Πνευματικά δικαιώματα - προσοχή.

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Να ξεκαθαρισω εδω, οτι με αυτο το θεμα που εβαλα, ηθελα να μας προστατευσω ολους, εναντι πιθανον νομικων προβληματων, και οχι να σας ανησυχησω!

Για κανενα λογο δεν θα το ηθελα αυτο.

Συνεχιστε να ανεβαζετε υλικο, αλλα μην ειστε και ανυποψιαστοι,
(η κανετε, απο πριν αυτο που προβλεπεται απο το νομο), και αυτο ειναι ολο.

Δεν υπαρχει λογος για πανικο, η σταματημα των δημοσιευσεων. αλοιμονο.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
aplastos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από aplastos »

Νομίζω ότι πιθανό πρόβλημα θα υπάρξει μόνο σε περίπτωση που δημοσιευθεί ένα ολοκληρο βιβλίο.
Σε περίπτωση μικρών αποσπασμάτων με αναφορά στην πηγή και στον εκδότη είναι και ωφέλεια για τον κόσμο και μια καλή διαφήμιση για το βιβλίο και γενικά για το χριστιανικό βιβλίο που δεν το γνωρίζουν πολλοί και δεν υπάρχει και σε όλα τα βιβλιοπωλεία.
agiooros
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από agiooros »

aplastos έγραψε:Νομίζω ότι πιθανό πρόβλημα θα υπάρξει μόνο σε περίπτωση που δημοσιευθεί ένα ολοκληρο βιβλίο.
Σε περίπτωση μικρών αποσπασμάτων με αναφορά στην πηγή και στον εκδότη είναι και ωφέλεια για τον κόσμο και μια καλή διαφήμιση για το βιβλίο και γενικά για το χριστιανικό βιβλίο που δεν το γνωρίζουν πολλοί και δεν υπάρχει και σε όλα τα βιβλιοπωλεία.
etsi pistevo kai ego.
Christos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Christos »

Πέραν της νομικής απόψης μου που δημοσίευσα παραπάνω προσωπικώς εκτιμώ ότι εφόσον τηρείται το μέτρο* δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

*Μέτρο κατά την γνώμη μου είναι:
α. Η συνειδητοποίηση του ότι εδώ είναι ένα forum δηλαδή χώρος ανταλλαγής απόψεων και όχι ιστοχώρος δημοσίευσης αποσπασμάτων απο βιβλία. Ο κάθε ιστοχώρος έχει την εξειδίκευση του και τα όρια του. Προ καιρού όπως θα θυμούνται τα παλιά μέλη το φόρουμ άρχισε να χρησιμοποιείται ώς chat

pAntonios έγραψε:Μήπως πρέπει να δημιουργηθεί ένα τσάτ ρουμ στη σελίδα αυτή;
Διότι βλέπω πολούς προσωπικούς διαλόγους και πιστεύω θα διευκόλυνε την επικοινωνία κάποιων εξ υμών!!!
Έχω την αίσθηση ότι άλλο πράγμα είναι το Φόρουμ και άλλο οι προσωπικές συζητήσεις.
Συγνώμη κι όλας που παρεμβαίνω τέτοια ώρα που μπήκα...

κι αύριο με υγεία στην εκκλησιά να πάμε!
τελικά ανέλαβε ο Χρήστος (eortologio_gr) και έφτυαξε ένα Chat ( www.agio.oros.gr/chat/ ) και καλύφθηκε η ανάγκη μας αυτή.
Κατά την γνώμη μου καλό θα ήταν να αναλάβει κάποιος να φτυάξει ένα εξειδικευμένο ιστοχώρο στον οποίο να δημοσιεύονται ψυχοφελή αποσπάσματα απο βιβλία με τρόπο που να και εύκολα προσβάσιμα διότι εδώ χάνονται στο φόρουμ και αυτός να γίνει ιστοχώρος αναφοράς στο αντικείμενο του.

