Προγεννητικός έλεγχος και εξωσωματική

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
constantinosa.gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: Προγεννητικος ελεγχος και εξωσωματικη

Δημοσίευση από constantinosa.gr »

Τα μη υγιή παιδιά εσύ τα σκοτώνεις; Τουλάχιστον ας γεννηθούν και ας τα σκοτώσουν μετά την γέννα.
Φωτογραφία γάμου http://www.imaginestudio.gr
Επιλεγμένα Ορθόδοξα κείμενα http://www.ambelosalithini.gr
fosterer
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από fosterer »

orthodox_grnet έγραψε:Οτι δεν πιάνει ο νόμος είναι σωστό; Ο άνθρωπος είναι μόνο λογική; Ποιά είναι η λογική της εκτρώσεως;
Ότι λέει ο νόμος είναι νόμιμο,όχι απαραίτητα σωστό. Οφείλουμε όμως να υπακούμε σ'αυτόν.
Η λογική της έκτρωσης σε υγειές έμβρυο,δεν υπάρχει. Σε μη υγειές έμβρυο,υπάρχει και παραυπάρχει......
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Γιώργο αυτά τα επιχειρήματα κατά τη γνώμη μου, είναι το ίδιο ακριβώς πράγμα σαν να λέγαμε:
" Επειδή τα χρήματα δεν φτάνουν για όλους λόγω της οικονομικής κρίσης, θα προχωρήσουμε σε ευθανασία του 17,59% του πληθυσμού, κυρίως των πιό ηλικιωμένων και των πιο ασθενών. Με αυτό τον τρόπο οι εναπομείναντες θα περνούν πολύ καλύτερα! :8 "
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
fosterer
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

eleimon έγραψε:Μα γιατι να παει στο ιδρυμα βρε Γιωργο?επειδη βγηκε με μια αναπηρια?.........ας το δουμε και λιγο πνευματικα,σαν δοκιμασια προς τους γονεις,γι αυτη τη μανα.......ολα τα βαζουμε μεσα σε ενα τσουβαλι πια....
Την δοκιμασία Ελπίδα μου,την διαλέγει ο γονιός για τον εαυτό του,δεν μπορεί να του την επιβάλει κανείς!
fosterer
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

panagiotisspy έγραψε:Γιώργο αυτά τα επιχειρήματα κατά τη γνώμη μου, είναι το ίδιο ακριβώς πράγμα σαν να λέγαμε:
" Επειδή τα χρήματα δεν φτάνουν για όλους λόγω της οικονομικής κρίσης, θα προχωρήσουμε σε ευθανασία του 17,59% του πληθυσμού, κυρίως των πιό ηλικιωμένων και των πιο ασθενών. Με αυτό τον τρόπο οι εναπομείναντες θα περνούν πολύ καλύτερα! :8 "
Σ'αυτό το θέμα είμαι κάθετος!
Αν ο γονέας έχει το κουράγιο και την θέληση να μεγαλώσει ένα παιδί με σοβαρό πρόβλημα,μπράβο του!
Αν όμως δεν έχει αυτό το κουράγιο,ποιος θα τον καταδικάσει σε αιώνιο βασανιστήριο?
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

fosterer έγραψε: Θα απαντήσω λοιπόν στην μόνη ερώτηση που χωρά αντικειμενική απάντηση.
Μόνος υπεύθηνος να αποφασίσει για την ζωή ή το θάνατο ενός εμβρύου,σύμφωνα με τον νόμο και με την λογική είναι η γυναίκα που το κυοφορεί!
Γιώργο αντικειμενική απάντηση, κατ' εμέ, είναι μόνον αυτή που δίνει νούμερο. Αν με ρωτήσεις πχ πόσο απέχει η Λειβαδιά από την Αθήνα και σου απαντήσω 140 χλ,, αυτή είναι αντικειμενική απάντηση (άσχετα αν είναι σωστή ή όχι). Κάθε άλλη απάντηση, που εμπεριέχει σε κάποιο ποσοστό και κρίση, είναι υποκειμενική.
Κατά την δική μου άποψη ο μόνος υπευθυνος για να φέρει μια ζωή στον κόσμο και για να την πάρει είναι ο Θεός. Επομένως εάν πρόκειται να αποφασίσουμε για κ άτι που άπτεται αυτών των περιπτώσεων θα πρέπει οπωσδήποτε να ζητήσουμε τη γνώμη του πνευματικού μας.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από eleimon »

