Πάει το "Θρησκευμάτων" , το "Μακεδονίας -Θράκης"και αιρέσεων
Συντονιστής: Συντονιστές
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Πάει το "Θρησκευμάτων" , το "Μακεδονίας -Θράκης"και αιρέσεων
Οι ειδήσεις του Άλτερ ανακοίνωσαν το Υπουργείο ως : Παιδείας, δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων
Το Υφυπουργείο Εσωτεικών με έδρα τη Θεσσαλονίκη έχει αρμοδιότητα την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.
Το Υφυπουργείο Εσωτεικών με έδρα τη Θεσσαλονίκη έχει αρμοδιότητα την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας

Πάντως για να λέμε και ό,τι μοιάζει κάπως παρήγορο,μου προξενεί μία αδιόρατη μικρή αισιοδοξία, ότι τα περισσότερα ονόματα υπουργών-υφυπουργών τα ακούω για πρώτη φορά στη ζωή μου. Εντελώς άγνωστα ονόματα υφυπουργών - αναπληρωτών υπουργών και δύο - τριών υπουργών.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Kαταρχάς μπορεί να είναι "ράδιο αρβύλα" και να μην ισχύει κάτι τέτοιοaposal έγραψε:Τι λέτε; Δεν σας πειράζει που θα απαλειφθεί το "Θρησκευμάτων";
Αλλά στην περίπτωση που ισχύει .... ποιός έμαθε στο σχολείο θρησκευτικά ;
Τώρα που έχει περάσει καιρός και το σκέφτομαι νηφάλια ,όχιaposal έγραψε: Επομένως ούτε και η απαλειφή του Θρησκεύματος από τις ταυτότητες σας πείραξε!
Το να γράφει μια ταυτότητα που την χρησιμοποιώ στις τράπεζες και στην εφορία το θρήσκευμά μου σε τι με βοηθάει πνευματικά ; αποδεικνύει τι ; ότι είμαι καλός Χριστιανός ;
Είχα πάει στην πορεία για τις ταυτότητες γιατί νόμιζα πως οι ταυτότητες θα ήταν ηλεκτρονικές με μικροτσιπ και επειδή είχα θυμώσει με την περιφρόνηση του Σημίτη προς την πρόταση του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου για συνάντηση
Αυτό είναι δεδομένο ,όλοι ξέρουμε πως το Πασόκ πάντα τα πήγαινε καλύτερα με τους Αμερικανούςaposal έγραψε: Κατάργηση του ΥΜΑΘ. Δημιουργήθηκε υφυπουργείο στο Εσωτερικών με έδρα τη Θεσσαλονίκη!!
Προφανώς το όνομα Μακεδονία έιναι κάτι που δεν θέλει, ο Αμερικανός, να ακούγεται! Και φυσικά δεν υπάρχει και Υπουργείο Αιγαίου!! Και το Αιγαίο είναι κάτι που επίσης δεν πρέπει να αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο των Ελλήνων!
Ο πολιτικός γάμος είναι μια λύση για αυτούς που δεν θέλουν να παντρευτούν με θρησκευτικό γάμοaposal έγραψε: Τη δυναστεία Παπανδρέου την γνωρίζω καλά. Ο μακαρίτης Ανδρέας έφερε (μεταξύ άλλων) τον πολιτικό γάμο, την νομιμοποίηση της μοιχείας και των αμβλώσεων.
