Προβληματισμός περί γάμου

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

georgeva έγραψε:Σμαρω δεν θα καθεσαι σε μια καρεκλα και οποιος θα χτηπησει την πορτα θα τον παντρευτεις.Ο ΘΕΟΣ ΠΡΟΓΝΩΡΙΖΕΙ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΟΡΙΖΕΙ.
Εσυ εχεις το αυτεξουσιο να επιλεξεις.
Αυτη ειναι η αρχοντια του ΘΕΟΥ.Μας εκανε ελευθερα οντα.Εσυ θα επιλεξεις.
Θα εχεις βεβαια ευλογιες αν προσευχεσαι,αλλα εσυ θα επιλεξεις.
Ειναι τοσο <<λεπτος>>,τοσο <<ευγενικος >>ο ΘΕΟΣ.
Την ωρα που τον αγαπησα τον αντρα μου ,δεν ημουν τοσο κοντα στο θεο.Και η αληθεια ειναι ,οτι ποτε δεν σκεφτομουν ,να του ζητησω κατι,γιατι πιστευα πως αυτος ξερει,τι θα μου στειλει.Στην πορεια ομως ,γνωρισα τα διαφορα μυστηρια εμαθα να κανω προσευχες ,εμαθα τι ειναι η εξομολογηση,εμαθα να νηστευω.....Και ισως καποια στιγμη να τα μαθει και ο αντρας μου.Η ελπιδα πεθαινει τελευταια,λενε.Εχθες διαβαζα ενα βιβλιο και ελεγε ,νε λεμε ,να γινει,οχι οτι θελουμε εμεις,αλλα οτι θελει ο θεος.Συχωρεσε με!![/b]
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
srev
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από srev »

georgeva έγραψε:Σμαρω δεν θα καθεσαι σε μια καρεκλα και οποιος θα χτηπησει την πορτα θα τον παντρευτεις.Ο ΘΕΟΣ ΠΡΟΓΝΩΡΙΖΕΙ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΟΡΙΖΕΙ.

Γιώργο,

Δεν ξέρω τι βρίσκει κάποιος απόλυτα ελκυστικό στην "επιλογή" σε αυτήν τη ζωή. Ποιά επιλογή; Για να έχεις επιλογή πρέπει να είσαι ικανός να επιλέξεις. Αράδιασε πίνακες ζωγραφικής εμπρός σε έναν βαρύτατα μύωπα και ζήτα του να "επιλέξει". Θα έδινα την "ελευθερία" μου στο Θεό προκειμένου να σωθώ πριν προλάβεις να ανοιγοκλείσεις τα μάτια σου. Ωστόσο αυτό είναι αντιφατική επιθυμία γιατί αν χαθεί η ελευθερία παύει κι η θεοείδια. Δεν είναι προνόμιο ούτε δικαίωμα, πιστεύω, η ελευθερία μας παρά ασύλληπτα μεγάλη ευθύνη.

Σπύρος.
alexandergreek
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από alexandergreek »

smarti έγραψε:Την ωρα που τον αγαπησα τον αντρα μου ,δεν ημουν τοσο κοντα στο θεο.Και η αληθεια ειναι ,οτι ποτε δεν σκεφτομουν ,να του ζητησω κατι,γιατι πιστευα πως αυτος ξερει,τι θα μου στειλει.

Εχθες διαβαζα ενα βιβλιο και ελεγε ,νε λεμε ,να γινει,οχι οτι θελουμε εμεις,αλλα οτι θελει ο θεος.Συχωρεσε με!![/b]
Σμάρω τα είπες πολύ όμορφα... Εμείς αδελφοί που ξέρουμε τους γεροντάδες απ'έξω, δεν έχουμε την απλή καρδιά που έχουν κάποιοι αδελφοί μας που βρίσκονται λίγο μακρυά απο την εκκλησιαστική ζωή... και όμως, σε αυτούς φανερώνεται πιό εύκολα ο "ετοιμασμένος" σύντροφος. Το έχω δεί και σε φίλους μου αυτό. Εμείς προσευχόμαστε και τίποτα δε γίνεται, και σε αυτούς (επειδή όπως η Σμάρω, λένε "πιστευα πως Αυτος ξερει,τι θα μου στειλει", και "δεν σκεφτομουν ,να Του ζητησω κατι") έρχεται αμέσως η ευλογία Του...

