Διαζύγιο με… τίποτα!

Πνευματικά άρθρα και Αναγνώσματα.Αποσπάσματα από διάφορα βιβλία.

Συντονιστές: ntinoula, Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Διαζύγιο με… τίποτα!

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

Αυτό είναι το πιό ψυχοφέλημο για όλους τους ανθρώπους. Σε θέματα που είναι να συζητηθούν με τον πνευματικό... θέματα πνευματικής και ψυχικής σημασίας. Συμφωνώ με όσα αδέλφια είπαν αυτό που λέει ο Μακεδόνας.
stathis73
προτού αποφασίσουμε οτιδήποτε να παίρνουμε την γνώμη του πνευματικού μας.
:8 :8 :8
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

ψυχ ω φέλημο.... αμάν αυτό το edit ανύπαρκτο feature... με έπιασαν τ' αμερικάνικα τώρα
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
GeorgiosM
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από GeorgiosM »

τί διαφωνείς αγαπητέ λοβθινκ? δεν ειπα να καθεται να τρωει η γυναίκα ξύλο.
πάντως μου κάνει εντύπωση, διότι λενε ορισμένοι. "10 χρόνια βαράει τη γυναίκα του."
μου κάνει εντύπωση, διότι τότε ο άλλος σημαίνει ότι ειναι εντελώς αλκοολικός.

επίσης. παίζει ρόλο ποτε ακριβως θα παμε στον πνευματικό και τι θα του πούμε.
αν του λέμε τα μισά ή πάμε μετα απο 5 χρόνια, τότε ειναι πολύ πιθανό να πει...ειναι προχωρημένη
η κατάσταση, θελει άγιο ή διαζύγιο. αλλιως τι να σου κάνει ο πνευματικός? 50.000 μετάνοιες?!

νομιζω συνήθως εκείνοι που εχουν επαφή με την εκκλησία χωρίζουν πολύ δύσκολα.
ειδικα οταν εχουν επαφή με εξομολογηση.

το δυσκολο ειναι οταν καποιοι εχουν πιο χαλαρή επαφή, οπότε δεν δεχονται και πολλά πολλά με τον πνευματικό.
και νομίζω εκείνοι χωρίζουν.

για να χαλάσει ο γαμος 2 ωριμων ανθρωπων νομίζω πρεπει να μην υπαρχει σχεδον κανενα σημειο επαφής,
αλλά αντιθετα νομιζω υπαρχει μεγαλη εχθρα...ενω η αγαπη υπομένει πολλα.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

ΜΙΧΣ λες για θέματα θέματα πνευματικής και ψυχικής σημασίας αλλά ξεχνάς πως η ενδοοικογενειακή βία σημαίνει και σωματική κακοποίηση μητέρας ή και παιδιού.
Δεν πιστεύω ότι υπάρχει πνευματικός που θα δει μια γυναίκα γεμάτη μελανιές απ'το ξύλο ,που θα τρέμει για την ζωή της και την ψυχολογία του παιδιού της και θα της πει "όχι μην χωρίσεις".
Αν υπάρχει τέτοια περίπτωση τότε αλλάζεις πνευματικό γιατί ο σκοπός του πνευματικού δεν είναι να ζεις μια ζωή κόλαση και να κινδυνεύει η ζωή σου αλλά να είσαι όρθιος στα δυό σου πόδια.Ψυχολογικά και σωματικά.

Η κακοποίησή της γυναίκας αποτελεί ποινικό αδίκημα.

http://www.imlarisis.gr/index.php?dispa ... ory_id=642
Καλή Σαρακοστή
Άβαταρ μέλους
stathis73
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stathis73 »

Εχουν καταγραφεί τόσο στα γεροντικά αλλά και στην ζωή αλλαγές βίαιων ανθρώπων, που χτυπούσαν - έδερναν άσχημα τις γυναίκες τους και με τις προσευχές των αγίων γερόντων άλλαζαν και γινότανε τρομερή μεταστροφή στην ζωή τους και ολα αυτά επειδή ο ενας απο τους δύο συζύγους κατάφευγε στο Θεό μέσω του Πνευματικού του.

Για αυτό καλό είναι να μην τα θεωρούμε όλα δεδομένα.

