Συμο δεν οργίστηκα μαζί σου προς Θεού και είμαι σίγουρος οτι το έγραψες για να αφήσεις μια "ευχάριστη-όμορφηη" εικόνα στην γιαγιά, αλλά προς Θεού μην μπλέκουμε την αξιοπρέπεια με την αυτοκτονία, δεν υπάρχει ουτε ενας δεσμός, αντίθετα εχει άμεση και έμμεση σχέση με ολα τα δεινά.
Πρέπει να είμαστε ανδρείοι και αγωνιστές και ολα ανάποδα να έρθουν και ο διάβολος ο ίδιος να μου εμφανιστή θα "παίζω" ξύλο μαζί του μέχρι να πέσω ή εγώ ή να φύγει αυτός, οι Χριστιανοί απο αρχής του κόσμου ήταν μαχητές και στο πνεύμα και στο σώμα και ιδιαίτερα η Χριστιανοί, μην απογοητεύεστε για τίποτα και για κανέναν, παρά μόνο για την πνευματική μας κατάσταση, αυτό είναι που μετρά.
Η Αγία Σολωμονή έδινε θάρρος στα μικρά της παιδιά για να μαρτυρήσουν μπροστά στα μάτια της για τον Θεό και εμείς (ολοι μας) γκρινιάζουμε-ολιγοπιστούμε για ποιά;.................................για τα λόγια του Χριστού μας;..............που μας ειπε οτι το μόνο που θα πρέπει να ζητάμε ειναι η βασιλεία των ουρανών και ολα τα αλλα θα τα προσθέσει Εκείνος;...............δεν πιστεύουμε στο οτι η Εκκλησία Του ειναι κτισμένη σε βάσεις-"πέτρα" που οι δυνάμεις του σκότους δεν μπορούν να κατανικήσουν;
Για αυτό λέω οτι έχουμε χάσει τον προσανατολισμό μας και τον σκοπό της ζωής μας και αυτός δεν ειναι να κάνουμε λεφτά και περιουσίες.
Σκοπός μας είναι ενας να συναντήσουμε Τον δημιουργό μας, είτε μέσω του μοναχισμού, είτε μέσω της οικογένειας, είτε κατα μόνας, αλλα ο σκοπός πάντοτε είναι ένας οπως ειπα να συναντήσουμε Τον δημιουργό μας.
Συμο αδελφέ μου πως θα μπορούσα να οργιστώ μαζί σου

....άλλωστε το "οργίζεσθε και μη αμαρτάνετε" το ειπε ο Κύριος μας στο να οργιζόμαστε κατα της αμαρτίας και οχι του συνανθρώπου μας.