Προστάτης Αγιος του Ιντερνετ

Πνευματικά θέματα

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

dalitis
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από dalitis »

Το θέμα δεν έχει καμιά σχέση με τους Καθολικούς.

Όπως στο κάθε τι αναζητούμε κάποιον Άγιο, που είναι σχετικός και θα μεσιτεύει γιά μας, έτσι και στο Ιντερνέτ με τις τόσες κακοτοπιές μάλιστα ζητούμε μιά άνωθεν προστασία..

Θέλει κάποια σκέψη όμως..
dalitis
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από dalitis »

Πηγα στη σχετική Ιστοσελίδα, αλλά δεν έχει τρόπο να μπούμε, να ψηφίσουμε, να προτείνουμε.
Μιά είκόνα δίνει μόνο.
andriyian
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από andriyian »

strumfi έγραψε:Τι να πει κανείς...
Βρε παιδιά, άλλο παράδοση άλλο συντήρηση.
Μια όμορφη ιδέα έδωσε ο άνθρωπος, εξαιρετικά πρωτότυπη και έξυπνη, που θα μπορούσε να μας φέρει με αυτόν τον όμορφο τρόπο πιο κοντά με τους ετεροδόξους αδελφούς μας. Μήπως δεν το θέλουμε ούτε αυτό, τελικά; Κι αν αυτό συμβαίνει, μήπως πρέπει να μας προβληματίσει;
Μαλλον χρειαζεσαι προσευχη και νηστεια αγαπητη strumfi. Να μας φερει κοντα σε ποιους; Σε αυτους που εφυγαν απο την ορθοδοξια και θελουν να μας κανουν καθολικους; Ποτε δεν θα ερθουμε κοντα τους,γιατι οπως ειπε και ο Παπας,οι ορθοδοξοι εχουν ελλειμα γιατι δεν αναγνωριζουν το πρωτειο του. Και θεωρει τον εαυτο του πρωτο μεταξυ ισων. ΑΥΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΜΑΣ, ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ! ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ.
Άβαταρ μέλους
ntinoula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ntinoula »

Να έχουμε κι έναν άγιο για το κινητό, την τηλεόραση, τον υπολογιστή, το ραδιόφωνο... :?
Το χαμόγελο είναι το φως του προσώπου μας που δείχνει πώς η καρδιά μας είναι μέσα.
andriyian
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από andriyian »

ntinoula έγραψε:Να έχουμε κι έναν άγιο για το κινητό, την τηλεόραση, τον υπολογιστή, το ραδιόφωνο... :?
Κατα τον eortologio μπορουμε ανετα! Αρε φωτια θα πεσει να μας καψει. Αφηστε τους αγιους μας στην ησυχια τους, μην τα κανουμε ολα ισωμα βρε παιδια, κρατηθειτε
paratiritis88
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Re: Προστάτης Αγιος του Ιντερνετ

Δημοσίευση από paratiritis88 »

eortologio_gr έγραψε:
andriyian έγραψε:.

Χρησιμοποίησα την σύμπτωση ημερομηνίας. Αν υπάρχει άλλος Αγιος που είναι περισσότερο κοντα στο ιντερνετ ακόμα καλύτερα.

Σε παρακαλώ andiyan να ξαναδείς το θέμα και να επανέλθεις.

Εν τω μεταξύ το site www.patron-saint-of-the-internet.com είναι στον αέρα και λειτουργεί. Σε λίγο θα ισχύει και το email.

Χρ.

Βρέ καλέ μου άνθρωπε μή τρέχεις καί ενθουσιάζεσαι έτσι εύκολα. Καλός είσαι, λίγο απότομος καμιά φορά, αλλά αρκετά ενθουσιώδης...

Μού θυμίζεις λιγάκι καί τόν Άγιο Πέτρο, καί μακάρι νά τού μοιάσεις.

Όμως, θά βάλουμε τώρα καί προστάτες Αγίους τού Ιντερνέτ;

Γιά νά προσέξουμε λοιπόν μή φύγει κανένα κοντάρι από τόν Άη Γιώργη καί βρεί κανέναν από εμάς μ΄ όλα αυτά πού λέμε τώρα, καί πάμε σούμπιτο μετά, μαζί μέ τό foroum καί μάς μείνει στό τέλος ο "αγιος ιντερνέτιος" χάνοντας αυγά καί καλάθια...

