Συνάντηση μελών στην ΕΥΒΟΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2008!
Συντονιστής: Συντονιστές
-
agiooros
- Διαχειριστής

- Επικοινωνία:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος agiooros την Τρί Σεπ 09, 2008 6:48 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Νομίζω ότι η συνάντηση πρέπει να γίνει κάποιο πρωινό του Σαββάτου και να συνδυαστεί οπωσδήποτε με επισκέψεις στις Ι. Μονές του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου και του Οσίου Δαυίδ.
Το πού θα συναντηθούμε και το ποιά ώρα είναι κάτι που πρέπει να μας το πει ο γνωρίζων καλά την περιοχή. Προτείνω να γίνει στο πλέον κοντινό στη Χαλκίδα μοναστήρι, ή σε κάποιο εύκολα προσβάσιμο μέρος καθ' οδόν για τα μοναστήρια (πχ σε κάποια καφετέρια με parking), ώστε να πάμε παρέα. Καλό θα ήταν, αν ο γνώστης της περιοχής ερχόταν σε συνεννόηση με τις Μονές ώστε να έχουμε κάποιου είδους ξενάγηση και ενημέρωση, όπως έγινε στην Ι. Μονή Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω.
Σχετικά με την ακριβή ημερομηνία, προτείνω να είναι προς τα τέλη του Ιούλη (πχ Σάββατο 26 Ιουλίου) ή, από Σεπτέμβρη, καθότι ο Αύγουστος είναι μήνας διακοπών των περισσότερων από εμάς.
Αναμένουμε προτάσεις.
Το πού θα συναντηθούμε και το ποιά ώρα είναι κάτι που πρέπει να μας το πει ο γνωρίζων καλά την περιοχή. Προτείνω να γίνει στο πλέον κοντινό στη Χαλκίδα μοναστήρι, ή σε κάποιο εύκολα προσβάσιμο μέρος καθ' οδόν για τα μοναστήρια (πχ σε κάποια καφετέρια με parking), ώστε να πάμε παρέα. Καλό θα ήταν, αν ο γνώστης της περιοχής ερχόταν σε συνεννόηση με τις Μονές ώστε να έχουμε κάποιου είδους ξενάγηση και ενημέρωση, όπως έγινε στην Ι. Μονή Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω.
Σχετικά με την ακριβή ημερομηνία, προτείνω να είναι προς τα τέλη του Ιούλη (πχ Σάββατο 26 Ιουλίου) ή, από Σεπτέμβρη, καθότι ο Αύγουστος είναι μήνας διακοπών των περισσότερων από εμάς.
Αναμένουμε προτάσεις.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Νικόλα (agiooros), οι μακρυνοί θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν στην Ι.Μ. Οσίου Δαυίδ στις Ροβιές. Έχεις γνωριμίες στο μοναστήρι για να το κανονίσεις;
Προτείνω να προγραμματίσουμε βαθειά πνευματική εμπειρία, όπως αγρυπνία στη Μονή Οσίου Δαυίδ.
Στην περιοχή υπάρχουν ακόμη η Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου Ηλίων και η Ι.Μ. Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στις Ροβιές (γυναικεία μοναστήρια). Ειδικά το πρώτο είναι καταπληκτικό μοναστήρι.
Πρόσβαση στη Β. Εύβοια υπάρχει για τους Βορειοελλαδίτες από τη Γλύφα με φερρυμπότ (το καλοκαίρι έχει πολύ συχνή συγκοινωνία).
Η περιοχή είναι του Νικόλα και μπορεί να κατευθύνει καλύτερα τη συνάντηση.
Προτείνω να προγραμματίσουμε βαθειά πνευματική εμπειρία, όπως αγρυπνία στη Μονή Οσίου Δαυίδ.
Στην περιοχή υπάρχουν ακόμη η Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου Ηλίων και η Ι.Μ. Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στις Ροβιές (γυναικεία μοναστήρια). Ειδικά το πρώτο είναι καταπληκτικό μοναστήρι.
Πρόσβαση στη Β. Εύβοια υπάρχει για τους Βορειοελλαδίτες από τη Γλύφα με φερρυμπότ (το καλοκαίρι έχει πολύ συχνή συγκοινωνία).
Η περιοχή είναι του Νικόλα και μπορεί να κατευθύνει καλύτερα τη συνάντηση.
θα προσπαθήσω να έρθω και εγώ, αν και στις 26 έχω σοβαρούς λόγους να είμαι στην Αθήνα.
Aposal, μπορείς σε παρακαλώ να με φιλοξενήσεις στο αυτοκίνητό σου ???
Δεν πιστεύω να έχεις διθέσιο σπορ για σένα και τη σύζυγο και να μην χωράω !!!
Συμφωνώ με filotas ότι το ιδανικό θα είναι να να φιλοξενηθουμε σε μονή και να κάνουμε αγρυπνία.
Agio Oros, ψάξτο και πες μας !!
Aposal, μπορείς σε παρακαλώ να με φιλοξενήσεις στο αυτοκίνητό σου ???
Συμφωνώ με filotas ότι το ιδανικό θα είναι να να φιλοξενηθουμε σε μονή και να κάνουμε αγρυπνία.
-
plagiaskepsi
- Κορυφαίος Αποστολέας

-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Το αυτοκίνητό μου χωράει όλους τους καλούς εν Χριστώ αδελφούς. Εξ άλλου υλικό αγαθό είναι, επομένως δώρο Θεού και υποχρεώσή μου να το χρησιμοποιώ όπως Εκείνος θα ήθελε (τώρα το πώς Εκείνος θα ήθελε είναι ένα άλλο θέμα).Cordelia έγραψε:θα προσπαθήσω να έρθω και εγώ, αν και στις 26 έχω σοβαρούς λόγους να είμαι στην Αθήνα.
Aposal, μπορείς σε παρακαλώ να με φιλοξενήσεις στο αυτοκίνητό σου ???![]()
Για τις 26 του μήνα ...έχεις δίκιο! Απλά στις 19 έχω έναν γάμο, ενώ από τον Αύγουστο ξεκινάει η άδειά μου, γι' αυτό και επέλεξα τη συγκεκριμένη ημερομηνία.
Δεκτές και άλλες προτάσεις (αλίμονο).
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.