Ιστοχώρος "ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ"

Ερασιτεχνικό αφιέρωμα στο Περιβόλι της Παναγίας.

Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 249 επισκέπτες και κανένα μέλος

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΟΤΑΝ ΧΑΡΙΖΕΙ
1. Στους εχθρούς του: Συγχώρεση
2. Στους φίλους του: Την καρδιά του
3. Στα παιδιά του: Παράδειγμα
4. Στους αντιφρονούντες: Ανοχή
5. Στον πατέρα του: Υπακοή
6. Στη μητέρα του: Τρυφερότητα
7. Στον εαυτό του: Αυτοσεβασμό
8. Στους γείτονες του: Καλούς τρόπους
9. Στους παραπαίοντες: Κατανόηση
10. Σε όλους Αγάπη

Η Α. Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος αναχώρησε από τον Αερολιμένα Λάρνακας σήμερα Πέμπτη, 22α Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 08.00΄, διά της πτήσεως ΟΑ 8322, μεταβαίνοντας -μέσω Αθηνών- στην Τιφλίδα, για την πραγματοποίηση επίσημης επίσκεψης στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Γεωργίας, ύστερα από πρόσκληση της Α. Μ. του Πατριάρχη Γεωργίας κ. κ. Ηλία.

Τον Μακαριώτατο συνοδεύουν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ. Χρυσόστομος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρσινόης κ. Νεκτάριος, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Τυχικός Βρυώνη και ο Ιερολογιώτατος Διάκονος π. Κυπριανός Κουντούρης.

Στην Κύπρο ο Μακαριώτατος και η συνοδεία του θα επιστρέψουν την Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 15.45΄, διά της πτήσεως CSA-OK 404.

Πριν από την αναχώρησή του ο Μακαριώτατος μίλησε στα Μ.Μ.Ε. για το ταξίδι του στη Γεωργία. Είπε ότι αυτό γίνεται ύστερα από πρόσκληση του Πατριάρχη της χώρας Ηλιού «για την ειρηνική επίσκεψη μας στην Τυφλίδα. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά και την ιεραρχία, και τον κλήρο και το λαό της Γεωργίας, θα ανταλλάξουμε απόψεις για θέματα που απασχολούν και τις δύο εκκλησίες αλλά και ολόκληρη την ορθοδοξία» είπε.

Πρόσθεσε ότι τέτοιες συναντήσεις «είναι χρήσιμες όπως πάντοτε. Πιστεύουμε ότι αυτές οι συναντήσεις προάγουν την αγάπη και τη καλή συνεργασία μεταξύ των εκκλησιών. Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Γεωργίας είναι λίαν αγαπητός αδελφός και έτσι θα έχουμε τη χαρά για πέντε μέρες να είμαστε αιχμάλωτοι της αγάπης του».

Ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε και στο θέμα του δικαίου της θάλασσας, υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία κακώς συμπεριφέρεται όπως συμπεριφέρεται, στις έρευνες που διεξάγει η Κυπριακή Δημοκρατία για ανεύρεση υδρογονανθράκων στη δική της Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

«Η Τουρκία θα φωνάξει καλά και θα γαυγίσει και στο τέλος θα σιωπήσει", τόνισε ο Μακαριώτατος. "Χώρα η οποία δεν έχει υπογράψει το Δίκαιο της Θάλασσας νομίζω ότι δεν δικαιούται να ομιλεί για το Δίκαιο της Θαλάσσης. Υπάρχουν διεθνείς κανόνες και οφείλει να τους σέβεται», είπε.

"Σύμφωνα με το Δίκαιο της Θαλάσσης", σημείωσε, «η περιοχή της Τουρκίας είναι ελάχιστη και μέσα σ' αυτή τη ζώνη που υπάγεται κοντά της και μπορεί να την εκμεταλλευθεί έχει δικαίωμα να πάει να κάνει να έρευνες. Σε ζώνες που ανήκουν σε άλλα κράτη όπως στη περίπτωση τη δική μας νομίζω ότι κακώς συμπεριφέρεται όπως συμπεριφέρεται και αν θέλει να έχει ευρωπαϊκή πορεία οφείλει να μάθει να συνεργάζεται και να συμπεριφέρεται ευρωπαϊκά» (πηγή: ΚΥΠΕ).

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, 22 Σεπτεμβρίου 2011.

Ακολουθήστε μας

Γίνε συνεργάτης μας Στείλε στο agiooros@gmail.com

  • Άρθρα
  • video
  • Φωτογραφίες

Στατιστικά

Χρήστες
1
Διαχείριση Άρθρων
1133
Εμφανίσεις Άρθρων
3095439

 

Ο ιστοχώρος λειτουργεί αφιλοκερδώς σε ερασιτεχνική βάση.
Αποσκοπεί στην πληροφόριση για θέματα που αφορούν την Ορθοδοξία και το Άγιον Όρος
και στην δωρεάν διανομή ορθοδόξου πνευματικού υλικού (Φωτογραφίες, Ομιλίες, Ακολουθίες, Βιβλία κλπ)
Εάν, δίχως την πρόθεσή μας θίγουμε πνευματικά δικαιώματα, παρακαλούμε για την ενημέρωσή μας.