Χρόνια πολλά MARINAM

Ευχές.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
marinam
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Χρόνια πολλά MARINAM

Δημοσίευση από marinam »

αυτό με την "νονά" ήταν για την Ψυχούλα!!!
Μὴ χωρίσεις μὲ τῆς δόξης τῶν μαρτύρων σου γλυκύτατε Ἰησοῦ ὅτι τέτρωμαι τῆς σῆς ἀγάπης ἐγώ ἀλλὰ ἐνίσχυσον μὲ διὰ τὸ μέγα σου ἔλεος, Χριστέ * Τίς Θεὸς μέγας ὡς ὁ Θεὸς ἡμῶν; σὺ εἶ ὁ Θεὸς ὁ ποιῶν θαυμάσια μόνος * Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ Υἱὲ τοῦ Θεοῦ ἐλέησόν με
vasilisalt
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilisalt »

aposal έγραψε:Εύχομαι να είσαι πάντα δίλα στον Κύριο!
Και όμως αδέρφια.
Η Μαρίνα τον ευχαριστησε για αυτή την ευχή!

Δηλαδή αν της ευχόταν να είναι παντα ΔΙΠΛΑ στον Κυριο, τι θα έκανε;
Θα τον αγκάλιαζε κλαίγοντας με αναφυλητα από τη συγκίνηση;

Μαρίνα μέσα απ τη καρδια μου ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ!!!
Εμένα προσωπικά ήδη με έχεις ΄΄κερδίσει΄΄
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Μαρίνα χρόνια πολλά ευλογημένα και θεάρεστα στον Κύριο σου εύχομαι από καρδιάς!!! Καλήν Μετάνοια και καλόν Παράδεισο!!

Εικόνα
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

vasilisalt έγραψε:
Και όμως αδέρφια.

Βασίλη σ' ευχαριστώ που με διορθώνεις, γιατί ΑΚΟΜΗ κι εγώ έχω κάποιες ατέλειες...
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
marinam
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από marinam »

vasilisalt έγραψε:
Και όμως αδέρφια.

Θα τον αγκάλιαζε κλαίγοντας με αναφυλητα από τη συγκίνηση;

Μαρίνα μέσα απ τη καρδια μου ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ!!!
Εμένα προσωπικά ήδη με έχεις ΄΄κερδίσει΄΄

Αχχ!! Βασίλη, σε ευχαριστώ, αν γνώριζες πόσο κακός άνθρωπος ήμουν δεν θα μου δίνανε βήμα έκφρασης οι διαχειριστές του φορουμ. Και δεν θα ένιωθες περίφανος που με γνώρισες. Και τώρα είμαι κακός άνθρωπος αλλά το παλευω. Σε ευχαριστώ πάντως και χαίρομαι πολύ που απέκτησα έναν φορουμ-ικό φίλο :mrgreen: :mrgreen: μακάρι να ένιωθες την χαρά μου.

Βασίλη δε μπορείς να φανταστείς (ίσως και να μπορείς) πόσο μοναξιά :roll: (Πνευματική μοναξιά θα ναι υπερβολή να το πω, θρησκευτική μοναξιά, Εκκλησιαστική μοναξιά πως να το πω?) νιώθω γιατι έχω τόσα να πω, να ρωτήσω, να εκφραστώ, να μάθω και δεν μπορώ να τα πω στους γύρω μου. Να τα συζητήσω μαζί τους, να αναζητήσω μαζί τους αυτό που λέμε το Θεό, Αγάπη και Έλεος.

Σμαρτι μου να σαι καλά. Να δειξει ο Αμέτρητον έχον το Έλεος, Έλεος και αγάπη σε όλους.

Απόστολε ουδείς αλάνθαστος και αναμάρτητος.
Μὴ χωρίσεις μὲ τῆς δόξης τῶν μαρτύρων σου γλυκύτατε Ἰησοῦ ὅτι τέτρωμαι τῆς σῆς ἀγάπης ἐγώ ἀλλὰ ἐνίσχυσον μὲ διὰ τὸ μέγα σου ἔλεος, Χριστέ * Τίς Θεὸς μέγας ὡς ὁ Θεὸς ἡμῶν; σὺ εἶ ὁ Θεὸς ὁ ποιῶν θαυμάσια μόνος * Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ Υἱὲ τοῦ Θεοῦ ἐλέησόν με
Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ψυχουλα »

marinam έγραψε: δε μπορείς να φανταστείς (ίσως και να μπορείς) πόσο μοναξιά :roll: (Πνευματική μοναξιά θα ναι υπερβολή να το πω, θρησκευτική μοναξιά, Εκκλησιαστική μοναξιά πως να το πω?) νιώθω γιατι έχω τόσα να πω, να ρωτήσω, να εκφραστώ, να μάθω και δεν μπορώ να τα πω στους γύρω μου. Να τα συζητήσω μαζί τους, να αναζητήσω μαζί τους αυτό που λέμε το Θεό, Αγάπη και Έλεος.