Το να υποχρεώνεις κάποιον να παντρευτεί με θρησκευτικό γάμο όταν δεν πιστεύει καταπατάς την ελευθερία της βούλησής του
Χριστιανός με το ζόρι ;
Οσο αφορά την νομιμοποίηση της μοιχείας ,δεν συνιστά "νομιμοποίηση" αλλά αποποινικοποίηση
Οι εποχές που σέρναν στο αστυνομικό τμήμα τον σύζυγο ή την σύζυγο με το σεντόνι τυλιγμένο γύρω από το σώμα του έχει περάσει ανεπιστρεπτί
Δεν κρατάς τον άντρα σου σε ένα γάμο διαλυμένο με το φόβο της ποινής από τον Χ νόμο του κράτους
Ούτε φαντάζομαι πιστεύει κανείς πως η μοιχεία αποτελεί φαινόμενο της μετά Παπανδρεϊκής εποχής
Καλό είναι να μην υπήρχε η μοιχεία ,από την στιγμή που αποτελεί υπαρκτό γεγονός αφορά το ζευγάρι και όχι την "αστυνομία"
Οσο αφορά το θέμα της "άμβλωσης" είναι σοβαρό θέμα και δεν θα έπρεπε να έχει "νομιμοποιηθεί"
Δεν ξέρω ακριβώς τι ισχύει στη χώρα μας στο συγκεκριμένο θέμα
Καλή Σαρακοστή
-
Andreasmas
- Κορυφαίος Αποστολέας

Το σχολειο δεν το ενδιαφερουν,αδελφε avvas,ολα οσα σωστα γραφεις.avvas έγραψε:Και εγώ αναρωτιέμαι ..
Και που είχε τον τίτλο «.. και Θρησκευμάτων» τι προσέφερε;
Έβγαζε καλούς και κατηχημένους Χριστιανούς το σχολείο; Δεν νομίζω
Μάλλον ένας τίτλος για τα προσχήματα ήταν παρά ουσίας.
Το σχολείο εδώ και δεκαετίες έχει πάψει να διαμορφώνει χαρακτήρες και προσωπικότητες
Ούτε καν σωστούς πολίτες δεν διαπαιδαγωγεί
και αναμένουμε να κατηχήσει χριστιανούς Ορθόδοξους; Όνειρα απατηλά.
Όταν υπάρχουν άθεοι θεολόγοι που διδάσκουν θρησκευτικά .. έχετε γειά βρυσούλες..
Καλύτερα που έφυγε και ο τίτλος να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας
Ήρθε ο καιρός να ξεκαθαρίσει η ήρα απ το στάρι ...
Και να φανεί ο καθένας τι ακριβώς ρόλο παίζει..
Να φανεί το άσπρο ή το μαύρο.. βαρεθήκαμε το γκρίζο τόσα χρόνια
Όλοι να είναι όλα .. και λίγο ορθόδοξοι.. και λίγο αντίχριστοι
και λίγο στην εκκλησία και λίγο στην πορνεία.. όλα μαζί ..αχταρμάς
Πανε αυτα .Δυστυχως για εμας,αλλα χαρας ευαγγελια για τους περισσοτερους.
Μα ειναι δυνατον να ακουστει η φωνη των ελαχιστων,των παλιομοδιτικων αναχρονιστικων μουτζαχεντιν;
Ετσι φανταζουμε στο ματια των πολλων. Αλλαξαν οι εποχες.
Κι αν κανενας δασκαλος με συνειδηση τολμησει και κανει πραξη το χρεος του, λιγοι θα το εννοησουν και εκτιμησουν,γιατι λιγες ειναι και οι σωστες οικογενειες .
Απο κει και περα υφισταμεθα τα αποτελεσματα των επιλογων μας.
Λογίζομαι γάρ ότι ουκ άξια τά παθήματα του νυν καιρού πρός τήν μέλλουσαν δόξαν αποκαλυφθήναι εις ημάς
@lovethink
Σε ευχαριστώ που απάντησες για μένα. Με γλύτωσες απ την πληκτρολόγηση.
Θα έγραφα ακριβώς τα ίδια.
