Τα μπλόκα και ...εμείς
Συντονιστής: Συντονιστές
-
eortologio_gr
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Τα μπλόκα και ...εμείς
Απόλυτα αντικοινωνική η συμπεριφορά των αγροτών.
Απέκλεισαν την χώρα. H Κυβέρνηση περιμένει παγερά απαθής.
Ατολμη η Δικαιοσύνη επιτρέπει την παρανομία : δηλαδή "την παρακώλληση Συγκοινωνιών". Ποιός έχει την διάθεση να στείλει στο ακροατήριο τους διακοσμητικούς Εισαγγελείς μας ?
Σαν Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, δεν μπορούν να κάνουν μια δημόσια δήλωση για ποιό λόγο επιτρέπεουν την παρανομία και δεν εφαρμόζουν τον Νόμο ?
Εστειλαν κάποιον στον ακροατήριο ?
Και εγώ θέλω να διαμαρτυρηθώ για την άδικη μεταχείρηση της πεταλούδας στα ρυάκια του Αξιού. Σκέφτομαι να βάλω το αυτοκίνητό μου κάθετα στην Βασ.Ολγας να δω τι θα γίνει.
Η λύση είναι μία : απελευθέρωση της αγοράς και απεμπλοκή του Κράτους απο την λειτουργία της εκτός των περιπτώσεων καρτέλ.
Χρ.
Απέκλεισαν την χώρα. H Κυβέρνηση περιμένει παγερά απαθής.
Ατολμη η Δικαιοσύνη επιτρέπει την παρανομία : δηλαδή "την παρακώλληση Συγκοινωνιών". Ποιός έχει την διάθεση να στείλει στο ακροατήριο τους διακοσμητικούς Εισαγγελείς μας ?
Σαν Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, δεν μπορούν να κάνουν μια δημόσια δήλωση για ποιό λόγο επιτρέπεουν την παρανομία και δεν εφαρμόζουν τον Νόμο ?
Εστειλαν κάποιον στον ακροατήριο ?
Και εγώ θέλω να διαμαρτυρηθώ για την άδικη μεταχείρηση της πεταλούδας στα ρυάκια του Αξιού. Σκέφτομαι να βάλω το αυτοκίνητό μου κάθετα στην Βασ.Ολγας να δω τι θα γίνει.
Η λύση είναι μία : απελευθέρωση της αγοράς και απεμπλοκή του Κράτους απο την λειτουργία της εκτός των περιπτώσεων καρτέλ.
Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...

- LOCKHEART
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Re: Τα μπλόκα και ...εμείς
Είμαι Ζάκυνθο έχουν αποκλείσει και τα λιμάνι αυτη την στιγμή το νησί δεν έχει καύσιμα , και είδη αρχίζουν προβλήματα και σε προιοντα...ΕΛΕΟΣ ΠΟΙΑ ! ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ ΕΙΜΑΣΤΕ!
I prefer nothing than something bad
Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τον Θεόν όψονται
Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τον Θεόν όψονται
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Κατά την άποψή μου το φαινόμενο αυτό είναι φυσιολογικό αποτέλεσμα της έλλειψης σωστής παιδείας (συνειδητής κατά την άποψή μου) που υπάρχει στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες.
Ο καθένας κοιτάζει μόνο το δικό του πρόβλημα και δέχεται να το διεκδικήσει, έστω και αν καταστρατηγεί όλα τα δικαιώματα των συνανθρώπων του. Δεν τον νοιάζει!
Κι όποιος έχει συνδικαλιστική δύναμη, όπως οι αγρότες, επιβάλλει στους υπόλοιπους αυτόν τον τρόπο διεκδίκησης των αιτημάτων του (δικαίων, ή αδίκων). Το ίδιο θα έκαναν - πιστεύω - και όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις αν μπορούσαν.
Το έκτρωμα που ανέθρεψαν οι πολιτικοί μας, δεν μπορεί πλέον να ελεγχθεί (εδώ και πολύ καιρό, είναι η αλήθεια). Το κακό είναι ότι την πληρώνει πάντα κι αυτός που δεν φταίει.
Τι πρέπει να γίνει;
Ή να πιέσουν τα κόματα να αλλάξουν στυλ οι διεκδικήσεις των συνδικαλιστών, πράγμα που αποκλείεται (δεν μπρούν να τους ελέγξουν, ή δεν θέλουν να το πράξουν), ή να αλλάξουν νοοτροπία οι Έλληνες, που κι αυτό αποκλείεται, άμεσα!
