Δεν είναι περίεργο?
Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές
- eleimon
- Κορυφαίος Αποστολέας

Δεν είναι περίεργο?
Δεν είναι περίεργο η ντροπή, πού μας λείπει την ώρα της αμαρτίας, νά μας κυριεύει τήν ώρα της μετανοίας?
«Το θάνατο δεν τον φοβάμαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
- pepiixthis
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Δεν ειναι περιεργο?
ΜΠΑ καθόλου περίεργο θα έλεγα,διαβασα κάπου και το εζησα πολλές φορες περιμένοντας για εξομολογηση.
Εξομολογουσε ένας γέροντας και μόλις βγήκε από τον Ιερό Ναό να δεί πόσοι πιστοί μείναν ακόμη,τι είδε?
τα ταγκαλάκια να γεμίζουν τις τσέπες τον πιστών
Όταν κάνουμε την αμάρτία έρχονται και μας παίρνουν την ντροπή αλλά όταν έρχεται η ώρα της μετανοίας(εξομολόγησεις) μας την φέρνουν πάλι πίσω, γιαυτό και λέγονται διαολάκια
Εξομολογουσε ένας γέροντας και μόλις βγήκε από τον Ιερό Ναό να δεί πόσοι πιστοί μείναν ακόμη,τι είδε?
τα ταγκαλάκια να γεμίζουν τις τσέπες τον πιστών
Όταν κάνουμε την αμάρτία έρχονται και μας παίρνουν την ντροπή αλλά όταν έρχεται η ώρα της μετανοίας(εξομολόγησεις) μας την φέρνουν πάλι πίσω, γιαυτό και λέγονται διαολάκια
«στενή η πύλη και τεθλιμμένη οδός η απάγουσα στην ζωήν»
τωρα που το λες την πρωτη φορα της εξομολογησης στη ζωη μου ,εβλεπα εναν γεροντα μονο για καποιο συγκεκριμενο λογω για περιπου 6 μηνες ειχα φτιαξει μια πολυ καλη σχεση , οταν μια μερα μου ειπε ......την επομενη φορα θελω να γραψεις ολες τις αμαρτιες σου απο παιδι. Περιτο να σας πω οτι ειχα χαςει τον υπνο μου για 1 εβδομαδα , ηταν οτι ποιο δυσκολο θα εκανα , την νρτοπη που ενοιωσα ,αν και εχουν περαςει χρονια δεν θα τη ξεχασω ποτε ποτεεεε. Ευτυχως που ειχε πολυ αγαπη και ετσι μεχρι σημερα εχω αναθεωρησειπολλα και σκεφτομαι πριν κανω κατι για λιγο ,πριν το κανω.
- eleimon
- Κορυφαίος Αποστολέας

Καθε φορα που παω να εξομολογηθω αισθανομαι ντροπη και για το πιο απλο πραγμα,ενω εχω πει αμαρτηματα πολυ βαρια,τωρα οσο περναει ο καιρος και ανασκαλευω το μυαλο μου απ το παρελθον μου,απ τα εφηβικα μου χρονια μηπως ξεχασα καμια,οταν παω με λουζει κρυος ιδρωτας....
Και αυτες τις μερες που ετοιμαζομαι παλι,τι να σας πω πως ειμαι!!!!Μολις πας να καθαριστεις για τα καλα,εκει μου φαινεται αρχιζουν τα δυσκολα.
Και αυτες τις μερες που ετοιμαζομαι παλι,τι να σας πω πως ειμαι!!!!Μολις πας να καθαριστεις για τα καλα,εκει μου φαινεται αρχιζουν τα δυσκολα.
«Το θάνατο δεν τον φοβάμαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
θελω ακομα να πω οτι μετα την ευχη, οταν του ασπαστηκα το χερι μου ηρθε μια μυρωδια σαν χιλια λιβανια και αυτο δεν θα το ξεχασω ΠΟΤΕ , ρωτησα μια αλλη φορα μια πολθ καλη μοναχη αν ο γεροντας ειχε σρο συρταρι του λιβανια , και αυτη γελασε και μου ειπε οτι γεν εχει μιας και αυτη του καθαριζει το εξομολογητηριο ,και οτι αυτη ειναι η ευωδια του γεροντα ...........ΤΡΟΜΕΡΟ πω πω πω τη επαθα μεσα σε μια μερα
- ΣΤΕΦΑΝΟΣ
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Δεν είναι περίεργο?
από ντροπή μη το συζητάτε , ο ΘΕΟΣ να βάλει το χέρι ώστε στο μέλλον να αποφύγουμε ότι περισσότερο μπορούμε .
ο Χριστός σώζει....
- pepiixthis
- Κορυφαίος Αποστολέας

Εγώ αν και είμαι νέα στης εξομολογήσεις έχω ζήσει αρκετά, τα μεγάλα και αυτά που με βασανίζαν φύγαν αλλά δεν πρέπει να σκεφτόμαστε του παρελθόντως, αυτά φεύγουν, αλλά και το μικρό να πας να εξομολογηθεις σε πιάνει κρύος ιδρώτας,
Εγω ακόμα και τώρα που πλησιαζουν οι μέρες μόνο στην ιδέα με πιάνει κρύος ιδρωτας αλλα γιατί έχουμε πάλι κατι που μας βαρένει(έστω και μικρό), έχω τυχη όμως πολλές φορες να πηγαίνω πολύ χαρουμενη στον πνευματικο μου, οταν τυχαινε να ειναι κοντά η εξομολογήσεις αλλά και πάλι στεναχωριόμουν όταν έβλεπα θλιμένα πρόσωπα απέξω
Εγω ακόμα και τώρα που πλησιαζουν οι μέρες μόνο στην ιδέα με πιάνει κρύος ιδρωτας αλλα γιατί έχουμε πάλι κατι που μας βαρένει(έστω και μικρό), έχω τυχη όμως πολλές φορες να πηγαίνω πολύ χαρουμενη στον πνευματικο μου, οταν τυχαινε να ειναι κοντά η εξομολογήσεις αλλά και πάλι στεναχωριόμουν όταν έβλεπα θλιμένα πρόσωπα απέξω
εγω παθενα και το αλλο ,με επιαναν γελια ασταματητα γελια ......οσο στεναχωριμενη και να ημουν μολις πλησιαζα το μοναστηρι εβαζα τα γελια και μια χαρα που αισθανομουν ηταν τελειως ΤΡΕΛΛΟ ,μαλιστα το ειχα αναφερει αλλα απαντηση δεν πηρα
- pepiixthis
- Κορυφαίος Αποστολέας

δεν είσαι η μόνη dora όλοι το παθαινουν είναι ο πόλεμος του πονηρού, απο το σπιτι φευγεις με κλάματα(που λεει ο λόγος) και με μαυρη θλίψει και όταν πας εκεί εισαι χαρούμενη, όχι εγώ το είπα αυτό που ενιωσα και η απάντηση ήταν αυτή ότι το ταγκαλάκη με περιπαίζει,ήταν στις πρώτες μου εξομολογησεις που ήταν και οι πιο δυσκολες
δεν το ηξερα αυτο ,αργοτερα νομιζα οτι ειχε σχεση με την ονομασια του μοναστηριου που λεγοταν παντοχαριτισα