Συνἀντηση Ιερωνύμου - "Αρχιεπίσκοπο" Καντέρμπουρι

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
Captain Yiannis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Συνἀντηση Ιερωνύμου - "Αρχιεπίσκοπο" Καντέρμπουρι

Δημοσίευση από Captain Yiannis »

Ο γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης:

«Μαζεύονται και συνεδριάζουν και κάνουν συζητήσεις ατέλειωτες για πράγματα πού δεν χωράει συζήτηση, που ούτε οι Άγιοι Πατέρες συζήτησαν εδώ και τόσα χρόνια. Όλες αυτές οι ενέργειες είναι του πονηρού, για να ζαλίζουν και να σκανδαλίζουν τους πιστούς και να τους σπρώχνουν άλλους στην αίρεση και άλλους σε σχίσματα, και να κερδίζει έδαφος ο διάβολος. Πα, πα... βασανίζουν και μπερδεύουν τον κόσμο αυτοί οι άνθρωποι!...

...Μερικοί από τους Ορθοδόξους πού έχουν ελαφρότητα και θέλουν να κάνουν προβολή, «Ιεραποστολή», συγκαλούν συνέδρια με ετεροδόξους, για να γίνεται ντόρος και νομίζουν ότι θα προβάλουν έτσι την Ορθοδοξία, με το να γίνουν δηλαδή ταραμοσαλάτα με τους κακοδόξους.

Αρχίζουν μετά οι υπέρ-ζηλωτές και πιάνουν το άλλο άκρο· λένε και βλασφημίες για τα Μυστήρια των Νεο-ημερολογιτών κλπ, και κατασκανδαλίζουν ψυχές πού έχουν ευλάβεια και ορθόδοξη ευαισθησία. Οι ετερόδοξοι από την άλλη έρχονται στα συνέδρια, κάνουν τον δάσκαλο, παίρνουν ότι καλό υλικό πνευματικό βρίσκουν στους Ορθοδόξους, το περνάνε από το δικό τους εργαστήρι, βάζουν δικό τους χρώμα και φίρμα και το παρουσιάζουν σαν πρωτότυπο. Και ο παράξενος σημερινός κόσμος από κάτι τέτοια παράξενα συγκινείται, και καταστρέφεται μετά πνευματικά.

Ο Κύριος όμως, όταν θα πρέπει, θα παρουσίασει τους Μάρκους τους Ευγενικούς και τους Γρηγορίους Παλαμάδες, που θα συγκεντρώσουν όλα τα κατασκανδαλισμένα αδέλφια μας, για να ομολογήσουν την Ορθόδοξη πίστη και να στερεώσουν την Παράδοση, και να δώσουν χαρά μεγάλη στην Μητέρα μας Εκκλησία.
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
Άβαταρ μέλους
Captain Yiannis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Captain Yiannis »

Οὐκ ἐκάθισα μετά συνεδρίου ματαιότητος καί μετά παρανομούντων οὐ μή εἰσέλθω·
ἐμίσησα ἐκκλησίαν πονηρευομένων καί μετά ἀσεβῶν οὐ μή καθίσω·...
ὁ πούς μου ἔστη ἐν εὐθύτητι·
ἐν ἐκκλησίαις εὐλογήσω σε, Κύριε... » (Ψαλμ. 25, 4-5, 12)

Β΄ ἐπιστολῆς Ἰωάννου τοῦ Εὐαγγελιστοῦ.
Στό 10ο στίχο ἀπαγορεύει ὁ μαθητής τῆς ἀγάπης στόν κάθε χριστιανό ἀκόμα καί νά χαιρετᾷ τόν αἱρετικό
«καί χαίρειν αὐτῷ μή λέγετε».

Μετά από τα παραπάνω ,
πως να ερμηνεύσουμε άραγε και που να στηρίξουμε πατερικά , την κίνηση αυτή του Ιεράρχου?

Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Θεού, ελέησέ μας τους αμαρτωλούς.
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
Άβαταρ μέλους
babisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από babisgr »

fotios έγραψε:Ακόμη και όλα να τα δικαιολογήσουμε(λόγω πολιτικής, κοσμικής ευγένειας, αγαπολογίας)...αυτό δεν δικαιολογείται:
«Στο πρόσωπό σας», υπογράμμισε, «διακρίνουμε τον διάδοχο του Έλληνα το γένος, Αγίου Θεοδώρου του Τάρσεως που έγινε Αρχιεπίσκοπος Καντερβουρίας και μεταλαμπάδευσε στις Βρετανικές νήσους τη θρησκευτική και θύραθεν παιδεία των Ελλήνων».