Καρφίτσωσε κάποιος τώρα, μιά διεύθυνση www.patron...στό δίκτυο, χωρίς να δείχνει τίποτα άλλο ( γιά να βγάλουμε καί κάποιο συμπέρσμα τέλος πάντων ποιός κρύβεται πίσω από τήν διεύθυνση καί τί άλλο θέλει νά μάς πεί), κι΄εμείς τώρα δίνουμε καί πιστοποιητικό εγκυρότητας;

( Παρατηρών, παρατήρησα, καί εάν αδίκησα, συγχωρεμένος νάμαι...)

paratiritis88
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

Από το πρώτο κιόλας ποστ του eortologio συμπέρανα μια δόση ειρωνίας. Δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά. Αλλά δεν νομίζω στα αλήθεια να εννοεί κάτι τέτοιο. Ούτε η strumfi. Απλά εγώ δεν συνέχισα την ειρωνία αυτή γιατί δεν αποδέχομαι τις δικαιολογίες τύπου "ας γελάσουμε και λίγο" που σιγά-σιγά όμως μπαίνουν στο μυαλό και στην καρδιά και σου αλλάζουν την νοοτροπία. Και ο Αδάμ από τον παράδεισο ξεκίνησε και κοιτάξτε που φτάσαμε...

Αν τώρα σοβαρολογούσε, προσωπικά αρνούμαι να δεχτώ να συν-γιορτάζω την γιορτή του μέγα Αγίου Νικολάου με κάποιους που δεν ξέρουν καν ποιος ήταν αυτός.

Όσο για το αν το internet χρειάζεται έναν άγιο, μπορεί ο κάθε χρήστης του να απεθύνεται στον δικό του προσωπικό άγιο όπως π.χ εγώ που έχω την Αγία Παρασκευή.
Άβαταρ μέλους
Harrys1934
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: Προστάτης Αγιος του Ιντερνετ

Δημοσίευση από Harrys1934 »

eortologio_gr έγραψε:Η θέσπιση Αγιου σαν προστάτη του ιντερνετ έχει ξεκινήσει στους Καθολικούς από το 2001.

Δείτε παρακάτω :

Bishops seek saint for Internet - Hopeless clickers urge Vatican to name protector
http://edition.cnn.com/2003/TECH/intern ... index.html

The patron saint of the internet
http://nielsenhayden.com/makinglight/ar ... 02319.html

Will Isidore Be Patron Saint of the Internet? Pope John Paul Will Decide.
http://www.christianitytoday.com/ct/200 ... -24.0.html

Προτείνω να θεσπίσουμε τον Αγιο Νικόλαο σαν προστάτη του Ιντερνετ αφού σαν προστάτης των θαλασσινών προστατεύει και τους κυβερνοναύτες ήτοι τους ναύτες που σερφάρουν στο ιντερνετ ήτοι όλους εμάς !!!

Είναι ΤΩΡΑ μια ευκαιρία να ξεκινήσουμε την διαδικασία για έναν Αγιο που γιορτάζεται κοινά. Και οι Καθολικοί γιορτάζουν τον Αγιο Νικόλαο σήμερα 6 Δεκ http://www.santiebeati.it/dettaglio/30300

Μπορούμε να ξεκινήσουμε ένα δημοψήφισμα σε ξεχωριστή σελίδα (domain) στο ιντερνετ που θα φτιάξω εγώ για τον λόγο αυτό (πχ patron_saint_of_the_internet.com) και τα αποτελέσματα να τα δώσουμε στην Εκκλησία της Ελλάδος για την τελική της απόφαση.

Είναι ευκαιρία ΤΩΡΑ να το ξεκινήσουμε. Πως το βλέπετε ?

Χρ.

Να θεσπίσουμε τον Άγιο Νικόλαο ως προστάτη στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ, Είναι έξω από κάθε λογική και το σππουδεώτερο έξω από την Εκκλησία. Μπορεί στα περισσότερα μοναστήρια να έχουν Ιντερνετ όμως η Επίσημη Εκκλησία δεν το αναγνωρίζει σαν κάτι Χριστιανικό αφού όλοι ξέρουμε χωρίς να κριβόμαστε, ότι πιο πολλά κακά φέρνει ιδίως στους νέους παρά καλά. Ακούμε από τον άβωνα κατά την ερμηνία Γραφών και λόγο να το κατακρίνουν οι πιο σεβάσμιοι Ιερείς. Η Μαρία Δουράκη μία αγωνίστρια κατά του οικουμενισμού το θεωρεί κατάρα και συμβουλεύει να μην βάλουμε στα σπίτια μας αυτό το θυρίο. Αν ενοχλει το όνομα που ανάφερα, απλώς βγάλτετο. Και να αφίσουμε τον Άγιο Νικόλαο ήσυχο να μην μας φέρει καμιά αληθινή φουρτουνα
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από eortologio_gr »

Καλημέρα όλη μέρα ...

Οπως θα είδατε, το μηνυμα μπήκε στην ενότητα "ερωτήματα προς τον π.Αντωνιο" ζητώντας την δικιά του γνώμη για το εγχείρημα.

Οσο για τα σχόλια του paratiritis88, απαντώ οτι εγώ έφτιαξα το site που προανέφερα με σχεδόν μηδενικό χρηματικό κόστος και ουδείς άλλος δεν κρύβεται απο πίσω. Κάποιοι όμως κάθε τι το νεωτεριστικό το βλέπουν με "μισό μάτι" χωρίς να εξετάσουν αυτό που πραγματικά λέει.

