Προσωπική πίστη και σεβασμός στους άλλους

Πνευματικά θέματα

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

AnastasiaD
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Re: Και αν σώσει θα είναι ακριβώς επειδή ήρθε ο Χριστός στον

Δημοσίευση από AnastasiaD »

Μα και εγω για αυτη τη ζωη σας μιλαω, την αιωνια, γιατι αυτη ειναι πολυ αντιπροσωπευτικη της επομενης. Αυτη θα ειναι κατ εικοναν της επομενης....
Και το ξερω οτι μπορει να ζω τωρα και σε λιγες ωρες α μη ζω.
Το ξερω οτι ειναι ολα συντομα γιαυτο ακριβως.
Αμα θελετε εσεις να πατε σε σπηλαια φανταζομαι οι δρομοι ανοιχτοι και τα σκυλια δεμενα.

Εγω προσωπικα ικανοποιουμαι με τον εγωισμο μου, με το σπιτι μου, με τα υλικα μου αγαθα και το απολαμβανω. Γιατι ειναι πολυ απλο. Δε θελω ουτε να μονασω ουτε να διχασω ανθρωπους και καταστασεις.
Αλλοι μπορει να το κανουν ....αλλα θεωρω πως οο μοναχισμος δεν ειναι αντιπροσωπευτικος του χριστιανισμου γιατι πλεον υπαρχει πολυτελης καταξιωση και εκει. Ενας Παισιος ηρθε και απηλθε οποτε τι να συζηταμε.
Σπανια ειδη σε σπανιες εποχες και για πιο σπανιους καλους ανθρωπους
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

Αν γραφουμε οτι γραφουμε συνειδητα,τοτε ανηκουμε σε μια Νεα Εποχη .
Την Εποχη του Υδροχοου.
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
pAntonios
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

[b]Εγώ είπα για σπηλιές,[/b]

Δημοσίευση από pAntonios »

AnastasiaD έγραψε:Μα και εγω για αυτη τη ζωη σας μιλαω, την αιωνια, γιατι αυτη ειναι πολυ αντιπροσωπευτικη της επομενης. Αυτη θα ειναι κατ εικοναν της επομενης....
Και το ξερω οτι μπορει να ζω τωρα και σε λιγες ωρες α μη ζω.
Το ξερω οτι ειναι ολα συντομα γιαυτο ακριβως.
Αμα θελετε εσεις να πατε σε σπηλαια φανταζομαι οι δρομοι ανοιχτοι και τα σκυλια δεμενα.

Εγω προσωπικα ικανοποιουμαι με τον εγωισμο μου, με το σπιτι μου, με τα υλικα μου αγαθα και το απολαμβανω. Γιατι ειναι πολυ απλο. Δε θελω ουτε να μονασω ουτε να διχασω ανθρωπους και καταστασεις.
Αλλοι μπορει να το κανουν ....αλλα θεωρω πως οο μοναχισμος δεν ειναι αντιπροσωπευτικος του χριστιανισμου γιατι πλεον υπαρχει πολυτελης καταξιωση και εκει. Ενας Παισιος ηρθε και απηλθε οποτε τι να συζηταμε.
Σπανια ειδη σε σπανιες εποχες και για πιο σπανιους καλους ανθρωπους

Αναστασία ή αντιφάσκεις με τον εαυτό σου ή με δουλεύεις (sorry!)
Από τη μια λες ότι ενδιαφέρεσαι για την άλλη ζωη... και από την άλλη "ικανοποιουμαι με τον εγωισμο μου, με το σπιτι μου, με τα υλικα μου αγαθα και το απολαμβανω"...
Μήπως νόμισες ότι η άλλη ζωή είναι πιλάφια και ουρί;;; Έτσι λένε κάποιοι!
Η μήπως πιστεύεις ότι η φθορά μπορεί να κληρονομήσει την αιωνιότητα και την αθανασία, όπως όμορφα το διατυπώνει κάπου ο Απόστολος Παύλος.