Και θα συμπλήρωνα μόνο πως αν τον Ορθόδοξο Χριστιανό τον κάνει η αναγραφή
του θρησκεύματος στην αστυνομική ταυτότητα τότε όλοι οι Ορθόδοξοι μάρτυρες
άγιοι ομολογητές και όλοι οι χριστιανοί επί 1900 τόσα χρόνια που δεν υπήρχαν
αστυνομικές ταυτότητες δεν είχαν Ορθόδοξο περιεχόμενο. Ό μή γένοιτο!
@Andreasmas
Έτσι έχουν τα πράγματα.
«Μουτζαχεντίν» είμαστε για τους νεοταξικούς «προοδευτικούς» κοσμικούς.
Αλλά αυτό αποτελεί τιμή για τον Ορθόδοξο και όχι προσβολή.
Σε ευχαριστώ που απάντησες για μένα. Με γλύτωσες απ την πληκτρολόγηση.
Θα έγραφα ακριβώς τα ίδια.
Και θα συμπλήρωνα μόνο πως αν τον Ορθόδοξο Χριστιανό τον κάνει η αναγραφή
του θρησκεύματος στην αστυνομική ταυτότητα τότε όλοι οι Ορθόδοξοι μάρτυρες
άγιοι ομολογητές και όλοι οι χριστιανοί επί 1900 τόσα χρόνια που δεν υπήρχαν
αστυνομικές ταυτότητες δεν είχαν Ορθόδοξο περιεχόμενο. Ό μή γένοιτο!
@Andreasmas
Έτσι έχουν τα πράγματα.
«Μουτζαχεντίν» είμαστε για τους νεοταξικούς «προοδευτικούς» κοσμικούς.
Αλλά αυτό αποτελεί τιμή για τον Ορθόδοξο και όχι προσβολή.
...«σύ ούν κακοπάθησον ως καλός στρατιώτης του Χριστού.»
Διαβάζω μόνον τις παραθέσεις που επιλέγω να διαβάσω και αγνοώ τις υπόλοιπες
Μην θεωρείς λοιπόν ως δεδομένο πως ότι γράφεις εσύ το διαβάζω και εγώ..
-
eortologio_gr
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Αυτή είναι η πλειοψηφία της Ελλάδος που εκφράστηκε με σαφήνεια.
"Εμείς" θα πρέπει να γυρίσουμε και το άλλο μάγουλο με οσφυοκαμψία.
Είμαστε για κλάματα αδελφοί μου.
Μέχρι πότε θα μιλάμε για αγαπούλες ?
Χρ.
"Εμείς" θα πρέπει να γυρίσουμε και το άλλο μάγουλο με οσφυοκαμψία.
Μέχρι πότε θα μιλάμε για αγαπούλες ?
Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...

Αυτή είναι. Τι να κάνουμε τώρα;eortologio_gr έγραψε:Αυτή είναι η πλειοψηφία της Ελλάδος που εκφράστηκε με σαφήνεια.
Έχεις κάποια συγκεκριμένη πρόταση;eortologio_gr έγραψε:"Εμείς" θα πρέπει να γυρίσουμε και το άλλο μάγουλο με οσφυοκαμψία.
Να την ακούσουμε. Ίσως μας ενδιαφέρει.
Μέχρι τότε που ο Χριστός θα λέει «αγαπήσεις τον πλησίον σου ως σεαυτόν».eortologio_gr έγραψε:Μέχρι πότε θα μιλάμε για αγαπούλες ?
Είναι ένα πολύ συγκεκριμένο χρονικό όριο.
...«σύ ούν κακοπάθησον ως καλός στρατιώτης του Χριστού.»
Διαβάζω μόνον τις παραθέσεις που επιλέγω να διαβάσω και αγνοώ τις υπόλοιπες
Μην θεωρείς λοιπόν ως δεδομένο πως ότι γράφεις εσύ το διαβάζω και εγώ..
Πράγματι το "Θρησκευμάτων"παρέμεινε. Ίσως δεν ήθελαν να βάλουν σε δοκιμασία τις αγαθές σχέσεις τους με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών.