Δηλαδή ο αιρεσιάρχης είναι διάδοχος του Αγίου; Το καλό δέντρο κατά τον Κύριο ποιεί καλούς καρπούς...το σαπρό ποιεί σαπρούς...
Και διερωτόμαι ο Ορθόδοξος Επίσκοπος της περιοχής τι είναι; Αυτός είναι διάδοχος; ή μήπως τους χαλάει τον παγκόσμιο ζελέ θρησκειών;;;

Τέλος πάντων. Ο Θεός ας δίνει μετάνοια σε όλους μας.
pan έγραψε:Μακάρη να βγω ψευτης, αλλά αποδω και περα δεν θα δουμε τιποτα καλο. Θα ερθουν οι μέρες που αυτοι θα ερχονται σε μας για να λειτουργήσουν, καί εμείς σε αυτούς. Το μόνο που θα μας απαλήνη τον πόνο, και θα μας δώση κουράγιο, θα είναι η φανέρωσης του Ηλία και του Ενώχ. Ο Θεός να μας λυπιθή.!!
pan έγραψε:
XRHSTOS έγραψε:να πω την αληθεια δεν βλεπω κατι κακο...
διαλογος γινεται... και δεχομαστε τον αλλο οπως αυτος παρουσιαζεται... δεν τον αναγνωριζουμε αλλα τον δεχομαστε... σε κοσμικα πλαισια...
το προβλημα με τις αιρεσεις ειναι κυριως πως εφτασαν να πουν αυτα π ειπαν...
οχι να τους πυροβολουμε... χωρις σκεψη..

Αγαπητέ Χρήστο δεν βλέπεις οτι τον αποκαλή επισκοπο : «Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε τον Αρχιεπίσκοπο Καντερβουρίας και Πριμάτο Πάσης Αγγλίας στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών»
Αυτό δεν ειναι κακό;;;
Έτσι θεωρώ και εγώ τα πράγματα. Ούτε διπλωμάτες επιτρέπετε να είμαστε ούτε με τη σκεψη ότι μπορεί να γίνει Ορθόδοξος τον "καλοπιανουμε". Ότι κακό συμβαίνει στο χω΄ρο της εκκλησιας, οφείλεται σε τέτοιες παραχωρήσεις. Οι άγιοι γιατί δεν δέχτηκαν τον οικουμενισμό, χαζοί είναι; Τί πειράζει που πήγε ο Βαρθολομαιος στην συναγωγή των εβραίων και των έδωσαν και τιμητικό τιτλο στη συναγωγή; Αγαπημένοι ας είμαστε και δεν πειράζει, διάλογο κάνουμε. Τί πειράζει που τελευταία όχι μόνο λειτούργησαν ορθόδοξοι με καθολικούς (τελευταιο "διἁλογο" που εκαναν) αλλά και κοινώνησαν; Τί πειράζει, ας μπαίνουν όλοι οι άθεοι μέσα στην εκκλησία, στο πλαίσια εθιμοτιπυκου.. (βλ. παπανδρεου κτλ, κτλ) Αύτό είναι το κακό! Και όπως ειπώθηκε δεν θα αργήσει ο καιρός (αν δεν αρχισε ήδη) που δε θα βλέπουμε τίποτα καλό.

Αν περιμέναμε από τη διοικούσα εκκλησία κάτι θα είχαμε ήδη καεί. Ελάχιστοι είναι αυτοί που αγωνίζονται πραγματικά.
Καθεῖλε δυνάστας ἀπό θρόνων καί ὕψωσε ταπεινούς...
Άβαταρ μέλους
babisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από babisgr »

Είπα και εγώ δεν θα γίνει τίποτα.

Να οι "αγάπες" που μας οδηγούν!!!

Είχαμε τη χαρά να συλλειτουργήσουμε..
http://www.romfea.gr/index.php?option=c ... 8-08-37-13

Μα επιτέλους τί άλλο περιμένουμε για να καθαιρεθούν κάποιοι;

Να φανταστείτε, έχουμε αναπτύξει τέτοιες σχέσεις με τις άλλες "εκκλησιες" (για να μη πω περισσότερες συναντήσεις με αλλόδοξους, παρά με ομόδοξους) ώστε σε μία συζύτηση που είχα με συμμαθητή μου να μου πει, μα πως γίνεται ένας ορθόδοξος (εννοούσε τον πάπα!!) να κάνει τέτοια πράγματα. Ναι, το παιδί δεν ασχολείται με τα της εκκλησίας αλλά με τις τόσες αγκαλιές με το πατριάρχη, και το κάθε πατριάρχη, τον πέρασε για ορθόδοξο.
Αντί να κάτσουμε να τα βρούμε με τους παλαιοημερολογίτες ασχολούμαστε με τον κάθε....
Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ψυχουλα »

babisgr έγραψε:Είπα και εγώ δεν θα γίνει τίποτα.

Να φανταστείτε, έχουμε αναπτύξει τέτοιες σχέσεις με τις άλλες "εκκλησιες" (για να μη πω περισσότερες συναντήσεις με αλλόδοξους, παρά με ομόδοξους) ώστε σε μία συζύτηση που είχα με συμμαθητή μου να μου πει, μα πως γίνεται ένας ορθόδοξος (εννοούσε τον πάπα!!) να κάνει τέτοια πράγματα. Ναι, το παιδί δεν ασχολείται με τα της εκκλησίας αλλά με τις τόσες αγκαλιές με το πατριάρχη, και το κάθε πατριάρχη, τον πέρασε για ορθόδοξο.
Αντί να κάτσουμε να τα βρούμε με τους παλαιοημερολογίτες ασχολούμαστε με τον κάθε....

