Ειδα ανθρώπους με ενδιαφέρον για την Ορθοδοξία. Ισως κάποιοι να έδειξαν υπερβάλοντα ζήλο. Αλλα δεν παύει να είναι γνησιος ζήλος και αυτό για μένα είναι εξαιρετικά θετικό.
Ολοι μας βγάλαμε τα συμπεράσματά μας - και τω Θεώ δόξα.
Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Αδελφέ πρωτίστως σου ζητήσαμε την ...αγκινάρα με τα αγκάθια....
(Ελενάκι βάλε μου καταιγιστικώς...)
Τώρα αδελφέ Νίκο μεταξύ μας, δεν πρόσεξες, το κοράσιον πολύ
κάμτει, υπάρχουν δε μερικοί που κάνουν κάποιο αγώνα, και κάτι τέτοια
δεν βοηθούν αδελφέ μου, με το συμπάθιο δηλαδή...
( Σίλβερ, σε παρακαλώ, δεν σου πταίει το κοράσιον, αλλά εάν έκανες
συνεχώς προσευχούλα δεν θα είχες πρόβλημα αδελφέ μου, πρόσεχε...)
==============================================
[
Όχι, φταίω εγώ τώρα;;;;; Πες μου θα φταίω;;;;;
Αφού ζήτησα από τον διαχειριστή να μου αφαιρέσει τη δυνατότητα πρόσβασης στα κι εκείνος με έγραψε...
Ασημένιε μου, όταν μου τη λες ξέρεις τι κάνω ε;... {|=
η φρασεολογια του καθενος πρεπει να στηριζεται στο πνευματικο του επιπεδο με ταπεινοτητα γιατι οσο ζη κανεις μαθαινει .ο καθενας στο ειδος του και ο λουμιδης στους καφεδες ο νοων νοειται.παραφερομασται μερικες φορες ειται απο εγωισμο ειται απο πολυμαθεια και φτανουμε στο σημειο να μην ξερουμε τι λεμε και τι κανουμε. οι λογοι των κληρικων πρεπει να γινουν πιο πυρινοι στην ουσια οχι μονο μεσα απο τις συνοδους αλλα πολυ περισοτερο στα πεζοδρομια. πρεπει να κρινουν τους παντες και τα παντα και να δεχονται την κριτικη τους. αυτο σημαινει οτι πρεπει να εχουμε αξιους κληρικους που να δεχονται την κριτικην και να μπορουν να απαντησουν. αυτο που μας λειπει σημερα ειναι ο λογος στην κοινωνια της σιωπης που ζουμε. ο λογος μπορεινα ειναι σιωπηλος και χωρις ηχο και ισως μπορει να ειναι και πιο ηχηρος. βλεπε το ευαγγελιο που γραφει καπου για τον Αποστολο Παυλο που διδαχε με την σιωπη του οταν ειχαι ερθει εις την αθηνα.το ιδιο ισχυει και για τους λαικους. υπαρχουν αξιοι λαικοι που θα μπορουσαν να λενε τον λογο του θεου καλυτερα και απο κληρικους. αλλα ειπαμε αυτο χρειαζεται και πνευμα, μετρο και φρενο που μπορεις να το βρεις μεσα απο τον εαυτο σου η μεσα απο τον συναθρωπο σου. η τεχνη του λογου.. η τεχνη του λογου εχει γινει επαγγελμα σημερα. υπαρχουν λαοπλανοι ενα σωρο που αμα τους ακουσεις λες κοιτα τι ωραια που τα λενε αλλα ειναι για να κοροιδευουν τον κοσμο.ζουμε σε μια εποχη δυσκολη οπου λειπει η αληθεια και ο λογος του θεου και κυριαρχει το ψεμα.χρειαζομασται ανθρωπους αξιου λογου για να μπορουν τα παιδια μας να μην μεγαλωνουν μεσα στο ψεμα και στην υποδουλωση του διαολου.
strumfi έγραψε:
Ασφαλώς και αντιλαμβάνομαι πως στη συγκεκριμένη περίπτωση άσκησα κριτική. Σε ενόχλησε η δική μου κριτική, δηλαδή, αλλά του ιερέα απέναντι στον ετοιμοθάνατο ιερέα δεν σε χάλασε...
Γνώστης των κρυφίων της ψυχής κανενός δεν είμαι (ούτε και της δικής μου), απλώς μερικές φορές τυχαίνει να αντιλαμβάνομαι τα αυτονόητα.
