Γιατί πολλοί δεν εκκλησιάζονται;
Συντονιστής: Συντονιστές
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Γιατί πολλοί δεν εκκλησιάζονται;
Στην ενορία μου έχουμε κάθε Κυριακή από 600 έως 1000 άτομα. Μερικοί από αυτούς είναι πολύ πιστοί άνθρωποι, αλλά και ήσυχοι, πράοι, που δεν τραβούν το μάτι και το ενδιαφέρον. Αν τύχει όμως και εμφανιστεί ένας κάπως παράξενος, αμέσως θα μας κάνει εντύπωση. Αν έχει και άσχημη συμπεριφορά μπορεί να οδηγηθούμε και στην λάθος εκτίμηση ότι αυτοί που εκκλησιάζονται είναι ιδιότροποι, είναι παράξενοι, ενδεχομένως δε και να μην έχουν σώας τας φρένας. Κι όλα αυτά απο ένα δείγμα ενός ανάεσα σε εκατοντάδες.
Αλλά αυτό είναι αρκετό για τον δάιμονα για να μας περάσει την ιδέα πως όλοι ίδιοι είναι.
Όπως και όταν δούμε έναν ιερέα να κλέβει, να λέει ψέμματα ή να προβαίνει σε άλλες παράνομες πράξεις, θα πούμε: Κοίτα πως κατάντησαν οι ιερείς! Κι όμως υπάρχουν περίπου 10.000 ιερείς στην Ελλάδα. Αρκεί η συμπεριφορά ενός ώστε να την κάνουμε κανόνα που να ισχύει για όλους;
Αλλά ακόμη και εάν είμαστε σωστοί και αυτός ο παράξενος δείξει μη Χριστιανικη συμπεριφορά, η δική δεν είναι περίπου ίδια όταν θα τον χαρακτηρίσουμε ως άπιστο, ή κακό Χριστιανό;
Ποιοί είμαστε εμείς που θα κρίνουμε ένα άτομο; Τι ξέρουμε γι' αυτό; Ξέρουμε τι έχει τραβήξει στη ζωή του; Τι προβλήματα έχει; Κάτω από πόση πίεση οδηγήθηκε σε μια τέτοια συμπεριφορά;
Ας μη γελιόμαστε. Τίποτε δεν ξέρουμε. Μόνον αυτό που βλέπουμε επιφανειακά. Ο μόνος που γνωρίζει τι πραγματικά υπάρχει στην καρδιά του κάθε ανθρωπου είναι ο Θεός. Γι' αυτό και είναι ο μόνος που μπορεί να κρίνει δίκαια, αλλά και ο μόνος που ΕΧΕΙ την αρμοδιότητα να κρίνει. Εμείς όποτε κρίνουμε άνθρωπο διαπράττουμε αμαρτία γιατί συμπεριφερόμαστε ως Θεοί. Αυτό που μπορούμε να κρίνουμε είναι μόνο τη συγκεκριμένη πράξη, αλλά ΠΟΤΕ τον άνθρωπο που τη διέπραξε.
Αλλά αυτό είναι αρκετό για τον δάιμονα για να μας περάσει την ιδέα πως όλοι ίδιοι είναι.
Όπως και όταν δούμε έναν ιερέα να κλέβει, να λέει ψέμματα ή να προβαίνει σε άλλες παράνομες πράξεις, θα πούμε: Κοίτα πως κατάντησαν οι ιερείς! Κι όμως υπάρχουν περίπου 10.000 ιερείς στην Ελλάδα. Αρκεί η συμπεριφορά ενός ώστε να την κάνουμε κανόνα που να ισχύει για όλους;
Αλλά ακόμη και εάν είμαστε σωστοί και αυτός ο παράξενος δείξει μη Χριστιανικη συμπεριφορά, η δική δεν είναι περίπου ίδια όταν θα τον χαρακτηρίσουμε ως άπιστο, ή κακό Χριστιανό;
Ποιοί είμαστε εμείς που θα κρίνουμε ένα άτομο; Τι ξέρουμε γι' αυτό; Ξέρουμε τι έχει τραβήξει στη ζωή του; Τι προβλήματα έχει; Κάτω από πόση πίεση οδηγήθηκε σε μια τέτοια συμπεριφορά;
Ας μη γελιόμαστε. Τίποτε δεν ξέρουμε. Μόνον αυτό που βλέπουμε επιφανειακά. Ο μόνος που γνωρίζει τι πραγματικά υπάρχει στην καρδιά του κάθε ανθρωπου είναι ο Θεός. Γι' αυτό και είναι ο μόνος που μπορεί να κρίνει δίκαια, αλλά και ο μόνος που ΕΧΕΙ την αρμοδιότητα να κρίνει. Εμείς όποτε κρίνουμε άνθρωπο διαπράττουμε αμαρτία γιατί συμπεριφερόμαστε ως Θεοί. Αυτό που μπορούμε να κρίνουμε είναι μόνο τη συγκεκριμένη πράξη, αλλά ΠΟΤΕ τον άνθρωπο που τη διέπραξε.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

Κοψε κατι Αποστολε, ουτε δωρεαν πετρελαιο να μοιραζατε δεν θα ειχατε τοσο κοσμο..aposal έγραψε:Στην ενορία μου έχουμε κάθε Κυριακή από 600 έως 1000 άτομα.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Και τι μας πέρασες; Ενορία Νικαίας;
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ετσι ειμαστε εμεις στην Νικαια, ανοιχτοχερηδες και φιλοξενοι.
Μην μασας Αποστολε, ειναι σε εξελιξη ξεκαθαρισμα λογαριασμων με την Ιεραρχια.
Αναμενομενο ηταν, και αργησαν. Υπαρχουν και παλιες εκρεμμοτητες μεσα στο σωμα.