Για τα άλλα θέματα : Απαλείφονται οι όροι "Μακεδονία", "Θράκη" και "Αιγαίο" από ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ύψιστης εθνικής και σημειολογικής σημασίας.Την Πελοπόννησο, την Κρήτη και το Κολωνάκι δεν τον διεκδικεί κανείς εξωτερικός εχθρός.Είναι ο προάγγελος των υπογραφών για κλείσιμο των εθνικών θεμάτων, όπως θέλει η υπερατλαντική μας "σύμμαχος"
Για τις ταυτότητες ισχύει ο λόγος κατάργησής τους. Την επέβαλε το εβραϊκό λόμπι της Αμερικής, τη στιγμή που στο κράτος του Ισραήλ υπάρχει καταγραφή του θρησκεύματος, και επιτρέπεται ( ΣΗΜΕΡΑ, τώρα που μιλάμε ) η κυκλοφορία στη παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ σε ορισμένες θρησκευτικές ομάδες ( πχ χριστιανούς του Ισραήλ, αραβικής ή ισραηλιτικής καταγωγής ).Το ξαναλέω :ή θα καταργηθούν ΠΑΝΤΟΥ οι θρησκευτικές καταγραφές και διακρίσεις ( δηλαδή και στο Ισραήλ και στις ισλαμικές χώρες, σε όλο το κόσμο ) ή γιατί πρέπει να το κάνουμε εμείς , αποποιούμενοι το παρελθόν μας ; Μήπως επειδή έτσι επιβάλλει η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ και τα κινήματά της ;
Όλα αυτά είναι προάγγελος άλλων αποφάσεων. Αλλά το βάτραχο δεν τον ρίχνουν κατευθείαν στο ζεματιστό νερό... Σιγά σιγά, σε χλιαρό και δυναμώνουν τη φωτιά... Αυτή είναι η άποψή μου και συγχωρέστε με ...
Για τα άλλα θέματα : Απαλείφονται οι όροι "Μακεδονία", "Θράκη" και "Αιγαίο" από ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ύψιστης εθνικής και σημειολογικής σημασίας.Την Πελοπόννησο, την Κρήτη και το Κολωνάκι δεν τον διεκδικεί κανείς εξωτερικός εχθρός.Είναι ο προάγγελος των υπογραφών για κλείσιμο των εθνικών θεμάτων, όπως θέλει η υπερατλαντική μας "σύμμαχος"
Για τις ταυτότητες ισχύει ο λόγος κατάργησής τους. Την επέβαλε το εβραϊκό λόμπι της Αμερικής, τη στιγμή που στο κράτος του Ισραήλ υπάρχει καταγραφή του θρησκεύματος, και επιτρέπεται ( ΣΗΜΕΡΑ, τώρα που μιλάμε ) η κυκλοφορία στη παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ σε ορισμένες θρησκευτικές ομάδες ( πχ χριστιανούς του Ισραήλ, αραβικής ή ισραηλιτικής καταγωγής ).Το ξαναλέω :ή θα καταργηθούν ΠΑΝΤΟΥ οι θρησκευτικές καταγραφές και διακρίσεις ( δηλαδή και στο Ισραήλ και στις ισλαμικές χώρες, σε όλο το κόσμο ) ή γιατί πρέπει να το κάνουμε εμείς , αποποιούμενοι το παρελθόν μας ; Μήπως επειδή έτσι επιβάλλει η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ και τα κινήματά της ;
Όλα αυτά είναι προάγγελος άλλων αποφάσεων. Αλλά το βάτραχο δεν τον ρίχνουν κατευθείαν στο ζεματιστό νερό... Σιγά σιγά, σε χλιαρό και δυναμώνουν τη φωτιά... Αυτή είναι η άποψή μου και συγχωρέστε με ...