Ευλόγησον!
Ελένη άφησα για λίγο το κομποσχοίνι μου (!!!) με την άδειά σου πιστεύω (!!!) για να δω πως πάει ο διάλογος στον ιστοχώρο.
Βλέπω ότι εσύ "το βιολί βιολάκι σου" εξακολουθείς...
Αυτά που ονομάζεις αυτονόητα σκέψου ότι μπορεί να μην είναι πάντοτε έτσι όπως τα αντιλαμβάνεσαι... Βάλε και ένα ερωτηματικό κάπου.
Διαφορετικά δεν μπορεί να γίνει συζήτηση και θα είναι καλύτερα να κλειστούμε στα ταμεία μας...
strumfi έγραψε:
Σε ενόχλησε η δική μου κριτική, δηλαδή, αλλά του ιερέα απέναντι στον ετοιμοθάνατο ιερέα δεν σε χάλασε...
Ευλόγησον!
Ελένη άφησα για λίγο το κομποσχοίνι μου (!!!) με την άδειά σου πιστεύω (!!!) για να δω πως πάει ο διάλογος στον ιστοχώρο.
Βλέπω ότι εσύ "το βιολί βιολάκι σου" εξακολουθείς...
Αυτά που ονομάζεις αυτονόητα σκέψου ότι μπορεί να μην είναι πάντοτε έτσι όπως τα αντιλαμβάνεσαι... Βάλε και ένα ερωτηματικό κάπου.
Διαφορετικά δεν μπορεί να γίνει συζήτηση και θα είναι καλύτερα να κλειστούμε στα ταμεία μας...
Ασφαλώς και βάζω ερωτηματικό, πάτερ, ακόμη και στα αυτονόητα. Μου κάνει εντύπωση πώς το λέτε αυτό εσείς...
Οι ύαινες, αυτά τα τόσο συμπαθητικά ζωάκια, μαζεύονται γύρω από το υποψήφιο θήραμά τους και περιμένουν. Βλέπουμε, δηλαδή, πλάσματα που κινούνται με βάση τα ένστικτά τους να σέβονται την ύπαρξη του άλλου κι ας πεινούν... θανάσιμα. Εσείς...; Να υποθέσω μήπως ότι η πίστη σας είναι τόσο μεγάλη ώστε η αλήθεια περί της αθανασίας της ψυχής, να σας κάνει να μην υπολογίζετε τον θάνατο του σώματος;
Ευλογείτε!
Και κάτι ακόμα, πάτερ. Εχθές προσπάθησα να ρίξω τους τόνους. Λέω νηστεία έρχεται, ας συμφιλιωθούμε με τους αδελφούς και ας αφήσουμε και τον π. Αντώνιο να επιδοθεί στον πνευματικό του αγώνα, μπας και δούμε καμιά άσπρη μέρα εδώ μέσα.
Εσείς όμως επιμένετε να τρίβεστε στη γκλίτσα του τσοπάνη...
Οι ύαινες είναι απαίσια και κακάσχημα ζωάκια που φοβούνται και την σκιά τους και περιμένουν να πεθάνει το θύμα πριν ορμήξουν για να το καταβροχθίσουν. Δεν το κάνουν απο καλή προαίρεση λόγω σεβασμού στο ημιθανόν...
Και μιας και πιάσαμε ευχάριστες νότες πρωί πρωί λύσε μου σε παρακαλώ την απορία περι της προέλευσης του νικ σου. Το να προέρχεται απο το strumfi(ta) παίζει ?!?!
Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
nkope έγραψε:Ελένη έχεις υπερβεί κάθε όριο ευπρέπειας και ελευθερίας του λόγου. Έχω την εντύπωση ότι αυτά που λες ένα σκοπό μόνο εξυπηρετούν την πρόκληση.
Κίτρινη κάρτα.
Προτείνω να απέχεις μόνη σου για μια βδομάδα μέχρι να ηρεμήσεις.
Μπορείς και να μου απαγορέψεις την πρόσβαση, αν το θες. Είναι ο μόνος τρόπος να πάψω να απαντώ στον ιερέα, όταν με προκαλεί.
Υ.Γ. Άσχετο, αλλά θα με ενδιέφερε να μου δείξεις την υπέρβαση που έκανα.