Και τα ξυλα εδωσε ο Θεός αλλα οχι για να κοπανάμε και να σπάμε στο ξύλο τους συνανθρώπους μας.Gewrgiosgr έγραψε:AXaxaxax Σε ευχαριστώ πολύ.
παντώς για να το έδωσε ο Θεός ....
Τα πάθη
Συντονιστής: Συντονιστές
-
theodosis79
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
-
panagiotis2008
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΠΑΡΑΙΝΕΣΕΙΣ
ΠΕΡΙ ΗΘΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ
121 - 130
129. ΚΑΤΑΦΡΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΑΡΚΟΣ
Κανείς αγαθός δεν είναι αισχρός, εκείνος που δεν είναι καλός, είναι πάντως κακός και φιλοσώματος (φιλοτομαριστής).
Πρώτη όμως αρετή του ανθρώπου είναι η καταφρόνησης της σαρκός. Διότι ο χωρισμός από τα πρόσκαιρα, τα φθαρτά και τα υλικά, που γίνεται προαιρετικά (με τη θέλησή μας) και όχι από στέρηση (φτώχεια), μας κάνει κληρονόμους των αιωνίων και άφθαρτων αγαθών.
Theodora Ορίστε τα λέει κι ο Μέγας Αντώνιος,τον αμφισβητείς κι αυτόν?
ΠΑΡΑΙΝΕΣΕΙΣ
121 - 130
Κανείς αγαθός δεν είναι αισχρός, εκείνος που δεν είναι καλός, είναι πάντως κακός και φιλοσώματος (φιλοτομαριστής).
Πρώτη όμως αρετή του ανθρώπου είναι η καταφρόνησης της σαρκός. Διότι ο χωρισμός από τα πρόσκαιρα, τα φθαρτά και τα υλικά, που γίνεται προαιρετικά (με τη θέλησή μας) και όχι από στέρηση (φτώχεια), μας κάνει κληρονόμους των αιωνίων και άφθαρτων αγαθών.
Και το Πνεύμα και η νύμφη λένε ¨έλα.Και όποιος ακούει ας πει ¨έλα.και όποιος διψάει ας έρθει,και όποιος θέλει ας παίρνει δωρεάν το νερό της ζωής.
- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Παναγιώτη ο Μέγας Αντώνιος έχει πει και χιλιάδες άλλα πράγματα, εσύ όμως μάλλον έχει κολλήσει σ' αυτό.
Η σωματική άσκηση και αγνεία δεν σώζει χωρίς ταπείνωση και αγάπη.
Η αδιακρισία είναι μεγάλη αμαρτία, γιατί αντιβαίνει στη βασική εντολή της αγάπης. Δυστυχώς η αδιακρισία είναι κοινό γνώρισμα των ανώριμων πνευματικά ανθρώπων, ευτυχώς όμως θεραπεύεται μέσα τους πειρασμούς και τις δοκιμασίες.
Ανησυχώ για σένα, για το τι θα σου συμβεί αν κάποια στιγμή, όπως είναι ανθρώπινο, δοκιμαστείς και πέσεις. Έτσι ψηλά που έχεις τοποθετήσει τον πήχυ θα πονέσεις πολύ.
Η σωματική άσκηση και αγνεία δεν σώζει χωρίς ταπείνωση και αγάπη.
Η αδιακρισία είναι μεγάλη αμαρτία, γιατί αντιβαίνει στη βασική εντολή της αγάπης. Δυστυχώς η αδιακρισία είναι κοινό γνώρισμα των ανώριμων πνευματικά ανθρώπων, ευτυχώς όμως θεραπεύεται μέσα τους πειρασμούς και τις δοκιμασίες.
Ανησυχώ για σένα, για το τι θα σου συμβεί αν κάποια στιγμή, όπως είναι ανθρώπινο, δοκιμαστείς και πέσεις. Έτσι ψηλά που έχεις τοποθετήσει τον πήχυ θα πονέσεις πολύ.
- theodora
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Παναγιώτη, ρώτησε η φίλη, η αδελφή, το παιδί μου, η γειτόνισα..... τι σημαίνει "φιλοσώματος".panagiotis2008 έγραψε:ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΠΑΡΑΙΝΕΣΕΙΣ
121 - 130
Με το φτωχό κυριολεκτικά μυαλό που διαθέτω, σκέφτηκα να απαντήσω.
Εάν φυσικά γνώριζα πως ρωτούσε ένας Μέγας Άγιος της Ερήμου ή κάποιος αδελφός φτασμένος σε μεγάλα ύψη στην πνευματική ζωή.... σίγουρα δεν θα απαντούσα και θα το έραβα. (και αποδεδειγμένα το ράβω τα 2 χρόνια που παρακολουθώ το φόρουμ καθημερινά )
Πάντως Η ΑΓΑΠΗ τουλάχιστον μεταξύ μας (μεταξύ αγωνιζομένων Χριστιανών εννοώ) και Η ΔΙΑΚΡΙΣΗ , θα πρέπει να είναι τα βασικά όπλα στον καθημερινό μας αγώνα.
Ζητώ συγνώμη για την παρέμβαση και τον οποιονδήποτε αποπροσανατολισμό προκάλεσα στην συζήτηση.
ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΧΡΙΣΤΟΥ.
