ντροπή!!!πρόκληση!!!Αδιαφορία!!!

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

sverkalo
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Re: ντροπή!!!πρόκληση!!!Αδιαφορία!!!

Δημοσίευση από sverkalo »

Επέτρεψε μου -επειδή είναι μέρος της δουλειάς μου- να σου πω πως το μόνο που ήθελε το εξώφυλλο ήταν αυτό που πέτυχε. Δηλαδή την διαφήμιση. Τίποτε παραπάνω και κανένα μίσος σε κανέναν.
Εμένα είναι η αρχή μου -και πολλοί πιστεύουν ότι είμαι αδιάφορος αλλά δεν είμαι- να μην βλέπω φαντάσματα εκεί που δεν υπάρχουν και να μην έχω την μανία καταδίωξης από την οποία πάσχουν πολλοί Έλληνες.
Επέτρεψε μου να σου πω επίσης πως αυτή η μανία δεν είναι τίποτε άλλο από συγκαλυμμένη υπερηφάνεια που όμως δεν τους αξίζει. Γιατί για τίποτε που έκαναν οι όποιοι πρόγονοί μας δεν πρέπει να ήμαστε υπερήφανοι. Όχι για κανέναν άλλο λόγο απλά γιατί δεν μας αξίζει. Δες τι μας παρέδωσαν από τον Όμηρο μέχρι σήμερα και τι θα είχαμε εμείς να τους ανταποδώσουμε αν μας ζητούσαν κάτι.
fotios
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από fotios »

Θα μου επιτρέψεις και μένα φίλε να μην συμφωνώ καθόλου με το σκεπτικό σου.
λ
Θα ήθελα μόνο να σου πω πως δεν μιλάμε για "φαντάσματα" όπως μας λες αλλά συγκεκριμένα
γεγονότα,απτές καταστάσεις που ούτως ή άλλως δημοσιοποιούνται σε ολόκληρο τον κόσμο..
με μια μαύρη εικόνα για την χώρα μας...με χαρακτηρισμούς "απατεώνες" για τους Έλληνες!!!
Αφού είσαι ευχαριστημένος ή έστω συμφωνείς ή έστω τα ανέχεσαι, δικαίωμά σου...εξάλλου
φαίνεται πως δεν έχεις και μανία καταδίωξης... :P
Ακόμη να σου πω,πως και δημοσκοπήσεις στην Γερμανία δείχνουν πως το μεγαλύτερο ποσοστό
των Γερμανών συμφωνούν με όσα γράφονται και λέγονται, λίγοι είναι οσοι δεν έχαψαν την προπαγάνδα...
Όμως πολλοί Έλληνες δεν συμφωνούν με αυτά με την άθλια προσβολή μας ως Έθνος!!!
Όχι από υπερηφάνεια αλλά από εθνική αξιοπρέπεια και παληκαριά!
Οπότε όπως νομίζει ο καθένας....
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Προσωπικά δεν με πειράζει να μας μεμφθεί μιά Ευρωπαϊκή χώρα για τις απαράδεκτες οικονομικές μας επιδόσεις, ή για το ομολογούμενο δημοσιονομικό μας χάος.
Αλλά από αυτό, μέχρι να πάρουν ένα μνημείο της παγκόσμιας πνευματικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και να του υψώσουν το μεσαίο δάχτυλο, η απόσταση είναι τεράστια.
Δεν μπορώ να το ανεχθώ αυτό.
Μακρυά από μένα οι εθνικιστικές κορώνες και οι εθνικοπατριωτικές εξάρσεις της κακιάς ώρας, οι οποίες μας έχουν στοιχίσει πολλά.
Αλλά συμφωνώ με τον Φώτη απολύτως.
Δεν είναι δυνατόν να αποποιηθούμε την εθνική μας ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.
Δεν ανέχομαι τον εμπαιγμό και το κακόγουστο "χιουμοράκι" του καθενός.

Το ότι οι άθλιοι κυβερνήτες μας, απέκρυπταν επιμελώς το έλλειμμα και τα πραγματικά οικονομικά στοιχεία, δεν δίνει σε ΚΑΝΕΝΑΝ το δικαίωμα, να γελοιοποιεί την πατρίδα μας.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
sverkalo
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Ίσως να είναι το ότι εγώ δεν αισθάνομαι κάτι ιδιαίτερο που είμαι Έλληνας. Αν μπορούσα να είμαι καλός Χριστιανός ή καλός Έλληνας θα διάλεγα το πρώτο. Αλλά και στα δυο είμαι μέτριος έως κακός.
Αυτό δεν επιβαρύνει κανέναν άλλο από εμένα βέβαια. Ο καθένας μπορεί να αισθάνεται υπερήφανος ή θιγμένος για ότι αυτός πιστεύει.
koskas
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από koskas »

