Ιστοχώρος "ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ"

Ερασιτεχνικό αφιέρωμα στο Περιβόλι της Παναγίας.

Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 337 επισκέπτες και κανένα μέλος

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΟΤΑΝ ΧΑΡΙΖΕΙ
1. Στους εχθρούς του: Συγχώρεση
2. Στους φίλους του: Την καρδιά του
3. Στα παιδιά του: Παράδειγμα
4. Στους αντιφρονούντες: Ανοχή
5. Στον πατέρα του: Υπακοή
6. Στη μητέρα του: Τρυφερότητα
7. Στον εαυτό του: Αυτοσεβασμό
8. Στους γείτονες του: Καλούς τρόπους
9. Στους παραπαίοντες: Κατανόηση
10. Σε όλους Αγάπη

serafeim-peireos

"Αν οι άνθρωποι ενστερνίζονταν το κήρυγμα αγάπης του Κυρίου δε θα υπήρχε ανάγκη για αντιρατσιστικούς νόμους" είπε μεταξύ άλλων στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ και συμλήρωσε πως δεν υπάρχει πιο μεγαλειώδης φράση από την προτροπή του Κυρίου "να αγαπήσω εκείνον που με μισεί'. 


Αναλυτικότερα, τό Σάββατο 28 & τήν Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013, πραγματοποιήθηκε στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στην Παιανία Αττικης, διήμερο Συνέδριο των Στελεχών & των Υπευθύνων Ιερέων Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.
Το Σάββατο 28/9 το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις ανά ομάδες εργασίας. Την Κυριακή 29/9 τό πρωί στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων των κατασκηνώσεων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία. Ακολούθησε εναρκτήρια εισήγηση και παρουσίαση του κεντρικού ομιλητή Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου Αντωνόπουλου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ και στη συνέχεια ακολούθησαν οι εισηγήσεις:

• από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Αντωνόπουλο καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Σαγματά, με θέμα: "Νέοι και Εκκλησία μπροστά στην Τρίτη Χιλιετία: Εμπόδια και δυσκολίες μιας συνάντησης" και

• από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ με θέμα "Χριστιανική Ηθική".

Κατόπιν, ακολούθησε συζήτηση επί των εισηγήσεων, την οποία συντόνισε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος Κρητικός, υπεύθυνος του τομέα Κατηχήσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και επίδοση των διορισμών & των βοηθημάτων κατηχήσεως στους υπευθύνους.

eikona268

 

Οι συμμετέχοντες στο συνέδριο είχαν την ευκαιρία να παρευρεθούν σε δέηση και να προσκυνήσουν τα πάνδημα και χαριτόβρυτα Ιερά Λείψανα του Αγίου Λουκά του Ιατρού, τα οποία ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Αντωνόπουλος έφερε από την Ιερά Μονή Σαγματά προς αγιασμό και ενίσχυση των κατηχητών.

Κλείνοντας τις εργασίες του συνεδρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ κάλεσε τους κατηχητές να γίνουν οδοδείκτες προς τον Χριστό, καιευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες στο συνέδριο, τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Αντωνόπουλο για την εισήγησή του, καθώς επίσης και τους Υπευθύνους Ιερείς και τα Στελέχη Νεότητας των ενοριών του Αγίου Δημητρίου Νέου Φαλήρου, της Αγίας Αικατερίνης Καστέλλας και της Αγίας Σοφίας για την γραμματειακή υποστήριξη και οργάνωση του συνεδρίου.

Ακολουθήστε μας

Γίνε συνεργάτης μας Στείλε στο agiooros@gmail.com

  • Άρθρα
  • video
  • Φωτογραφίες

Στατιστικά

Χρήστες
1
Διαχείριση Άρθρων
1133
Εμφανίσεις Άρθρων
3099907

 

Ο ιστοχώρος λειτουργεί αφιλοκερδώς σε ερασιτεχνική βάση.
Αποσκοπεί στην πληροφόριση για θέματα που αφορούν την Ορθοδοξία και το Άγιον Όρος
και στην δωρεάν διανομή ορθοδόξου πνευματικού υλικού (Φωτογραφίες, Ομιλίες, Ακολουθίες, Βιβλία κλπ)
Εάν, δίχως την πρόθεσή μας θίγουμε πνευματικά δικαιώματα, παρακαλούμε για την ενημέρωσή μας.