Ιστοχώρος "ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ"

Ερασιτεχνικό αφιέρωμα στο Περιβόλι της Παναγίας.

Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 135 επισκέπτες και κανένα μέλος

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΟΤΑΝ ΧΑΡΙΖΕΙ
1. Στους εχθρούς του: Συγχώρεση
2. Στους φίλους του: Την καρδιά του
3. Στα παιδιά του: Παράδειγμα
4. Στους αντιφρονούντες: Ανοχή
5. Στον πατέρα του: Υπακοή
6. Στη μητέρα του: Τρυφερότητα
7. Στον εαυτό του: Αυτοσεβασμό
8. Στους γείτονες του: Καλούς τρόπους
9. Στους παραπαίοντες: Κατανόηση
10. Σε όλους Αγάπη

Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Το απόγευμα της 21ης Ιανουαρίου ε.ε. έλαβε χώρα στην αίθουσα τελετών του Ιερού Ναού του Σωτήρος Χριστού της Μόσχας η εκδήλωση απονομής του βραβείου «Πατριάρχης Αλέξιος Β’» από το Διεθνές Ίδρυμα για την Ενότητα των Ορθοδόξων Λαών της Ρωσικής Εκκλησίας. Τιμώμενα πρόσωπα για το παριππεύσαν έτος 2011 είναι η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ και ο Εξοχ.κ.Μαχμούτ Αμπάς, Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Παλαιστινιακής Αρχής.

Ο Μακαριώτατος, φθάνοντας στον Ιερό Ναό του Σωτήρος Χριστού συνοδευόμενος από τον Σεβ.Μητροπολίτη Κυρήνης κ.Αθανάσιο, Έξαρχο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Μόσχα και τον Πανοσιολ.Αρχιμ. κ.Παντελεήμονα Αράθυμο, Αρχιγραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Μακ.Πατριάρχη Μόσχας και πάσης Ρωσίας κ.κ.Κυρίλλο και τον Εξοχ.Πρόεδρο κ.Μαχμούτ Αμπάς.

Περισσότερα...

Την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου ε.ε. η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ επισκέφθηκε τον Σεβ. Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας κ.κ. Νικηφόρο στο Μετόχι της Ιεράς Μονής Κύκκου στην Λευκωσία.

Περισσότερα...

Την 20η Νοεμβρίου ε.ε, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β' χοροστάτησε κατά την τελεσθείσα Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας, προ του πέρατος της οποίας ετέλεσε την Ακολουθία της ρασοφορίας των αφρικανών σπουδαστών της Πατριαρχικής Σχολής Αλεξανδρείας "Άγιος Αθανάσιος", προς τους οποίους απηύθυνε νουθεσίες πατρικές, ευχόμενος πρόοδο στις σπουδές τους και ευδοκίμηση των προσπαθειών τους.

Περισσότερα...

Την 6η Νοεμβρίου ε.ε, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’ εχοροστάτησε κατά την τελεσθείσα Θεία Λειτουργία στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας και εν συνεχεία ετέλεσε την Ακολουθία του αγιασμού στην Πατριαρχική Σχολή “Άγιος Αθανάσιος”, επί τη ενάρξει του νέου ακαδημαϊκού έτους 2011-2012.

Περισσότερα...

Πατριαρχικό συλλείτουργο ετέλεσαν την 29η Οκτωβρίου ε.ε. στη πόλη Σιμπίου της Ρουμανίας η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’ και η ΑΜ ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ.Δανιήλ.

Κατά το Πατριαρχικό συλλείτουργο, στο οποίο παρέστησαν ο Εξοχ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ρουμανίας κ. Traian Basescu, συνοδευόμενος από υψηλόβαθμους κρατικούς αξιωματούχος, εκπρόσωποι χριστιανικών δογμάτων και άλλοι επίσημοι, πραγματοποιήθηκε και η τελετή αγιοκατατάξεως του Αγίου Ιεράρχου Andrei Saguna, Μητροπολίτου Τρανσυλβανίας.

Περισσότερα...

Ακολουθήστε μας

Γίνε συνεργάτης μας Στείλε στο agiooros@gmail.com

  • Άρθρα
  • video
  • Φωτογραφίες

Στατιστικά

Χρήστες
1
Διαχείριση Άρθρων
1133
Εμφανίσεις Άρθρων
3090024

 

Ο ιστοχώρος λειτουργεί αφιλοκερδώς σε ερασιτεχνική βάση.
Αποσκοπεί στην πληροφόριση για θέματα που αφορούν την Ορθοδοξία και το Άγιον Όρος
και στην δωρεάν διανομή ορθοδόξου πνευματικού υλικού (Φωτογραφίες, Ομιλίες, Ακολουθίες, Βιβλία κλπ)
Εάν, δίχως την πρόθεσή μας θίγουμε πνευματικά δικαιώματα, παρακαλούμε για την ενημέρωσή μας.