Ο Αγιος Ιούδας ο Θαδαίος, μαθητής του Κυρίου Μας

Πνευματικά άρθρα και Αναγνώσματα.Αποσπάσματα από διάφορα βιβλία.

Συντονιστές: ntinoula, Συντονιστές

panagiafiladelfeias
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από panagiafiladelfeias »

θα ρωτήσω και θα σας πω. συνεχίζω όμως να πιστευω ότι είναι λάθος
PerlMaster
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από PerlMaster »

Δες pm
theodnot
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από theodnot »

παρακαλω θα ηθελα κι εμενα να με ενημερωσετε σχετικα με το θεμα αυτης της προσευχης που πρεπει να αναγνωσκεται οταν δεν υπαρχει πια καμια ελπιδα.....( παραδοξο γιατι ο Θεος μας ειναι ο ιδιος ελπιδα)
εχει φτασει και στα δικα μου χερια και δεν γνωριζω αν αποτελει αληθεια ή καποιο κακογουστο θρησκευτικο αστειο ψυχικου αναγκασμου ( ή ακομη και ψευτικης ελπιδας!!!!!!!!!) σας ευχαριστω πολυ
Newton
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος

Δημοσίευση από Newton »

H προσευχη αυτη αναγιγνωσκεται 7 φορές (σύμφωνα με το σχετικό βιβλιαράκι που αφορά στο βίο του Αγίου) και όχι 6 (όπως έχει μεταφερθεί σε σελίδα του διαδικτύου.

Υ.Γ "Είμαι τόσο απελπισμένος/η και μόνος/η"... Είναι το κομμάτι που δεν με αναπαύει στη συγκεκριμένη προσευχή.
ANDA
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από ANDA »

Σχετικά με την προσευχή του Αγίου Ιούδα ρώτησα τον Γέροντά μου και μου είπε ότι είναι καλή. Δεν τον ρώτησα συγκεκρίμενα για τις φορές που πρέπει να προσευχηθείς ή κάτι άλλο. Του είπα "μου ήρθε μία προσευχή του Αγίου Ιούδα" και μου είπε "καλή είναι" και μου ανέλυσε τη διαφορά του Αγίου Ιούδα και του Ιούδα του Ισκαριώτη.

Δεν ξέρω αν σας βοήθησα. Καλή σας μέρα. :)
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

"...Οι προσευχές του εννεαημέρου πρέπει να απαγγέλονται εξ (6) φορές την ημέρα, επί εννέα (9) συνεχείς ημέρες. Οι προσευχές εισακούγονται την εννάτη και πριν και ποτέ μέχρι τώρα δεν απέτυχαν. Θα λάβετε τη Χάρη που ζητάτε, όσο απραγματοποίητη κι αν φαίνεται..."

Αδελφοι μου τι νοημα βγαζετε απο αυτο το κειμενο;

Γινεται εξαναγκασμος του Ακτιστου Παντεποπτη Θεου μας, να παρασχει αδιακριτως και εν χρονω προσδιοριζομενου, απο εμας τα κτιστα οντα, αλλα και καταναγκαστικως την Πανσθενουργο Του Χαρι, αυτο μας υπονοει εδω ο "φωτισμενος" συγγραφευς;

Τι ειναι δηλαδη, πες το ποιημα 9 φορες επι εξι δια του 7 εις την ενατη, για να παρεις Χαρι;

Πολυ "αμερικανικο" μου ερχεται αυτο, και μυριζει προτεσταντικου τυπου μαγικη αντιληψη περι χορηγησης της Χαριτος, βασει συγκεκριμενων επικλησεων και προδιαγραφων.

Φαιδρα, και λυπηρα ταυτοχρονα αλλα και προπαντος αθεολογητα πραγματα ειναι αυτα, αντιβαινουν δε κατα παντα στην Ορθοδοξη πρακτικη φιλοσοφια μας.

Μακρια Byzantine_Spirit απο τετοια, φυλαξου οσο μπορεις, και καλα κανεις και το αμφισβητεις.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
srev
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από srev »

Η εννεαήμερη προσευχή στον Αγ. Ιούδα Θαδαίο είναι καθ' όλα πραγματική όπως και το ότι ο Άγιος αυτός έχει λάβει τη Χάρη να μεσιτεύει με ιδιαίτερη δύναμη σε όσους τον επικαλούνται με ευλάβεια για κάποιο σοβαρό τους αίτημα (το οποίο και ικανοποιείται αν είναι προς ωφέλεια της ψυχής τους).

Θα ήθελα μόνο κάποιος να μου επιβεβαιώσει την ακρίβεια της διατύπωσης στην προσευχή.

