Αγγλία

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

nektaria
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος

Δημοσίευση από nektaria »

Υπάρχουν πολλοί που θέλουν πάρα πολύ να μείνουν σε όλη τη Λειτουργία μετά την Ανάσταση αλλά δεν θέλει κανένας άλλος από την οικογένεια, οπότε αναγκάζονται να φύγουν μαζί. Σας μιλάω εκ πείρας! Τι μπορείς να κάνεις τότε;
PRETORIAN
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από PRETORIAN »

nektaria έγραψε:Υπάρχουν πολλοί που θέλουν πάρα πολύ να μείνουν σε όλη τη Λειτουργία μετά την Ανάσταση αλλά δεν θέλει κανένας άλλος από την οικογένεια, οπότε αναγκάζονται να φύγουν μαζί. Σας μιλάω εκ πείρας! Τι μπορείς να κάνεις τότε;
ΕΜΕΝΑ ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ 12:05 ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΕ ΠΕΙΣΜΑ ΚΑΘΟΜΑΙ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ. ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΑΙ.ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΜΕ.....
-Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με τον αμαρτωλό και ανάξιο δούλο σου.
-Γνώρισόν μοι, Κύριε, οδόν, εν ή πορεύσομαι, ότι πρός σέ ήρα τήν ψυχήν μου.
-Εξομολογήσομαί σοι είς τον αιώνα, ότι εποίησας και υπομενώ το όνομά σου ότι χρηστόν εναντίον των οσίων σου.
Cordelia
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Cordelia »

nektaria έγραψε:Υπάρχουν πολλοί που θέλουν πάρα πολύ να μείνουν σε όλη τη Λειτουργία μετά την Ανάσταση αλλά δεν θέλει κανένας άλλος από την οικογένεια, οπότε αναγκάζονται να φύγουν μαζί. Σας μιλάω εκ πείρας! Τι μπορείς να κάνεις τότε;
Να σου πω τι θα κάνω εγώ φέτος ?

Θα μείνω για πρώτη φορά στη ζωή μου μέχρι το τέλος της λειτουργίας ολομόναχη χωρίς φίλους ή συγγενείς. Μέσα στο ναό. Όλοι πάντα φεύγουν 12.05 και κάθονται έξω. Δεν ξέρω πως θα αισθανθώ. Θα δούμε.
Άβαταρ μέλους
kokostur
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από kokostur »

Δυστυχώς τις άγιες αυτές μέρες πλημμυρίζουν την εκκλησία συνάνθρωποί μας που δεν έχουν την αίσθηση πού βρίσκονται. Θα έρθουν δήθεν για να προσκυνήσουν τον Εσταυρωμένο ή τον επιτάφιο δημιουργώντας φασαρία, σπρώξιμο, "απαιτήσεις" κ.ο.κ. μόνο και μόνο για να αποδείξουν στον εαυτό τους και στους άλλους ότι σαν χριστιανοί ορθόδοξοι έκαναν το καθήκον τους. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος που δεν έχει δει, τις μέρες εκείνες, σκηνές απείρου κάλλους. Ας αφήσουμε δε και όλους τους πολιτικο-μασόνους που παρελαύνουν επιδεικτικά για να αποδείξουν -οι ταλαίπωροι- ότι κι αυτοί ανήκουν στην εκκλησία του Χριστού μας.
Όλα αυτά δυστυχώς αποδεικνύουν περίτρανα πως οι νεοέλληνες πάσχουμε από έλλειψη εκκλησιαστικής παιδείας και κατήχησης. Γιατί αν ο καθένας μας καταλάβαινε ΠΟΥ βρίσκεται (εκκλησία) και ΤΙ πρέπει να κάνει για να είναι έτοιμος ψυχικά να βρίσκεται εκεί, τότε θα μπορούσε να λειτουργήσει έμπρακτα και το μέγα μυστήριο της μετανοίας!
Θυμόμαστε όλοι το βίο της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας. Αναρωτιέμαι, όλοι οι υπόλοιποι τότε που ήθελαν να προσκυνήσουν ήταν αναμάρτητοι; Και μόνο η Οσία Μαρία ήταν η αμαρτωλή; Και γιατί δεν την άφησε η Παναγιά να μπει στην εκκλησία να προσκυνήσει; Και κοιτάζω στις μέρες μας το χάλι του εαυτού μας και με "ζώνουν" οι λογισμοί: "Όλοι εμείς που πάμε να προσκυνήσουμε τα Άγια Πάθη του Κυρίου μας είμαστε λιγότερο αμαρτωλοί από την Οσία Μαρία την Αιγυπτία ή μήπως ο Θεός μας εγκατέλειψε;"