Ολα θα φανουν. Η αληθεια παντα βγαινει στο φως αργα η γρηγορα..
Μην μασας Αποστολε, ειναι σε εξελιξη ξεκαθαρισμα λογαριασμων με την Ιεραρχια.
Αναμενομενο ηταν, και αργησαν. Υπαρχουν και παλιες εκρεμμοτητες μεσα στο σωμα.
Ολα θα φανουν. Η αληθεια παντα βγαινει στο φως αργα η γρηγορα..
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Τώρα που το ΣΔΟΕ θα βάλει στη φυλακή τον Μητροπολίτη σας να δω τι θα κάνετε!
- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

Προσεξε γιατι μπορει να του κανει παρεα ο δικος σας ο Ιερωνυμος..
Η ΝΤΠ θελει το ρασο επι διωγμω και φυλακη, και εν θλιψει και στεναχωρια,
ερχονται οι καιροι να φανει τι σοϊ Χριστιανοι ειμαστε ολοι μας..
Για ολους θα ερθει ταμειο. Ανεξαιρετως.
Σας ευχαριστω πολυ οσους πραγματικα με καταλαβαινουν.Χαιρομαι ιδιαιτερα γι αυτο.Μαλλον παρεξηγηθηκαν τα λογια μου ομως απο καποιους αλλα ειλικρεινα δεν με ενοχλει.Απλα να πω οτι δεν ειμαι εραιτικη και οτι ναι ο δασκαλος μου στο δημοτικο ηταν ψαλτης στο ναο της τοτε ενοριας μας και καθε Κυριακη πηγαινα στο κατηχητικο.Τωρα παλι πηγαινω στην Εκκλησια,προσευχομαι,νηστευω,εξομολογουμαι και κοινωνω.Ομως αυτα θα ειχανε σημασια αν εγω δεν κοιτουσα να βοηθησω και οχι να κρινω τον διπλανο μου?Οσο για το Εκεινος που προανεφερα και φυσικα παρεξηγηθηκα και το περιμενα δεν ειπα κατι κακο.Ειπα οτι αγαπαει ολους τους ανθρωπους.Τους παντες.Που διαφωνουμε τελικα?Να σας πω εγω που διαφωνουμε.Πουθενα.Απλα εγω ειμαι ενας απλος θνητος ανθρωπος που θα νευριασω θα φοβηθω θα κλαψω θα μεινω χωρις λεφτα θα αρρωστησω θα εχω τις μαυρες μου.Δεν ειμαι Θεος να ειμαι τελεια.Αυτα λοιπον για τους συνομιλητες που επειδη εγω δεν ειχα λεφτα να παρω ρουχα και πηγα με ενα τζην στην εκκλησια ειμαι εραιτικη και επειδη ειπα οτι Εκεινος μας ανοιγει τη πορτα του οπως και να ειμαστε ειναι προσβλητικο.Εγω απλα απαντησα στην ερωτηση (που μαλλον τελικα δεν ηταν ερωτηση) γιατι ισως καποιοι δεν εκκλησιαζονται.Ε βρηκαμε το γιατι!
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Και φυλακή να μπουν καλό θα τους κάνει! Στεφάνια είναι αυτά! Μάλλον θα ενώσουν και τον λαό!dionysisgr έγραψε:Προσεξε γιατι μπορει να του κανει παρεα ο δικος σας ο Ιερωνυμος..
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Βρε Ναταλία ποιός σε απεκάλεσε αιρετική; Όλοι αμαρτωλοί είμαστε άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο. Ουδείς αναμάρτητος.Ναταλια έγραψε:Σας ευχαριστω πολυ οσους πραγματικα με καταλαβαινουν.Χαιρομαι ιδιαιτερα γι αυτο.Μαλλον παρεξηγηθηκαν τα λογια μου ομως απο καποιους αλλα ειλικρεινα δεν με ενοχλει.Απλα να πω οτι δεν ειμαι εραιτικη και οτι ναι ο δασκαλος μου στο δημοτικο ηταν ψαλτης στο ναο της τοτε ενοριας μας και καθε Κυριακη πηγαινα στο κατηχητικο.Τωρα παλι πηγαινω στην Εκκλησια,προσευχομαι,νηστευω,εξομολογουμαι και κοινωνω.Ομως αυτα θα ειχανε σημασια αν εγω δεν κοιτουσα να βοηθησω και οχι να κρινω τον διπλανο μου?Οσο για το Εκεινος που προανεφερα και φυσικα παρεξηγηθηκα και το περιμενα δεν ειπα κατι κακο.Ειπα οτι αγαπαει ολους τους ανθρωπους.Τους παντες.Που διαφωνουμε τελικα?Να σας πω εγω που διαφωνουμε.Πουθενα.Απλα εγω ειμαι ενας απλος θνητος ανθρωπος που θα νευριασω θα φοβηθω θα κλαψω θα μεινω χωρις λεφτα θα αρρωστησω θα εχω τις μαυρες μου.Δεν ειμαι Θεος να ειμαι τελεια.Αυτα λοιπον για τους συνομιλητες που επειδη εγω δεν ειχα λεφτα να παρω ρουχα και πηγα με ενα τζην στην εκκλησια ειμαι εραιτικη και επειδη ειπα οτι Εκεινος μας ανοιγει τη πορτα του οπως και να ειμαστε ειναι προσβλητικο.Εγω απλα απαντησα στην ερωτηση (που μαλλον τελικα δεν ηταν ερωτηση) γιατι ισως καποιοι δεν εκκλησιαζονται.Ε βρηκαμε το γιατι!
aposal και dionysis Με κανατε και γελασα πραγματικα!!!Ειστε πολυ κοντα στην ανθρωπινη πλευρα!Σας χιλιοευχαριστω!