β. Τα εδώ δημοσιοποιούμενα αποσπάσματα απο βιβλία/άρθρα/δημοσιεύμα πρέπει να έχουν σκοπό την έκφραση ή τεκμηρίωση απόψεων.
πχ έχω μιά άποψη για ένα θέμα και για να την υποστηρίξω παραθέτω και ένα απόσπασμα απο ένα βιβλίο.
ή διάβασα από ένα βιβλίο κάτι που με εντυπωσίασε και το δημοσιεύω προς συζήτηση
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
zafeiris
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από zafeiris »

συμφωνώ απολύτως :) :) :) :) :) :) :)
ο καιρός γαρ εγγυς
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Eτσι Christos, ακριβως, συμφωνω και εγω απολυτα με την αποψη σου.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
gkou
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από gkou »

Όπως θέλετε κι όπως αγαπάτε!
Ionas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ionas »

Δεν θα εκφράσω αντίθετη άποψη από το Χρήστο αλλά θα διατυπώσω μια λίγο διαφορετική θέση... Δημοσιεύω αποσπάσματα κυρίως Νηπτικών στο ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΓΙΩΝ. Πολλές φορές σκέφτηκα να σταματήσω γιατί άκουσα επικρίσεις από μερικούς φίλους εδώ ΄'ότι αναμασάμε λόγια ...κλπ.κλπ.". Είδα όμως ότι υπήρχε μια λαχτάρα από πολλούς αναγνώστες του φόρουμ, όχι μόνο στο συγκεκριμένο θέμα αλλά και όπου αλλού βάζουμε τέτοια κείμενα γίνονται στην κυριολεξία "ανάρπαστα", γιατί υπάρχει ακόρεστη πείνα και δίψα των χριστιανών για Αγιοπνευματικό λόγο. Ο δικός μας λόγος, φίλοι μου, είναι φτωχός και δεν επαρκεί. Προσωπικά αισθάνομαι ότι αμοίβομαι πλουσιοπάροχα για τον κόπο να βρω και να ανεβάσω και μερικές φορές να μεταφράσω τέτοια κείμενα γιατί ωφελούμαι πολύ πνευματικά...
Από την άλλη για να μην υπάρχει αυτό το χάος μπορεί να υπάρχει μια ενότητα θεμάτων όπου θα δημοσιεύονται αυτά τα κείμενα ταξινομημένα σε κεφάλαια αρετών π.χ ΝΟΕΡΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ, ΕΓΚΡΑΤΕΙΑ, ΑΓΑΠΗ κλπ....
Πάντως και οποιαδήποτε άλλη πρακτική να επικρατήσει,επί του θέματος, δεν θα με πειράξει. Απλά διατύπωσα μια γνώμη πάνω σε κάτι που έχω δοκιμάσει...
Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς
gkou
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από gkou »

Κι εχθές πρότεινα να πάρει θέση ο Νίκος ( agiooros) αφού ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΛΑ ΜΕΛΗ. Ότι αποφασίσει όμως, πρέπει να το σεβαστούμε χωρίς επιπλέον σχόλια. Δε θα αρχίσουμε τώρα να τσακωνόμαστε και γι' αυτό!
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από eortologio_gr »

H επίσημη ιστοσελίδα του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (Ε.ΚΕ.ΒΙ.) είναι ---> www.biblionet.gr που περιέχει πλέον των 130,000 τίτλων με πολλά και φερέγγυα στοιχεία.

Εάν γίνεται "κλοπυ πειστ" απο βιβλίο καλό θα είναι να δίδεται αναφορά σε ISBN, στοιχεία εκδότη μαζί με τηλέφωνα, καθώς και link προς το www.biblionet.gr ώστε κάποιος να μπορεί να το εντοπίσει και να το αγοράσει είτε με επίσκεψη σε βιβλιοπωλείο είτε online απο ένα απο τα εξής βιβλιοπωλέια ---> www.biblionet.gr/products/index.asp

Η γνώμη μου είναι οτι όταν η αναφορά ειναι τμηματική βοηθά τις πωλήσεις του βιβλίου.

Απ' την άλλη βέβαια, καλούμαστε να βασιστούμε στην ορθότητα της αντιγραφής του "κλέπτοντα" πράγμα που για μένα δεν είναι απόλυτο αφού μπορεί να γίνουν λάθη κατα την αντιγραφή είτε τυχαία είτε εσκεμμένα.

Συνεπώς, η όποια αντιγραφή δημοσιεύεται είτε στο παρόν σαιτ ή αλλού, το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να μας ωθεί να αγοράσουμε το πρωτότυπο "προς ιδίαν αντίληψη".

Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”