Για να ζήσεις Ανάσταση πρέπει πρώτα να ζήσεις το Πάθος. Γιαυτό -για τους περισσότερους- όλα αυτά δεν έχουν καμιά "αξία", ενώ... ένα ποτό στο "γνωστό κλαμπάκι" έχει μεγαλύτερη συγκίνηση!!!
Ου γαρ εισι δύο ή τρεις συνηγμένοι εις το εμόν όνομα, εκεί ειμι εν μέσω αυτών. (Ματθ.18,20)
Άβαταρ μέλους
panos0
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panos0 »

Σαν δεν ντρεπονται ολοι τους, τιποτα δεν καταλαβαινουν, μονο το κλαμπ τις ταβερνες και τη μασα εχουν στο νου τους, δεν καθονται μεχρι το τελος μονο όταν ο ιερεας πει «Αναστήτω ο Θεός και διασκορπισθήτωσαν οι εχθροί αυτού» διασκορπιζονται τρεχοντας χαχα!!!!
Αυτό ειπα μια φορα σε έναν και αυτος συνεχισε,
«ενω εγω, καθομαι μεχρι το τελος, δεν εχω στο νου μου το φαγητο, ειμαι καλος χριστιανος επειδη μενω στην εκκλησια και όχι γιατι κανω προσευχη να φωτισει ο Κυριος αυτους που φευγουν, δεν σκεφτομαι καθολου τον Κυριο που λεει «τα δικα σου παιδι μου δεν τα θυμασαι?» νηστευω δις του Σαββατου, αποδεκατω παντα οσα κτωμαι, σε ευχαριστω Κυριε γιατι δεν ειμαι σαν τους λοιπους των ανθρωπων »

Αυτά μου ειπε και με εκανε να ντραπω εγω...
theodosis79
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodosis79 »

Cordelia έγραψε:
Να σου πω τι θα κάνω εγώ φέτος ?

Θα μείνω για πρώτη φορά στη ζωή μου μέχρι το τέλος της λειτουργίας ολομόναχη χωρίς φίλους ή συγγενείς. Μέσα στο ναό. Όλοι πάντα φεύγουν 12.05 και κάθονται έξω. Δεν ξέρω πως θα αισθανθώ. Θα δούμε.

Πιστεψε με! Θα σε συγκλονήσει! Θα λες ΄καλα, πως δεν το εκανα τοσα χρονια αυτο'? Στο τελος τα συναισθηματα σου θα είναι απεριγραπτα! Θα νιώσεις απιστευτη χαρα και αγαλιαση! Αν μπορεις προσπαθησε στο τελος να κοινωνισεις κιολας! Θα δεις οτι θα σου αρεσει τοσο πολύ που θα το καθιερώσεις καθε χρόνο! Αδελφοι όσι δεν το κανατε μεχρι τωρα φετος προσπαθιστε το.
nektaria
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος

Δημοσίευση από nektaria »

Έχω μείνει αρκετές φορές και είναι έτσι όπως τα λές. Όταν κάποιες φορές αναγκάζομαι να φύγω μετά την Ανάσταση αισθάνομαι ότι στη μεγάλη αυτή χαρά του Κυρίου μας ,εγώ του γυρνάω την πλάτη. Αλλά όταν εξαρτάσαι από άλλους δεν γίνεται πάντα το δικό σου και ούτε είναι σωστό να μαλώνεις για το λόγο αυτό. Όχι βέβαια ότι εγώ είμαι καλύτερη από τους άλλους, απλά έτσι έχουν μάθει να κάνουν ότι κάνουν οι πολλοί. Πρέπει να καταλάβουμε ότι Πάσχα δεν είναι η μαγειριτσα και το αρνί!
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Έχουμε το ίδιο πρόβλημα! Παρ' όλο που θέλω να μείνω, η οικογένειά μου θέλει να πάει στο σπίτι, για την μαγειρίτσα! Και υπάρχουν και ηλικιωμένοι στην παρέα!
Νομίζω ότι σ' αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να υποχωρεί ο πιο πιστός!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