Προσωπικά δεν περιμένω κάτι καλό, παρά μόνον από τον Θεό, που, όμως, θα ενεργήσει όποτε Εκείνος κρίνει ότι πρέπει!
Ο καθένας κοιτάζει μόνο το δικό του πρόβλημα και δέχεται να το διεκδικήσει, έστω και αν καταστρατηγεί όλα τα δικαιώματα των συνανθρώπων του. Δεν τον νοιάζει!
Κι όποιος έχει συνδικαλιστική δύναμη, όπως οι αγρότες, επιβάλλει στους υπόλοιπους αυτόν τον τρόπο διεκδίκησης των αιτημάτων του (δικαίων, ή αδίκων). Το ίδιο θα έκαναν - πιστεύω - και όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις αν μπορούσαν.
Το έκτρωμα που ανέθρεψαν οι πολιτικοί μας, δεν μπορεί πλέον να ελεγχθεί (εδώ και πολύ καιρό, είναι η αλήθεια). Το κακό είναι ότι την πληρώνει πάντα κι αυτός που δεν φταίει.
Τι πρέπει να γίνει;
Ή να πιέσουν τα κόματα να αλλάξουν στυλ οι διεκδικήσεις των συνδικαλιστών, πράγμα που αποκλείεται (δεν μπρούν να τους ελέγξουν, ή δεν θέλουν να το πράξουν), ή να αλλάξουν νοοτροπία οι Έλληνες, που κι αυτό αποκλείεται, άμεσα!
Προσωπικά δεν περιμένω κάτι καλό, παρά μόνον από τον Θεό, που, όμως, θα ενεργήσει όποτε Εκείνος κρίνει ότι πρέπει!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
-
eortologio_gr
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Ας αναμένουμε λοιπόν στωικά την Θεία βούληση...aposal έγραψε:...Προσωπικά δεν περιμένω κάτι καλό, παρά μόνον από τον Θεό, που, όμως, θα ενεργήσει όποτε Εκείνος κρίνει ότι πρέπει!
Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...

σιγουρα δημιουργει παμπολλα προβληματα το κλεισιμο δρομων, λιμανιων κτλ αλλα ειναι η λογικη αντιδραση σε ενα κρατος που δεν....καταλαβαίνει από....ευγένεια. όσο αφορά το οτι είναι μια εγωιστική αντίδραση εις βαρος των αλλων συμπολιτών που δε φταίνε σε τίποτα εχω αμφιβολία κατα ποσο δε φταινε σε τίποτα, για μένα είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι για τα χάλια μας και για το ότι αφήνουμε και μας "πατανε" στο λαιμό. το πρόβλημα δεν είναι ο απελπισμένος που κατεβαζει το διακοπτη της ΔΕΗ ή κλεινει την εθνική ή σταματά τις πτήσεις τις ολυμπιακής ή όποιος άλλος, το πρόβλημα είναι ότι κάθε φορά ο εν λογω εργαζόμενος είναι μόνος του, όταν κατεβάζει το διακόπτη τον βρίζει και του επιτίθεται αυτός που μεθαύριο θα κλείσει την εθνική και ούτω καθ εξής. αυτό είναι επίσης εγωιστικό να κοιτά καθένας δηλαδή το δικό του συμφέρον και αντι να αγωνιζομαστε όλοι μαζί ενωμένοι να διαιρούμαστε. αλλά είναι γνωστό και σοφό το διαίρει και βασίλευε και ο Ελληνας δεν προβλέπεται να αλλάξει ποτέ και να βγει απο τον εαυτούλη του. δεν εχω δει ποτε καποιον να κατεβαινει στο δρομο για τα δικαιωματα των αλλων ολοι κατεβαίνουν μονο οταν απειλουνται τα δικα τους και επιτιθενται στους αλλους οταν και αυτοι διεκδικουν τα δικα τους, τοτε θυμουνται οτι ειναι λαθος ο τροπος, οταν ομως εχουμε εμεις λαθο τροπο καπως το δικαιολογούμε πάντα και το εκλογικεύουμε. τα καλα και συμφέροντα....
