Οικονομική Κρίση

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Οικονομική Κρίση

Δημοσίευση από aposal »

Απόσπασμα άρθρου του Στάθη στην «Κ. Ελευθεροτυπία»:

Οπως έγραψε στο «Έθνος» ο κ. Γιώργος Δελαστίκ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου το συνολικό χρέος της Ελλάδας είναι στο ύψος του 179% του ΑΕΠ.
Πολύ κοντά δηλαδή στον μέσον όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι 175%!
Αν δούμε το συνολικό χρέος (το σύνολο δηλαδή του ποσού που έχουν δανεισθεί κράτος, επιχειρήσεις και ιδιώτες) θα δούμε ότι :
1. η Ολλανδία χρωστάει το 234% του ΑΕΠ της
2. η Ιρλανδία το 222%,
3. το Βέλγιο το 219%,
4. η Ισπανία το 207%,
5. η Ιταλία το 197% και ούτω καθ' εξής!
Αν μάλιστα απ' το συνολικό χρέος εξετάσουμε μόνο το εξωτερικό μέρος (αυτά δηλαδή που κάθε χώρα χρωστάει στους ξένους κι όχι και σε δικές της τράπεζες):
1. Η Ιρλανδία χρωστάει τους ξένους το 414% του ΑΕΠ της,
2. Η Πορτογαλία το 130%, ενώ
3. Η Ελλάδα το 89%! (Τα στοιχεία απ' την «Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε».)

Όσο για το έλλειμμα, για να μη σας παραθέσουμε πολλούς αριθμούς ας περιοριστούμε στην Ευρωζώνη με 6,6% για το 2010, στις ΗΠΑ με 10% και στην Ιαπωνία με 10,2% επίσης για το 2010. Ουδεμία απ' αυτές τις χώρες βρίσκεται σε κώμα! Ουδεμίας ο πρωθυπουργός ή πρόεδρος έχει καλέσει Γραφείο Κηδειών να τη θάψει. Μάλιστα προληπτικώς.
Στο ίδιο πνεύμα με δημοσίευμά τους και οι «New York Times» (όπως θα διαπιστώσετε στο ένθετό του στην «Κ.Ε.» στις 14 Φεβρουαρίου) όταν συμπεραίνουν ότι: «Η αναλογία του δημοσίου χρέους ως προς το ΑΕΠ στην Ελλάδα δεν είναι υψηλότερη από εκείνη της Γερμανίας»!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Christos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Christos »

Σε κατάσταση πολέμου
Σε δραματικούς τόνους η ομιλία του πρωθυπουργού για την οικονομία στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Εικόνα

02/03/10 18:00

Αθήνα

Αν δεν λάβουμε τις αποφάσεις που πρέπει, τότε θα κινδυνεύουμε να μην έχουμε να πληρώσουμε, όχι τον 14ο, αλλά τον 5ο και τον 6ο μισθό ή ακόμη και τις συντάξεις, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου, είπε χαρακτηριστικά και τόνισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να αναλάβει τις ευθύνες της. «Δεν λιποτακτούμε» ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι θα ήταν καταστροφικό να μην μπορέσει η χώρα να δανειστεί με τους ίδιους όρους που δανείζονται όλες οι χώρες της ΕΕ, ενώ απαντώντας σε εκείνους που φοβούνται περαιτέρω ύφεση από τη λήψη νέων μέτρων είπε: εκείνο που απειλεί δεν είναι η ύφεση, αλλά η αδυναμία δανεισμού, η στάση πληρωμών.

Πρέπει να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις που σε πολλές περιπτώσεις αδικούν, αλλά αυτό δεν είναι επιλογή, είναι αναγκαιότητα, επισήμανε.

Πρόσθεσε πως η λήψη επιπλέον μέτρων είναι αναγκαία, παρ' όλο που ήδη έχουν ληφθεί κάποια, τα οποία μάλιστα εγκρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Όμως, είπε, πρέπει να ληφθούν και άλλα, για να κερδίσουμε τη στήριξη των εταίρων μας, οι οποίοι πρέπει κι αυτοί να πείσουν τους δικούς τους πολίτες.

Κανένα αναλυτής, είπε, δεν πιστεύει την Ελλάδα ότι θα βάλει τάξη στα δημοσιονομικά της, γιατί αυτό λέγανε και οι κυβερνήσεις των πέντε τελευταίων ετών. Αντί γι' αυτό όμως οι Ευρωπαίοι βλέπανε «πάρτι κολλητών, off shore υπουργών και σκάνδαλα» είπε ο πρωθυπουργός.

