Περί του άβατου στη μοναστική πολιτεία
Συντονιστής: Συντονιστές
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ας είναι καλά αυτοί οι λίγοι, οι ελάχιστοι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ Χριστιανοί, οι σύγχρονοι ήρωες, που κάνουν καθημερινά υπερβάσεις στη ζωή τους και, μέσα σ' αυτήν την κόλαση, δοξάζουν τον Θεό και προσεύχονται για όλους εμάς τους αμαρτωλούς! Αυτοί είναι που κρατάνε το έθνος μας όρθιο και μας δίνουν το δικαίωμα να εξακολουθούμε να ελπίζουμε!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
ωραια να επεκταθει το αβατο τι καλα
σε ολα τα μοναστηρια οπως θελει η κανονικη παραδοση της εκκλησιας να δουμε πως θα αντεξουν πολλες και καλα θρησκευομενες κυριες χωρις την πλυθωρα των "ενορατικων" "διορατικων " και λοιπον "αγιων" γεροντων"
εγω ειμαι υπερ της προεκτασης του αβατου
σε γυναικεια μοναστηρια σπανια παω
σε ολα τα μοναστηρια οπως θελει η κανονικη παραδοση της εκκλησιας να δουμε πως θα αντεξουν πολλες και καλα θρησκευομενες κυριες χωρις την πλυθωρα των "ενορατικων" "διορατικων " και λοιπον "αγιων" γεροντων"
εγω ειμαι υπερ της προεκτασης του αβατου
σε γυναικεια μοναστηρια σπανια παω
η αναλυση σκοτωνει την αγαπη
(αγιος νικολαος βελιμιροβιτς)
Re: Περί του άβατου στη μοναστική πολιτεία
sotirio έγραψε:
Γνώμη μου οτι το άβατο όχι μόνο πρέπει να παραμείνει αλλά και να επεκταθεί . Μήπως οι Αποστολικοί Κανόνες και οι αποφάσεις των οικουμενικών συνόδων έχουν συνταγματική κατοχύρωση ? Μήπως πχ κάθε ανδρικό μοναστήρι είναι άβατο για τις γυναίκες ? Μήπως κάθε γυναικείο μοναστήρι είναι άβατο για τους άντρες ?Κάτι λέει για τις θύρες η Θεία Λειτουργία ..... Μήπως το γεγονός της χαλαρότητας που η Εκκλησία μας έδειξε άνοιξε την όρεξη τους .
Το προβλημα με την επεκταση του αβατου στα γυναικεια Μοναστηρια,ειναι οτι συχνα εκει πηγαινουν και διαμενουν μητερες με τα παιδια τους. Θα ξεχωρισουμε τα αγορια απο τις μητερες τους ; και σε ποια ηλικια;
Επειτα καμμια φορα πηγαινει ολοκληρη η οικογενεια και διαμενει σε ξενωνα γυναικειου Μοναστηριου.Πολυ ωραια τακτικη ! Ολοκληρη η οικογενεια μαζι,να προσκυνα,να δεχεται πνευματικη καθοδηγηση και να ζει,εστω και για λιγο,εναν αλλο τροπο ζωης, σε εναν διαφορετικο κοσμο ,
σε εναν κοσμο, οπως λεει και ο ποιητης,"ομορφο ,ηθικο,αγγελικα πλασμενο" !
Ειναι πολυτιμη αυτη η εμπειρια για την οικογενεια.
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
διαλεξτε τι θελετε
τα ασκητικα προτυπα ζωης που αυτα που λεει παραπανω ο αδερφος τα θεωρουσαν απαραδεκτα η οτι μας βολευει
που ακουστηκε γυναικα σε αντρικο μοναστηρι
που ακουστηκε παιδι σε αντρικο μοναστηρι
η τυπικη διαταξη του αγιου αθανασιου του μετεωριτη απαγορευε τα παιδια ουτε να πλησιασουν στα ορια του μοναστηριου οχι να μεινουν
τα ασκητικα προτυπα ζωης που αυτα που λεει παραπανω ο αδερφος τα θεωρουσαν απαραδεκτα η οτι μας βολευει
η τυπικη διαταξη του αγιου αθανασιου του μετεωριτη απαγορευε τα παιδια ουτε να πλησιασουν στα ορια του μοναστηριου οχι να μεινουν
η αναλυση σκοτωνει την αγαπη
Μιλαμε για το αβατο σε γυναικειο μοναστηρι.Θα αφησει μια μητερα το παιδι της απεξω ,επειδη ειναι αγορι;giannisxr έγραψε:διαλεξτε τι θελετε
Οσο για παιδια σε αντρικο Μονστηρι,γιατι οχι; σε ενα Μοναστηρι κοντα στη Σπαρτη,στους Αγιους Τεσσαρακοντα,πηγαινουν συχνα τα παιδια ,αγορια και κοριτσια απο το Ασυλο Ανιατων της Εκκλησιας.Ποτε για Εσπερινο,ποτε για Εξομολογηση ,ποτε για να ειναι συντροφια με τους Μοναχους.
