Τι είναι από το Θεό τι όχι;

Πνευματικά θέματα

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

filtor
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Τι είναι από το Θεό τι όχι;

Δημοσίευση από filtor »

Πολλές φορές τυχαίνει να μου έρθει μια έμπνευση και να κάνω κάτι που μου βγαίνει σε καλό και συμπεραίνω "ο Θεός με βοήθησε!".
Άλλες πάλι φορές είμαι μπερδεμένος και ψάχνω για ένα σημάδι, για μια έδειξη σε ένα δίλλημα...
Πολλές φορές προβάλλω σε κάθε τι που συμβαίνει ένα υπέρτατο νόημα το οποίο όμως να είναι και μια δική μου αυθαίρετη προβολή...

Είμαι ένας αξιοπύπητος μπερδεμένος χριστιανός.... :sad:

Πώς μπορούμε να ξεχωρίσουμε τι είναι από τον Θεό ή όχι και πώς μπορούμε να καταλάβουμε αν κάτι έχει μεγαλύτερη σημασία από αυτό που δείχνει και έχει άλλες διαστάσεις;

:roll: :roll: :roll: :roll:
Nikolaos79
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από Nikolaos79 »

Εγω φιλε μου πιστευω οτι εκ των υστερων καταλαβαινεις τι ειναι απο τον Θεο και τι οχι.Ακομα και μια αρρωστια για παραδειγμα οσο κακο πραγμα φαινεται μπορει να λειτουργησει αργοτερα σαν ιατρικο της ψυχης.Αυτο πιστευω οτι το καταλαβαινεις αναλογα το πως αισθανεσαι εσυ,οπως εχει πει ο Πατερ Παισιος.
Nikolaos79
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από Nikolaos79 »

Ωχ συγνωμη που απαντησα.Τωρα ειδα οτι ειναι στην ενοτητα Πνευματικά Ερωτήματα προς τον π. Αντώνιο :oops:
Cordelia
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Cordelia »

Συγνώμη που απαντώ κι εγώ πριν τον π. Αντώνιο.

Πράγματι ειναι δυσδιάκριτο το αν κατι προέρχεται απο το Θεό ή απλά από δική μας υποβολή ή και από τον πονηρό.

Είμαι εξίσου μπερδεμένη ως χριστιανή με εσένα filtor :roll:

Αυτό που νομίζω ότι πρέπει να κάνει κανείς είναι να μην βιαστεί να πράξει κάτι για το οποίο έχει αμφιβολία. Και, αν προσευχηθεί, ακόμη και, αν προβεί κανείς στη λάθος ενέργεια, έχει ο Θεός τρόπους να μας ξελασπώσει :lol:
pAntonios
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Re: Τι είναι από το Θεό τι όχι;

Δημοσίευση από pAntonios »

filtor έγραψε:Πολλές φορές τυχαίνει να μου έρθει μια έμπνευση και να κάνω κάτι που μου βγαίνει σε καλό και συμπεραίνω "ο Θεός με βοήθησε!".
Άλλες πάλι φορές είμαι μπερδεμένος και ψάχνω για ένα σημάδι, για μια έδειξη σε ένα δίλλημα...
Πολλές φορές προβάλλω σε κάθε τι που συμβαίνει ένα υπέρτατο νόημα το οποίο όμως να είναι και μια δική μου αυθαίρετη προβολή...
Είμαι ένας αξιοπύπητος μπερδεμένος χριστιανός.... :sad:
Πώς μπορούμε να ξεχωρίσουμε τι είναι από τον Θεό ή όχι και πώς μπορούμε να καταλάβουμε αν κάτι έχει μεγαλύτερη σημασία από αυτό που δείχνει και έχει άλλες διαστάσεις;
:roll: :roll: :roll: :roll:
Εκείνος πιστεύω, που ειλικρινά επιδιώκει να κάνει το θέλημα του Θεού και το ζητάει με ταπείνωση, δεν υπάρχει περίπτωση να μην του το δείξει περίτρανα ο Θεός. Και τότε θα έχει και ανάπαυση στην ψυχή ότι τον ακολουθεί η ευλογία του Θεού. Αν δεν ισχύει κάτι από τα παραπάνω τότε θα έχει αμφιβολίες/ η ταραχή και ανυσυχία...