Δεν θα επιτρέψουμε σε εκείνους που πλουτίζουν σε βάρος των πολιτών, να συνεχίσουν «να πίνουν εις υγείαν του κορόιδου» είπε ο κ. Παπανδρέου. «Δεν είναι το δημόσιο μια παχιά αγελάδα που όλοι αρμέγουμε. Σήμερα λύγισε το δημόσιο» τόνισε.

Αυτό το κείμενο ελήφθη από το in.gr,
στη διεύθυνση http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Το γνωστό παραμύθι ότι η Ελλάδα θα πεθάνει οικονομικά αν δεν μας πατήσουν στο λαιμό: Ευχαριστούμε κύριοι πολιτικοί, αλλά δεν θα πάρουμε! Αυτά να τα λέτε στους υποτελείς σας! Το ότι η ΕΕ των μασόνων μας θέλει υπόδουλους και άνευ αντιστάσεων είναι γεγονός, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα χάψουμε το παραμύθι σας!
Όπως έγραψε ο Κώστας Καββαθάς στο περιοδικό του 4ΤΡΟΧΟΙ του Φεβρουαρίου:

"...Και έτσι φτάσαμε στο σημείο που είμαστε σήμερα, όπου 15-20 πολιτικοί ηγέτες ζητούν από το λαό "θυσίες" προκειμένου να βρεθούν τα δισεκατομμύρια που έκλεψαν αυτοί και τα τσιράκια τους"!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Dimitris39 »

Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Έχει αναπτυχθεί και μια παραπληροφόρηση σχετικά με τον 13ο και τον 14ο μισθό και μάλιστα στη λούμπα έχουν πέσει και όλοι οι συνδικαλιστές!
Ας πάρουμε για παράδειγμα έναν μισθωτό με μηναίες αποδοχές (για το 2009) 1.000 ευρώ, ήτοι 14.000 ευρώ για ολόκληρο το έτος (2009).
Αν του κόψεις τον 13ο και 14ο μισθό, τότε μεσα στο 2010 θα έχει συνολικό ετήσιο εισοδημα 12.000 ευρώ δηλαδή απώλεια εισοδήματος 14,29%. Οι "συνδικαλιστές" θα αντιδράσουν διότι ο 13ος και ο 14ος μισθός θεωρούνται κεκτημένα!
Τον κακό τους τον καιρό!
Το κράτος, πονηρά σκεπτόμενο, θα προχωρήσει σε μείωση του μισθού κατά 15% (με αποκοπή επιδομάτων κλπ) και για να μην έχει αντιδράσεις θα αφήσει τους 14 μισθούς. Αυτό σημαίνει ότι ο μισθωτός θα έχει ετήσιο εισόδημα 14 x 850 = 11.900 ευρώ, δηλαδή 15% λιγότερο απ' ότι το 2009, με αποτέλεσμα οι αντιδράσεις να είναι μικρές!
Πόσο υποκριτές είναι όλοι τους!
Σημασία έχει ΜΟΝΟ το συνολικό ετήσιο εισόδημα. Αν εμένα μου το περιορίσουν κατά 15%, 20%, ή 30%, μου είναι αδιάφορο αν θα μου το δίνουν σε 12, 14 ή 24 μισθούς.
Άβαταρ μέλους
Captain Yiannis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Captain Yiannis »

Captain Yiannis έγραψε:Η Οικονομική Κρίση είναι πλασματική , είναι ταυτισμένη με την υποδούλωση των Εθνών.
Εν προκειμένω , είναι γιά να δώσουν την ευκαιρία στις εκάστοτε κυβερνήσεις να υπερδανεισθούν ,
και έτσι να είμαστε χεραγωγούμενοι καμιά πενηνταριά χρόνια και βάλε ακόμα σε όποιους το θέλουν αυτό .

Αφού το κατάλαβα ακόμα και εγώ
Αυτά που γράφεις Απόστολε με επιβεβαιώνουν κατά κάποιο τρόπο , είναι δηλαδή η τεκμηρίωση σε αυτά που αναφέρω.
Επιπλέον θα έλεγα ότι μόλις αρχίσαμε να συνερχόμαστε από τα χρέη ,
συνήλθαν οι χειραγωγοί των Εθνών και είπαν " με αυτούς εδώ χάνουμε το παιχνίδι , μας ξεφεύγουν σιγά-σιγά , ας τους βάλουμε πάλι στο χέρι , ας τους υπερδανείσουμε " και ο νοών …….
Επιπλέον και όσον αφορά τα κλεμένα , είδατε ποτέ κανένα να ενδιαφερθεί για τους κλέφτες.
Μα αφού δεν είναι αυτοί το ζητούμενο , αλλά να γίνει η κλοπή

