Αδελφοί μου, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες καταστάσεις και σκέψεις που συνέβησαν πρόσφατα και θα ήθελα και την γνώμη σας μιας και ως νεοφώτιστος και συναισθηματικά φορτωμένος παρεξηγώ και πλανάμαι…
Μόλις πρόσφατα ξεκίνησα να γνωρίζω τον Θεό με την βοήθεια του γέροντος μας όπου είχαμε πάει για να βοηθηθούμε να αποκτήσουμε και εμείς ένα παιδάκι..
Τους τελευταίους 2 μήνες ο πατέρας μου εμφάνισε μελάνωμα στο λαιμό (καρκίνος) μετάσταση παλιού μελανώματος που είχε πριν από 9 χρόνια.
Μετά από μια σειρά 33 ακτινοβολιών στο λαιμό, την τελευταία μέρα παρατήρησε ο ίδιος ένα νέο εξόγκωμα κάτω από το δέρμα στο ύψος τους στήθους…
Ενώ οι ελπίδες ότι ο καρκίνος στο λαιμό μείωνε το μέγεθος του και θα έπαιρνε μια καλή παράταση, αυτό το νέο εξόγκωμα του έριξε το ηθικό και φυσικά και το δικό μου….
Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008
Στη προσευχή μου ζητάω να μου δείξει ο Θεός ένα τρόπο ώστε να μπορέσω να τον βοηθήσω στο θέμα πίστης και μετάνοιας, μιας και ο πατέρας μου ως πρώην Κουμουνιστής δεν είχε πολλές επαφές με την θρησκεία….Προσεύχομαι να μου δείξει τον τρόπο με τον οποίο να του πω πως πρέπει να βοηθήσει την ψυχή του…
Το βράδυ σερφαρωντας στο Internet, βρίσκομαι στο
www.psaltiri.org και κατεβάζω μια ομιλία του γ. Παίσιου…
http://psaltiri.org/index.php?option=co ... &Itemid=47
Ευκαιρία λέω μιας και δεν έχω ακούσει ποτέ ξανά την φωνή του γέροντα..
Ανοίγω το αρχείο και ακούω κάποιο κύριο να ρωτάει τον γέροντα να του πει «…αν και πως μπορεί κάποιος να βοηθήσει κάποιον ηλικιωμένο που δεν πιστεύει….…» Ανατρίχιασα.... Ακουσα με προσοχή αν και ο ήχος δεν ηταν πολύ καλός... Οι συμβουλές του γέροντα με τόνοσαν και δόξασα τον Κύριο...
Σημείωση...
Ο γέροντας λέει σε κάποια στιγμή... "«….πάντως εγώ πιστεύω πως ο καλός Θεός θα τα οικονομήσει έτσι …με ένα σεισμό , μ’ ένα κεραυνό…με μια αρρώστια….»... Εκείνο το βράδυ της Παρασκευής έγινε σεισμός ιδιαίτερα αισθητός στην περιοχή μας...
Κώστας