Ο Αόρατος Πόλεμος
Συντονιστής: Συντονιστές
-
Dreamlander
- Τακτικό Μέλος

- Επικοινωνία:
ΠΕΡΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ
[/b] Μιλώ από μια άλλη οπτική γωνιά όχι την συνηθισμένη Και εξηγώ τι λέω. Γίνεται πολύ χρήση της λέξεις ο πνευματικός σου που αρχινάει να χάνει και την αξία του. Έχτές γιατί κάποιος ήταν στο ταξί και ο οδηγός άναψε τσιγάρο έπρεπε να πάει για εξομολόγηση. Σήμερα για να πάρει κάποιος το όμορφο βιβλίο ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ να ρωτήσει τον πνευματικό του Δλδ. και στο περίπτερο να πάμε θα ρωτήσουμε τον πνευματικό; .
- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Όμηρε η επανάστασή σου είναι άδικη. Έχουμε οι περισσότεροι σαφή γνώση ότι δεν είμαστε Πνευματικοί και όλες οι απόψεις, που καταθέτουμε μόνο ενδεικτικές μπορεί να είναι για τον τρόπο αντιμετώπισης των πνευματικών προβλημάτων. Όπως στην περίπτωση των ιατρικών θεμάτων η καλύτερη συμβουλή που μπορείς να δώσεις σ' ένα άρρωστο, είναι να πάει στο γιατρό, έτσι και στα πνευματικά προβλήματα (τα σοβαρά εννοείται) η καλύτερη συμβουλή σ' αυτόν που τ' αντιμετωπίζει είναι ν' απευθυνθεί στον Πνευματικό του.
Ενίοτε κάποιοι το παρακάνουν και παραπέμπουν στον Πνευματικό και για θέματα απλά και λελυμένα. Εντάξει σ' αυτούς καταλόγισε υπερβολική προσοχή να μη σκανδαλίσουν με τις απόψεις τους κάποιον αδελφό.
Το να διαβάσει κάποιος όμως ένα τόσο σοβαρό και προχωρημένο πνευματικό βιβλίο, είναι μια μάλλον σοβαρή απόφαση, για την οποία η γνώμη του Πνευματικού έχει βαρύνουσα σημασία.
Ενίοτε κάποιοι το παρακάνουν και παραπέμπουν στον Πνευματικό και για θέματα απλά και λελυμένα. Εντάξει σ' αυτούς καταλόγισε υπερβολική προσοχή να μη σκανδαλίσουν με τις απόψεις τους κάποιον αδελφό.
Το να διαβάσει κάποιος όμως ένα τόσο σοβαρό και προχωρημένο πνευματικό βιβλίο, είναι μια μάλλον σοβαρή απόφαση, για την οποία η γνώμη του Πνευματικού έχει βαρύνουσα σημασία.
-
panagiotis2008
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Και τι αν δεν πάρει τη γνώμη του Πνευματικού του δεν πρέπει να το πάρει να το διαβάσει?
Είναι πολύ καλό βιβλίο και σίγουρα ωφελεί.
Το θέμα είναι να εφαρμόσει τα όσα λέει μέσα ,κι όχι αν θα το πει στον πνευματικό του.
Τέτοια βιβλία είναι ευλογημένα και Αγιοπνευματικά.
Είναι πολύ καλό βιβλίο και σίγουρα ωφελεί.
Το θέμα είναι να εφαρμόσει τα όσα λέει μέσα ,κι όχι αν θα το πει στον πνευματικό του.
Τέτοια βιβλία είναι ευλογημένα και Αγιοπνευματικά.
Και το Πνεύμα και η νύμφη λένε ¨έλα.Και όποιος ακούει ας πει ¨έλα.και όποιος διψάει ας έρθει,και όποιος θέλει ας παίρνει δωρεάν το νερό της ζωής.
- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

Το καλυτερο πνευματικο βιβλιο panagiotis2008, να παρει καποιος, βαλε την Κλιμακα του Αγ.Ιωαννου, βαλε την Φιλοκαλια, βαλε το Γεροντικο, βαλε οποιο θελεις, εαν δεν εχει καποιο πνευματικο υποβαθρο, μια μικρα εστω διακριση και οπωσδηποτε την επιστασια του Πνευματικου του, το πιο πιθανο ειναι να παθει μεγαλη και ανεπανορθωτη ζημια.
Γιατι αυτα τα βιβλια, οταν τα ανοιξεις, γυρισμος δεν υπαρχει.