αμα δεν αισθανεσε και πολυ ελληνας αστα να πανε , κριμα που ακουω ελληνες να λενε ετσι κριμα
ΕΑΝ ΕΙΠΩΜΕΝ ΟΤΙ ΑΜΑΡΤΙΑΝ ΟΥΚ ΕΧΟΜΕΝ ΕΑΥΤΟΥΣ ΠΛΑΝΩΜΕΝ
sverkalo
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Οι ιδιότητες είναι τίτλοι τιμής δεν είναι δεδομένα. Κερδίζονται και κατακτώνται δεν έρχονται με την γέννηση όπως πολύ πιστεύουν. Αν είμαι Χριστιανός δεν είναι επειδή γεννήθηκα αλλά επειδή προσπαθώ να καταλάβω τι σημαίνει να είμαι τέτοιος. Εγώ πρώτα θέλω να είμαι Χριστιανός (δεν είμαι ακόμη) και μετά οτιδήποτε άλλο.
Τώρα αν αισθάνεσαι Έλληνας και νιώθεις αναξιοπρεπής επειδή ένας Γερμανός παραποίησε ένα έργο τέχνης με το Photoshop ΤΟΤΕ είναι άστα να πάνε φίλε μου. Γιατί το αίσθημα σου για το τι είσαι το ορίζει μια πράξη άλλου προς εσένα.
fotios
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από fotios »

Αδερφέ sverkale, νομίζω λίγο τα έχεις μπερδέψει...Θα ήθελα απλά να σου πω πως Έλληνας είσαι!
Έτσι γεννήθηκες,μεγάλωσες,διδάχθηκες...έστω και λίγο!
λέμε "ανθώπων το γένος", δεν είμαστε ουρανοκατέβατοι, δεν φυτρώσαμε, αλλά γεννηθήκαμε!!!
Ακόμη λόγω αυτής της Ελληνικής μας Ιθαγένειας λίγους μήνες μετά όλοι μας γίναμε Χριστιανοί Ορθόδοξοι!
Δηλαδή γεννηθήκαμε,ανατραφήκαμε,ζούμε και πεθαίνουμε μέσα στην Ορθοδοξία,όπως χαρακτηριστικά
έλεγε ένας Γέροντας!
Για φαντάσου να σε είχε "στείλει" λίγα χιλιομετρα ανατολικά,στην Τουρκία τι θα ήσουνα!Πόσο θα κόπιαζες για
να γίνεις αν τελικά γινόσουν,πολύ δύσκολο, Χριστιανός!!!

Λοιπόν αρκεί τώρα εσύ να αποδείξεις και εγώ να αποδείξω και όλοι μας πως είμαστε αντάξιοι των δωρεών
του Θεού, αντάξιοι των προγόνων μας, που δεν δίστασαν να χύσουν το αίμα τους,ακόμη και γυναικόπαιδα
για να μπορείς και να μπορώ τώρα να μιλάμε.

Ακόμη μην ξεχωρίζεις την πνευματική από την σωματική ζωή, ψυχή και σώμα είναι ένα!
Δεν μπορείς να είσαι καλός Χριστιανός και να είσαι κακός Έλληνας, αλλά ούτε και το αντίστροφο.
Ολος ο κόσμος μιλάει για τους "Έλληνες Πατέρες" Μέγας Βασίλειος,Γρηγόριος Θεολόγος, Γρηγόριος Νύσσης...
πόσο καλά συνδύασαν τον Ελληνισμό(τον διέσωσαν) μέσα στον Χριστιανισμό,που ξεπερνάει τα γήινα!!!
Όλοι μιλάμε για τον ηρωισμό των Ελλήνων που μάχοταν "Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος".
Τσώρτσιλ "κάποτε λέγαμε ότι οι Ελληνες πολεμούν σαν ηρωες, τώρα λέμε πως οι ήρωες πολεμούν σαν Ελληνες!"

Λοιπόν τα παραδείγματα προς μίμηση υπάρχουν, αρκεί να προσπαθήοουμε να τους μοιάξουμε..
Αρκεί με την ζωή μας να μην τους απογοητεύσουμε, να μην προδώσουμε!!!
Και για να καταλάβεις οτι πολλοί προδίδουν δες και αυτό:

Με μια πρωτοφανή ενέργεια το υπουργείο Εξωτερικών επιβάλλει τη ματαίωση των εορταστικών εκδηλώσεων που οργανώνονται στις ελληνικές πρεσβείες και προξενεία ανά τον κόσμο για λόγους... οικονομίας.

Σύμφωνα με εγκύκλιο η οποία στάλθηκε σε όλες τις ελληνικές διπλωματικές Αρχές του εξωτερικού με θέμα «Εορτασμός Εθνικής Επετείου από Αρχές Εξωτερικής Υπηρεσίας υπό παρούσα δυσχερή οικονομική συγκυρία», δίδεται εντολή να μην παρατεθούν οι καθιερωμένες δεξιώσεις για την 25η Μαρτίου.

Οπως αναφέρεται, μάλιστα, η ακύρωση των εορταστικών εκδηλώσεων της εθνικής επετείου «κρίνεται σκόπιμη προς εξοικονόμηση πόρων, αλλά και για λόγους... συμβολισμού».

