g_aggelos έγραψε:Σε αυτό θα μου επιτρέψεις να μην συμμετέχω.... όχι γιατί δεν έχω γνώμη, αλλά δεν μου αρέσει να παίζω με καρφιά....
χαχαχαχχα οκ πάω πάσο έχεις δίκιο αλλά έχει κάποιο συσχετισμό όμως
Διότι τα ονομάζουμε όλα "αμαρτία" και αφήνουμε καταστάσεις επικίνδυνες για την σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων που τις βιώνουν και για να επανέλθω ναι υπάρχουν τόσα παιδιά που θέλουν να μοιραστούν τη πίκρα τους
Αυτά :)
ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΗΜΕΡΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΝ, ΤΟΤΕ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ Η ΙΕΡΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΧΩΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ.
ΑΣ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΠΙΟ ΨΥΧΡΑΙΜΑ ΤΟ ΘΕΜΑ.
Ο ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ-ΚΡΑΤΟΥΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ.
ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΕΙΡΩΝΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ status quo ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΟΤΑΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΔΑΣΟΣ.
lovethink έγραψε:Εγώ δεν περίμενα το σχολείο για να πιστέψω στο Θεό
Μη τρελλαθούμε τώρα ......... όλοι πήγαμε σχολείο και το μάθημα των θρησκευτικών ήταν πάντα αφορμή για ύπνο και βαριομάρα διότι είχαμε κάποιον απλά να μιλάει να μιλάει να μιλάει
Δεν νομίζω ότι κανείς έγινε πιστός από το σχολείο
Ας φροντίσει η οικογένεια από μόνη της
Αγαπητέ μου...ότι κάποιος Θεολόγος σε κάποιο σχολείο έκανε την τάξη να κοιμάται τότε να καταγήρσουμε και τα Μαθηματικά από την εκπαίδευση επειδή ο μαθηματικός μας στη Β' Λυκείου ήταν βαρετός και κουραστικός.
Χωρίς θρησκευτικά και χωρίς γνώση της Ορθοδοξίας κατ' αρχάς δεν μπορεί κάποιος να κατανοήσει και να παρακολουθήσει όχι μόνον την Βυζαντινή ιστορία, αλλά ούτε και τη σύγχρονη νεοελληνική ποίηση. Εξάλλου η αγωγή πρέπει να έχει και μια ηθική διάσταση, τα παιδιά δεν είναι μηχανές που απορροφούν γνώσεις. Η διάσταση αυτή δίνεται από τον ίδιο το λαό. Όταν το 95% των γονέων βαφτίζουν τα παιδιά του ορθόδοξα, αυτό ταυτόχρονα δηλώνει και το είδος αγωγής που πρέπει να πάρουν
lovethink έγραψε:Εγώ δεν περίμενα το σχολείο για να πιστέψω στο Θεό
Μη τρελλαθούμε τώρα ......... όλοι πήγαμε σχολείο και το μάθημα των θρησκευτικών ήταν πάντα αφορμή για ύπνο και βαριομάρα διότι είχαμε κάποιον απλά να μιλάει να μιλάει να μιλάει
Δεν νομίζω ότι κανείς έγινε πιστός από το σχολείο
Ας φροντίσει η οικογένεια από μόνη της
Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πόσες ώρες την ημέρα έρχονται σε επαφή όλα τα μέλη μια σύγχρονης οικογένειας; Μην ξεχνάμε ότι πλέον τα παιδιά κάθονται στο σχολείο περισσότερες ώρες, διαβάζουν περισσότερα μαθήματα, πάνε περισσότερες ώρες στα φροντιστήρια και φυσικά οι γονείς δουλεύουν πολύ περισσότερες ώρες από πριν. Οπότε, ναι, θα ήθελα το σχολείο να προσπαθεί να φέρει τα παιδιά πιο κοντά στο Θεό.
Οι προκλήσεις της αμαρτίας βρίσκονται σε κάθε βήμα του νέου της εποχής μας.