Δεν ειναι οποιοδηποτε βιβλια, ενταξει τα διαβασαμε, παμε να κανουμε οτι λενε, η ακομα χειροτερα, τα καταλαβαμε, τα βαρεθηκαμε, και παμε για αλλα.
Ειναι μελετη ζωης και θανατου, ειναι αιωνια νοηματα που μπορουν να αλλαξουν την σταση της ψυχης του αναγνωστη εναντι στα πραγματα.
και εαν αυτο δεν γινει με σωστη καθοδηγηση, υπαρχει κινδυνος να προκυψουν φοβερα προβληματα. Οιησης, υπερηφανειας, ψευδοκαταστασης πνευματικης, ομοιωσεως κατα διανοιαν με τον συγγραφεα (των βιβλιων), και αλλα πολλα.
Ακομη και στα Μοναστηρια, μοναχοι που ειναι χρονια στην ασκηση, παιρνουν ευλογια για το τι και πως να διαβασουν οταν αναφερονται σε τετοιου πνευματικου βεληνεκους οπλα-βιβλια οπως ο περιφημος Αορατος Πολεμος του Αγιου Νικοδημου.
Θα μου πεις αυτο γινεται χαριν της ασκητικης υπακοης, αλλα δεν ειναι μονο αυτο, γινεται και για προφυλαξη του αναγνωστη.
Οι υψηλες καταστασεις και η μαχη σωμα με σωμα κατα μετωπο στην πρωτη γραμμη με τον αντιθετο, αυτο το αιωνιο και παμπονηρο πνευμα, δεν ειναι καθολου αστειο, για τον καθενα. Ειναι ζητημα ζωης και θανατου και πολυ περισσοτερο γιατι απτεται της αιωνιοτητας.
Με τον πνευματικο λοιπον και μονο με αυτον προχωραμε σε τετοια θεματα.
Γιατι αυτα τα βιβλια, οταν τα ανοιξεις, γυρισμος δεν υπαρχει.
Δεν ειναι οποιοδηποτε βιβλια, ενταξει τα διαβασαμε, παμε να κανουμε οτι λενε, η ακομα χειροτερα, τα καταλαβαμε, τα βαρεθηκαμε, και παμε για αλλα.
Ειναι μελετη ζωης και θανατου, ειναι αιωνια νοηματα που μπορουν να αλλαξουν την σταση της ψυχης του αναγνωστη εναντι στα πραγματα.
και εαν αυτο δεν γινει με σωστη καθοδηγηση, υπαρχει κινδυνος να προκυψουν φοβερα προβληματα. Οιησης, υπερηφανειας, ψευδοκαταστασης πνευματικης, ομοιωσεως κατα διανοιαν με τον συγγραφεα (των βιβλιων), και αλλα πολλα.
Ακομη και στα Μοναστηρια, μοναχοι που ειναι χρονια στην ασκηση, παιρνουν ευλογια για το τι και πως να διαβασουν οταν αναφερονται σε τετοιου πνευματικου βεληνεκους οπλα-βιβλια οπως ο περιφημος Αορατος Πολεμος του Αγιου Νικοδημου.
Θα μου πεις αυτο γινεται χαριν της ασκητικης υπακοης, αλλα δεν ειναι μονο αυτο, γινεται και για προφυλαξη του αναγνωστη.
Οι υψηλες καταστασεις και η μαχη σωμα με σωμα κατα μετωπο στην πρωτη γραμμη με τον αντιθετο, αυτο το αιωνιο και παμπονηρο πνευμα, δεν ειναι καθολου αστειο, για τον καθενα. Ειναι ζητημα ζωης και θανατου και πολυ περισσοτερο γιατι απτεται της αιωνιοτητας.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΧΡΙΣΕΩΣ ΛΕΞΕΩΣ
[[/b]b]Και έρχομαι πάλι να πω για την κατάχρηση της λέξεως που δεν είναι η μόνη που την παιδεύουμε τόσο πολύ θα πω τούτο ¨Άραγε έχουμε γνώμη ποιός είναι ο Νικόδημος ο Αγιορείτης; Αν έχω απέναντι μου να πάρω την γνώση του πνευματικού που λέτε γιατί εγώ τον λέω εξομολόγο. και τον Αγιορείτη Νικόδημο.
Ποιανού την γνώμη θα πάρω; μοιάζει πολύ με το παπικό τον Πάπα Πίο τον ένατον ¨Όταν του είπαν μα αυτό δεν είναι μέσα στην παράδοση, απάντησε η παράδοση είμαι εγώ και συνεχίζει. Καλή είναι η Αγία Γραφή και Η Παράδοση, αλλά όχι χωρίς τον Πάπα.