Και πάνω σε αυτή την πέτρα θα οικοδομήσω την Εκκλησία μου και δεν θα την κατανικήσουν ΠΟΤΕ οι δυνάμεις του Άδη ( Ματθ, 16:18 )
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos )
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos )
-
eortologio_gr
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Εγώ φίλτατε αββας είμαι μέλος της Εκκλησίας της Ελλάδος δεν είμαι Η Εκκλησία.
Το "επόμενο βήμα" πρέπει να το διαγνώσει και να το κάνει η Εκκλησία μέσα από κεντρικό συντονισμό.
Προσωπικά ζητώ δημόσια διαρκή παρουσία με εμπνευσμένο εκλαικευμένο Λόγο ανθρώπων που έχουν και τα λαικά προσόντα να το κάνουν οπως πχ ο Μεσογαίας.
Βαρέθηκα τις αγαπούλες με τον τρόπο που εκφράζονται.
Επιτέλους εκσυγχρονισμός στον Λόγο.
Η Ελλάδα μαζί με όλο τον κόσμο σείεται και εμείς συζητάμε για το πότε θα πρέπει να γονατίζουμε κατα την διάρκεια της Λειτουργίας ή αν τα κολοκύθια τούμπανα είναι νηστίσιμα...
Εσύ αββας τι έχεις να προτείνεις ?
Χρ.
Το "επόμενο βήμα" πρέπει να το διαγνώσει και να το κάνει η Εκκλησία μέσα από κεντρικό συντονισμό.
Προσωπικά ζητώ δημόσια διαρκή παρουσία με εμπνευσμένο εκλαικευμένο Λόγο ανθρώπων που έχουν και τα λαικά προσόντα να το κάνουν οπως πχ ο Μεσογαίας.
Βαρέθηκα τις αγαπούλες με τον τρόπο που εκφράζονται.
Επιτέλους εκσυγχρονισμός στον Λόγο.
Η Ελλάδα μαζί με όλο τον κόσμο σείεται και εμείς συζητάμε για το πότε θα πρέπει να γονατίζουμε κατα την διάρκεια της Λειτουργίας ή αν τα κολοκύθια τούμπανα είναι νηστίσιμα...
Εσύ αββας τι έχεις να προτείνεις ?
Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...

1. Καλό είναι να μην αναπτύσσουμε τις πολιτικές μας απόψεις εδώ , υπάρχουν πλήθος άλλων φόρουμ γι αυτό το σκοπό .
2. Κατάκριση from day one...δεν πάει ρε κοπέλια , αμπραγιάρετε..
3. Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά , ούτε οι τίτλοι τα υπουργεία . Θα δούμε την πολιτική της κυβέρνησης και θα την κρίνει ο καθένας στην πορεία του χρόνου .
4. Και μένα μου κόψανε το εμπορικής ναυτιλίας , αλλά επειδή άλλος έχει να επιλύσει τα προβλήματα της χώρας και όχι εγώ , θα περιμένω να δω τα αποτελέσματα αντί να μουρμουρίζω .
5. Δεν ανησυχώ αλλά ούτε και κοιμάμαι , και μιλάω σπάνια πλέον .
Όσοι με ξέρουν καλά , το διαπιστώνουν .
2. Κατάκριση from day one...δεν πάει ρε κοπέλια , αμπραγιάρετε..
3. Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά , ούτε οι τίτλοι τα υπουργεία . Θα δούμε την πολιτική της κυβέρνησης και θα την κρίνει ο καθένας στην πορεία του χρόνου .
4. Και μένα μου κόψανε το εμπορικής ναυτιλίας , αλλά επειδή άλλος έχει να επιλύσει τα προβλήματα της χώρας και όχι εγώ , θα περιμένω να δω τα αποτελέσματα αντί να μουρμουρίζω .
5. Δεν ανησυχώ αλλά ούτε και κοιμάμαι , και μιλάω σπάνια πλέον .
Όσοι με ξέρουν καλά , το διαπιστώνουν .