Δεν χρειάζεται πολλές φορές να "ψιρίζουμε" τα πράγματα προκαταβολικά, διότι δεν είναι πάντοτε ορατά δια "γυμνού οφθαλμού".
Εκείνο που πρέπει να κάνουμε είναι να επιθυμούμε και να προσπαθούμε να κάνουμε το θέλημα του Θεού και αυτό να μας αρκεί!
Τα πολλά-πολλά δείχνουν ίσως καρδιά ανυπότακτη και υπερήφανη...
(γενικά μιλάω, με βάση τα λεγόμενα των Αγίων Πατέρων).
ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ
ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ!
perivleptos
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από perivleptos »

Αδελφοί μου, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες καταστάσεις και σκέψεις που συνέβησαν πρόσφατα και θα ήθελα και την γνώμη σας μιας και ως νεοφώτιστος και συναισθηματικά φορτωμένος παρεξηγώ και πλανάμαι…

Μόλις πρόσφατα ξεκίνησα να γνωρίζω τον Θεό με την βοήθεια του γέροντος μας όπου είχαμε πάει για να βοηθηθούμε να αποκτήσουμε και εμείς ένα παιδάκι..
Τους τελευταίους 2 μήνες ο πατέρας μου εμφάνισε μελάνωμα στο λαιμό (καρκίνος) μετάσταση παλιού μελανώματος που είχε πριν από 9 χρόνια.
Μετά από μια σειρά 33 ακτινοβολιών στο λαιμό, την τελευταία μέρα παρατήρησε ο ίδιος ένα νέο εξόγκωμα κάτω από το δέρμα στο ύψος τους στήθους…
Ενώ οι ελπίδες ότι ο καρκίνος στο λαιμό μείωνε το μέγεθος του και θα έπαιρνε μια καλή παράταση, αυτό το νέο εξόγκωμα του έριξε το ηθικό και φυσικά και το δικό μου….

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008
Στη προσευχή μου ζητάω να μου δείξει ο Θεός ένα τρόπο ώστε να μπορέσω να τον βοηθήσω στο θέμα πίστης και μετάνοιας, μιας και ο πατέρας μου ως πρώην Κουμουνιστής δεν είχε πολλές επαφές με την θρησκεία….Προσεύχομαι να μου δείξει τον τρόπο με τον οποίο να του πω πως πρέπει να βοηθήσει την ψυχή του…
Το βράδυ σερφαρωντας στο Internet, βρίσκομαι στο www.psaltiri.org και κατεβάζω μια ομιλία του γ. Παίσιου… http://psaltiri.org/index.php?option=co ... &Itemid=47
Ευκαιρία λέω μιας και δεν έχω ακούσει ποτέ ξανά την φωνή του γέροντα..
Ανοίγω το αρχείο και ακούω κάποιο κύριο να ρωτάει τον γέροντα να του πει «…αν και πως μπορεί κάποιος να βοηθήσει κάποιον ηλικιωμένο που δεν πιστεύει….…» Ανατρίχιασα.... Ακουσα με προσοχή αν και ο ήχος δεν ηταν πολύ καλός... Οι συμβουλές του γέροντα με τόνοσαν και δόξασα τον Κύριο...

Σημείωση...
Ο γέροντας λέει σε κάποια στιγμή... "«….πάντως εγώ πιστεύω πως ο καλός Θεός θα τα οικονομήσει έτσι …με ένα σεισμό , μ’ ένα κεραυνό…με μια αρρώστια….»... Εκείνο το βράδυ της Παρασκευής έγινε σεισμός ιδιαίτερα αισθητός στην περιοχή μας...

Κώστας
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Παρε ενα καλο βιβλιο πνευματικο, και ριξτο με τροπο αδιαφορο διπλα στον πατερα σου.

Ασε τον να το διαβασει, και περιμενε καποια αντιδραση, χωρις να πεις εσυ τιποτα. Καποια ερωτηση, αναφορα απλη εστω. Στην συνεχεια μιλα μαζι του και θα βρει τον δρομο του σιγα σιγα.

Δωστου ενα ερεθισμα, μην τον οδηγεις με συναισθηματικο τροπο, στην πιστη, και μην βιαζεσαι με τις καταστασεις επειδη εγιναν ετσι τα πραγματα. Θελει οπωσδηποτε υπομονη, δεν ξεριζωνεται η αρρωστημενη αντιληψη που ειχε τοσα χρονια για την αληθεια της ζωης.

Ενα καλο βιβλιο ειναι οι περιπετειες ενος προσκυνητη, που διαδραματιζεται και στην πρωην σοβιετικη ενωση μαλιστα. θα τον βοηθησει πολυ, οπως εχει βοηθησει εκατομμύρια κοσμο.

