Ενοποίηση εκκλησιών -Επιστροφή πλανεμένων ή παγίδα

Πνευματικά θέματα

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

dtrapel
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από dtrapel »

dtrapel
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από dtrapel »

η ερώτηση μου είναι αν θα βγεί ποτέ κάποιος ηγέτης Ιεράρχης ίσως να αποτρέψει τον άπλό κόσμο να μην το βάλει πάνω του. Η μάζα χρειάζεται καθοδήγηση όπως είχε γίνει κάποτε και για το θρήσκευμα στις ταυτότητες. Ο νοών νοήτο.
stratos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stratos »

dtrapel έγραψε:http://www.youtube.com/watch?v=2b82d7FZsQ0

http://www.youtube.com/watch?v=gMd6rde4MX8&NR=1

Δεν σας λένε κάτι αυτά?
Οχι :rr:
Εικόνα
dtrapel
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από dtrapel »

??????
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από eortologio_gr »

dtrapel έγραψε:η ερώτηση μου είναι αν θα βγεί ποτέ κάποιος ηγέτης Ιεράρχης ίσως να αποτρέψει τον άπλό κόσμο να μην το βάλει πάνω του. Η μάζα χρειάζεται καθοδήγηση όπως είχε γίνει κάποτε και για το θρήσκευμα στις ταυτότητες. Ο νοών νοήτο.
Για το τσιπάκι και τις ταυτότητες είχε γίνει εκτενής συζήτηση και στο παρελθόν. Μια αναζήτηση στο παρόν σαιτ θα εμφανίσει τα αποτελέσματα.

Εγώ δήλωσα υπέρ του τσιπακίου με το δεδομένο οτι δεν έχει καμία σχέση με το χάραγμα ή το θηρίο. Αν επιθυμείς να επεκταθεί η συζήτηση, προτείνω να βρεις το προηγούμενο θέμα και συνέχισέ το εκεί.

Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
XPHSTOS_IKL
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από XPHSTOS_IKL »

Παραθέτω μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση ενός ορθόδοξου κομμουνιστή (κι εγώ πολιτικά εκεί είμαι) που βρήκα στην παρακάτω διεύθυνση:
http://www.resaltomag.gr/161.mag πηγή ΡΕΣΑΛΤΟ

Παράκληση: δεν θέλω να εγείρω πολιτικές έριδες λόγω της παραπάνω δή-
λωσης.Υπεράνω όλων ο Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός, ο μονογενής Υιός και Λόγος του Θεού, αθάνατος υπάρχων.

''Πιστεύω εις έναν Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτωρα, Ποιητήν Ουρανού και Γης
ορατών τε πάντων και αοράτων. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν τον Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων.Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού, γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί,δι' ου τα πάντα εγένετο.
Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών
και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου και Μαρίας της Παρθένου και
ενανθρωπήσαντα.
Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου και παθόντα και ταφέντα.
Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα, κατά τας Γραφάς.
Και ανελθόντα εις τους ουρανούς και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός.
Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, ου της
βασιλείας ουκ έσται τέλος.
Και εις το Πνεύμα το Άγιον, το κύριον, το ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και
συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν δια των Προφητών.
Εις μίαν, αγίαν, καθολικήν και άποστολικήν Εκκλησίαν.
Ομολογώ εν βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Προσδοκώ ανάστασιν νεκρών
Και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν. ''
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

XPHSTOS_IKL έγραψε:Παραθέτω μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση ενός ορθόδοξου κομμουνιστή (κι εγώ πολιτικά εκεί είμαι) που βρήκα στην παρακάτω διεύθυνση:
http://www.resaltomag.gr/161.mag πηγή ΡΕΣΑΛΤΟ

Παράκληση: δεν θέλω να εγείρω πολιτικές έριδες λόγω της παραπάνω δή-
λωσης.Υπεράνω όλων ο Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός, ο μονογενής Υιός και Λόγος του Θεού, αθάνατος υπάρχων.