Οι έμποροι του θανάτου με τα ναρκωτικά παραμονεύουν σε κάθε πάροδο γύρω από αυτό το Σχολειό.
Οι γιγαντοαφίσες που επιχειρούν ανήθικη πλύση εγκεφάλου, "τις τρώμε στα μούτρα" σε κάθε βήμα μας, και αποτελούν "νόμιμο συμφέρον" των ποικίλων εμπόρων.
Η Πολιτεία, αν ορθοφρονεί και αν έχει αποστολή να προστατεύει την ψυχική υγεία των νέων μελών της, δεν πρέπει άραγε να πάρει κάποια μέτρα;
Το άριστο θα ήταν να πάρει μέτρα αυστηρά και κατασταλτικά, γενναία μέτρα απέναντι στις διαφημίσεις.
Αλλά, μιά και η δυτική νοοτροπία του "κέρδους" και του "ατομικού δικαιώματα" έχει πιά γιά τα καλά επικρατήσει, τουλάχιστον αυτήν η έρμη η Πολιτεία να πάρει θετικά μέτρα, προσφέροντας αντίρροπα εφόδια ωριμότητας στο νέο άτομο.
Έτσι το αφήνει ανυπεράσπιστο, το εγκαταλείπει ως έρμαιο, και μοιάζει να το κάνει με σατανική κακία και άγρια χαρά.
Επαναλαμβάνω: Ό,τι είναι καταστροφικό το επιτρέπει και ό,τι αποτελεί εφόδιο ζωής και λύτρωση το καταστέλει δυναστικά.
Μα καλά, είμαστε λογικοί; Επιθυμούμε την επιβίωσή μας ή την αυτοκαταστροφή μας; Αυτοί, που βγάλαν την απόφαση και την Εγκύκλιο, δεν έχουν παιδιά; Δεν αγωνιούν γι'αυτά;
Είπε ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος: Αυτή η απαγόρευση της παρουσίας του Ιερέα στα Σχολεία και ο παρεμποδισμός της ελεύθερης (πάντα) προσέλευσης στο Μυστήριο της ψυχικής ανακούφισης, αγγίζει τα όρια του προσηλυτισμού!!
Ναι, ενός μανιασμένου προσηλυτισμού στην αθεϊα, στην πλάνη, στην ψυχική ακαταστασία, στην ολόπλευρη πνευματική παραλυσία, την έκλυση, την ασυναρτησία, την καταστροφή.
Ήταν μεγάλο λάθος αυτή η Εγκύκλιος.
Κι'αν θέλετε να ξέρετε, επειδή έρχομαι σε επαφή με Σχολεία, δυστυχώς, ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΓΙΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ!! Ελάχιστοι είναι οι ζηλωτές Εφημέριοι, που θυσιάζουν χρόνο από την προσωπική τους ζωή, γιά να επαρκέσουν σ'ένα τέτοιο χρονοβόρο και πολύ καταπονητικό έργο.
Το Υπουργείο Παιδείας θα έπρεπε μάλλον να ψηφίσει κονδύλιο έκτακτης απασχόλησης και αμοιβής γιά πνευματικούς, ώστε να επισκέπτονται τα Σχολεία! Όπως κάνει γιά Θεατρολόγους, γιά Ψυχολόγους, γιά Σεξολόγους και μάλιστα χωρίς ποτέ να αποτιμήσει τα αποτελέσματα της παρουσίας τους σ'αυτά.
πολύ καλή τοποθέτηση Ερμιτ.
στην ταυλανδη που ειναι βουδιστικο κρατος,ολα τα παιδια περνούν ενα διαστημα σε βουδιστικα μοναστηρια ωστε να εξοικειωθουν με την παραδοση του τοπου τους.
ευτυχώς εκει δεν υπάρχει εβραικο λομπυ και να πιεζει για θρησκευτικό αποχρωματισμο της κοινωνίας
να πω και μια δευτερη σκεψη μου ομως?