Ευχές,

Σπύρος.
Άβαταρ μέλους
LOCKHEART
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: Ο Αγιος Ιούδας ο Θαδαίος ο Θεάδελφος μαθητής του Κυρίου

Δημοσίευση από LOCKHEART »

Παιδιά τελικά ειναι αυτή η προσευχή για τον Αγιο Ιουδα τον Θαδδαίο; υπάρχει μήπως και κάποια άλλη γνωρίζεται ;

Αγιώτατε Απόστολε, Άγιε Ιούδα Θαδδαίε, πιστέ υπηρέτη και φίλε του Ιησού, η Ορθοδοξία, σʼ όλον τον κόσμο σε τιμά και σε επικαλείτε ως Προστάτη των απελπισμένων υποθέσεων, αυτών για τις οποίες έχει χαθεί κάθε ελπίδα.

Προσευχήσου για μένα. Είμαι τόσο απελπισμένος/η και μόνος/η. Σε ικετεύω κάνε χρήση αυτής της ιδιαίτερης Χάρης που σου έχει δοθεί, να φέρνεις ορατή και γρήγορη βοήθεια όπου δεν υπάρχει καμμία σχεδόν ελπίδα βοηθείας. Βοήθησέ με τούτη την ώρα της ανάγκης, για να μπορέσω να λάβω την παρηγοριά και την βοήθεια της Αγίας Τριάδος, σʼ όλες μου τις ανάγκες, δοκιμασίες, και βάσανα – (εδώ εκφράζετε το αίτημά σας) – και να μπορώ να υμνώ τον Χριστό μαζί με σένα και με όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς.

Υπόσχομαι, ω ευλογημένε Άγιε Ιούδα Θαδδαίε, να ενθυμούμαι πάντοτε αυτή τη μεγάλη Χάρη. Να σε τιμώ πάντοτε, ιδιαίτερα ως τον πιο δυνατό προστάτη μου, και μʼ ευγνωμοσύνη να ενθαρρύνω την ευλάβεια προς εσένα, ΑΜΗΝ.

Είθε το όνομα της Αγίας Τριαάδος να λατρεύεται και να υμνείται απʼ όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς, στους αιώνες των αιώνων, ΑΜΗΝ.

Είθε το όνομα του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού, να υμνείται και να δοξάζεται τώρα και παντοτεινά, ΑΜΗΝ.

ʽΑγιε Ιούδα Θαδδαίε δεήσου για μας και άκουσε τις προσευχές μας, ΑΜΗΝ.

Ας είναι ευλογημένο το όνομα του Ιησού Χριστού. Ας είναι ευλογημένο το όνομα της Υπεραγίας και Αειπαρθένου Μαρίας. Ας είναι ευλογημένος ο Άγιος Ιούδας ο Θαδδαίος.

Σʼ όλο τον κόσμο και σʼ όλους τους αιώνες, ΑΜΗΝ.

Πάτερ Ημών ……

Χαίρε Μαρία Κεχαριτωμένη, ο Κύριος μετά Σου.

Ευλογημένη συ εν γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ο Ιησούς.

Υπεραγία Θεοτόκε πρέσβευε υπέρ ημών των αμαρτωλών νυν και αεί και την ώρα του θανάτου ημών, ΑΜΗΝ.
I prefer nothing than something bad
Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τον Θεόν όψονται
efthumhs
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Ο Αγιος Ιούδας ο Θαδαίος ο Θεάδελφος μαθητής του Κυρίου

Δημοσίευση από efthumhs »

LOCKHEART έγραψε:Παιδιά τελικά ειναι αυτή η προσευχή για τον Αγιο Ιουδα τον Θαδδαίο; υπάρχει μήπως και κάποια άλλη γνωρίζεται ;
Γνώμη μου είναι πως αφού υπάρχει κάποια σύγχυση με αυτή τη προσευχή, αν κάποιος θέλει να επικαλεστεί τον Άγιο Ιούδα τον Θεάδελφο (Θαδδαίο),ας το κάνει με το κομποσκοίνι που όπως λένε όλοι οι πατέρες, ούτως ή άλλως είναι πολύ δυνατή η προσευχή αυτή (με το κομπσχοίνι δηλαδή)
Άβαταρ μέλους
Μ.Δ.Κ.
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re:

Δημοσίευση από Μ.Δ.Κ. »

lazarr έγραψε:Aπ' όσα γνωρίζω, από την ΚΔ είναι γνωστοί δυο εκλεκτοί άνδρες με το όνομα Ιούδας.1) Ο αδελφόθεος ιούδας ( οι υιοί του Ιωσήφ του μνήστορος ήσαν 4, Ιάκωβος, Ιωσής, Σίμων και Ιούδας) ο οποίος και έγραψε την ομώνυμη καθολική επιστολή της ΚΔ, και 2) ο Ιούδας υιός του Ιακώβου, ή Θαδδαίοςή Λεββαίος, ένας από τους 12 Αποστόλους.Σε ποιόν από τους δυο αναφέρεσαι αδελφέ; :?
Νομίζω ότι δεν απαντήθηκε στη συνέχεια το σωστό ερώτημά σας.

Άλλος ο Άγιος Ιούδας ο αδελφόθεος και άλλος ο Θαδαίος
Αληθές είναι το πραγματικό, και Αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Αναγνώσματα”