Έπειτα εγώ δεν μίλησα για μοναχισμό!
Εγώ είπα για σπηλιές, εκεί που δεν σε βλέπει το φως του ήλιου, επειδή έχεις ανακαλύψει ένα λαμπερότερο φως, το φως της θεότητας και δεν θέλεις να το χάσεις μιλώντας και χαζολογώντας!
Αλλά τι λέω τώρα;...
Αυτά που περιγράφουν οι Άγιοι είναι παραμύθια για μας...
Είναι για όσους έχουν βρει το Θεό!
Εύχομαι να σου συμβεί κάποια στιγμή...
ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ
ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ!
AnastasiaD
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Re: [b]Εγώ είπα για σπηλιές,[/b]

pAntonios έγραψε:Αναστασία ή αντιφάσκεις με τον εαυτό σου ή με δουλεύεις (sorry!)
Από τη μια λες ότι ενδιαφέρεσαι για την άλλη ζωη... και από την άλλη "ικανοποιουμαι με τον εγωισμο μου, με το σπιτι μου, με τα υλικα μου αγαθα και το απολαμβανω"...
Μήπως νόμισες ότι η άλλη ζωή είναι πιλάφια και ουρί;;; Έτσι λένε κάποιοι!
Η μήπως πιστεύεις ότι η φθορά μπορεί να κληρονομήσει την αιωνιότητα και την αθανασία, όπως όμορφα το διατυπώνει κάπου ο Απόστολος Παύλος.

Έπειτα εγώ δεν μίλησα για μοναχισμό!
Εγώ είπα για σπηλιές, εκεί που δεν σε βλέπει το φως του ήλιου, επειδή έχεις ανακαλύψει ένα λαμπερότερο φως, το φως της θεότητας και δεν θέλεις να το χάσεις μιλώντας και χαζολογώντας!
Αλλά τι λέω τώρα;...
Αυτά που περιγράφουν οι Άγιοι είναι παραμύθια για μας...
Είναι για όσους έχουν βρει το Θεό!
Εύχομαι να σου συμβεί κάποια στιγμή...
Δε χρειαχεται να το βρω. Ευχομαι να το βρειτε και εσεις λογω του λειτουργηματος σας
Αρκουμαι με αυτα που εχω και δε θελω να δημιουργω φαντασιες στο μυαλο μου με το τι θα ηθελα γιατι αμα θελει κανεις κατι το κανει..........τελος
Το ιδιο ισχυει και για εσας. Γιατι στις θεωριες ολα καλα ειναι αλλα η ραξη μου λεει αλλα
pAntonios
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Ευχαριστώ πάντως για τη συζήτηση.

Δημοσίευση από pAntonios »

Κι εγώ προσπαθώ να Τον βρω...
και αγωνίζομαι και ματώνω...
αλλά αξίζει πιστεύω να πασχίζεις για την Αλήθεια!

Ευχαριστώ πάντως για τη συζήτηση.
Κάποτε έζησα κι εγώ μερικά φεγγάρια στην Αγγλία.

Είναι δύσκολα... από πολλές απόψεις!
ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ
ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ!
AnastasiaD
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Re: Ευχαριστώ πάντως για τη συζήτηση.

pAntonios έγραψε:Ευχαριστώ πάντως για τη συζήτηση.
Κάποτε έζησα κι εγώ μερικά φεγγάρια στην Αγγλία.
Είναι δύσκολα... από πολλές απόψεις!
Το φεγγαρι παντως ειναι ωραιο οπου και να βρισκεται κανεις αρκει να εχει γυρω του ανθρωπους που τον αγαπουν. και ξερετε?