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Χρήστο, μάλλον με παρερμηνεύεις.eortologio_gr έγραψε:Ας αναμένουμε λοιπόν στωικά την Θεία βούληση...aposal έγραψε:...Προσωπικά δεν περιμένω κάτι καλό, παρά μόνον από τον Θεό, που, όμως, θα ενεργήσει όποτε Εκείνος κρίνει ότι πρέπει!
Χρ.
Δεν είπα ότι καθόμαστε με τα χέρια σταυρωμένα! Αυτό δεν είναι Χριστιανικό! Θα προσπαθήσουμε όσο μπορούμε για να αλλάξει προς το καλύτερο κάτι, έστω και το ελάχιστο! Αλλά εμείς δεν έχουμε το μαχαίρι, το έχει η - εκάστοτε - εξουσία! Αυτή είναι που θα πάρει τις αποφάσεις! Αν τους φωτίσει ο Θεός να κάνουν κάτι καλό, θα το κάνουν. Απλά δεν περιμένω ότι θα γίνει επειδή εμείς θα πιέσουμε!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
ο τροπος που αντιδρουνε οι αγροτες δεν ειναι σιγουρα ο σωστος αλλα ρε παιδια ας ερθουμε και στην θεση τους..και εμενα με επηρεαζει στην δουλεια μου γιατι δεν μπορω να παω αλλα εχουν και αυτοι καποιο δικιο.αλλα ετσι οπως τα εχουν καταντησει ολοι οι πολιτικοι μας ετσι θα βγανουμε και εμες σε λιγο στους δρομους..
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ναι, αλλά είναι άλλο πράγμα να κάνεις μια ειρηνική διαδήλωση στους δρόμους και άλλο να τους κλείνεις επ' αόριστον, μέχρι να θεωρήσεις ότι ικανοποιήθηκες.ANTREAS έγραψε:ο τροπος που αντιδρουνε οι αγροτες δεν ειναι σιγουρα ο σωστος αλλα ρε παιδια ας ερθουμε και στην θεση τους..και εμενα με επηρεαζει στην δουλεια μου γιατι δεν μπορω να παω αλλα εχουν και αυτοι καποιο δικιο.αλλα ετσι οπως τα εχουν καταντησει ολοι οι πολιτικοι μας ετσι θα βγανουμε και εμες σε λιγο στους δρομους..
Άλλο πράγμα να έχω δίκαια αιτήματα (το οποίο είναι υποκειμενικό, μέχρι ενός σημείου) και άλλο πράγμα ο τρόπος που διεκδικώ την δικαίωσή μου.
δεν αντιλεγω σε αυτα που λες..απλως βλεπω και λιγο την αλλη μερια..ουτε και εγω τα εγκρινω οταν απο δυο ωρες που κανω να παω καβαλα φτανω σε σημειο να κανω 5..
- ΣΤΕΦΑΝΟΣ
- Κορυφαίος Αποστολέας

Κατά τη γνώμη μου και για να δείξουν οι αγρότες κατα πόσο ο αγώνας τους είναι υγιής θα πρέπει να απεργήσουν και μι αφορά μέσα στο καλοκαίρι όπου οι γεωργικές εργασίες είναι στο φουλ.Όχι μόνο το χειμώνα που όλοι κάθονται.
Βέβαι τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου είναι πολλά και ένα από τα μεγαλύτερσ εγκλήματα της Ελληνικής πολιτείας είναι ότι δε κατάφερε να δώσει δουλειά στον κόσμο στην επαρχία με αποτέλεσμα να μαζευτούν όλοι στις πόλεις στα κλουβιά διαμερίσματα με συνθήκες απάνθρωπες αποξένωσης και απαξίωσης των πάντων...
Όσο ο εργατόκοσμος δεν έχει όραμα τόσο τα πράγματα θα οδηγούνται σε αδιέξοδο και οι θεσμοί θα εκφυλίζονται.
Βέβαι τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου είναι πολλά και ένα από τα μεγαλύτερσ εγκλήματα της Ελληνικής πολιτείας είναι ότι δε κατάφερε να δώσει δουλειά στον κόσμο στην επαρχία με αποτέλεσμα να μαζευτούν όλοι στις πόλεις στα κλουβιά διαμερίσματα με συνθήκες απάνθρωπες αποξένωσης και απαξίωσης των πάντων...
Όσο ο εργατόκοσμος δεν έχει όραμα τόσο τα πράγματα θα οδηγούνται σε αδιέξοδο και οι θεσμοί θα εκφυλίζονται.
ο Χριστός σώζει....