ΑΥΤΟ ΞΑΝΑΠΕΣΤΟ!!!!!! σε λιγο θα τρεχουμε στις κατακομβες!!!! σου ξεφευγει κατι και σε κοιτουν σα Κινεζο ή λες και κατέβηκες απο τον Άρη!!!! η αγάπη βέβαια επικοινωνείται και η εν Χριστώ αγάπη καταναλώνεται (ενώ δεν αναλώνεται) με όλο τον κόσμο ειτε πιστεύει ειτε όχι (δε χρειαζεται να πιστεύει κάποιος για να καταφέρει να απολαύσει την αγάπη σου) αλλά αυτό δεν απαλλάσει από την πνευματική μοναξιά εφόσον την ίδια αγάπη αλλιώς τη θεωρεί/ερμηνεύει η πιστή ψυχή και αλλιώς η άπιστη την ίδια ώρα που τη μοιράζονται.
όταν όμως υπάρχουν δυο τουλάχιστον αδελφοί που αγαπιουνται συνειδητά εν Χριστώ είναι απίστευτη η χαρά και αγαλλίαση! άλλωστε το είπε και ο Κύριος "Διότι όπου είναι δύο ή τρεις συνηγμένοι εις το όνομά μου, εκεί είμαι εγώ εν τω μέσω αυτών".

Σορυ αν στα λεω λίγο μπερδεμένα προσπαθώ πάντως!!!! χάρηκα φαίνεται που βρήκα ομοιοπαθούσα!!! :8 :8 :8 :8
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
efthumhs
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από efthumhs »

marinam έγραψε:Ευθύμη σε ευχαριστώ. Βουνά και ομίχλη - (αντάρα στα γιαννιώτικα) σε πλήρη αφθονία. Αν είσαι απο την Θεσ. (αν θυμάμαι καλα) από το δευτερό ξέρεις τι πάει να πεί. Σε ευχαριστώ.
Μαρίνα δεν είμαι απο την Θεσσαλονίκη αλλά απο πιο νότια, Ιτέα στη Φωκίδα που εχουμε και εμείς βουνά γυρω γυρω (Γκιώνα -Παρνασσός) οπότε μια αντάρα την παθαίνουμε και εμείς ενίοτε!!!! :lol: :lol: :lol: Μιας και είσαι στα Γιάννενα, αν ποτε πας στον φουστανελλά άγιο, αναψε και για τα μελη του φορουμ ενα κερακι...
Άβαταρ μέλους
paulina
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από paulina »

Μαρίνα χρόνια πολλά κι ευλογημένα! Καλό Παράδεισο!

Και μην ανησυχείς, δεν είσαι η μόνη που δεν βρίσκεις ανθρώπους να μιλήσεις για αυτά που έχεις μέσα σου! Κι εγώ μια από τα ίδια! Ευτυχώς που υπάρχει αυτό το φόρουμ και δεν νιώθω μόνη στον αγώνα, έχω μια παρηγοριά!
«Πάροικος εγώ εἰμι ἐν τῇ γῇ. Μὴ ἀποκρύψῃς ἀπ᾿ ἐμοῦ τὰς ἐντολάς Σου»
Άβαταρ μέλους
marinam
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από marinam »

ψυχούλα να σε ρωτήσω ποιό το ονομά σου? Κ νόμιζα ότι λόγω του ότι είμαι Γιάννενα συμβαινει αυτό περι "μοναξιάς". Και φοβόμουν να το γράψω κι όλας, πολύ "χαίρομαι" αν μπορώ να το πω που βρίσκω και άλλους "μόνους". Κατακόμβες εε :roll: :roll: ?!!! θα ναι λίγο σκιαχτικά εκεί μέσα αλλά με καλή παρέα και τον Χριστό μαζί μας πάω όπου θέλετε.

Πολίνα μου σε ευχαριστώ για τις ευχές. Οι άνθρωποι πιθανόν υπάρχουν αλλά κάτι έχουν με την Θρησκεία? τον Θεό? δεν ξέρω τι έχουν και με ποιόν αλλά δεν φαντάζεσαι πόσο παρεξηγειέσαι με την κακή έννοια και πόσο σε κοροιδευουν αν μιλήσεις ή σου ξεφύγει κάτι.

Ευθύμη στο υπόσχομαι όταν πάω θα ανάψω κεράκι.
Έχουμε τα Τζουμέρακα, το Ξεροβούνι... και πολλά αλλα, αλλά τα Τζουμέρκα τα ξέρω απο "όξω" γιατι είναι η καταγωγή μου απο την περιοχή εκείνη. Αφου΄ξέρεις τι είναι αντάρα, τότε ξέρεις και τι είναι το "ΤΣΑΦ" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: . όταν έχει αντάρα δεν έχει τσαφ, όταν έχει τσαφ δεν έχει αντάρα.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Χρόνια πολλά κι Ευλογημένα Μαρίνα και καλώς ήρθες στην παρέα! :8 :smile:

Αν και αρκετά αργοπορημένα σου τα λέω.. :(

Οσο για τις θέσεις περί μοναξιάς, θρησκευτικής, εκκλησιαστικής, πνευματικής κλπ, θάλεγα, όχι πεσιμισμός αδέρφια, όχι πίκρα, όχι στενοχώρια.

Είναι γνωστό ότι πάντοτε η Αλήθεια βαδίζει τον δρόμο της μοναξιάς, την στενή την ατραπό την πικραμένη.

Πρέπει όμως πάντα να διακρίνεται στα πρόσωπά μας το χαμόγελο, η Αγάπη Του, η Ελπίδα. Και τότε και η μοναξιά μας χάνεται, ακόμα και όταν είμαστε ολομόναχοι.

Και έχει ο Θεός, όλα θα μας τα δώσει.

Και πάλι χρόνια πολλά Μαρίνα! :smile: :8 :8 :smile: :smile:

ΥΓ.
Πολύμνια καλώς ήρθες κι' εσύ! :8
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Χρόνια Πολλά”