Περί άθεου

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

nektarios73
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από nektarios73 »

με προσέγγισε σε ένα forum και τελικά έκανα κακώς που του απάντησα.
Ierodiakonos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Χαίρε εν Κυρίω

Δημοσίευση από Ierodiakonos »

Κακώς? Όχι αδελφέ μου απλά να έχεις υπομονή με ανθρώπους που δηλώνουν άθεοι διότι είναι προσβλητικοί και δια να πείσουν χρησιμοποιούν κάθε μέσο το οποίο θα εξεγύρει τα θρησκευτικά σου πιστεύω και αν θέλεις να συνομιλήσεις μαζί του να είσαι ήρεμος και να έχεις οδηγό τον Χριστό μας. Όταν θα διαπιστώσεις πως όσα λέγει θα σε προσβάλλουν πες του '' 'ναι ευλογημένον'' και άστον να ''λυσάει'' μόνος του. Συγχώρησον δια την έκφρασιν μου αδελφέ. Εύχεσθε
Ierodiakonos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Χαίρετε εν Κυρίω

Δημοσίευση από Ierodiakonos »

Ο Νίτσε αδελφοί μου λίγο πριν την ώρα εκείνη τη φοβερά του θανάτου και ενώ πλησίον του βρίσκονταν όλοι οι μαθηταί του τον τελευταίον λόγον που είπε προ της εκδημίας του ήτο ''Κι όμως υπάρχει Θεός" και είναι γνωστόν πως ο Νίτσε είναι ο πατέρας του αθε'ι'σμού. Αυτό αποτέλεσε δια τους μαθητάς του κεραυνός διότι όλα όσα πρέσβευαν αυτοί και ο Νίτσε καταρίφθησαν με μία απλή φράση του. Εύχεσθε
jimysn
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από jimysn »

Τι σημαίνει άθεος??? Τι σημαίνει πιστός???
Α-----ΘΕΟΣ!!!!! Το Α στερητικό σημαίνει πως στερείται την παρουσία του Θεού. Τι σημαίνει στέρηση?? Όταν κάποιος δεν πίνει νερό τότε στερείται την πηγή της ζωής και οδηγείται στο θάνατο. Ποιός επιθυμεί τον θάνατό του???
ΠΙΣΤΟΣ Αυτός που δεν σκέφτεται αν καθήσει σε μια καρέκλα, ότι η καρέκλα θα τον κρατήσει ή όχι.
Απλά πράγματα με νοητούς όρους γι αυτούς που δεν κατανοούν την ύπαρξη του υπέρ-λόγου.
giannisxr
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Re: ΠΕΡΙ ΑΘΕΩΝ

Δημοσίευση από giannisxr »

Harrys1934 έγραψε:
giannisxr έγραψε:καμοια προσευχη κανουμε γι αυτους τους ανθρωπους; απο το να βερμπαλιζουμε θεωριτικα καλο ειναι να βερμπαλιζουμε με τον θεο γι αυτους

Καλέ μου φίλε δεν λίνονται όλα δια της προσευχής, αλλά θέλει και κάτι άλο. Χριάζεται στην προκειμένη περίπτωση να έχεις λίγη πείρα τι χριάζεται να πείς, και να μπορέσεις να αποδείξεις ότι υπάρχει Θεός. η πείρα αρυτή αποκτάτε όταν κάνεις διάλογο με άθεους ¨η αιρετικούς, δίσκολο πολύ και στις δύο περιπτώσεις. ¨Η να έχεις διαβάσει αρκετά βιβλία αιρετικών για να ξέρεις πια είναι τα όπλα τους. Και καλίτερο ακόμη διαλόγους αιρετικών ¨η αθέους με δικούς μας σοφούς της Εκκλησίας μας γιατί τότε τις απαντισεις τις δίνει ο δικός μας που πάντα είναι σφυριλατιές στα αυτιά τους, και εσύ αν μπορείς να κρατάς σημειώσεις στα πιο σπουδαία Χαίρουμε με εσένα που με την πρώτη που ήρθες ως καινούριο μέλος μπήκες αμέσως στον αγώνα, αντί άλλων που για χρόνια αρκούνται μόνο να διαβάζουν . Και τα δύο καλά είναι γιατί χωρίς ακροατήριο ούτε Θ. Λειτουργία δεν μπορεί να γίνει
μαλιστα.... για να το λες ετσι ειναι..... αλλα επιτρεψε μου ως αρχη και τελος παντων να εχω την προσευχη
οσο για το αν γινεται θεια λειτουργια με η χωρις κοσμο
αστο να το ξερω καλυτερα γιατι εγω ποτε στην ζωη μου δεν ειχα το οτι ειμαι ορθοδοξος ως δεδομενο και παλεψα πολυ γι αυτο......
η αναλυση σκοτωνει την αγαπη
(αγιος νικολαος βελιμιροβιτς)
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Χαίρε εν Κυρίω

