φίλε Ιωσηφ...εσυ κι εγω το λέμε...Iosif έγραψε: Είναι ΦΟΒΕΡΟ ΨΕΜΑ, ότι δήθεν «μοιράζονται την ίδια πίστη».
το Φανάρι τούς λέει άλλα...δυστυχώς....
Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

Θέλω να πιστεύω, ότι απλά βλέπω ένα ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ.Misha έγραψε:www.oodegr.com/oode/biblia/biog1/biogk40.htm
"Για παράδειγμα, κάποιος γνωστός μου πρώην ΄΄Μάρτυρας του Ιεχωβά΄΄ από το εξωτερικό, Έλληνας τής διασποράς, όταν χρίστηκε με το χρίσμα μετανοίας για να επιστρέψει στην Ορθόδοξη Εκκλησία από την οποία είχε παρασυρθεί, επέστρεψε στη χώρα του, και εκεί έψαξε για Ορθοδόξους. Βρήκε και συζήτησε με έναν Χριστιανό Πρεσβύτερο τής περιοχής του, και ικανοποιήθηκε πολύ από τις απαντήσεις του. Μια μέρα, στην Εκκλησία θα ερχόταν ο τοπικός Επίσκοπος. Ο γνωστός μου, σκέφτηκε: ΄΄Αν ευχαριστήθηκα τόσο από τη συζήτησή μου με τον Πρεσβύτερο, φαντάσου από τον Επίσκοπο!΄΄ Έτσι, πήγε και του συστήθηκε, και του διηγήθηκε πώς επέστρεψε στην Ορθόδοξη πίστη. Προς μεγάλη του έκπληξη όμως, αντί ο Επίσκοπος να τον καλωσορίσει, τον επέπληξε, λέγοντάς του πως ΄΄κακώς άλλαξε τη θρησκεία του, και το ότι έγινε Ορθόδοξος, δείχνει αστάθεια"

Iosif έγραψε:Θέλω να πιστεύω, ότι απλά βλέπω ένα ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ.Misha έγραψε:www.oodegr.com/oode/biblia/biog1/biogk40.htm
"Για παράδειγμα, κάποιος γνωστός μου πρώην ΄΄Μάρτυρας του Ιεχωβά΄΄ από το εξωτερικό, Έλληνας τής διασποράς, όταν χρίστηκε με το χρίσμα μετανοίας για να επιστρέψει στην Ορθόδοξη Εκκλησία από την οποία είχε παρασυρθεί, επέστρεψε στη χώρα του, και εκεί έψαξε για Ορθοδόξους. Βρήκε και συζήτησε με έναν Χριστιανό Πρεσβύτερο τής περιοχής του, και ικανοποιήθηκε πολύ από τις απαντήσεις του. Μια μέρα, στην Εκκλησία θα ερχόταν ο τοπικός Επίσκοπος. Ο γνωστός μου, σκέφτηκε: ΄΄Αν ευχαριστήθηκα τόσο από τη συζήτησή μου με τον Πρεσβύτερο, φαντάσου από τον Επίσκοπο!΄΄ Έτσι, πήγε και του συστήθηκε, και του διηγήθηκε πώς επέστρεψε στην Ορθόδοξη πίστη. Προς μεγάλη του έκπληξη όμως, αντί ο Επίσκοπος να τον καλωσορίσει, τον επέπληξε, λέγοντάς του πως ΄΄κακώς άλλαξε τη θρησκεία του, και το ότι έγινε Ορθόδοξος, δείχνει αστάθεια"
Όταν θα ξυπνήσω από τον εφιάλτη, τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά !
Επίσης συνιστά ΠΛΗΡΗ ΑΡΝΗΣΗ τής ΕΜΠΡΑΚΤΗΣ και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΑΠΗΣ προς τούς ετεροδόξους Χριστιανούς και τούς αλλόθρησκους !Misha έγραψε: ολο αυτο το σκηνικο συνιστά πλήρη αρνηση της ορθόδοξης πίστης και εκκλησιολογίας...
ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΙΡΕΣΗ...Misha έγραψε:Iosif έγραψε:Misha έγραψε:www.oodegr.com/oode/biblia/biog1/biogk40.htm
ολο αυτο το σκηνικο συνιστά πλήρη αρνηση της ορθόδοξης πίστης και εκκλησιολογίας...
ο δαιμονικός αδογματικός οικουμενισμός είναι η χειρότερη αίρεση από την ίδρυση της Εκκλησίας ,την ημέρα της Πεντησκοστής...