ως οικονομικός οργανισμός η διοικηση της ελλαδικης εκκλησιας εχει την ισχυ να οδηγησει σε κατάρρευση ολο το οικονομικό οικοδομημα της χωρας μεσω των μεγαλων οργανισμων που ελεγχει.
δεν λεω να το κανει...αλλά στο παρασκηνιο θα μπορουσαν ολα να διευθετηθουν με καταλληλους χειρισμούς.
Ermite έγραψε:Το Υπουργείο Παιδείας θα έπρεπε μάλλον να ψηφίσει κονδύλιο έκτακτης απασχόλησης και αμοιβής γιά πνευματικούς, ώστε να επισκέπτονται τα Σχολεία! Όπως κάνει γιά Θεατρολόγους, γιά Ψυχολόγους, γιά Σεξολόγους και μάλιστα χωρίς ποτέ να αποτιμήσει τα αποτελέσματα της παρουσίας τους σ'αυτά.
Οπισθοδρομικέ! :))
Υ.Γ. Τα αποτιμούν τα αποτελέσματα της παρουσίας τους: Οι θεατρολόγοι, επιτέλους, έχουν δουλειά και οι ψυχολόγοι έχουν μεγαλώσει την πελατεία τους!
Θέλω να σας ευχαριστήσω για την ενημέρωση (έστω κ αργά) όχι μόνο πάνω σε αυτό το θέμα αλλά κ σε πολλά άλλα!
Πραγματικά η κατάσταση στη χώρα μας πάει από το κακό στο χειρότερο!!
Επόμενη κίνηση που πιστεύω θα δούμε είναι να μην γίνεται και αγιασμός
στην έναρξη του σχολικού έτους...
Επειδή είμαι από επαρχία πάντως,θέλω να σημειώσω ότι είναι και στο χέρι του εκάστοτε μητροπολίτη να το εφαρμόσει. Πιστεύω ότι κάθε Μητροπολίτης έχει την επιρροή στα σχολεία ώστε να επιτραπεί η εξομολόγηση.
Κάτι τελευταίο...εκεί που εγώ τελείωσα το Λύκειο, 2 φορές το χρόνο τουλάχιστον ερχόταν ο ιερέας για εξομολόγηση (πριν τα Χριστούγεννα και πριν το Πάσχα)...με κάποια παιδιά που το συζήτησα από Αθήνα επ ευκαιρίας της παρούσης συζήτησης, προς έκπληξή μου μεγάλη μου είπαν ότι στα σχολεία τους ποτέ δεν είχαν ακούσει για εξομολόγηση!!!
spetzouras έγραψε:
Κάτι τελευταίο...εκεί που εγώ τελείωσα το Λύκειο, 2 φορές το χρόνο τουλάχιστον ερχόταν ο ιερέας για εξομολόγηση (πριν τα Χριστούγεννα και πριν το Πάσχα)...με κάποια παιδιά που το συζήτησα από Αθήνα επ ευκαιρίας της παρούσης συζήτησης, προς έκπληξή μου μεγάλη μου είπαν ότι στα σχολεία τους ποτέ δεν είχαν ακούσει για εξομολόγηση!!!
Αυτό ακριβώς είναι που δημιουργεί την απορία, γιά να μην πω και την οργή.
Η Εξομολόγηση στα Σχολεία είναι σπάνια και συχνότατα ανύπαρκτη.
Οι ιερείς λίγοι, τα Μυστήρια πολλά, δεν επαρκούν γιά περισσότερα.
Και το Υπουργείο κυνηγάει ανεμόμυλους και φαντάσματα του Δόν Κιχώτη.
Αντί να καθορίζει ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ γιά τους Ιερείς, που θα πηγαίνουν στα Σχολεία να Εξομολογούν.
Πάντως, στην Κύπρο, οι πόρτες είναι ορθάνοιχτες γιά τους πνευματικούς και τελείται Εξομολόγηση ολοχρονίς.