Είναι ενα τόσο ιδιαίτερο θέμα που δεν υπάρχουν δεδομένα-στάνταρ για όλους γιατί όπως προείπα έχουν σωθεί πολλοί γάμοι που όταν στα μάτια των πολλών τελειωμένοι.
Τις θεός Μέγας ως ο Θεός ημών.
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Νομίζω ότι οι περισσότεροι από τους φίλους που ασχολούνται με το θέμα αυτό, το βλέπουν θεωρητικά και δεν έχουν προσωπική εμπειρία, για αυτό και δεν μπορούν να το κατανοήσουν επαρκώς.

Σας διαβεβαιώνω ότι μέσα στο 25% των Γάμων που διαλύονται σήμερα υπάρχουν και πολλοί Χριστιανοί, που έχουν Πνευματικό.

Το διαζύγιο δεν είναι ένα σημερινό θέμα. Όπως γνωρίζεται μ΄αυτό ασχολήθηκε ο ίδιος ο Χριστός, ο Απόστολος Παύλος, αλλά και πολλοί Πατέρες της Εκκλησίας. Κανείς μα κανείς δεν είπε ότι δυο άνθρωποι που έχουν ενωθεί με τα δεσμά του Γάμου μπορούν να χωρίζουν, αλλά και κανείς δεν απέκλεισε ότι υπάρχουν κάποιες εξαιρετικές περιπτώσεις, που αυτό είναι αναγκαίο.

Αγάπη χρειάζεται και διάκριση. Ακόμη και το ν' αφήσεις να φύγει ένας άνθρωπος που δεν θέλει πια να είναι μαζί σου, μπορεί κάποιες φορές να είναι πράξη αγάπης και αυτοθυσίας.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Η βίαιη ή η άκρως εγωιστική συμπεριφορά που καταστρέφει ένα γάμο σημαίνει ότι αυτός που την ασκεί δέχεται μεν πόλεμο από τους δαιμονες, αλλά δεν αντιδρά καθόλου. Αν μεταστραφεί και δει το θέμα πνευματικά θα αλλάξει τελείως ο ίδιος και θα σώσει και τον γάμο του (αν προλάβει). Δεν είναι κανόνας, αλλά μπορεί να συμβεί. Δεν ισχύει δηλαδή το ότι όποιος δείχνει μιας μορφής συμπεριφορά αυτή θα τον συνοδεύει και στο υπόλοιπο της ζωής του. Ο Θεός είναι μεγάλος και δίνει σε όλους μας ευκαιρίες, μέχρι τελικής μας πτώσεως.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
GeorgiosM
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από GeorgiosM »

αγαπητε λοβθινκ, μου φαινεται πολύ τραβηγμένο το νουμερο!
1 στις 3 γυναικες εχουν πεσει θυμα κακοποιησησ?! !
δεν ξέρω...ειδικά λεει το εξής...
"τουλάχιστον μια φορα στη ζωή τους",
απ οτι καταλαβα, περιεχει στατιστικά απο Ασία,
που εκει ακόμη και Ο Θεός είναι σχετικά άγνωστος,
δηλαδή ειναι σε μεσαιωνικά σκότη.πως να μην εκτοξευτουν τα νουμερα λοιπον?

τελοσπάντων, ουδεις χωρίζει αν δεν εχει δοκιμασει τα παντα πριν, για πολλά χρόνια.
ειδικά αυ΄τα του Φιλώτα (στα αρχικα μηνυματα-το Ευαγγελιο)
αλλά δεν αρκέι να τα διαβασεις ως ξερες οδηγίες. διοτι δύσκολα πιανει.
πρεπει να γίνει βίωμα και εφαρμοσμένος τροπος ζωης περισσότερο.
αλλιως ολοι τα δεχομαστε, αλλά σαν γνωσεις, οχι σαν πραγματικότητα..

φιλε γκου, η επικεφαλίδα μπηκε βιαστικά, θελει αλλαγή μου φαίνεται... :? :?

αγαπητέ φιλώτα, αν ξαναπαντρευτείς τί σόι πραξη αυτοθυσίας είναι? εκτός και αν ειναι τυπου βοσκόπουλου,
που πληρωσε ενα σωρό εκαττομύρια. και τοτε ομως, νομιζω πάλι καλα περναει ο βοσκοπουλος. (πηρε και μικρότερη και μοντέλο κλπ)
αρα, τι αυτοθυσία δηλαδή?