για να κανω το δικηγορο του διαβολου (!!!! σε χριστιανικο φορουμ!!!), στο λινκ που παραθετεις δε λεει οτι συλλειτουργησαν αλλα οτι απλως παρεστη....
οχι οτι δεν εχουν γινει τετοια στο Φαναρι για παραδειγμα...
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ψυχουλα »

babisgr έγραψε: Αντί να κάτσουμε να τα βρούμε με τους παλαιοημερολογίτες ασχολούμαστε με τον κάθε....
αυτο το χω πει κι εγω. Αλλα μαλλον δεν ειναι τοσο απλο...
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
Άβαταρ μέλους
babisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από babisgr »

ψυχουλα έγραψε:
babisgr έγραψε:Είπα και εγώ δεν θα γίνει τίποτα.

για να κανω το δικηγορο του διαβολου (!!!! σε χριστιανικο φορουμ!!!), στο λινκ που παραθετεις δε λεει οτι συλλειτουργησαν αλλα οτι απλως παρεστη....
οχι οτι δεν εχουν γινει τετοια στο Φαναρι για παραδειγμα...
Ναι έχεις δίκιο, δεν συλλειτούργησαν (όπως μες στη βιασυνη μου εγραψα -αν και δεν αλλάζω τίποτα από τα λεγόμενά μου) αλλά δεν αλλάζει και πολλά αυτό.. Οι Κανόνες της Εκκλησίας μας το απαγορεύουν, και ας τους παραβιάζουμε συνέχεια. (γιἀυτό είπα πριν και για το παπανδρεου.... )

Δε δέχομαι καμία έκπτωση στη πίστη μου και κατ'επέκταση στου ιερούς κανόνες.
Άβαταρ μέλους
babisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από babisgr »

Πάμε καλά ρε σεις!!!!!;;;

Συζητάμε και προσπαθούμε να βρούμε θετική πλευρά με τη παρουσία αλλόθρησκου (και μη μου πει κανεις αλλοδοξος) μέσα στην εκκλησία!!!

Για να σοβαρευτούμε λίγο!

Αυτή η χλιαρότητα στη πίστη μας, και το "έλα δεν πειράζει, τι έγινε" θα μας φάει!
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

babisgr έγραψε:Πάμε καλά ρε σεις!!!!!;;;
Συζητάμε και προσπαθούμε να βρούμε θετική πλευρά με τη παρουσία αλλόθρησκου (και μη μου πει κανεις αλλοδοξος) μέσα στην εκκλησία!!!
Για να σοβαρευτούμε λίγο!
Αυτή η χλιαρότητα στη πίστη μας, και το "έλα δεν πειράζει, τι έγινε" θα μας φάει!
Aλλόδοξος είναι :p
Καλή Σαρακοστή
theodosis79
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodosis79 »

Δεν ξέρω αλλά με τα αδέρφια μας τους Ορθοδόξους και ομοδόξους της Ρωσίας , της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας . της Σερβίας και λοιπών Ορθοδόξων χωρών γιατί δεν υπάρχουν τέτοιοι εναγκαλισμοί? Απο πότε έχουμε να ακούσουμε ότι επισκεύθη την χώρα μας ο πατριάρχης Κιέβου ή ο αρχιεπίσκοπος Σερβίας? Μην ξεχνάμε πως απο καθαρό θαύμα και καθαρή ευσπλαχνία Του Θεού και της Παναγίας μας που τόσο μας αγαπάνε, αποφεύχθηκε ένα μεγάλο σχίσμα μεταξύ των Ορθοδόξων αδελφών μας Ρωσίας και Ουκρανίας. Με αυτούς δεν προσκολούμαστε? Και επίσης πριν απο τρία χρόνια (αν θυμάμαι καλά) είχε έρθει στην Θεσσαλονίκη ο Ελληνορθόδοξος επίσκοπος Βοστώνης και Νέας Αγγλίας και πουθενά κανένα μέσο δεν προέβαλλε την είδηση ούτε έγινε ντόρος. Η ταπεινή μου γνώμη είναι πως χρειάζεται προσοχή. Θα μας βλέπουν και τα ορθόδοξα αδέλφια μας στις Η.Π.Α και στην Αυστραλία και θα μας λένε "και μεις τότε γιατί δεν γίναμε προτεστάντες και καθολικοί αλλά μέσα στην έδρα του παπισμού και του προτεσταντισμού διαφυλάξαμε την αληθινή μας πίστη" αφού εσείς διαλέγεστε μαζί τους ενώ εμείς που ζούμε στην χώρα τους αρνηθήκαμε να τους ασπαστούμε. Προσοχή για να μην αρχίσουν κάποιοι και μου λένε πως κάνουν παρέα και συμβιώνουν άριστα ελληνορθόδοξοι και προτεστάντες, μιλάω για καθαρά πνευματικό επίπεδο.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”