Οικογένεια

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
lazarr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lazarr »

jimysn έγραψε:ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΙ?????
Μήπως αν είσαστε δε θα μιλούσατε-γράφατε με τόση ευκολία?????
Ο γάμος είναι μια κατάσταση της ζωής που την επιλέγουμε. Κανείς δεν μας τον επιβάλλει, ειδικά σήμερα.
Πολλοί γονείς παλιά περνούσαν άσχημα χρόνια για πολλούς λόγους....Σήμερα αυτοί θάλουν τα παιδιά τους να μη τραβήξουν τα ίδια.
Μιλάτε για υπομονή, εγωισμούς, φιληδονία.....
Ας αναλύσουμε τη λέξη σύζυγος. Σημαίνει δυο ανθρώπους που τραβάνε τον ίδιο ζυγό (κάρο). Αν κάποιος από τους δυο "μουλαρώσει" το κάρο κόλησε.....και έμεινε εκεί. Ούτε μπρος, ούτε πίσω. Τι είναι καλύτερο να γίνει?????
Η πίστη μας δίνει λύσεις....όμως...υπάρχουν και άλλα.
Π.χ. αν εγώ απατήσω τη γυμαίκα μου....τότε αυτή πρέπει να κάνει υπομονή και να το βουλώσει???? ή και το αντίθετο....τι γίνεται????
Ο τρόπος ζωής μας έχει προοδεύσει....μα είναι τρομερά δύσκολο...σήμερα να κρατήσεις οικογένεια. Δεν θέλω να φαίνομαι μεμψίμοιρος μα ούτε ουτοπικός....
Αφήστε τις θεωρίες και μιλήστε για την πρακτική της ζωής....ειδικά όσοι είναι παντρεμένοι.
Ο Θεός μας ευλογεί με το μυστήριο του γάμου και μεις κάνουμε την οικογενειακή-συζυγική μας ζωή ένα "μυστήριο" άλυτο....
ΜΗΠΩΣ ΠΝΙΓΟΜΑΣΤΕ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΝΕΡΟ?????
Αδελφέ είμαι παντρεμένος σχεδόν 20 χρονια('88-'08)και δοξάζω τον Κύριο γιατί έφερε μπροστά μου τον άνθρωπο που μου ταιριάζει και μου ανέθεσε την ανατροφή 3 παιδιών.Τα στέφανα του γάμου μας είναι απο την αρχή μπροστα στην εικόνα του Χριστού και της Παναγίας. Όπως το λες είναι, ο γάμος είναι επιλογή, μαλιστα ελεύθερη.Η βάση της ελευθερίας όμως είναι η γνώση των επιλογών αλλά και των υποχρεώσεων ,και των συνεπειών τους.Ομολογώ ότι όλα αυτά που εκ των υστέρων ξέρω και λέω δεν τα φανταζόμουνα καν ξεκινώντας την περιπέτεια του γάμου, όμως , όπως προείπα τα στέφανα τα είχα στο εικονοστάσι συνειδητά , πράγμα που σημαίνει ότι αναγνωρίζοντας την ανθρώπινη αδυναμία μου , στήριξα το όλο εγχείρημα στο Θεό.Γι αυτό νομίζω πως πέτυχε, και τόσα χρόνια βιώνω έναν γάμο διαρκώς ανανεούμενο και μια αγάπη όμοια μ'αυτήν που παρουσιάζει ο ιερός ποιητής στο άσμα ασμάτων.Και δοξάζω συνεχώς το Θεό γιαυτό.Πολύ απλά κάθε φορά που παρουσιαζόταν ένταση στη σχέση μας (πράγμα σπανιο) ή κάποιο άλλο πρόβλημα,κατέφευγα σ' Εκείνον και όλα ειρήνευαν!
Πάντως σ'αυτά τα 20 χρόνια , αυτό που κατάλαβα είναι πως ο μόνος δρόμος για την ολοκλήρωση του ανθρώπου μέσα στο γάμο , είναι αυτός της χαρούμενης θυσίας και προσφοράς στον άλλον.Μπορεί να φαίνεται τετριμμένο, αλλά ισχύει.Μπορεί να έχει πολύν κόπο , αλλά βγαίνει.Δόσε με χαρά στο ταίρι σου βοήθεια και συμπαράσταση, σεβασμό και αγάπη ,και τότε με μιας όλα τα στραβά τα διορθώνει ο Χριστός .Και παίρνει και τον κόπο σου , σε αλαφρώνει.Και να δείτε τότε πόση χαρά νιώθουν τα παιδιά και πως ξεσυνερίζονται και μεταξύ τους στις δουλιές του σπιτιού και μ'αυτόν το τρόπο μαθαίνουν να κάνουν με τη σειρά τους το ίδιο όταν έρθει η ώρα τους!
Χριστός γαρ εγήγερται, ευφροσύνη αιώνιος...
jimysn
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από jimysn »

Η ουσία δηλαδή είναι η κατα Χριστόν ζωή....η κατ'οίκον εκκλησία. Συμφωνούμε πως αυτό είναι η οικογένεια..