Λιγο οξυμωρο ακουγεται αυτο το " Ορθοδοξος κομμουνιστης ", οπως θα ηταν και ο "Ορθοδοξος καπιταλιστης" .
Ορθοδοξος σκετο δεν κανει? Οταν πας να συμβιβασεις κομμουνιστικη ιδεολογια και Ορθοδοξια, καταληγεις σε αντιφασεις. Ο Κυριος δεν δεχεται να μοιραζεται την καρδια σου με αλλα πιστευω.
Το αρθρο ενοχλειται απο την παγκοσμιοποιηση ,αλλα ο κομμουνισμος τι προσπαθουσε να επιτυχει τοσα χρονια τωρα?
Θα δεχοταν αραγε ο συγγραφεας του αρθρου μια Ορθοδοξια απλωμενη σε ολη την υφηλιο?
Το αρθρο ενοχλειται απο το "κατεστημενο" της Εκκλησιας και τους "Διαχειριστες" της ,δηλαδη τους Ιεραρχες,και σπουδαιοτητα κατα τον συγγραφεα εχουν ο κατωτερος κληρος και ο λαος.
Δηλαδη διασπαμε το σωμα της Εκκλησιας και διαλεγουμε οτι θελουμε? Το ποιμνιο χωρις τους ποιμενες?
Ας μην προσπαθουμε να ζυμωσουμε μια πολιτικο-οικονομικο-κοινωνικη ιδεολογια με την Αληθεια που μας δοθηκε ανωθεν.
Με οδηγο την συνειδηση μας σαν πολιτες οποτε χρειαζεται,ριχνουμε την ψηφο μας,οτι καλυτερο μπορουμε να διαλεξουμε για το τον τοπο μας. Αναγκαστικα,δινουμε τα του Καισαρος τω Καισαρι .
Η ζωη μας ειναι Χριστοκεντρικη ποθουμε να γινεται το θελημα του Κυριου μας και μονον.Δεν χρειαζονται συμπληρωματα .
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
steve
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

Δημοσίευση από steve »

Σε ό,τι αφορά τις επαφές με αλλόθρησκους προσωπικά δε βρίσκω κάτι λάθος.Αρκεί να μην ξεχνάμε αυτό που είπαν οι άγιοι πατέρες, ότι η ορθοδοξία υπερέχει των υπολοίπων δογμάτων και θρησκειών.
konstantinoupolitis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από konstantinoupolitis »

Γιατί το Ορθόδοξος καπιταλιστής ή δεξιός ακούγεται καλύτερα; Συμβιβάζεται; Ξέρεις πόσους Νεοδημοκράτες γνωρίζω, μέσα σον χώρο της Εκκλησίας, που ενώ κατα την τελευταία ειδικά τετραετία το κόμμα τους άλλαξε τα φώτα στον Αρχιεπίσκοπο και την Εκκλησία, άλλαξε τα φώτα και στην Ιστορία μας, προέτρεψε ανοιχτά την υπερψήφιση του σχεδίου Ανάν και άλλα πολλά, πήγε και ξαναψήφισε.

Προσωπικά έχω να ψηφίσω κόμμα εξουσίας( για να μην πω κόμμα βουλής ) απο το 1996.

Είναι δεδομένο ότι με εξαίρεση τις στρατευμένες κατά της θρησκείας και ουσιαστικά κατα της Ορθοδοξίας δογματικές τοποθετήσεις της ανα τον κόσμο Αριστεράς(εξάλλου γι΄αυτό ουσιαστικά οργανώθηκε σε μεγάλο βαθμό το κομμουνιστικό κίνημα και τυχαία δεν βρήκε προσφορότερο έδαφος στις Ορθόδοξες χώρες), οι πλέον συγγενικές με τον Χριστιανισμό απόψεις είναι οι αριστερές.

Αδελφέ σε καμία περίπτωση μην αισθάνεσαι σχεδόν υπόλογος για τις πολιτικές σου πεποιθήσεις. Μια χαρά είσαι.

Απλά το πρόβλημα είναι η διαφορά φιλοσοφίας. Στον Χριστιανισμό δεν έχουμε εδώ πόλη για να μείνουμε αλλά επιζητούμε την μέλλουσα. Στα κόμματα δεν υπάρχει τίποτα πέρα απο τη μύτη μας. Ωστόσο έστω και για τα χρόνια που θα ζήσουμε εδώ, νομίζω είναι θεμιτό να προσπαθούμε να κάνουμε την εδώ ζωή μας, τη ζωή των συνανθρώπων μας καλύτερη.

Κωνσταντίνος
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά θέματα”