καλη τυχη, και καλη υγεια να εχει.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
omirosx
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Για Να Διακρίνουμε το καλό

Δημοσίευση από omirosx »

Φίλε Φίλτορ αυτό το ερώτημα που έθεσες δεν είναι κάτι συγκεκριμένο, κάτι χειροπιαστό που θα μπορούσε κάποιος να σου πει να εδώ είναι εκεί θα το βρείς. Την διάκριση θα την βλέπεις με την πρόοδο της ψυχής σου στον Θεό. Είναι ένα από τα δυσκολότερα να διακρίνουμε το γνήσιο καλό, από το κακό. Τα λιγότερα από τα βιβλία που έχω διαβάσει είναι βίοι Αγίων και Γερόντων ¨Οσοι έχετε διαβάσει περισσότερα τέτοια βιβλίά θα έχετε δει ότι ακόμη και μοναχοί και γέροντες έπεσαν στην παγίδα του πονηρού. Πως θα πούμε λοιπόν κάτι θετικό στο ερώτημα; Σε μια απάντηση πιο πάνω κάποιος της παρέας συμβουλεύει να μην βιαστείς να βγάλεις συμπέρασμα. Αυτό είναι σωστό
perivleptos
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από perivleptos »

dionysisgr έγραψε:Παρε ενα καλο βιβλιο πνευματικο, και ριξτο με τροπο αδιαφορο διπλα στον πατερα σου.

Ασε τον να το διαβασει, και περιμενε καποια αντιδραση, χωρις να πεις εσυ τιποτα. Καποια ερωτηση, αναφορα απλη εστω. Στην συνεχεια μιλα μαζι του και θα βρει τον δρομο του σιγα σιγα.

Δωστου ενα ερεθισμα, μην τον οδηγεις με συναισθηματικο τροπο, στην πιστη, και μην βιαζεσαι με τις καταστασεις επειδη εγιναν ετσι τα πραγματα. Θελει οπωσδηποτε υπομονη, δεν ξεριζωνεται η αρρωστημενη αντιληψη που ειχε τοσα χρονια για την αληθεια της ζωης.

Ενα καλο βιβλιο ειναι οι περιπετειες ενος προσκυνητη, που διαδραματιζεται και στην πρωην σοβιετικη ενωση μαλιστα. θα τον βοηθησει πολυ, οπως εχει βοηθησει εκατομμύρια κοσμο.

καλη τυχη, και καλη υγεια να εχει.
Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Καλά μη φανταστείς πως είναι και κανένας πορωμένος...απλά λόγω των τότε καταστάσεων επρεπε να διαλέξει "στρατόπεδο" και μάλιστα όχι αυτός αλλά οι γονείς του. Έτσι ήταν τότε.
Με το που παρουσιάστηκε το "πρόβλημα" εκείνος μου είπε να πάμε στην εκκλησία και να ανάψουμε ένα κερί.... θεωρώ πως είναι ανοιχτός αν και υπάρχει "λίγο" εγωισμός.

Για το βιβλίο το σκέφτηκα και θα το δοκιμάσω αν και θεωρώ πως είναι δύσκολο κάποιος ηλικιωμένος να μπορέσει να διαβάσει...λόγω προβλημάτων όρασης... Ευχαριστώ πάντως.
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Το καταλαβα αυτο, δεν σου ειπα οτι ειναι και ο.. Σταλιν.

Αν και καμμια φορα οι πορωμενοι, γυρνανε αναποδα με πιο πολλη φορα, αμα τους κανει κλικ ο Κυριος. Οι χλιαροι ειναι οι πιο επικινδυνοι να μεινουν μια ζωη στην αθεια και στο δεν βαριεσαι ολα ιδια ειναι.

Αλλα επειδη αυτη η ιδεολογια ειναι η χειροτερη μορφη αθειας, γιατι παραπεμπει σε αυτο-ειδωλολατρεια, εστω και λιγο να σε απορροφησει κανει τεραστια ζημια. Απο αυτην την αποψη στα εγραψα αυτα σαν γνωμη.

Εαν δεν μπορει να το διαβασει, διαβασε το εσυ, και πεστου τα σαν μια ιστορια που σου εκανε εντυπωση. Καλο θα κανεις.

Και αφου βρηκε το δρομο εως την Εκκλησια, τα υπολοιπα ειναι ευκολα, συν Θεω βεβαια.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά θέματα”