και αφού αυτή –η κλοπή που ήταν το ζητούμενο- έγινε όλα καλά !!!
Ας είναι ευλογημένο το όνομα του Υψίστου , μόνο σε Αυτόν έχω τις ελπίδες μου , ο Μαμωνάς μόνο προβλήματα θα μας δημιουργεί και μακάρι να το πάρουμε χαμπάρι.
Νάναι ευλογημένο
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
tanos
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από tanos »

Τελικα σαν λαός είμαστε παράξενοι.Μισθωτός συνάντησε τον πρωθυπουργό και του έδινε με το ζόρι εναν μισθό του.Πλούσιοι όμως δεν είδα να κάνουν ταις συγκεντρώσεις σε υπερπολυτελή ξενοδοχεία με αποστράπτουσες τουαλέτες και κουστούμια ,όπως κάνουν καθε χρόνο και τα εσοδα τα δίνουν για τη διάσωση της πέτρας καρύστου.
Αφου είδε τα οικονομικα ο ΓΑΠ οτι δεν ηταν αυτα που νομιζε και εταζε χρήματα οτι υπάρχουν , γιατί δεν έλεγε στον ελληνικο λαό να γινει δημοψήφισμα αν θέλουν διαφορετικη πολιτικη απο αυτη που έταξε?? αν δεν εδινε εντολη ο λαός ας εφευγε.
ΠΟΝΗΡΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΙ
και ο λαός των 700??
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Δυστυχώς το παιχνίδι της πτωχευμένης Ελλάδος είναι "στημένο". Σαφώς και η Ελλάδα δεν είναι η χειρότερη οικονομικά μέσα στην Ε.Ε. και τα στοιχεία από το άρθρο του Δελλαστίκ (πρόκειται για στοιχεια του Δ.Ν.Τ.) το αποδεικνύουν περίτρανα.
Κάποιοι φοβούνται ότι θα αντιδράσουμε στην επιβολή των σχεδίων τους, το αμέσως επόμενο διάστημα, και προσπαθούν να μας έχουν πλήρως ελεγχόμενους σε μια άνευ όρων οικονομική αιχμαλωσία.
Είναι μια δεύτερη κατοχή, που επειδή είναι πιο πονηρή και πολύ περισσότερο αφανής. είναι πιο επικίνδυνη. Θεωρώ ότι θα δούμε σημαντικά πράγματα στο εγγύς μέλλον. Ας μην ανησυχούμε όμως. Κανένα από αυτά τα σχέδια δεν θα μας βλάψει, όσο είμαστε κοντά στον Θεό.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Κατά τη γνώμη μου είναι όπως τα λέει ο Απόστολος.
Στημένο πάλι το παιχνίδι.
Οπως στημένο ήταν και το θέμα της γρίππης (που είναι η πανδημία, οέο που είναι αλήθεια?) και αγοράστηκαν 11.000.000 δόσεις που μουχλιάζουν στις αποθήκες.

Μας βάλανε στο στόχαστρο (ίσως να ήταν σκόπιμο δυστυχώς, ίσως ακόμα και να ήταν στο κόλπο και οι ίδιοι μας οι κυβερνήτες, αυτό είναι το χειρότερο).

Να παίζει άραγε κάποιο ρόλο, το ότι η Ελλάδα είναι το μόνο Ορθόδοξο κράτος της ΕΕ? Δεν μιλάμε για τα "νέα κράτη" τα οποία έχουν λαμβάνειν ως νέα κράτη και δεν μπαίνουν ακόμα στη διαδικασία να "δώσουν".
2-3 χρόνια πριν, όποιον έλεγε τα ανωτέρω θα τον χαρακτήριζα "συνωμοσιολόγο".....
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Άβαταρ μέλους
christmas08
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από christmas08 »

Να σας κάνω μια ερώτηση προσπαθώντας να καταλάβω από όλα αυτά που ακούω τον τελευταίο καιρό: Μπαίνουμε δηλαδή σε μια μορφή πτώχευσης πλεόν? Η οποία μπορεί να μην είναι δηλωμένη επίσημα άλλα ουσιαστικά θα ζήσουμε μια μορφή της ίσως?
ΣΑΛΩ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΠΙΠΤΟΝΤΕΣ ΦΑΥΛΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΥ ΖΟΦΕΡΕΣ ΤΡΙΚΥΜΙΕΣ, ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΜΕΝ ΕΙΣ ΤΟ ΣΕΠΤΟΝ ΕΚΤΥΠΟΝ ΣΟΥ ΜΗΤΕΡ ΚΑΙ ΘΕΡΜΩΣ ΚΡΑΖΟΜΕΝ.
ΓΕΝΟΥ ΓΟΡΓΟΥΠΗΚΟΕ ΗΜΙΝ ΠΡΟΣΤΑΤΙΣ ΤΟΙΣ ΑΕΙ ΦΩΝΟΥΣΙΝ.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”