Στο άλλο site που ξεκίνησε την ψηφοφορία το 2003 μαζεύτηκαν 5000 υπογραφές και το θέμα τέθηκε στον Πάπα. Δεν ξέρω τι αποφασίστηκε.

Εφ'όσον έχουμε "στόρυ" πίσω απο την επιλογή του Αγίου Νικολάου βασιζόμενοι σε "εθιμικό δίκαιο" και μέσα απο την επιλογή αυτή θυμίζουμε την ύπαρξη του στους νέους χρήστες, δίνουμε μια δυνατότητα σε ένα νεο κανάλι φωτισμού του βίου του Αγίου που ίσως να εμπνεύσει κάποιους που θα τον διαβάσουν.

Ξαναρωτώ λοιπόν κατα πόσο είναι Χριστιανικό να έχουμε θέσει τον Αγιο Νικόλαο σαν προστάτη των Ναυτικών και με ποιά διαδικασία ξεκίνησε και θεσπίστηκε κάτι τέτοιο στην συνείδηση του κόσμου.

Ο g_aggelos στο σιτε του

Κώδικας: Επιλογή όλων

www.synaxaristis.googlepages.com/αγιοιπροστατες
αναφέρει όλους τους Προστάτες Αγίους ανα κατηγορία.

Το internet είναι εδώ και θα μείνει για πάντα είτε το θέλουμε είτε οχι. Εκτός και αν έρθει ο Παγκόσμιος Πόλεμος ή άλλα τινά και καταστραφούν οι υποδομές. Αλλά και πάλι λόγω δορυφόρων το σύστημα θα συνεχίσει. Ολες οι εταιρείες που σέβονται τον εαυτό τους έχουν παρουσία στο internet και το χρησιμοποιούν σε ζωτικά σημεία των λειτουργιών τους.

Θυμίζω οτι ο Αγιος Βαλεντίνος ήταν ο κανένας στα παιδικά μου χρόνια και σήμερα έχει γίνει η Παγκόσμια ημέρα των ερωτευμένων. Και εμείς οι Ορθόδοξοι τρέχουμε να αναδείξουμε των δικό μας Αγιο των ερωτευμένων "κατόπιν εορτής".

Ολοι αυτοί που γιορτάζουν στις 14 Φεβρουαρίου, κάπου κάποτε ανατρέχουν στον βίο του Βαλεντίνου και μέσω του βίου του "βλέπουν" τα Χριστιανικά του χαρακτηριστικά ερχόμενοι ακόμα ποιό κοντά στον Καθολικισμό.

Αυτό που πρότεινα πρέπει να εξεταστεί σοβαρά. Βαρέθηκα να είμαστε ουραγοί και να συρικνωνόμαστε.

Δεν επιθυμω αύριο να έρθουν τα παιδιά μου και να μου πούνε "μπαμπά ωραίο το καινούργιο site σου. Κάνε και μια προσευχή στο Αγιο Ισίδωρο να σε προστατεύει". Ποιόν Αγιο Ισίδωρο ? Αυτόν που η Καθολική εκκλησία πάει να θεσπίσει σαν Προστάτη Αγιο του Ιντερνετ.

Οι απαντήσεις που δημοσιεύτηκαν μέχρι την στιγμή αυτή έχουν άρνηση, κακώς νοούμενη Ορθόδοξη πρακτική, είναι εσωστρεφείς και δείχνουν, όπως εκτιμώ εγω, μια κοντόφθαλμη προσέγγιση στο θέμα.

Είναι μακράν των λόγων των πατέρων όπως τουλάχιστον έχω συνειθίσει να διαβάζω, διαπνέονται απο προσωπική κρίση και Εγώ, και δεν πείθουν παρά δείχνουν οτι ο καθένας ερμηνεύει την Ορθοδοξία όπως του καπνίσει.

Δείχνουν το κενό που υπάρχει στην Κατήχηση όλων μας και εν πολλοίς την ανεπάρκεια των Ορθόδοξων Χριστιανών να αρθρώσουν σύγχρονο λόγο ώστε η Ορθοδοξία να επεκταθεί δυνατά, σίγουρα και με προοπτική.

Αυτό που προσωπικά επιθυμώ είναι μια τεκμηριωμένη απάντηση κατά της θέσπισης Προστάτη Αγίου των χρηστών του Ιντερνετ.

Οσο κάτι τέτοιο δεν γίνεται, τόσο περισσότερο θα πιστεύω οτι το εγχείρημα πρέπει να προχωρήσει.

Και ας είναι συμπαραστάτης στα βήματά μου ο Αγιος Νικόλαος.

Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
Nici-D
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Nici-D »

Kala asteieueste. prostatis apo tous nautes giati esose nautes. Emas apo ti tha mas prostatepsei k tha mas sosei, apo krampa sto xeri i' apo piasimo ton opisthion, gia synelthete ligo
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Πνευματικά θέματα”