Αυτο φαινεται οπου κανεις και αν βρισκεται οτι και να κανει.
Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Thomas15n »

Από που το βγάζεις αυτό το συμπέρασμα "Αυτη θα ειναι κατ εικοναν της επομενης...." έχεις στοιχεία κάτι τέλος πάντων ή έτσι το λες απλά γιά να λέμε κάτι. Ούτε οι Άγιοι του Θεού δεν είχαν γνώση γι'αυτό, κανείς δεν γνωρίζει πως θα είναι η επόμενη, εσύ πώς το ξέρεις και μιλάς με τέτοια βεβαιότητα και έπαρση. Χαμήλωσε λίγο τα φτερά σου γιατί είναι από κερί όπως του Ικάρου και αν πετάς πολύ ψηλά με κέρινα φτερά θα λιώσουν και θα βρεθείς στο πέλαγος.
relis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από relis »

Αδελφή AnastasiaD,
εφόσον όπως έχεις γράψει
είσαι ευτυχισμένη και πλήρης,
τότε γιατί αναλίσκεσαι στο forum αυτό
σε συζητήσεις ;
Αν θέλεις να μου απαντήσεις,
σε παρακαλώ να το κάνεις χωρίς ειρωνία,
διότι δεν έχω δυστυχώς την χριστιανική ανοχή σε τέτοια.

ΟΨΟΝΤΑΙ ΕΙΣ ΟΝ ΕΞΕΚΕΝΤΗΣΑΝ !!!
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Ας μην το προσωποποιούμε το θέμα. Η Αναστασία δεν είναι παρά το τυπικό δείγμα μιας ολόκληρης κατηγορίας ανθρώπων που έχουν γνωρίσει την Ορθοδοξία επιφανειακά, αλλά δεν προσπάθησαν να εμβαθύνουν. Και δεν προσπάθησαν να εμβαθύνουν και να γνωρίσουν το Θεό και το θέλημά Του, γιατί φοβήθηκαν ότι θα χάσουν τον έλεγχο του εαυτού τους και της τύχης τους.

Ο Κύριος όμως είπε: " Όποιος θέλει να έλθει πίσω μου ν' αρνηθεί τον εαυτό του να σηκώσει τον σταυρό του και να μ΄ακολουθήσει" (Ματθ. κεφ. 16, 24). Δεν είναι δυνατόν να γνωρίσουμε τον Κύριο αν δεν αρνηθούμε το θέλημα μας για χάρη του δικού Του θελήματος. Το μεγαλύτερο εμπόδιο σ΄αυτό είναι ο εγωισμός μας. Δηλαδή η πίστη μας ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε μόνοι μας, που ξεπερνά την πίστη μας στην Αγάπη του Θεού για μας. Ο εγωισμός αυτός έριξε τον Εωσφόρο απ΄τον Ουρανό και τους πρωτόπλαστους απ΄τον Παράδεισο. Αυτός απειλεί και σήμερα να εμποδίσει τη μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου να δεχθούν τη σωτηρία που μας πρόσφερε ο Κύριος με την σταύρωση και την Ανάστασή Του.

Όμως ο Κύριος ήταν ο πρώτος που αρνήθηκε τον εαυτό Του για τη δική μας την αγάπη και σήκωσε τον Σταυρό Του για τις αμαρτίες μας. Δε μας ζήτησε κάτι που δεν έκανε Εκείνος πρώτος.

Έπειτα, δεν μπορώ να καταλάβω, πως μπορεί να είμαστε τόσο άφρονες, που να νομίζουμε ότι εμείς ξέρουμε το καλό μας καλύτερα απ΄ότι το γνωρίζει ο πάνσοφος Θεός, ή ότι αγαπάμε εμείς καλύτερα τον εαυτό μας απ΄ότι μας αγαπά ο Ουράνιος Πατέρας μας.

Πολλοί όμως δεν πλησιάζουν κοντά στο Φώς του Θεού γιατί έχουν κάτι σκοτεινό στη ζωή τους να κρύψουν. Όπως είπε ο Κύριος στο Νικόδημο το νυχτερινό μαθητή: "19 Αυτός είναι ο τρόπος που θα κριθούν, ότι δηλαδή ήρθε το Φως στον κόσμο κι οι άνθρωποι αγάπησαν περισσότερο το σκοτάδι παρά το Φως, γιατί ήταν πονηρά τα έργα τους. 20 Γιατί όποιος πράττει τα ψεύτικα μισεί το Φως και δεν πλησιάζει στο Φως, για να μη ελεγχθούν τα έργα του. 21 Όποιος όμως πράττει τ΄αληθινά έρχεται κοντά στο Φώς, για να φανερωθούν τα έργα του, γιατί έχουν γίνει σύμφωνα με το θέλημα και με τη βοήθεια του Θεού." (Ιωαν. κεφ. 3, 19-21)