εντωμεταξύ μερικοι γαμοι ψιλοφαίνονται αν αντεχουν ή όχι. αλλου βλεπεις οτι υπαρχει εντονος δεσμός αγάπης,
ενώ αλλου βλεπεις μεγαλη χαλαροτητα, ανεξαρτησία, αυτονόμηση.
(ειδικα στις νεες ηλικίες...)
Άβαταρ μέλους
stathis73
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stathis73 »

Αγάπη και Διάκριση Νίκο είναι για μένα δυο απο τις μεγαλύτερες αρετές που υπάρχουν και αν τις εχει κάποιος απο τους δύο μέσα σε ενα ζευγάρι να είσαι σίγουρος οτι οχι μόνο δεν προκυτε να χωρίσουν αλλά και οτι θα προχωρούν και πνευματικά.
Όλοι μπορούν να χωρίσουν είτε είναι άνθρωποι που έχουν πνευματικό ειτε οχι, όμως αν τρέξεις κοντά στο Θεό και ζητήσεις βοήθεια ίσως σώσεις κάτι που στα μάτια των πολλών φαντάζει αδιέξοδο και επιβεβλημένο.
Τις θεός Μέγας ως ο Θεός ημών.
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

lovethink έγραψε:ΜΙΧΣ λες για θέματα θέματα πνευματικής και ψυχικής σημασίας αλλά ξεχνάς πως η ενδοοικογενειακή βία σημαίνει και σωματική κακοποίηση μητέρας ή και παιδιού.
Δεν πιστεύω ότι υπάρχει πνευματικός που θα δει μια γυναίκα γεμάτη μελανιές απ'το ξύλο ,που θα τρέμει για την ζωή της και την ψυχολογία του παιδιού της και θα της πει "όχι μην χωρίσεις".
Αν υπάρχει τέτοια περίπτωση τότε αλλάζεις πνευματικό γιατί ο σκοπός του πνευματικού δεν είναι να ζεις μια ζωή κόλαση και να κινδυνεύει η ζωή σου αλλά να είσαι όρθιος στα δυό σου πόδια.Ψυχολογικά και σωματικά.

Η κακοποίησή της γυναίκας αποτελεί ποινικό αδίκημα.

http://www.imlarisis.gr/index.php?dispa ... ory_id=642

Αδελφέ, εννοούσα ότι δεν πάμε να ρωτήσουμε τι αμάξι να αγοράσουμε αλλά πάμε για θέματα που είναι για τον πνευματικό :wink: με παρεξήγησες σε αυτό το σημείο...και νομίζω ο λόγος είναι γιατί έχει πάρει αυτή η συζήτηση τα άκρα.

Επίσης... αν δεν κάνω τρομερό λάθος άλλο εξομολόγος άλλο εξομολόγος πνευματικός. Ηπάρχει σχέση μεταξύ πιστού με τον δεύτερο. Ξέρει τον πιστό, ξέρει τις δυσκολίες θα έπρεπε να ξέρει και το ζεύγος... να μπορεί να καθοδηγήσει... ειδικά όταν είναι μές τη χάρη του Αγίου Πνεύματος ο πνευματικός όπως και θα έπρεπε για τη σωτηρία μας. Η αν ο ένας ή η μια δεν είναι πιστός/ή να ξέρει όλα όσα διέπονται από το άλλο μέλος του ζευγαριού και να καθοδηγεί...

Κακοποίηση γυναίκας, κακοποίηση ανδρός και τα δυο είναι ανήθικα και ποινικά αδικήματα. Αυτά είναι ακραίες περιστάσεις που δυστυχώς συμβαίνουν. Κανείς πνευματικός δεν θα έλεγε να κάθεται σύζυγος να κακοποιείται ειδικά και όταν υπάρχουν παιδιά στα οποία αυτή η κακοποίηση λαμβάνει ψυχοσωματικές διαστάσεις. Θεός φυλάξει... Ο Κύριος να ελεεί και να βοηθά αυτές τις οικογένειες. Μην παίρνουμε τα άκρα! Νομίζω το κείμενο ήταν για πιστό με μη πιστό σύζυγο... υπομονή και προσευχή. Κι εδώ ταιριάζει πολύ το θέμα του πνευματικού. Νομίζω όλα τα άλλα τα ακραία ανήκουν σε άλλη συζήτηση ίσως κάνω και λάθος...

Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Αναγνώσματα”