Αυτά δεν τα έχουμε ακούσει ούτε για την εποχή της ΄κατοχής΄΄

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Αυτά δεν τα έχουμε ακούσει ούτε για την εποχή της ΄κατοχ

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες και ειδικά με το Στάθη..
Αδελφέ μου Στάθη, δίνεις "ρέστα".. :8 :8

Και προσθέτω:
Τα ονόματα όλων αυτών που αναφέρθηκε ότι προκάλεσαν και προκαλούν ό,τι συμβαίνει στην πατρίδα μας,
θα τα βρούμε γραμμένα στα ψηφοδέλτια που θα κρατήσουμε στα χέρια μας στις προσεχείς εκλογές..

Αν κατά κάποιο περίεργο λόγο,
τα "σταυρώσουμε",
τα διπλώσουμε,
τα βάλουμε στο φάκελλο,
και "μας πέσουν" ατυχέστατα και "συγκυριακά" στη στενή σχισμή της κάλπης,
τότε,
θάχουμε κάθε δικαίωμα,
να γκρινιάζουμε για την απίστευτη "ατυχία" μας,
και για την αναξιότητα αυτών που μας αντιπροσωπεύουν.... :wink: :wink:

Δόξα Σοι ο Θεός.. :8 :8
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

theodosis79 έγραψε:Λες ότι αγαπάς το παιδί σου τόσο σε σημείο που να φτάνεις να κάνεις αξιόποινες πράξεις για να το μεγαλώσεις και να σπουδάσει σωστά όπως λες. Απο τη στιγμή που δεν έκανες τίποτα για να γίνει πολίτης του Παραδείσου και μέτοχος της Αιωνίας Ζωής ..μάλλον έγινες ο δήμιος του.
+1000....

Γειά σου αδελφέ μου Θεοδόση.. :8 :8
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Άβαταρ μέλους
trader21
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από trader21 »

trader21 έγραψε:Δυστυχώς η αξιοπρέπεια της γιαγιάς την οδήγησε λανθασμένα σε αυτήν την πράξη της. Πόσοι ηλικιωμένοι είναι στην ίδια ή και σε χειρότερη κατάσταση, πόσοι υποφέρουν, πόσοι πονάνε με τις δυσκολίες και τα προβλήματα που καθημερινά τους γονατίζουν και φέρνουν την απελπισία. Σε κανέναν όμως δεν αξίζει να έχει τέτοιο τέλος.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει ...

Στάθη αδελφέ μου, νιώθω ότι γράφοντας το παραπάνω κείμενο, οργίστηκες μαζί μου, μπορώ να πω και όχι άδικα,
σου επισημαίνω ότι δεν επικροτώ την πράξη της την οποία γράφω ότι την θεωρώ λανθασμένη,

αλλά...

δεν μπορούμε να ξέρουμε τι πέρναγε αυτή η γυναίκα, αν χάθηκε η ελπίδα της, αν γονατισμένη από την φτώχεια θεώρησε ότι όλα όσα πίστευε είχαν χαθεί και η μόνη λύση ήταν να φύγει από αυτόν τον κόσμο. Ξέρεις δεν είναι όλοι οι άνθρωποι δυνατοί, όσο και να πιστεύει κανείς έρχονται στιγμές που δοκιμάζεσαι και εκεί αρχίζει η αμφιβολία της πίστης σου στον Θεό.
Μακάρι όλοι μας ως Έλληνες και Ορθόδοξοι να έχουμε δυνατή ΠΙΣΤΗ στον ΘΕΟ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και ΤΙΜΗ, τότε δεν θα φοβόμασταν τίποτα, θα μας προστάτευε η Χάρη Του, αλλά και πάλι σου λέω αδελφέ μου ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο δυνατοί.
theodosis79
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodosis79 »

Γεια σου και σε σένα Παναγιώτη και σε όλα τα μέλη εδώ μέσα. Πιστεύω πως αν έχουμε αληθινή μετάνοια ο Θεός κανένα δεν αφήσει να πάθει τίποτα. Οσο για την ψήφο που λες ας κάνουμε ένα κόπο να ψάξουμε και να βρούμε , υπάρχουν άξια και προπαντός ενάρετα πρόσωπα μεταξύ των υποψηφίων? Αν δεν υπάρχουν γιατί δεν κάνουμε προσευχή να δώσει ο Θεός να υπάρξουν? Εάν πάλι υπάρχουν θα του ψηφίσουμε? Η θα τους απορρίψουμε γιατί είναι ανυπόληπτοι και ταπεινοί σε σχέση με τους ντελικάτους και επιβλητικούς πολιτικούς των μεγάλων κομμάτων που συναρπάζουν τα πλήθη με τον μεστό(?) λόγο τους τάζοντας έτσι εύκολα ευημερία και μεγάλη ζωή. Θα τους ψηφίσουμε ή θα τος απορρίψουμε γιατί..δεν μας γεμίζουν το μάτι και πιθανόν...δεν γράφουν καλά στο φακό.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Σωστά μιλάς Σύμο, :8 :8
ος αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλλέτω..

Μόνο ο Θεός κρίνει ανθρώπους,
εμείς μόνο πράξεις μπορούμε να κρίνουμε..