Για να χαλαρώσουμε....

Ποια είναι η καλή σύζυγος????
Αυτή που βοηθά τον άντρα της στο πλύσιμο των πιάτων....

Τι τρομάζει περισσότερο έναν άντρα????
Να του πετάξουν στο δρόμο....απο πίσω ρύζι.

Αν θέλουν κι άλλοι έγγαμοι να γράψουν....'ωστε να μοιραστούμε εμπειρίες οικογενειακής εν Χριστώ ζωής.
Και εγώ είμαι έγγαμος εδώ και 18 χρόνια. Υπάρχουν καλές και "κακές" στιγμές στη ζωή μας. Όλα ξεπερνιούνται με προσευχή. Ειδικά τα "βάσανα" με τα παιδιά. Ένα που βοηθά την οικογένεια νομίζω είναι ο κοινός πνευματικός και γενικότερα η πνευματική ζωή. Πιο πολύ από όλα είναι η στάση ζωής μας. Αυτό μένει και στα παιδιά μας....Και για να μη ξεχνιόμαστε ο σταυρός του καθένα μας οδηγεί στην αιώνια ζωή.
sunday
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από sunday »

ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΟΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΙΛΕΝΑΔΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΠΟΙΟΣ ΣΕΒΕΤΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΒΛΑΚΑΣ Η ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΕΡΩΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΟΥΝ ΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

[quote="mirto"
ΟΛΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ "ΚΑΘΩΣΠΡΕΠΙΣΜΟ" ΚΑΙ ΘΥΣΙΕΣ .... ΑΛΛΑ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΘΥΜΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΩΝ "ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ" ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ!!!!!!!!!!!!![/quote]

Ας μην ειμαστε ηθελημενα τυφλοι και κουφοι ...
Το Χριστο μαχομαστε και χτυπαμε στα προσωπα αυτων των αδελφων.
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

lazarr έγραψε: Πάντως σ'αυτά τα 20 χρόνια , αυτό που κατάλαβα είναι πως ο μόνος δρόμος για την ολοκλήρωση του ανθρώπου μέσα στο γάμο , είναι αυτός της χαρούμενης θυσίας και προσφοράς στον άλλον.Μπορεί να φαίνεται τετριμμένο, αλλά ισχύει.Μπορεί να έχει πολύν κόπο , αλλά βγαίνει.Δόσε με χαρά στο ταίρι σου βοήθεια και συμπαράσταση, σεβασμό και αγάπη ,και τότε με μιας όλα τα στραβά τα διορθώνει ο Χριστός .Και παίρνει και τον κόπο σου , σε αλαφρώνει.Και να δείτε τότε πόση χαρά νιώθουν τα παιδιά και πως ξεσυνερίζονται και μεταξύ τους στις δουλιές του σπιτιού και μ'αυτόν το τρόπο μαθαίνουν να κάνουν με τη σειρά τους το ίδιο όταν έρθει η ώρα τους!

Συμφωνω και επαυξανω .Επισης συμφωνω με αυτο που ειπες πιο πανω αδελφε μου. Οσα ξερω τωρα περι γαμου και οικογενειας,δεν τα φανταζομουνα καν οταν παντρευομουνα.
Αλλα το ιδιο ισχυει και με το επαγγελμα,και με τη ζωη γενικα...
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
lazarr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lazarr »

jimysn έγραψε:Η ουσία δηλαδή είναι η κατα Χριστόν ζωή....η κατ'οίκον εκκλησία. Συμφωνούμε πως αυτό είναι η οικογένεια..

Για να χαλαρώσουμε....

Ποια είναι η καλή σύζυγος????
Αυτή που βοηθά τον άντρα της στο πλύσιμο των πιάτων....

Τι τρομάζει περισσότερο έναν άντρα????
Να του πετάξουν στο δρόμο....απο πίσω ρύζι.

