Νηστίσιμα
Δημοσιεύτηκε: Δευ Αύγ 11, 2008 11:54 am
ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ
15 μέτρια καλαμαράκια
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 κούπα ρύζι καρολίνα
2 κουταλιές κέτσαπ ή 1 κουταλιά κέτσαπ και 1 κουταλιά πελτέ
8 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Κόκκινο πιπέρι
8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Αλάτι
3/4 της κούπας κρασί άσπρο
Πιπέρι
1 κούπα λάδι (όχι γεμάτη)
Δύο λεμόνια
3 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
Πλένουμε καλά το ρύζι.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα καλαμάρια.
• Τα κεφάλια, τα πλοκάμια και τα πτερύγια τα αφαιρούμε και τα ψιλοκόβουμε.
• Βάζουμε την κατσαρόλα με το λάδι σε δυνατή φωτιά και όταν κάψει το λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
• Στην συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κεφάλια, τα πτερύγια και τα πλοκάμια, το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε μέχρι να φύγει το νερό.
• Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε το ρύζι, την πιπεριά, το κόκκινο πιπέρι, τo κέτσαπ, τον μαϊντανό.
Ως τώρα έχουμε φτάξει τη γέμιση.
• Βάζουμε την γέμιση σε ένα σουρωτήρι, γεμίζουμε τα καλαμαράκια και τα βάζουμε στο ταψί.
• Στο ζουμί που έχει μείνει ρίχνουμε το κρασί και το λεμόνι και περιχύνουμε τα καλαμαράκια.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου.
Καλή όρεξη!
15 μέτρια καλαμαράκια
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 κούπα ρύζι καρολίνα
2 κουταλιές κέτσαπ ή 1 κουταλιά κέτσαπ και 1 κουταλιά πελτέ
8 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Κόκκινο πιπέρι
8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Αλάτι
3/4 της κούπας κρασί άσπρο
Πιπέρι
1 κούπα λάδι (όχι γεμάτη)
Δύο λεμόνια
3 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
Πλένουμε καλά το ρύζι.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα καλαμάρια.
• Τα κεφάλια, τα πλοκάμια και τα πτερύγια τα αφαιρούμε και τα ψιλοκόβουμε.
• Βάζουμε την κατσαρόλα με το λάδι σε δυνατή φωτιά και όταν κάψει το λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
• Στην συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κεφάλια, τα πτερύγια και τα πλοκάμια, το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε μέχρι να φύγει το νερό.
• Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε το ρύζι, την πιπεριά, το κόκκινο πιπέρι, τo κέτσαπ, τον μαϊντανό.
Ως τώρα έχουμε φτάξει τη γέμιση.
• Βάζουμε την γέμιση σε ένα σουρωτήρι, γεμίζουμε τα καλαμαράκια και τα βάζουμε στο ταψί.
• Στο ζουμί που έχει μείνει ρίχνουμε το κρασί και το λεμόνι και περιχύνουμε τα καλαμαράκια.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου.
Καλή όρεξη!