Μα ο Στάθης δε νομίζω πως οργίστηκε μαζί σου,
αλλά με την "τάση" που υπάρχει να δικαιολογούνται τα αδικαιολόγητα.. :8 :8

Είναι μέσα στο κολπάκι του συστήματος,
να κυριαρχεί το σλόγκαν:
"έλα μωρέ τώρα,
τόσα προβλήματα που υπάρχουν,
ας κάνουμε και καμμιά αμαρτιούλα"..

Το τι υπάρχει εντός των ψυχών του καθενός, μόνο Εκείνος θα το κρίνει..
Αλλά δεν πρέπει να ισοπεδώσουμε τα πάντα, ένεκα των δυσκολιών μας....

ΥΓ..
Συμφωνώ Θεοδόση.. :8 :8
Άβαταρ μέλους
nickzark
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από nickzark »

Συμφωνώ με όλους σας..και ναι Στάθη πρέπει να το πώ.έγραψες .φοβερά αυτα που είπες
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

trader21 έγραψε:Δυστυχώς η αξιοπρέπεια της γιαγιάς την οδήγησε λανθασμένα σε αυτήν την πράξη της. Πόσοι ηλικιωμένοι είναι στην ίδια ή και σε χειρότερη κατάσταση, πόσοι υποφέρουν, πόσοι πονάνε με τις δυσκολίες και τα προβλήματα που καθημερινά τους γονατίζουν και φέρνουν την απελπισία. Σε κανέναν όμως δεν αξίζει να έχει τέτοιο τέλος.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει ...

Σύμο αδελφέ μου εσύ μίλησες από μεγάλη αγάπη για τον συνάνθρωπο. Σε αυτή την περίπτωση για μία ηλικιωμένη που για λόγους που δεν γνωρίζουμε ο λογισμός της την οδήγησε λάθος... Να είσαι καλά. Καληνύχτα σε σένα και την οικογένειά σου.
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
Άβαταρ μέλους
stathis73
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stathis73 »

Συμο δεν οργίστηκα μαζί σου προς Θεού και είμαι σίγουρος οτι το έγραψες για να αφήσεις μια "ευχάριστη-όμορφηη" εικόνα στην γιαγιά, αλλά προς Θεού μην μπλέκουμε την αξιοπρέπεια με την αυτοκτονία, δεν υπάρχει ουτε ενας δεσμός, αντίθετα εχει άμεση και έμμεση σχέση με ολα τα δεινά.

Πρέπει να είμαστε ανδρείοι και αγωνιστές και ολα ανάποδα να έρθουν και ο διάβολος ο ίδιος να μου εμφανιστή θα "παίζω" ξύλο μαζί του μέχρι να πέσω ή εγώ ή να φύγει αυτός, οι Χριστιανοί απο αρχής του κόσμου ήταν μαχητές και στο πνεύμα και στο σώμα και ιδιαίτερα η Χριστιανοί, μην απογοητεύεστε για τίποτα και για κανέναν, παρά μόνο για την πνευματική μας κατάσταση, αυτό είναι που μετρά.
Η Αγία Σολωμονή έδινε θάρρος στα μικρά της παιδιά για να μαρτυρήσουν μπροστά στα μάτια της για τον Θεό και εμείς (ολοι μας) γκρινιάζουμε-ολιγοπιστούμε για ποιά;.................................για τα λόγια του Χριστού μας;..............που μας ειπε οτι το μόνο που θα πρέπει να ζητάμε ειναι η βασιλεία των ουρανών και ολα τα αλλα θα τα προσθέσει Εκείνος;...............δεν πιστεύουμε στο οτι η Εκκλησία Του ειναι κτισμένη σε βάσεις-"πέτρα" που οι δυνάμεις του σκότους δεν μπορούν να κατανικήσουν;

Για αυτό λέω οτι έχουμε χάσει τον προσανατολισμό μας και τον σκοπό της ζωής μας και αυτός δεν ειναι να κάνουμε λεφτά και περιουσίες.

Σκοπός μας είναι ενας να συναντήσουμε Τον δημιουργό μας, είτε μέσω του μοναχισμού, είτε μέσω της οικογένειας, είτε κατα μόνας, αλλα ο σκοπός πάντοτε είναι ένας οπως ειπα να συναντήσουμε Τον δημιουργό μας.

Συμο αδελφέ μου πως θα μπορούσα να οργιστώ μαζί σου :8 :8 :8 :8 ....άλλωστε το "οργίζεσθε και μη αμαρτάνετε" το ειπε ο Κύριος μας στο να οργιζόμαστε κατα της αμαρτίας και οχι του συνανθρώπου μας. :8 :8 :8 :8
Τις θεός Μέγας ως ο Θεός ημών.
Άβαταρ μέλους
trader21
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από trader21 »

Σε ευχαριστώ για την διευκρίνιση αδελφέ μου Στάθη, να είσαι πάντα καλά.
Άβαταρ μέλους
stathis73
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stathis73 »

Να εισαι καλά Σύμο και καλο υπολοιπο Σαρακοστής :wink: :8 :8 :8
Τις θεός Μέγας ως ο Θεός ημών.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”