Αν θέλουν κι άλλοι έγγαμοι να γράψουν....'ωστε να μοιραστούμε εμπειρίες οικογενειακής εν Χριστώ ζωής.
Και εγώ είμαι έγγαμος εδώ και 18 χρόνια. Υπάρχουν καλές και "κακές" στιγμές στη ζωή μας. Όλα ξεπερνιούνται με προσευχή. Ειδικά τα "βάσανα" με τα παιδιά. Ένα που βοηθά την οικογένεια νομίζω είναι ο κοινός πνευματικός και γενικότερα η πνευματική ζωή. Πιο πολύ από όλα είναι η στάση ζωής μας. Αυτό μένει και στα παιδιά μας....Και για να μη ξεχνιόμαστε ο σταυρός του καθένα μας οδηγεί στην αιώνια ζωή.
Πολύ σωστά ο κοινός πνευματικός είναι κλειδί για τη σωστή πορεία των συζύγων και του γάμου.
Καλή σύζυγος είναι αυτή που μοιράζεται τα πάντα με τον άνδρα της, και προ παντός τον βοηθά ουσιαστικά να γίνεται καλύτερος επισημαίνοντάς του με αγάπη τα ελατώματά του, τις ανεπάρκειές του, τα λάθη του, όπως και ο σύζυγος οφείλει άλλωστε..
Αυτό που πρέπει να τρομάζει τον άνδρα ( και τη γυναίκα) είναι να αντιληφθεί ότι δεν επιθυμεί τη συντροφιά της-του.Ότι στο παραμικρό σκέφτεται πρώτα τον εαυτό του-της.Τότε κατι δεν πάει καλά.Μετά αρχίζει η ανία,οι εγωϊσμοί, και οι προστριβές πολλές φορές με ασήμαντη αφορμή.
Και στο βάθος το ναυάγιο(διαζύγιο), το οποίο όπως είπε ο Κύριος είναι για όσους δεν ξέρουν να αγαπούν , και δικαιολογείται μόνο σε περίπτωση μοιχείας.
agiografoc
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από agiografoc »

ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ

ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΣΚΛΗΡΗΣ ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΤΣΑΚΩΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΗΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΗΡΕΜΟΥΝ ΟΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
lazarr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lazarr »

Ευχαριστώ αδελφέ για τα καλά σου λόγια :)
Συμπληρωματικά θα έλεγα ότι η δική μου γενιά γονέων (και μια 10ετια μικρότεροι) έκαναν μεγάλα σφάλματα στην ανατροφή των παιδιών τους.Το κυριώτερο είναι ότι τα κακόμαθαν δίνοντάς τους τα όλα χωρίς τον παραμικρό γι αυτά κόπο και χωρίς μέτρο, με αποτέλεσμα η νέα γενιά να είναι συνηθισμένη σε εύκολη ζωή.Είναι νομίζω ο βασικός λόγος που επιλέγουν απλή συμβίωση και όχι γάμο.Γιατί πολύ απλά γάμος σημαίνει υποχρεώσεις , θυσίες και υποδούλωση σε έναν τρόπο ζωής που ποτέ δεν έμαθαν.Μετά, όσα και να τους πεις για τον σκοπό του γάμου, για θυσία , αγάπες καιχαρές δεν τα καταλαβαίνουν..
lazarr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lazarr »

ΥΓΔεν βγάζω τον εαυτό μου έξω από αυτά τα λάθη :(
pr28
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από pr28 »

πολλά φταίνε για τον κλονισμό του θεσμού του γάμου .

Αρχικά είναι θέμα χρόνου.
Όταν είσαι φοιτητής μέχρι τα 30 ,σταδιοδρομείς στα 35
πώς να κατορθώσεις να μείνεις παρθένος μέχρι το γάμο ;
άρα ήδη έχουν αρχίσει οι εξωσυζυγικές σχέσεις
(και άρα οι συγ-κρίσεις με προηγούμενες σχέσεις που μόνο καλό δεν κάνουν )

Δευτερευόντος είναι θέμα πατρικής οικογένειας .
Ένα παιδί που δεν έζησε σε ευτυχ'η οικογένεια με βάση ποιο πρότυπο θα κινηθεί;

Σημαντικό είναι και το θέμα του χαρακτήρα .Σε μια εποχή ανταγωνιστική ,
διαρκώς πιο μοδάτη και υλιστική ,χρειάζεται πολλή προσπάθεια για να ξεφύγει κανείς απο τον εγωισμό του , ο οποιος μπορει να διαλύσει σπίτια.

Αν και οποιους ο Θεος έζευξε οι ανθρωποι δεν πρέπει να χωρίζουν ,
θεωρώ οτι ίσως είναι και καλύτερα τώρα με τους αυξημένους χωρισμούς
ειδικά οταν υπάρχουν θέματα ενδοοικογενειακής βίας
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”