aposal έγραψε: Ελπίδα αν δεν έχεις εμπιστοσύνη στον πνευματικό σου, αλλά τον υπακούς μόνον σε ό,τι ΕΣΥ κρίνεις ως σωστό, τότε είναι σαν να μην έχει πνευματικό, αφού κάνει υπακοή στην κρίση σου και μόνον. Θυμάμαι πως ο δικός μου πνευματικός, κάποια φορά, μου είπε να κάνω κάτι που, με βάση την επιστημονική λογική που διέθετα, θεωρούνταν άσχετο. Δεν του το είπα. Μετά όμως από μερικές ημέρες κατάλαβα ότι η ανθρώπινη λογική δεν έχει καμία θέση στην πνευματική εργασία και τον υπάκουσα. Η βελτιωση που είδα, γνωρίζοντας ότι σύμφωνα με την δική μου λογική δεν θα έπρεπε να υπήρχε, "ήταν όλα τα λεφτά"!
Δεν ειπα οτι δεν κανω υπακοη βρε Αποστολε :( αλλα μου φανηκε πολυ παρατραβηγμενο αυτο το παραδειγμα που μου δωσε,ειμαι εγω σε θεση να χω τη πιστη που χε ο Αβρααμ και η Σαρα?.....οχι μονο εγω ολοι μας δηλαδη,η συγκριση και το παραδειγμα μου φανηκε ατοπο....συμφωνω οτι η πιστη κανει θαυματα αλλα εγω το εξελαβα ολο αυτο οτι απ τη στιγμη που δε σου δινει ο Θεος με τη φυσιολογικη μεθοδο παιδια αυτο ειναι το θελημα Του.
Και εκει ειναι που κανω την ερωτηση οτι τοσα παιδακια που ηρθαν στη ζωη με την εξωσωματικη μεθοδο αυτα δε θεωρουνται ευλογια Θεου?
«Το θάνατο δεν τον φοβά­μαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
Άβαταρ μέλους
constantinosa.gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Ποιά λογική μας λέει οτι το βασανιστήριο του παιδιού στην κοιλιά της μητέρας του, είναι μικρότερης σημασίας απο αυτό που θα περάσουν αργότερα οι γονείς.

Ξεκινάμε απο διαφορετικές βάσεις. Νομίζω οτι η ολιγόλεπτη ομιλία του π. Κωνσταντίνου λέει πολλά αν όχι όλα, απαντώντας στα ερωτήματα που θέτονται ακόμα και οτι παραβιάζεται βασικό άρθρο του συντάγματος.

Εγώ θα παραθέσω ξανά ένα απο τα αγαπημένα μου χωρία απο το βιβλίο χορεύοντας μόνος "Η έκτρωση του Χριστού δεν θα ήταν καθόλου λιγότερο μια πράξη θεοκτονίας απ’ ότι η σταύρωση Του. Από το 1973, τότε που η έκτρωση ύστερα από αίτηση στην Αμερική νομιμοποιήθηκε, κάθε αμερόληπτος παρατηρητής της κοινωνίας μας γνωρίζει ότι μόνο οι άνθρωποι που αληθινά «απελευθερώθηκαν» με το εμπόριο των εκτρώσεων, υπήρξαν οι ανεύθυνοι άντρες, αυτοί που αρνούνται να αναλάβουν την ευθύνη για την σεξουαλική τους δραστηριότητα. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός οι πρώτοι, που υποστηρίζουν την έκτρωση υστερ’ υπό αίτηση στην Αμερική, είναι οι εκδότες και οι ιδιοκτήτες των μεγαλύτερων πορνογραφικών περιοδικών. Παρά τα πολιτικά φεμινιστικά συνθήματα, η αισθητική, πνευματική και φυσική πραγματικότητα της διάπραξης μιας έκτρωσης είναι εξευτελιστική. Πλησιάζει τη μορφή του δολοφονικού ιατρικού βιασμού. Είναι «απελευθερωτική» για τις γυναίκες και τα βρέφη κατά τον ίδιο τρόπο, που ήταν «απελευθερωτικό» το Άουσβιτς για τους Εβραίους. Οδηγεί στα ίδια αποτελέσματα με την σκληρή πορνογραφία: Εκμεταλλεύεται, δυσφημεί και υποβιβάζει τις γυναίκες από το ένα μέρος στο επίπεδο των σεξουαλικών δουλοπαροικιών, κι από το άλλο σε απλούς «παραγωγικούς πολίτες», για να μην αποτύχουν στη σταδιοδρομία τους. Μετατρέπει τη μήτρα, που δίνει ζωή σε θάλαμο θανατικής εκτέλεσης, μέσα στον οποίο ένα παιδί κραυγάζει σιωπηλά, παλεύοντας, κλωτσώντας, και υποφέροντας για τη ζωή του, καθώς ο εγκέφαλος του απορροφάται από τον γυναικολόγο."
fosterer
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