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών (η εγκύκλιος υπογράφεται από τον γ.γ. του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβη Ι. Αλ. Ζέπο), έτσι δεν αφήνει περιθώρια ούτε και για πρωτοβουλίες χρηματοδότησης εκ των ενόντων ή από κατά τόπους ομογενείς της καθιερωμένης δεξίωσης για την εθνική επέτειο, καθώς επισημαίνεται το στοιχείο του... «συμβολισμού». Τα χρήματα δεν θα εξοικονομηθούν καν, καθώς όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο θα διατεθούν για κάλυψη άλλων... συναφών εκδηλώσεων!!

Τα ποσά τα οποία θα εξοικονομηθούν φυσικά είναι ασήμαντα για τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εξωτερικών, καθώς συνήθως πρόκειται για τυπικές δεξιώσεις που όμως έχουν ιδιαίτερη σημασία, όχι μόνο για τις περιοχές όπου ζουν ομογενείς, αλλά και σε άλλες χώρες όπου δίνεται η ευκαιρία για «ανεπίσημη» διπλωματία, ενώ ο εορτασμός της εθνικής εορτής σε μια πρεσβεία έχει έντονο συμβολικό χαρακτήρα για τη διεθνή παρουσία και το κύρος μιας χώρας.

Εξάλλου μάλλον αρνητικό μήνυμα εκπέμπει για τη χώρα μας το γεγονός ότι φέτος μόνο οι πρεσβευτικές και προξενικές Αρχές της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο δεν θα εορτάσουν την εθνική επέτειο της χώρας τους...

Ν. ΜΕΛΕΤΗΣ

Την απάντηση την έδωσαν μόνο 1-2 Ιεράρχες δυστυχώς...
Άβαταρ μέλους
pepiixthis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από pepiixthis »

Παιδια να ρωτησω και εγω κατι? ΗΕλλαδα μετα τον πολεμο ζητησε ποτε την αποζημιωση της απο την Γερμανια?
«στενή η πύλη και τεθλιμμένη οδός η απάγουσα στην ζωήν»
fotios
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από fotios »

Φυσικά,αλλά όχι σθεναρά,επίμονα...μια ιδέα:
«Όπως όμως καταγγέλλει το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, με επιστολή του στον πρωθυπουργό στις 28 Δεκεμβρίου του 2009, η ‘Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος οφειλέτης προς την Ελλάδα, αφού δεν έχει ακόμα καταβάλλει τις οφειλές της εξαιτίας των τεράστιων ζημιών που προκάλεσαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, τόσο στην οικονομική υποδομή της χώρας, όσο και στον ελληνικό πληθυσμό’ . Γι’ αυτό και το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης ζητά από την Ελληνική κυβέρνηση να απαιτήσει επιτέλους από την Γερμανία αυτά που μας οφείλει:

1) 7,100 δις δολάρια (αγοραστικής αξίας 1958) πλέον τους τόκους, που μας επιδίκασε η Διεθνής Διάσκεψη των Παρισίων για τις καταστροφές που προξένησαν στη χώρα τα κατοχικά γερμανικά στρατεύματα.

2) Την εξόφληση του κατοχικού δανείου ύψους 3,5 δις δολαρίων, πλέον τους τόκους.

3) Την καταβολή αποζημιώσεων στα θύματα των θηριωδιών του γερμανικού στρατού κατοχής.

4) Την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών που έκλεψαν τα γερμανικά στρατεύματα.» .
Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ψυχουλα »

μπορεις μια χαρα να εισαι καλος Χριστιανος και κακος Ελληνας αν και δεν καταλαβαινω τι ειναι ο κακος Ελληνας.

οι πιο πολλοι οταν λενε περηφανα ειμαι Ελληνας εχουν στο μυαλο τους την Ελλαδα μεχρι τη μεταπολιτευση και τα ωραια μας τοπια. Εγω για παραδειγμα για την τωρινη Ελλαδα δεν ειμαι περηφανη αλλα τσαντισμενη, θα προτιμουσα να ημουν μια Ελληνιδα που ζει πχ στην Αγγλια ή τελος παντων σε ενα κρατος που οι κρατησεις απο το μισθο μου δε θα πηγαιναν στις τσεπες καποιων και οταν θα χρειαζομουν γιατρο θα τον ειχα.Γιατι για μενα η Ελλαδα αυτη τη στιγμη ειναι ενα κρατος που με εκμεταλλευεται και με πετα σα σκουπιδι οταν γερασω. Και καμια σχεση δεν εχει με το ενδοξο παρελθον της.Που και τοτε δηλαδη ολα τα σπουδαια παιδια της τα ετρωγε, τελος παντων.
Δεν ξερω ποσα φοβερα μυαλα ανεδειξε η ελληνικη αρχαιοτητα παντως τωρα ειμαστε τα κοροιδακια και οι κουτοπονηροι.
και δεν εχει σημασια αν το focus το εκανε για διαφημιστικους λογους, η διαπομπευση εγινε
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”