Δημοσίευση από Melpomeni »

Alefteris έγραψε:Κακώς? Όχι αδελφέ μου απλά να έχεις υπομονή με ανθρώπους που δηλώνουν άθεοι διότι είναι προσβλητικοί και δια να πείσουν χρησιμοποιούν κάθε μέσο το οποίο θα εξεγύρει τα θρησκευτικά σου πιστεύω και αν θέλεις να συνομιλήσεις μαζί του να είσαι ήρεμος και να έχεις οδηγό τον Χριστό μας. Όταν θα διαπιστώσεις πως όσα λέγει θα σε προσβάλλουν πες του '' 'ναι ευλογημένον'' και άστον να ''λυσάει'' μόνος του. Συγχώρησον δια την έκφρασιν μου αδελφέ. Εύχεσθε
Γιατι αραγε να ειναι προσβλητικοι η προκλητικοι, γιατι να "λυσσανε" για κατι που κατ `αυτους δεν υπαρχει; Γιατι να θελουν να πεισουν ; λογικα θα επρεπε το θεμα να τους αφηνει τελειως αδιαφορους.
Μπορει να καλουν τους εαυτους τους αθεους, αλλα στην πραγματικοτητα ειναι θεομαχοι.Η εχθρα κατα των θρησκευομενων,η ο χλευασμος η η περιφρονηση που πολλοι αθεοι επιδεικνυουν,αυτο αποδεικνυει.
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

jimysn έγραψε:Τι σημαίνει άθεος??? Τι σημαίνει πιστός???
Α-----ΘΕΟΣ!!!!! Το Α στερητικό σημαίνει πως στερείται την παρουσία του Θεού. Τι σημαίνει στέρηση?? Όταν κάποιος δεν πίνει νερό τότε στερείται την πηγή της ζωής και οδηγείται στο θάνατο. Ποιός επιθυμεί τον θάνατό του???
Ενας αφρονας, η ενας που ειναι κατω απο την επιρροη πνευματων καταστροφης.
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
giannisxr
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από giannisxr »

η ενας ανθρωπος που εμεις δεν φροντισαμε να γνωρισει τον θεο
η αναλυση σκοτωνει την αγαπη
(αγιος νικολαος βελιμιροβιτς)
Άβαταρ μέλους
Harrys1934
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΘΕΩΝ

Δημοσίευση από Harrys1934 »

nektarios73 έγραψε:με προσέγγισε σε ένα forum και τελικά έκανα κακώς που του απάντησα.

Δεν μπόρεσα να καταλάβω αν είναι απάντηση σε εμένα τα λεγόμενα σου, αλλά θα ξανά πω. Πρέπει να ξέρεις τα όπλα του πριν αρχίσει η συζήτηση, και όταν τα ξέρεις, είσαι έτοιμος .Και λλέω πάλι μην νομίζει κανείς επειδή έχει διαβάσει Αγία Γραφή και μερικά άλλα βιβλία ότι μπορεί να αντιμετοπίσει άθεο ¨η αιρετικό; Έχει την δική του μελέτη Άν δεν έχεις ζημοθεί μαζί τους δεν μπορείς να τα καταφέρεις Με το να του πείς για κάποιο θαύμα που έκανε ο Χριστός υπάρχει περίπτωση να έλξεις κάποιον; ¨Οπως το έχω πει πάλι για κάποιον ενώ προσπαθεί να του κάνει κάποιο κήρυγμα ¨η κάποια κουβέντα για τον Θεό, του λέει μην καπνίζεις είναι αμαρτία. Το αποτέλεσμα ούτε που να τον δει ξανά θέλει και βεβαίως ούτε κουβέντα. Πρώτο μέλημα είναι να αποδείξεις ότι υπάρχει Θεός και αν είναι αιρετικός να αποδείξεις ότι ο Χριστός είναι Θεός το δεύτερον πρόσωπο της Αγίας Τριάδος. Τριάδα ομοούσιος και αχώρηστος Και όμως αυτό δεν υπάρχει στην γραφή κατά γράμμα
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

giannisxr έγραψε:η ενας ανθρωπος που εμεις δεν φροντισαμε να γνωρισει τον θεο
Και αυτο !
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”