eortologio_gr έγραψε:Η παρουσία ενός πάσης φύσεως οργανισμού στο ιντερνετ είναι απόλυτα αναγκαία. Εννοείται οτι θα συνοδεύεται απο δικό του όνομα χώρου (domain) και πληρωμένη φιλοξενία σελίδων και επ ουδενί λόγο δωρεάν φιλοξενία του τύπου πχ ecclesia.freehosting.tw ή άλλα φτηνά υποκατάσταστα μεταξύ των οποίων και δωρεάν emails της μορφής iereas-at-yahoo.com ή iereas-at-freemail.ru κλπ
Σήμερα το όνομα χώρου με κατάληξη .gr κοστίζει 30 Ευρώ για δύο χρόνια και η φιλοξενία κοστίζει 50 Ευρώ τον χρόνο ή και φθηνότερα. Το βασικό κόστος είναι η συντήρη των σελίδων που μπορεί να γίνει και εκεί μια καλή συμφωνία. Για έναν οργανισμό θρησκετικού περιεχομένου με μικρό όγκο πληροφοριών, δεν βλέπω το σύνολο κόστους να ξεπερνά τα 200 Ευρώ τον χρόνο με ελάχιστο σύνολο τα 65 Ευρώ τον χρόνο.
Εκτός αυτού εαν σε μια ενορία αποφασιστεί να παραδίδει και μαθήματα ιντερνετ τότε οι ίδιοι οι μαθητές θα μπορέσουν να φτιάξουν την σελίδα και να την συντηρούν.
Οι πιθανές φραστικές επιθέσεις αφορούν σελίδες που θα διαθέτουν Forum και Guestbook. Επειδή δεν είναι ανάγκη να υπάρχουν οι υπηρεσίες αυτές, συνάγεται οτι οι κακόβουλες φραστικές επιθέσεις θα είναι "μηδέν" και θα περιορίζονται σε κανένα υβριστικό email !!!
Αυτό που είναι αναγκαίο είναι η δυνατότητα επικοινωνίας με κάποιον ιερωμένο ο οποίος θα μπορεί να δώσει διεξόδους σε διάφορα ερωτήματα. Αυτό είναι μια υπηρεσία που χρειάζεται να βγεί προς τα έξω απο τις εκκλησίες που έχουν παρουσία στο Ιντερνετ. Είδα την σελίδα της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσσού http://www.imlemesou.org/dev/index.php όπου προσφέρεται η παρακάτω υπηρεσία :
Πνευματικός Διάλογος
Οσοι θα ήθελαν να επικοινωνήσουν με πνευματικό πατέρα, για να εκθέσουν προσωπικό τους πρόβλημα ή θεολογικό προβληματισμό, μπορούν να γράψουν στο pnevmatikos@imlemesou.org Τα όσα στέλνετε θα τα βλέπει μόνο ο ίδιος και θα σας απαντά απευθείας.
Οι Κύπριοι αδελφοί μας για μια ακόμη φορά αποδεικνύονται πρακτικοί στις ενέργειες ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της Κοινωνίας του 2006.
Κλείνοντας επαναλαμβάνω οτι είναι απόλυτα επιβεβλημένη η παρουσία ενός οργανισμού στο Ιντερνετ. Ειδικά δε αν αυτός ο Οργανισμός πραγματεύεται το Φως τότε η ανάγκη παρουσίας είναι όχι μονο επιβελημένη αλλά και αναγκαία προς οφελος όλων ημών.
ΥΓ. δεν έχω καμία σχέση με κατασκευή ιστοσελίδων ή με την Μητρόπολη Λεμεσσού και δεν είμαι Κύπριος
Δεν νομίζω ότι το θέμα που τους σταματάει είναι το οικονομικό.
Μια συζήτηση που είχα με τον υπεύθυνο ίντερνετ στην Ι.Μ. Βύρωνος, Υμηττού & Καισαριανής, μου εξήγησε ότι το πρόβλημα περισσότερο είναι οι Αιρετικοί οι οποίοι βγάζουν όλο το μίσος τους σε τέτοιου είδους σελίδες. Γι' αυτό τον λόγο, όπως πολύ σωστά μας είπες, δεν έχουν φόρουμ οι επίσημες σελίδες των Μητροπόλεων. Τουλάχιστον όχι με την έννοια των απ' ευθείας μηνυμάτων.
Το Πηγή Ζωής, είχε σοβαρότατο πρόβλημα με τέτοιους ανθρωπους στο Βιβλίο Επισκεπτών της.