Ιστοχώρος "ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ"

Ερασιτεχνικό αφιέρωμα στο Περιβόλι της Παναγίας.

Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 885 επισκέπτες και κανένα μέλος

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΟΤΑΝ ΧΑΡΙΖΕΙ
1. Στους εχθρούς του: Συγχώρεση
2. Στους φίλους του: Την καρδιά του
3. Στα παιδιά του: Παράδειγμα
4. Στους αντιφρονούντες: Ανοχή
5. Στον πατέρα του: Υπακοή
6. Στη μητέρα του: Τρυφερότητα
7. Στον εαυτό του: Αυτοσεβασμό
8. Στους γείτονες του: Καλούς τρόπους
9. Στους παραπαίοντες: Κατανόηση
10. Σε όλους Αγάπη

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος χαρακτήρισε την Πατριαρχική του θητεία ως "Μέγιστον το αξίωμα και βαρυτάτη η ευθύνη"

Σάββατο, 22 Οκτωβρίου, 2011

Με την συμμετοχή των Πατριαρχών Σερβίας Ειρηναίου και Γεωργίας Ηλία , του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου , Ιεραρχών του Οικουμενικού Πατριαρχείου από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, την Κρήτη τα Δωδεκάνησα, και τις μητροπόλεις των <<Νέων Χωρών>>, των Πρεσβευτών στην 'Άγκυρα των ΗΠΑ της Ελλάδος, της Σερβίας και της Γεωργίας, εορτάσθηκε η εικοστή επέτειος της εκλογής του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, σε δείπνο που παρέθεσε στη Κωνσταντινούπολη ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Δημήτριος και οι 'Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις ΗΠΑ . Ο Αμερικανός πρόεδρος κ. Μπαρακ Ομπαμα ,ο Πρόεδρος τη Τουρκικής Δημοκρατίας κ Αμπντουλάχ Γκιούλ, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας κ Ταγίπ Ερντογάν, και οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ κ Χιλαρυ Κλίντον και της Τουρκίας ό υπουργός Εξωτερικών κ Αχμετ Νταβούτογλου συμμετείχαν στον εορτασμό συγχαρητήρια τηλεγραφήματα που έστειλαν

<< Είσθε ό διακονών Πατριάρχης, εν μέσω ημών>>, είπε ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος κάνοντάς την μικρή αναδρομή στο μεγάλο έργο που έγινε την περίοδο αυτή της Πατριαρχίας του Βαρθολομαίου.

Ευχαριστώ το θεό γιατί μου έδωσε την ευκαιρία να γίνω <<υπηρέτης του θαύματος που ονομάζεται Οικουμενικό Πατριαρχείο>>, απάντησε συγκινημένος ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, που χαρακτήρισε την Πατριαρχική του θητεία ως <<Μέγιστον το αξίωμα και βαρυτάτη η ευθύνη>>,

Ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στον ναύαρχο Κωνσταντίνο Κανάρη που λέγεται ότι είπε σ ΄αυτους που θέλησαν να τον τιμήσουν ότι "Ευχαριστώ τον Θεό που επέτρεψε σε έναν μικρό ναύτη ενός ελληνικού νησιού, από τα πιο μικρά, να κάνει για την Πατρίδα του κάτι".

<<Ευχαριστούμεν και ημείς τον Θεόν διότι ηυδόκησε και ηυλόγησε τον ομιλούντα, προερχόμενον και αυτόν από ένα μικρό και άσημο νησί, να κάνει κάτι δια να κρατηθεί ζωντανή η πίστις και αδούλωτον το φρόνημα του Γένους>>, είπε εμφανώς συγκινημένος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε μας

Γίνε συνεργάτης μας Στείλε στο agiooros@gmail.com

  • Άρθρα
  • video
  • Φωτογραφίες

Στατιστικά

Χρήστες
1
Άρθρα
1153
Εμφανίσεις Άρθρων
2727975

 

Ο ιστοχώρος λειτουργεί αφιλοκερδώς σε ερασιτεχνική βάση.
Αποσκοπεί στην πληροφόριση για θέματα που αφορούν την Ορθοδοξία και το Άγιον Όρος
και στην δωρεάν διανομή ορθοδόξου πνευματικού υλικού (Φωτογραφίες, Ομιλίες, Ακολουθίες, Βιβλία κλπ)
Εάν, δίχως την πρόθεσή μας θίγουμε πνευματικά δικαιώματα, παρακαλούμε για την ενημέρωσή μας.