Μυστήρια πράγματα. Ζήλεψα την απλή καρδιά που έχουν οι έχοντες μερική άγνοια των εκκλησιαστικών αληθειών, αρκεί αυτοί οι αδελφοί να έχουν την απλή και άδολη πίστη των παιδιών... Έτσι απλά η Σμάρω τον γνώρισε και τον αγάπησε... χωρίς κριτήρια, περγαμηνές, αγρυπνίες... και αγωνίζεται ταπεινά, να τον σώσει και να σωθεί... την ευχή σου αδελφή!
Άβαταρ μέλους
ntinoula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ntinoula »

srev έγραψε:

Γιώργο,

Δεν ξέρω τι βρίσκει κάποιος απόλυτα ελκυστικό στην "επιλογή" σε αυτήν τη ζωή. Ποιά επιλογή; Για να έχεις επιλογή πρέπει να είσαι ικανός να επιλέξεις. Αράδιασε πίνακες ζωγραφικής εμπρός σε έναν βαρύτατα μύωπα και ζήτα του να "επιλέξει". Θα έδινα την "ελευθερία" μου στο Θεό προκειμένου να σωθώ πριν προλάβεις να ανοιγοκλείσεις τα μάτια σου. Ωστόσο αυτό είναι αντιφατική επιθυμία γιατί αν χαθεί η ελευθερία παύει κι η θεοείδια. Δεν είναι προνόμιο ούτε δικαίωμα, πιστεύω, η ελευθερία μας παρά ασύλληπτα μεγάλη ευθύνη.

Σπύρος.
Το τελικό ναι, εσύ θα το πεις Σπύρο. Αυτό εννοεί με το "εσύ θα επιλέξεις". Δε θα σε αναγκάσει κανείς για την απόφασή σου. Αυτό σημαίνει ελευθερία. Στο πώς θα επιλέξεις κάνει τη διαφορά. :)
Το χαμόγελο είναι το φως του προσώπου μας που δείχνει πώς η καρδιά μας είναι μέσα.
Άβαταρ μέλους
panosgreece
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panosgreece »

Ο οδηγος των χαρισματων του θεου εις τον ανθρωπον ειναι η καρδια ,

την επιλογη του/της συντροφου καλο ειναι να γινεται με την καρδια και οχι με την τσεπη .

αγαπητη φιλη οταν ερωτευτεις θα λαμπεις τοσο που δεν θα θελεις τιποτα αλλο [ μακιγιαζ ]
stratos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stratos »

panosgreece έγραψε: αγαπητη φιλη οταν ερωτευτεις θα λαμπεις τοσο που δεν θα θελεις τιποτα αλλο [ μακιγιαζ ]
Ε λίγο μακιγιάζ θά τό ηθελα νά πούμε καί τήν αληθεια Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
panosgreece
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panosgreece »

φιλε ,στην ουσια του θεματος συμφωνω και γω,
λιγο μακιγιαζ δεν θα ηταν ασχημο
Άβαταρ μέλους
nektarios
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

O Σταυρος στον Γαμο

Δημοσίευση από nektarios »

