Ιστοχώρος "ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ"

Ερασιτεχνικό αφιέρωμα στο Περιβόλι της Παναγίας.

Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 227 επισκέπτες και κανένα μέλος

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΟΤΑΝ ΧΑΡΙΖΕΙ
1. Στους εχθρούς του: Συγχώρεση
2. Στους φίλους του: Την καρδιά του
3. Στα παιδιά του: Παράδειγμα
4. Στους αντιφρονούντες: Ανοχή
5. Στον πατέρα του: Υπακοή
6. Στη μητέρα του: Τρυφερότητα
7. Στον εαυτό του: Αυτοσεβασμό
8. Στους γείτονες του: Καλούς τρόπους
9. Στους παραπαίοντες: Κατανόηση
10. Σε όλους Αγάπη

Την 11η Σεπτεμβρίου ε.ε. η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’, συμπαραστατούμενος από τον Θεοφ. Επίσκοπο Βαβυλώνος κ. Νήφωνα Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου, ετέλεσε στό Καθολικό της πολυαιωνίου Μονής το επταετές μνημόσυνο του μακαριστού προκατόχου Του, Πατριάρχου κυρού Πέτρου Ζ’, των μελών της πατριαρχικής συνοδείας και του πληρώματος του ελικοπτέρου, το οποίο κατέπεσε την 11η Σεπτεμβρίου 2004 στην θαλάσσια περιοχή του Αγίου Όρους, όπου κατευθυνόταν, προκαλώντας τον θάνατο και των 17 επιβαινόντων σε αυτό.

 

Κατά την ομιλία του ο Μακαριώτατος ανεφέρθη στην ζωή και το έργο του Πατριάρχου Πέτρου Ζ’, τονίζοντας την μεγάλη προσφορά του στο ιεραποστολικό έργο, την ομογένεια, την μαρτυρική Κύπρο και την Ελλάδα, ως και στους αειμνήστους κληρικούς και λαϊκούς συνοδούς του. Κατόπιν εψάλη τρισάγιο ενώπιον του τάφου του αοιδίμου Πρωθιεράρχου.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κυρός Πέτρος Ζ’ γεννήθηκε την 3η Σεπτεμβρίου 1949 στο χωρίο Σίχαρι της επαρχίας Κυρήνειας της Κύπρου. Επίσκοπος Βαβυλώνος εξελέγη το έτος 1983 και Μητροπολίτης Άκκρας το έτος 1990. Εργάσθηκε με ζήλο για την διάδοση του Ευαγγελικού μηνύματος στην Αφρικανική ήπειρο. Ασχοληθείς ιδιαιτέρως με την διοικητική αναδιοργάνωση της Εκκλησίας των Αλεξανδρέων, συνέταξε την «Πατριαρχική Διάταξη της 16ης Σεπτεμβρίου 2002» περί του τρόπου εκλογής του Πατριάρχου από την Ιερά Σύνοδο αποκλειστικώς. Ξεκίνησε τις ανακαινιστικές εργασίες του Πατριαρχικού Μεγάρου, της Μονής του Οσίου Σάββα Αλεξανδρείας, της Πατριαρχικής Επιτροπείας Καΐρου και της Μονής του Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου. Ίδρυσε τις Επισκοπές Νιγηρίας, Μαδαγασκάρης, Γκάνας, Μπουκόμπας και Ζάμπιας. Απεκατέστησε συνοδικώς την κανονική τάξη περί του προσώπου του Αγίου Νεκταρίου, Μητροπολίτου Πενταπόλεως.

Εξελέγη Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου την 21η Φεβρουαρίουυ 1997. Βρήκε πρόωρο και τραγικό θάνατο την 11η Σεπτεμβρίου 2004, όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή του του Αγίου Όρου, όπου θα πραγματοποιούσε προσκυνηματική επίσκεψη. Μαζί του επέβαιναν άλλα 16 άτομα, μεταξύ των οποίων οι μακαριστοί Μητροπολίτες Καρθαγένης Χρυσόστομος, Πηλουσίου Ειρηναίος και Μαδαγασκάρης Νεκτάριος.

Την μνήμη του μακαριστού Προκαθημένου τίμησαν με την παρουσία τους οι Εξοχ. Πρέσβεις της Ελλάδος κ. Χριστόδουλος Λάζαρης και της Κύπρου κ. Σώτος Λιασσίδης, ο Εντιμ. Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Ιωάννης Χατζαντωνάκης, η εκπρόσωπος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, κα Στέλλα Κυριάζη, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου κ. Γεώργιος Σκίτσας, ο Συντονιστής Εκπαίδευσης Β.Αφρικής και Μ.Ανατολής κ.Παύλος Καπίδης, ο εκδότης κ.Παντελής Μαραβέλιας και πλήθος πιστών.

Ακολουθήστε μας

Γίνε συνεργάτης μας Στείλε στο agiooros@gmail.com

  • Άρθρα
  • video
  • Φωτογραφίες

Στατιστικά

Χρήστες
1
Διαχείριση Άρθρων
1133
Εμφανίσεις Άρθρων
3099880

 

Ο ιστοχώρος λειτουργεί αφιλοκερδώς σε ερασιτεχνική βάση.
Αποσκοπεί στην πληροφόριση για θέματα που αφορούν την Ορθοδοξία και το Άγιον Όρος
και στην δωρεάν διανομή ορθοδόξου πνευματικού υλικού (Φωτογραφίες, Ομιλίες, Ακολουθίες, Βιβλία κλπ)
Εάν, δίχως την πρόθεσή μας θίγουμε πνευματικά δικαιώματα, παρακαλούμε για την ενημέρωσή μας.