Σε μια περίπτωση λέω σε κάποιον γιατί ανάβεις το καντήλι με το πετρέλαιο και όχι με λάδι; Μα λάδι είναι λέει Το βάζεις στο φαί σου ρωτώ. ¨Οχι δεν τρώγεται Μα αφού δεν τρώγεται πως το κάνεις θυσία στον Θεό. Και του δείχνω τι λέει η Γραφή στο Λευιτικό ΚΔ 3-4-στοίχους. ότι πρέπει να είναι με λάδι.
Μου λέει θα ρωτήσω τον πνευματικό μου Δλδ θα πάμε μέχρι που έχει μάθει ο πνευματικός; ¨η τι λέει η Γραφή; Άμα πάω με τον πνευματικό τότε θα σκίσω την σελίδα αυτήν δεν χρειάζεται άλλο.
Και αν πούμε πάλι ότι του άρρωστου θα του πεις να πάει στον γιατρό. Το ίδιο θα του πεις όταν έχει σήμερα έναν πονοκέφαλο; Δλδ μικρή αιτία.
Ποιανού την γνώμη θα πάρω; μοιάζει πολύ με το παπικό τον Πάπα Πίο τον ένατον ¨Όταν του είπαν μα αυτό δεν είναι μέσα στην παράδοση, απάντησε η παράδοση είμαι εγώ και συνεχίζει. Καλή είναι η Αγία Γραφή και Η Παράδοση, αλλά όχι χωρίς τον Πάπα.
Σε μια περίπτωση λέω σε κάποιον γιατί ανάβεις το καντήλι με το πετρέλαιο και όχι με λάδι; Μα λάδι είναι λέει Το βάζεις στο φαί σου ρωτώ. ¨Οχι δεν τρώγεται Μα αφού δεν τρώγεται πως το κάνεις θυσία στον Θεό. Και του δείχνω τι λέει η Γραφή στο Λευιτικό ΚΔ 3-4-στοίχους. ότι πρέπει να είναι με λάδι.
Μου λέει θα ρωτήσω τον πνευματικό μου Δλδ θα πάμε μέχρι που έχει μάθει ο πνευματικός; ¨η τι λέει η Γραφή; Άμα πάω με τον πνευματικό τότε θα σκίσω την σελίδα αυτήν δεν χρειάζεται άλλο.
Και αν πούμε πάλι ότι του άρρωστου θα του πεις να πάει στον γιατρό. Το ίδιο θα του πεις όταν έχει σήμερα έναν πονοκέφαλο; Δλδ μικρή αιτία.
-
panagiotis2008
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Αν προσεύχεται και κάνει υπακοή στον πνευματικό του δεν έχει τίποτα να φοβηθεί.
Ο Θεός δεν θα αφήσει να απωλεσθεί κανένας από τους εκλεκτούς του στον αιώνα.
Ο Αόρατος πόλεμος δεν είναι δύσπεπτο βιβλίο,μιλάει με απλά λόγια,και αυτά που λέει ακόμα δεν είναι δύσκολα να τα κάνει κάποιος.
Το αντίθεο πνεύμα είναι παμπόνηρο αλλά νικιέται με την πίστη ,και την σωστή άσκηση που γίνεται με διάκριση.
Ο γέροντας Παΐσιος είχε πει "μη νομίζετε πως ο διάβολος είναι δυνατός ,στην πραγματικότητα ο διάβολος είναι δειλός".
Ο Θεός δεν θα αφήσει να απωλεσθεί κανένας από τους εκλεκτούς του στον αιώνα.
Ο Αόρατος πόλεμος δεν είναι δύσπεπτο βιβλίο,μιλάει με απλά λόγια,και αυτά που λέει ακόμα δεν είναι δύσκολα να τα κάνει κάποιος.
Το αντίθεο πνεύμα είναι παμπόνηρο αλλά νικιέται με την πίστη ,και την σωστή άσκηση που γίνεται με διάκριση.
Ο γέροντας Παΐσιος είχε πει "μη νομίζετε πως ο διάβολος είναι δυνατός ,στην πραγματικότητα ο διάβολος είναι δειλός".
Και το Πνεύμα και η νύμφη λένε ¨έλα.Και όποιος ακούει ας πει ¨έλα.και όποιος διψάει ας έρθει,και όποιος θέλει ας παίρνει δωρεάν το νερό της ζωής.
