπον!
ktistos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από ktistos »

Κι αν το άλλο σου μισό καιροφυλακτεί μέσα στο Φόρουμ, εσύ πότε θα ανοίξεις τα μάτια σου; :D :D :D
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Έχω την άποψη ότι δεν μπορούμε να ξέρουμε ποια είναι η κατάλληλη σύντροφος για μας. Και δεν νομίζω ότι υπάρχει ταυτοποίηση προσώπου. Δηλαδή δεν νομίζω ότι ο Δημιουργός μας έχει πλάσει για τον συγκεκριμένο Απόστολο ΜΙΑ ΜΟΝΟ κατάλληλη γυναίκα, κι αυτή είναι η Μαρία.
Δηλαδή αν ο τρισάθλιος Απόστολος επιλέξει την Αφροξυλάνθη για γυναίκα του πηγαίνει ανεπιστρεπτί προς την κόλαση;
Νομίζω ότι η κατάλληλη γυναίκα, το alter ego, το άλλο μισό, είναι ένας μύθος! Εγώ πάντως, που δεν έχω το γνώθι σ' αυτόν, δεν γνωρίζω τι ακριβώς μου λείπει, ώστε να ξέρω ποιό μπορεί να είναι το άλλο μου μισό, το τέλειο συμπλήρωμά μου.
Αν είμαι συνειδητό μέλος της Εκκλησίας, όπως σε όλα τα σοβαρά θέματα, έτσι και σ' αυτό θα συμβουλευτώ τον πνευματικό μου.
Εγώ όμως όταν παντρεύτηκα δεν είχα πνευματικό, ούτε ήμουν συνειδητό μέλος της Εκκλησίας.
Γι' αυτό, για μένα η κατάλληλη σύντροφος είναι αυτή που παντρεύτηκα. Είναι αυτή με την οποία πήραμε την ευλογία για κοινή ζωή από το Άγιο Πνεύμα.
Με συγχωρείτε για την άγνοιά μου.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
ktistos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από ktistos »

Απόστολε το άλλο σου μισό πλάστηκε για νε σε έχει στην τσίτα!!! :D :D :D
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ψυχολογικά Θέματα”