Διαβαστετο εχει και αυτα ο Γαμος

Κυριε....χαιρε εν κυριω και υγιαινε
Στο γραμμα σουδιαβασα την αγωνια σου για τη σωτηρια της ψυχης σου και για την προκοπη της οικογενειας σου. Ειδα και τον Σταυρο σου που ειναι βαρυς.Η απαντηση ειναι να μη απογοητευεσαι ,εχει ο Θεος και <<τα αδυνατα παρα ανθρωποις ,δυνατα εστι παρα τω Θεω.>>Και η γυναικα σου θα αλλαξει και τα παιδια σου θα προκοψουν και εσυ θα γινεις καλυτερος και ποιο σταθερος.
Χρειαζεται υπομονη.Οι δυσκολιες ειναι επισκεψεις του Θεου.Οι πατερες της εκκλησιας λενε ,αν βγαλεις τους πειρασμους και τις δοκιμασιες απο την ζωη σου ,κλεινει για σενα η πορτα της Βασιλειας του Θεου.Και αυτη η ανηφορα γινεται ευκολη και ευχαριστη ,οταν σε συντροφευει και σε ενδυναμονει ο Κυριος.Εκεινο που σου χρειαζεται τωρα ειναι η προσευχη και η μελετη,ωστε να μαθεις ποιο ειναι το θελημα του Θεου.Παρεα σου να ειναι η Καινη Διαθηκη και αλλα θρησκευτικα βιβλια.Ηζωη σου να ειναι συντηρητικη και πνευματικη,μεσα στη μυστηριακη και λατρευτικη ζωη της εκκλησιας μας.Ο ανθρωπος που μελετα ,προσευχεται,εξομολογηται και κοινωνει των Αχραντων Μυστηριων ,ειναι ικανος να καταρθωσει τα παντα.
Καταλαβαινω οτι η σταση της συζηγου γενικα αποτελει προβλημα και ισως η μεγαλυτερη δυσκολια σου.Oμως είναι το στεφανι σου.Πρεπει κι αυτή να γνωρισει το θελημα του Θεου και να αλλαξει.Ισως να μη εχει ριζες από το πατρικο της σπιτι και να μεγαλωσε με άλλες αρχες και συνηθειες.Δειξε κατανοηση και προσπαθησε να την αντιμετωπιζεις παντα με το χαμογελο και με την καλοσυνη.Το παραδειγμα της υπομονης και της καλοσυνης σου θα την επηρεασει.Το μεγαλυτερο φορτιο σου είναι τα παιδια σου και εκει να κοπιασεις περισσοτερο και συστηματικα.Να τα εχεις κοντα σου στον δρομο του Θεου.Ας λεει ότι θελει ο κοσμος και οι δικοι σου ανθρωποι.Μεγαλυτερη σιγουρια για την ανατροφη τους δεν υπαρχει άλλη ,από την Θρησκεια.Ας γινουν Χριστιαννοι και ανθρωποι,και δεν θα τους λειψει τιποτα. Αυτό σου το διαβεβαιωνω από την προσωπικη ,ου πειρα. Ημουν φτωχο παιδι ,κοντα στον Χριστο και μεσα στην Εκκλησια εγινα ανθρωπος και αρχοντας.Δεν μου ελειψε τιποτα.Ολος ο κοσμος νομιζω είναι δικος μου.Χιλιες φορες να γεννιομουν ,παλι κοντα στο Χριστο θα ημουνα.Α….. ,εχε θαρρος και περιμενε τη χαρη και την ευλογια του Θεου ,που θα επισκιασει την οικογενεια σου.

Αρχιμανδριτης Ι……..
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Κωνσταντινε ευχαριστουμε πολυ.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[/b]
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
alexandergreek
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από alexandergreek »

panosgreece έγραψε:Ο οδηγος των χαρισματων του θεου εις τον ανθρωπον ειναι η καρδια ,

την επιλογη του/της συντροφου καλο ειναι να γινεται με την καρδια και οχι με την τσεπη .

αγαπητη φιλη οταν ερωτευτεις θα λαμπεις τοσο που δεν θα θελεις τιποτα αλλο [ μακιγιαζ ]
Οι γέροντες (π.Παϊσιος) λένε ότι ο διάβολος χτυπάει στο μυαλό, και ο Θεός στην καρδιά! Έχω τη γνώμη ότι εκεί, στην ανθρώπινη "καρδία" θα μας φανερωθεί η μυστική "πληροφορία" για τον άνθρωπο της ζωής μας... εκεί θα γεννηθεί και ο αληθινός έρωτας...

...μόνο να την κρατάμε όσο γίνεται καθαρή την καρδία, ώστε να δούμε το Θεό και το θέλημά Του, καθαρά! "Μακάριοι οι καθαροί τη Καρδία, ότι αυτοί τον Θεό όψονται"!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”