-
frouteboras
- Έμπειρος Αποστολέας

- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Re: ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΧΡΙΣΕΩΣ ΛΕΞΕΩΣ
Όμηρε διακρίνω στα λόγια σου μία άρνηση υποταγής σε Πνευματικό ή κάνω λάθος; Πιστεύεις ότι κανείς δεν ξέρει τι είναι καλύτερο για τη σωτηρία της ψυχής σου από σένα; Μήπως επίσης πιστεύεις ότι μπορείς να βρεις στα βιβλία τη γνώση που απαιτείται για να βρεις το δρόμο της σωτηρίας;omirosx έγραψε:[[/b]b]Και έρχομαι πάλι να πω για την κατάχρηση της λέξεως που δεν είναι η μόνη που την παιδεύουμε τόσο πολύ θα πω τούτο ¨Άραγε έχουμε γνώμη ποιός είναι ο Νικόδημος ο Αγιορείτης; Αν έχω απέναντι μου να πάρω την γνώση του πνευματικού που λέτε γιατί εγώ τον λέω εξομολόγο. και τον Αγιορείτη Νικόδημο.
Φίλε μου η Ορθόδοξη πίστη δεν είναι γνώση, αλλά εμπειρία. Όποιος δεν φροντίσει να μεταγγίσει μέσα του την εμπειρία των ανθρώπων που βάδισαν τα βήματα του Χριστού πριν απ' αυτόν, όλη η γνώση του κόσμου δεν πρόκειται να τον βοηθήσει να κατανοήσει τα Μυστήρια του Θεού. "Ο Θεός θέλει ο άνθρωπος από άνθρωπο να βοηθιέται" έλεγε ο μακαριστός Γέροντας Παΐσιος, πρώτα πρώτα γιατί αυτό συντελεί στην ταπείνωσή μας κι έπειτα, γιατί ο Πνευματικός μας θα μας μεταγγίσει από τη Θεία Χάρη της Ιερωσύνης του και την εμπειρία των πνευματικών του αγώνων για να μπορέσουμε να βρούμε το σωστό δρόμο προς τη σωτηρία μας.
Και να σε ρωτήσω και κάτι άλλο. Ξέρεις πολλούς ασθενείς, ακόμα κι αν έχουν τελειώσει ιατρική, που γιατρεύουν τους εαυτούς του μόνοι τους; Ξέρεις πολλούς αθλητές, όσο ικανοί κι αν είναι, που να προπονούν τον εαυτό του μόνοι τους; Γιατί συμβαίνει αυτό; Επειδή κανείς άνθρωπος δεν μπορεί να είναι αντικειμενικός με τον εαυτό του κι επίσης η εμπειρία των παλιότερων δεν μπορεί να υποκατασταθεί με τη στείρα γνώση.
Χωρίς Πνευματικό φίλε μου δεν υπάρχει σωτηρία. Όσο πιο γρήγορα το πάρεις απόφαση, τόσο πιο γρήγορα θα βρεις το δρόμο σου.
-
alexandergreek
- Βασικός Αποστολέας

Δεν ξέρω άν έχουμε κάποιον ... Μέγα Αντώνιο στο forum. Διότι αν δέν έχει φτάσει κανείς στα ύψη του Μ.Αντωνίου, μην τολμήσει να αντιπαρατεθεί στα ίσα με τον πονηρό...dionysisgr έγραψε:Οι υψηλες καταστασεις και η μαχη σωμα με σωμα κατα μετωπο στην πρωτη γραμμη με τον αντιθετο, αυτο το αιωνιο και παμπονηρο πνευμα, δεν ειναι καθολου αστειο, για τον καθενα. Ειναι ζητημα ζωης και θανατου και πολυ περισσοτερο γιατι απτεται της αιωνιοτητας.
Ο π.Πορφύριος έλεγε: "Ετσι και πάς να πολεμήσεις τον εχθρό στα ίσα, σε έφαγε λάχανο. Εσύ πρέπει να πολεμήσεις τον εγωϊσμό σου, να αγωνιστείς να μπεί μια αχτίδα φωτός στη φυλακή της ψυχής σου -ο Χριστός - και τότε τα σκοτάδια θα φύγουν απο μόνα τους".
Εμείς μόνο το "Κύριε Ελέησον" έχουμε. Για να πολεμήσουμε τα πάθη μας (τα οποία κρύβουν δαιμονικές επιρροές, π.χ. υπάρχει ο δαίμων της πορνείας, ο δαίμων της καταλαλιάς, ο δαίμων της υπερηφανείας κλπ) πρέπει να καλλιεργήσουμε τον προσωπικό μας αγιασμό, και ο Χριστός θα αναλάβει να διώξει τον πονηρό.