Misha έγραψε:pAntonios έγραψε: Το Άγιον 'Όρος μας λέει η ανακοίνωση τύπου <<δεν δέχεται τετελεσμένα>>! Ωραία έκφραση Άγιοι Πατέρες, αλλά χωρίς περιεχόμενο! Διότι όλα αυτά που συνέβησαν είναι τετελεσμένα και μάλιστα θα αποτελέσουν de facto προηγούμενο για την από εδώ και στο εξής συνέχιση της πορείας κάποιων "Προκαθημένων" προς τον Πάπα. Το επόμενο τετελεσμένο θα είναι το "Κοινό Ποτήριο" διότι θα μας πούνε θριαμβευτικά, ας κοινωνήσουμε εμείς από το ίδιο Ποτήριο, αφού
αγαπιόμαστε (!!!) και κατόπιν ας καθίσουν οι θεολόγοι μας να βρούνε τις
όποιες διαφορές μας, αν υπάρχουν... και αν τις θυμάται κανείς μέχρι τότε!
Κατά συνέπεια εκείνο που περιμένει να ακούσει αυτή τη στιγμή ο πιστός λαός και ευσεβής κλήρος είναι το "δια ταύτα" και αυτό απουσιάζει παντελώς από την Ανακοίνωση της Ιεράς Κοινότητος. Ας ελπίσουμε ότι θα ακολουθήσει σύντομα.
Αρχ/της Σωφρόνιος
η φωτο απο τα καινουρια "κατορθώματα" στο Στρασβουργο χθες
ROMFAIA έγραψε:αν κοιμηθουμε κι άλλο θα ξυπνησουμε με τιάρα παπικη και θα μας λέτε οι πατριαρχικοι ..."ησυχαστε...δεν εγινε τιποτα"
ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΕΝΑ ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΕ ΞΕΓΝΟΙΑΣΤΟ ΣΤΑ ΒΡΑΧΥΑ ΤΗς ΘΑΛΑΣΣΑΣ.
ΠΙΟ ΚΕΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΑΖΕΥΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΡΙΖΑΝ.
ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΤΡΟΜΑΓΜΕΝΟ
-"ΜΑΝΑ ΒΟΗΘΕΙΑ. ΕΝΑ ΚΑΜΑΚΙ ΜΕ ΚΤΥΠΑ"
-"ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ, ΗΣΥΧΑΣΕ"
-"ΜΑΝΑ ΒΟΗΘΕΙΑ, ΜΕ ΒΓΑΛΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ, ΚΑΙ ΜΕ ΧΤΥΠΟΥΝ ΣΤΑ ΒΡΑΧΥΑ"
-"ΗΡΕΜΗΣΕ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ"
-" ΜΑΝΑ ΒΟΗΘΑ ΜΕ, ΑΝΑΨΑΝΕ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΨΗΝΟΥΝ"
- "ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ"
- "ΜΑΝΑ ΜΕ ΤΡΩΝΕ"
- " ΗΡΕΜΗΣΕ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ"
- "ΜΑΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ"
ΚΑΙ ΤΟΤΕ Η ΜΑΜΑ ΧΤΑΠΟΔΙΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΗΘΑΡΓΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ, ΜΟΝΟΛΟΓΩΝΤΑΣ:
- "ΠΑΕΙ Σ΄ΕΧΑΣΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ"
Σας θυμίζει τίποτα??
Τι θα πει πως φταίνε αυτοίMisha έγραψε:
«Ασυνήθιστα καρποφόρα» χαρακτήρισε την πρόοδο του οικουμενικού διαλόγου κατά το έτος 2006 ο Καρδινάλιος Βάλτερ Κάσπερ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Ο πρόεδρος του Ποντιφικού Συμβουλίου για τη Χριστιανική Ενότητα έδωσε, ειδικότερα, μεγάλη έμφαση στο ταξίδι του Πάπα στην Κωνσταντινούπολη τον περασμένο Νοέμβριο και τη συνάντηση που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.
Στη συνέχεια εστίασε στη συνεδρίαση της κοινής επιτροπής Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών.
Ερωτηθείς όμως για το αν έγινε ένα βήμα μπροστά σε ό,τι αφορά την ενδεχόμενη συνάντηση του Ποντίφικα με τον Πατριάρχη Μόσχας Αλέξιο, ο Καρδινάλιος περιορίστηκε να απαντήσει: «Τίποτε συγκεκριμένο δεν έχει αποφασιστεί προς το παρόν».
Αν και, έσπευσε να συμπληρώσει, οι σχέσεις Ρώμης και Μόσχας βελτιώνονται, επίσης είναι σε εξέλιξη επαφές ανώτερων αξιωματούχων των δύο Εκκλησιών.
Αντιθέτως το Βατικανό έχει χάσει πλέον το ενδιαφέρον του για ενδυνάμωση των δεσμών με τις Προτεσταντικές ομάδες, δήλωσε ο Καρδινάλιος Κάσπερ, αποτυπώνοντας έτσι και τις επιλογές του νέου Προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
Η οικουμενική προσπάθεια είναι πρωταρχικής σημασίας για τον Πάπα Βενέδικτο 16ο, συμπλήρωσε.
www.rnn.gr