PRETORIAN έγραψε:
ΕΜΕΝΑ ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ 12:05 ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΕ ΠΕΙΣΜΑ ΚΑΘΟΜΑΙ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ. ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΑΙ.ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΜΕ.....
Αυτό νομίζω ότι δεν πρέπει να είναι πάντα ο κανόνας! Σε ένα παντρεμένο ζευγάρι πχ όπου ο ένας θέλει να μείνει και ο άλλος όχι, προκειμένου να αποφευχθούν προστριβές, έχω την άποψη ότι προτιμότερο είναι να υποχωρήσει ο πιο πιστός!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

kokostur έγραψε:Δυστυχώς τις άγιες αυτές μέρες πλημμυρίζουν την εκκλησία συνάνθρωποί μας που δεν έχουν την αίσθηση πού βρίσκονται. Θα έρθουν δήθεν για να προσκυνήσουν τον Εσταυρωμένο ή τον επιτάφιο δημιουργώντας φασαρία, σπρώξιμο, "απαιτήσεις" κ.ο.κ. μόνο και μόνο για να αποδείξουν στον εαυτό τους και στους άλλους ότι σαν χριστιανοί ορθόδοξοι έκαναν το καθήκον τους. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος που δεν έχει δει, τις μέρες εκείνες, σκηνές απείρου κάλλους. Ας αφήσουμε δε και όλους τους πολιτικο-μασόνους που παρελαύνουν επιδεικτικά για να αποδείξουν -οι ταλαίπωροι- ότι κι αυτοί ανήκουν στην εκκλησία του Χριστού μας.
Όλα αυτά δυστυχώς αποδεικνύουν περίτρανα πως οι νεοέλληνες πάσχουμε από έλλειψη εκκλησιαστικής παιδείας και κατήχησης. Γιατί αν ο καθένας μας καταλάβαινε ΠΟΥ βρίσκεται (εκκλησία) και ΤΙ πρέπει να κάνει για να είναι έτοιμος ψυχικά να βρίσκεται εκεί, τότε θα μπορούσε να λειτουργήσει έμπρακτα και το μέγα μυστήριο της μετανοίας!
Θυμόμαστε όλοι το βίο της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας. Αναρωτιέμαι, όλοι οι υπόλοιποι τότε που ήθελαν να προσκυνήσουν ήταν αναμάρτητοι; Και μόνο η Οσία Μαρία ήταν η αμαρτωλή; Και γιατί δεν την άφησε η Παναγιά να μπει στην εκκλησία να προσκυνήσει; Και κοιτάζω στις μέρες μας το χάλι του εαυτού μας και με "ζώνουν" οι λογισμοί: "Όλοι εμείς που πάμε να προσκυνήσουμε τα Άγια Πάθη του Κυρίου μας είμαστε λιγότερο αμαρτωλοί από την Οσία Μαρία την Αιγυπτία ή μήπως ο Θεός μας εγκατέλειψε;"

Για να ζήσεις Ανάσταση πρέπει πρώτα να ζήσεις το Πάθος. Γιαυτό -για τους περισσότερους- όλα αυτά δεν έχουν καμιά "αξία", ενώ... ένα ποτό στο "γνωστό κλαμπάκι" έχει μεγαλύτερη συγκίνηση!!!
Είναι αλήθεια ότι ζούμε σε μια κοινωνία που το ιδανικό που πλασάρει είναι αυτό της κατανάλωσης!
Αλλά το να πηγαίνει ο κόσμος στην εκκλησία, έστω και με τον τρόπο που περιγράφεις, είναι καλό! Άφού είμαστε όλοι αμαρτωλοί, ποτέ ο τρόπος που προσεγγίζουμε τα ιερά κειμήλια και τις εικόνες δεν θα είναι ο ενδεδειγμενος! Ας προσευχηθούμε προς τον Κύριο να μας φωτίσει να γίνουμε (όλοι μας) πιο πιστοί!
Και δεν μπορούμε να συγκριθούμε με την Οσία Μαρία! Η οποία ζούσε μεν μια πολύ αμαρτωλή ζωή, αλλά είχε μέσα της πολύ πλούσιο υπόβαθρο, το οποίο το είδε Το άγρυπνο μάτι του Κυρίου και την βοήθησε να το αξιοποιήσει!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”