-
panagiotis2008
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Filotas το είπα για την theodora που ρώτησε τι είναι φιλοσώματος.
Εγώ πέφτω συνέχεια και ξανασηκώνομαι.
Στην ηλικία που είμαι είναι δύσκολο να χαλιναγωγήσω την σάρκα μου και τις επιθυμίες της,γι'αυτό κοιτάζω να τις περιορίσω σε πρώτη φάση.
Αλλά και το οτί πέφτω σε αυτές είναι δώρο Θεού για να ταπεινώνομαι.
Ο Μέγας Αντώνιος ήταν μέγας ασκητής και δεν μπορώ να φτάσω ούτε στο μικρό του δαχτυλάκι φυσικά.
Εγώ πέφτω συνέχεια και ξανασηκώνομαι.
Στην ηλικία που είμαι είναι δύσκολο να χαλιναγωγήσω την σάρκα μου και τις επιθυμίες της,γι'αυτό κοιτάζω να τις περιορίσω σε πρώτη φάση.
Αλλά και το οτί πέφτω σε αυτές είναι δώρο Θεού για να ταπεινώνομαι.
Ο Μέγας Αντώνιος ήταν μέγας ασκητής και δεν μπορώ να φτάσω ούτε στο μικρό του δαχτυλάκι φυσικά.
Και το Πνεύμα και η νύμφη λένε ¨έλα.Και όποιος ακούει ας πει ¨έλα.και όποιος διψάει ας έρθει,και όποιος θέλει ας παίρνει δωρεάν το νερό της ζωής.
-
Gewrgiosgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Γεώργιε, γιατί να θέλει κάποιος να χρησιμοποιήσει κάναβι ή οποιοδήποτε άλλο ναρκωτικό ή ακόμη και υπερβολική ποσότητα οινοπνεύματος;
Απαντώντας σ΄αυτή την ερώτηση μπορείς αμέσως να καταλάβεις, γιατί τα ναρκωτικά και τα ποτά είναι λάθος για ένα Χριστιανό.
Όλ' αυτά τα χρησιμοποιεί κάποιος για ν' απομακρυνθεί από την πραγματικότητα, είτε γιατί δεν αντέχει τους άλλους είτε γιατί δεν αντέχει τον ίδιο του τον εαυτό. Και τα δυο αυτά είναι πνευματικές ασθένειες και η λύση τους βρίσκεται στα μέσα που μας προσφέρει η Εκκλησία για την πνευματική μας θεραπεία. Όταν, λοιπόν, ο Χριστιανός ζει συνεπή πνευματική ζωή, τί ανάγκη μπορεί να έχει από μέσα ξένα προς την Εκκλησία για να λύσει τα προβλήματά του;
Απαντώντας σ΄αυτή την ερώτηση μπορείς αμέσως να καταλάβεις, γιατί τα ναρκωτικά και τα ποτά είναι λάθος για ένα Χριστιανό.
Όλ' αυτά τα χρησιμοποιεί κάποιος για ν' απομακρυνθεί από την πραγματικότητα, είτε γιατί δεν αντέχει τους άλλους είτε γιατί δεν αντέχει τον ίδιο του τον εαυτό. Και τα δυο αυτά είναι πνευματικές ασθένειες και η λύση τους βρίσκεται στα μέσα που μας προσφέρει η Εκκλησία για την πνευματική μας θεραπεία. Όταν, λοιπόν, ο Χριστιανός ζει συνεπή πνευματική ζωή, τί ανάγκη μπορεί να έχει από μέσα ξένα προς την Εκκλησία για να λύσει τα προβλήματά του;
-
Gewrgiosgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ας μήν σκανδαλίσω αλλό.
Γιατι να πάρει καποιος ναρκωτικά? για να μην αντιμετωπίσει την πραγματικότητα δηλαδη απο δειλεία....
πολλα παίζουν ρόλο(ανατροφή τηλεόραση μιντια τροπος ζωή μηδενιστικό πνεύμα και κυρίως ο πονηρος).
παντως οπως και στο αλκοολ αλλο χρήση και αλλο καταχρηση. το ζήτημα είναι ποσο ευκολα περνάμε το όριο.
πρωσοπικά δεν θεωρώ την κάναβι τουλάχιστον ναρκωτικό και είμαι ηπέρ της νομιμοποιησης της.το αλκοολ είναι πολυ χειροτερο και είναι νομιμο.
παντως τα ναρκοτικα είναι σιχαμερα ΟΛΑ
Γιατι να πάρει καποιος ναρκωτικά? για να μην αντιμετωπίσει την πραγματικότητα δηλαδη απο δειλεία....
πολλα παίζουν ρόλο(ανατροφή τηλεόραση μιντια τροπος ζωή μηδενιστικό πνεύμα και κυρίως ο πονηρος).
παντως οπως και στο αλκοολ αλλο χρήση και αλλο καταχρηση. το ζήτημα είναι ποσο ευκολα περνάμε το όριο.
πρωσοπικά δεν θεωρώ την κάναβι τουλάχιστον ναρκωτικό και είμαι ηπέρ της νομιμοποιησης της.το αλκοολ είναι πολυ χειροτερο και είναι νομιμο.
παντως τα ναρκοτικα είναι σιχαμερα ΟΛΑ
Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον.Τριάς Αγία Δόξα Σοι!
-
panagiotis2008
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία: