Καλή Σαρακοστή σε όλους και Συγγνώμη!!!

Ευχές.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Καλή Σαρακοστή και συγγνώμη....

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

ναί κι εγώ... παρομοίως αν και καινουργια κάτι θα πρόλαβα :oops:

Μαρία
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
Άβαταρ μέλους
stathis73
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Καλή Σαρακοστή και συγγνώμη....

Δημοσίευση από stathis73 »

Λοιπόν :45 :39 :39 :39 :39 :39 .......ενας ενας

Παναγιώτη .......τέλος πάντων συγχωρεμένος

Παναγιώτα εσύ ειδικά (και σαν γιατρός σου που είμαι) σου συγχωρούνται όλα πλην ενός .... :wink: ξέρεις εσυ :mrgreen:

Να με συγχωρέσετε όλοι γιατί ίσως είμαι η αιτία πολλών φασαριών εδω μέσα, ισως και η αιτία αποχώρησης κάποιων και ζητώ ταπεινά συγνώμη απο όλους ( εκτός απο τον βουρδουνάρη)

Καλή Σαρακοστή σε όλους απο τον πιο αμαρτωλό του φόρουμ.
Τις θεός Μέγας ως ο Θεός ημών.
angieholi
Συντονιστής
Συντονιστής

Re: Καλή Σαρακοστή σε όλους και Συγγνώμη!!!

Δημοσίευση από angieholi »

Καλή και Ευλογημένη Σαρακοστή σε όλους.... καλό στάδιο να έχουμε.... καλή μετάνοια.....
και εύχομαι και φέτος που μας πρώτα ο Θεός θα μας αξιώσει και μας αξιώνει (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) να ζήσουμε και αυτή την Σαρακοστή...
να μπορέσουμε να "μπούμε" σε όλο αυτό το κατανυκτικό κλίμα της Μεγάλης Σαρακοστής,
και έτσι η καρδιά μας να κατανυχτεί λίγο περισσότερο φέτος....
και ίσως, λίγο περισσότερο να προσευχηθεί... ίσως, λίγο περισσότερο να κλάψει...
λίγο περισσότερο να ελεήσει.... να συγχωρέσει...
και να αφεθεί.....
ώστε να μπορέσει να γεμίσει όσο χωράει, για τον καθένα μας, από την Αγάπη προς τον Θεό και από την Χάρη και την Ευλογία Του....

Συγγνώμη σε όλους.... για όλα όσα έγραψα, έπραξα ή κατα καιρούς σκέφτηκα :roll: ....
καταλαβαίνω ότι πολλές φορές γίνομαι δυσάρεστη με το διακόνημα του Συντονιστή.....
όμως σκεφτείτε ότι αυτό με βοηθάει να ταπεινώνομαι και εγώ :oops: , αλλά και εσείς κάνοντας "αναγκαστική" υπακοή στις αποφάσεις μου! :8

Ιδιαίτερη προσοχή αυτές τις μέρες..... όχι μόνο μεταξύ μας αλλά και με τους ανθρώπους που συναστρεφόμαστε....

Καλή Σαρακοστή!!!!!!!!!!
Φώς στους μοναχούς είναι οι Άγγελοι... και φώς στους κοσμικούς οι Μοναχοί...
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Εύχομαι καλή Τεσσαρακοστή σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στους Χριστιανούς, που πρέπει να νηστεύσουν! Ζητάω συγγνώμη από όλα τα μέλη που τυχόν έβλαψα (βέβαια μια συγγνώμη γενική προς όλους ελάχιστο πνευματικό όφελος έχει, αλλά τεσπα) και κύρια προς τον Στάθη73 τον οποίο πολύ ταλαιπώρησα με τον εγωισμό μου!
Όσον αφορά στη νηστεία, παραθέτω τους λόγους του μεγάλου μας Αγίου, του Ιωάννου του Χρυσοστόμου:

«Νηστεύεις; Απόδειξέ το μου με τα έργα σου!»
Ποια έργα εννοεί :
1. Αν δεις φτωχό, να τον ελεήσεις.
2. Αν δεις εχθρό, να συμφιλιωθείς μαζί του.
3. Αν δεις όμορφη γυναίκα, να την αντιπαρέλθεις.
Ας μην νηστεύει λοιπόν μόνο το στόμα, αλλά και το μάτι και η ακοή και τα πόδια και τα χέρια και όλα τα μέλη του σώματος.
Να νηστεύουν τα χέρια, μένοντας καθαρά από την αρπαγή και την πλεονεξία. Να νηστεύουν τα πόδια, ξεκόβοντας από τους δρόμους που οδηγούν σε αμαρτωλά θεάματα. Να νηστεύουν τα μάτια, εξασκούμενα να μην πέφτουν ποτέ λάγνα, σε όμορφα πρόσωπα, ούτε να περιεργάζονται τα κάλλη των άλλων. Ας νηστεύει και η ακοή. Να μην δέχεται τις κακολογίες και τις διαβολιές. Ας νηστεύει και το στόμα από τα αισχρά λόγια και τις λοιδορίες. Διότι τι όφελος έχουμε όταν απέχουμε από τα πουλερικά και τα ψάρια, δαγκώνουμε όμως και κατατρώμε τους αδελφούς μας;
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
stathisekp
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stathisekp »

Ακριβώς Απόστολε, αυτή άλλωστε είναι και η ειδοποιός διαφορά της νηστείας από τη δίαιτα. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Δώρησαί μοι του όράν τα έμά πταίσματα και μη κατακρίνειν τον άδελφόν μου
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

angieholi έγραψε:Καλή και Ευλογημένη Σαρακοστή σε όλους.... καλό στάδιο να έχουμε.... καλή μετάνοια.....
και εύχομαι και φέτος που μας πρώτα ο Θεός θα μας αξιώσει και μας αξιώνει (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) να ζήσουμε και αυτή την Σαρακοστή...
να μπορέσουμε να "μπούμε" σε όλο αυτό το κατανυκτικό κλίμα της Μεγάλης Σαρακοστής,
και έτσι η καρδιά μας να κατανυχτεί λίγο περισσότερο φέτος....
και ίσως, λίγο περισσότερο να προσευχηθεί... ίσως, λίγο περισσότερο να κλάψει...
λίγο περισσότερο να ελεήσει.... να συγχωρέσει...
και να αφεθεί.....
ώστε να μπορέσει να γεμίσει όσο χωράει, για τον καθένα μας, από την Αγάπη προς τον Θεό και από την Χάρη και την Ευλογία Του....

Συγγνώμη σε όλους.... για όλα όσα έγραψα, έπραξα ή κατα καιρούς σκέφτηκα :roll: ....
καταλαβαίνω ότι πολλές φορές γίνομαι δυσάρεστη με το διακόνημα του Συντονιστή.....
όμως σκεφτείτε ότι αυτό με βοηθάει να ταπεινώνομαι και εγώ :oops: , αλλά και εσείς κάνοντας "αναγκαστική" υπακοή στις αποφάσεις μου! :8

Ιδιαίτερη προσοχή αυτές τις μέρες..... όχι μόνο μεταξύ μας αλλά και με τους ανθρώπους που συναστρεφόμαστε....

Καλή Σαρακοστή!!!!!!!!!!
Πολύ σωστά και ωφέλιμα τα γράφεις Αγγελική μου!
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Μην ξεχνιόμαστε..
Σας ευχαριστώ όλες και όλους.. :oops: :8
Και συγχωρέστε με σας παρακαλώ.. :( :cry:
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Συγχωρεμένος.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

aposal έγραψε:Συγχωρεμένος.
:25 :25 :25 :25
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Άβαταρ μέλους
fotis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από fotis »

Καλή Σαρακοστή σε όλους και από εμένα,και μία μεγάλη συγνώμη διότι σε αυτά που γράφω,ότι καλό,ορθό και ωφέλιμο υπάρχει,ανήκει στην Χάρη του Θεού.Ότι
ημιτελές και μη χρήσιμο,ανήκει στην αναξιότητά μου. :8
Ο υπομείνας,εις τέλος ούτος,σωθήσεται.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Χρόνια Πολλά”