orthodox_grnet έγραψε:Ποιά λογική μας λέει οτι το βασανιστήριο του παιδιού στην κοιλιά της μητέρας του, είναι μικρότερης σημασίας απο αυτό που θα περάσουν αργότερα οι γονείς.

Ξεκινάμε απο διαφορετικές βάσεις. Νομίζω οτι η ολιγόλεπτη ομιλία του π. Κωνσταντίνου λέει πολλά αν όχι όλα, απαντώντας στα ερωτήματα που θέτονται ακόμα και οτι παραβιάζεται βασικό άρθρο του συντάγματος.

Εγώ θα παραθέσω ξανά ένα απο τα αγαπημένα μου χωρία απο το βιβλίο χορεύοντας μόνος "Η έκτρωση του Χριστού δεν θα ήταν καθόλου λιγότερο μια πράξη θεοκτονίας απ’ ότι η σταύρωση Του. Από το 1973, τότε που η έκτρωση ύστερα από αίτηση στην Αμερική νομιμοποιήθηκε, κάθε αμερόληπτος παρατηρητής της κοινωνίας μας γνωρίζει ότι μόνο οι άνθρωποι που αληθινά «απελευθερώθηκαν» με το εμπόριο των εκτρώσεων, υπήρξαν οι ανεύθυνοι άντρες, αυτοί που αρνούνται να αναλάβουν την ευθύνη για την σεξουαλική τους δραστηριότητα. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός οι πρώτοι, που υποστηρίζουν την έκτρωση υστερ’ υπό αίτηση στην Αμερική, είναι οι εκδότες και οι ιδιοκτήτες των μεγαλύτερων πορνογραφικών περιοδικών. Παρά τα πολιτικά φεμινιστικά συνθήματα, η αισθητική, πνευματική και φυσική πραγματικότητα της διάπραξης μιας έκτρωσης είναι εξευτελιστική. Πλησιάζει τη μορφή του δολοφονικού ιατρικού βιασμού. Είναι «απελευθερωτική» για τις γυναίκες και τα βρέφη κατά τον ίδιο τρόπο, που ήταν «απελευθερωτικό» το Άουσβιτς για τους Εβραίους. Οδηγεί στα ίδια αποτελέσματα με την σκληρή πορνογραφία: Εκμεταλλεύεται, δυσφημεί και υποβιβάζει τις γυναίκες από το ένα μέρος στο επίπεδο των σεξουαλικών δουλοπαροικιών, κι από το άλλο σε απλούς «παραγωγικούς πολίτες», για να μην αποτύχουν στη σταδιοδρομία τους. Μετατρέπει τη μήτρα, που δίνει ζωή σε θάλαμο θανατικής εκτέλεσης, μέσα στον οποίο ένα παιδί κραυγάζει σιωπηλά, παλεύοντας, κλωτσώντας, και υποφέροντας για τη ζωή του, καθώς ο εγκέφαλος του απορροφάται από τον γυναικολόγο."
Καταλαβαινώμαστε εδώ μέσα?
Μιλάω για έμβρυο με σοβαρό προβλημα.
Άβαταρ μέλους
constantinosa.gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Ο Θεός που έδωσε ψυχή σε αυτό το έμβρυο έκανε λάθος;