Και επειτα,ποιος νομος το απαγορευει να πηγαινει γυναικα και να εξομολογειται σε Ηγουμενο,αν αυτος ειναι ο Πνευματικος της Πατερας;
Να μην βλεπουμε παντου και παντα αδελφους και αδελφες μας σαν πειρασμους !
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
-
vasilis_m21
- Κορυφαίος Αποστολέας

Στο Άγιο Όρος υπάρχει άβατο για τις γυναίκες, όχι όμως για το τρίτο φύλο, τι έχετε να πείτε για αυτό; Δηλαδη οι γυναίκες είναι επικίνδυνες για την πνευματικότητα των μοναχών, όχι όμως οι ομοφυλόφιλοι.
Νομίζω κάποιος σε αυτο το φόρουμ παλιότερα είχε αναφέρει ότι γκρουπ ταξιδιωτών απτο εξωτερικό που είχε κανονίσει επισκέψεις στο Όρος, ήταν οργανωμένοι ομοφυλόφιλοι.
Επίσης αναρωτιέμαι πόσο βαθιά είναι αυτη η πνευματικότητα των μοναχών όταν πρέπει να κατοχυρωθεί με άβατο διότι με το πρώτο φουστάνι που θα δουν θα καταρρεύσει.
Νομίζω κάποιος σε αυτο το φόρουμ παλιότερα είχε αναφέρει ότι γκρουπ ταξιδιωτών απτο εξωτερικό που είχε κανονίσει επισκέψεις στο Όρος, ήταν οργανωμένοι ομοφυλόφιλοι.
Επίσης αναρωτιέμαι πόσο βαθιά είναι αυτη η πνευματικότητα των μοναχών όταν πρέπει να κατοχυρωθεί με άβατο διότι με το πρώτο φουστάνι που θα δουν θα καταρρεύσει.
-
andriyian
- Έμπειρος Αποστολέας

Τοτε που οριστηκε το Αβατο δεν το ειχαν προβλεψει. Που να τους περναγε απο το μυαλο οτι οι ομοφυλοφιλοι πανε να κατακτησουν το κοσμο;
Το Αγιο Ορος ειναι να το πω πιο λαικα, "ενα κλειστο κλαμπ". Οπως π.χ. για να γινεις μελος της Αθηναϊκης Λεσχης πρεπει να εισαι εκλεκτο μελος της κοινωνιας (κουραφεξαλα).
Το Αγιο Ορος ειναι να το πω πιο λαικα, "ενα κλειστο κλαμπ". Οπως π.χ. για να γινεις μελος της Αθηναϊκης Λεσχης πρεπει να εισαι εκλεκτο μελος της κοινωνιας (κουραφεξαλα).
-
vasilis_m21
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ενδιαφέρον το σχόλιο σου andriyan. Κλειστό κλαμπ λοιπόν. Η αλήθεια είναι ότι κάποιες αγιορείτικες μονές έχουν μεγάλη χρηματική ισχύ και είναι υπερπολυτελείς, οπότε το πιστεύω ότι κάποιοι πλούσιοι ίσως είναι δεκτοί μετά τιμών! Εδώ ο πρίγκηπας Κάρολος έρχεται συχνά για διακοπές σε συγκεκριμένη μονή του αγίου Όρους.
Όσο για τους ομοφυλόφιλους, εδώ και χρόνια μπαινοβγαίνουν άνετα στο Όρος, οπότε απτο να κάνουν παρέα οι μοναχοί με κίναιδους νομίζω καλύτερα να έμπαινε και καμια κυρία εκεί πάνω.
Όσο για τους ομοφυλόφιλους, εδώ και χρόνια μπαινοβγαίνουν άνετα στο Όρος, οπότε απτο να κάνουν παρέα οι μοναχοί με κίναιδους νομίζω καλύτερα να έμπαινε και καμια κυρία εκεί πάνω.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Πάλι κατακρίνουμε τις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους ;
Πάλι κάνουμε γενικεύσεις, ώστε να πάρει η μπάλα όλους τους μοναχούς;
Υπενθυμίζω όμως, πως όσο αυστηρά κρίνουμε εμείς τους άλλους το ίδιο αυστηρά θα μας κρίνει κι εμάς ο Θεός!
Πάλι κάνουμε γενικεύσεις, ώστε να πάρει η μπάλα όλους τους μοναχούς;
Υπενθυμίζω όμως, πως όσο αυστηρά κρίνουμε εμείς τους άλλους το ίδιο αυστηρά θα μας κρίνει κι εμάς ο Θεός!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.