Δεν έχουμε, λοιπόν, παρά να διαλέξουμε το Φως ή το Σκοτάδι και σ΄αυτή τη ζωή και στην άλλη. Όποιος διαλέξει το Φως σηκώσει το σταυρό του κι ακολουθήσει τα βήματα του Κυρίου, κοντά στο Φως θα ζήσει και στην άλλη την αληθινή Ζωή. Όποιος διαλέξει το Σκοτάδι, εκεί θα μείνει για πάντα.
changlee
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

Δημοσίευση από changlee »

AnastasiaD έγραψε:...Εγω θα φροντισω να σωσω μονη μου τη ζωη μου γιατι αμα θ ζητησω βοηθεια δε ξερω αμα θα μου ερθει ακριβως την ωρα που θα τη ζητησω....αμα δε με βοηθησουν οι γυρω μου (και μη μου πειτε οτι τους στελνει ολους ο Θεος γιατι ξερω χριστιανους που μονο χριστιανοι δεν ειναι, μαλλον αντιχριστοι...)
Απαντάω μόνο για να σε προειδοποιήσω να προσέχεις. Και εγώ είχα την πλάνη και πίστευα ότι αγαπάω και είμαι καλός αλλά θα σώσω τους πάντες με τον εαυτό μου και μόνο (την κοπέλα που αγαπώ, τους γονείς μας, τις οικογένειές μας και τους συνανθρώπους, φίλους και συνεργάτες).

Πριν δέκα μέρες συνέβη κάτι πάρα πολύ άσχημο και αυτό με τράνταξε. Είμαι 26 χρονών και δεν το είχα ξαναπάθει.

Στην αρχή έκλαιγα με λυγμούς και έχυνα δάκρυα που πρώτη φορά βγήκαν από τα μάτια μου. Πήρα ένα κομποσκοίνι και άρχισα να προσεύχομαι για την αγαπημένη μου.

Δεν έπαθε ατύχημα, εγώ την κριμάτισα. Στην δεύτερη μέρα άρχισα να προσεύχομαι με λυγμούς για τους γονείς μου και για τους γονείς της.

Την τρίτη ημέρα άρχισα να προσεύχομαι για μένα! Εγώ τους έφερα όλους στον πόνο και την πλάνη ΜΟΝΟ από τον εγωισμό μου. Και πρόσεξε την πλάνη: ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΩ.

Μετά από 10 μέρες προσευχή για μένα τον αμαρτωλό και για όλον το κόσμο, ζω μια πολύ αβέβαιη κατάσταση με πόνο που δεν έχω ξανανοιώσει αλλά πρόσεξε:

Φωτίστηκα και είδα τις αμαρτίες μου (όλες αυτές τις μέρες) και έχω εμπιστοσύνη και ελπίδα στο Χριστό.

Σου τα λέω για να μην πέσεις και εσύ σε αυτή την απάτη. Η κοινωνία μας έχει πολύ υψηλή νοημοσύνη και το ίδιο και το κακό (έτσι το έλεγα πριν, τώρα διάβολος).

Η πλάνη μου ήταν θα μας σώσω εγώ με την αγάπη! Ενώ ήμουν χριστιανός αλλά πόσο είχα νιώσει τον Χριστό;

Τώρα θέλω να είμαι έτοιμος να κάνω ότι θέλει Αυτός, το θέλημά του, προσπαθώ να μην ξανακάνω καμία από τις αμαρτίες μου και ετοιμάζομαι για εξομολόγηση, το κομποσκοίνι είναι ένα με το αριστερό μου χέρι και με την πρώτη ευκαιρία λέω σε όλους τους συνανθρώπους μου:

Πρόσεχε την ψυχή σου, πρόσεχε το εγώ σου, η πλάνη είναι πάρα πολύ έξυπνη!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά θέματα”