Σκέψεις μου για τις ημέρες που έρχονται και το Πάσχα.
Συντονιστής: Συντονιστές
- Byzantine_Spirit
- Κορυφαίος Αποστολέας

Σκέψεις μου για τις ημέρες που έρχονται και το Πάσχα.
Επιτέλους φτάσαμε στην Σαρακοστή και θα διανύσουμε μία προς μία τις ξεχωριστές τις ημέρες, με αποκορύφωμα την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα.
Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τα Χριστούγεννα, νομίζω πως το Πάσχα είναι μια περίοδος, που ευτυχώς, λείπουν απο αυτή τα στολίδια, τα πολύχρωμα φωτάκια, η υπερκατανάλωση στα δώρα και οτιδήποτε άλλο που μόνο Χριστιανική γιορτή δε θυμίζει.
Όχι βέβαια πως τα Χριστούγεννα είναι έτσι όπως τα περιέγραψα, απλώς ο κόσμος τα έχει καταντήσει έτσι.
Για το Πάσχα ευτυχώς - δεν ξέρω πως - δεν έχει συμβεί το ίδιο. (πέρα απο τις λαμπάδες με τα παιχνιδάκια και τα σοκολατένια αυγά για τα παιδιά).
Όλη αυτή η περίοδος είναι κατανυκτική και μόνο όποιος την αντιλαμβάνεται έτσι, μπορει να τη νοιώσει.
Αν κάποιος δεν νηστέψει, δεν εκκλησιαστεί σε όλες αυτές τις υπέροχες ακολουθίες (Χαιρετισμοί, Μεγάλη Εβδομάδα κ.λ.π.) δεν καταλαβαίνει Πάσχα.
Συζήταγα μια μέρα στη δουλειά με τους συναδέλφους μου για το Πάσχα και ήμουν η μοναδική που είπα ότι μου αρέσει και ίσως περισσότερο απο τα Χριστούγεννα.
Οι περισσότεροι μου λέγανε: "Τι σου αρεσει; Εκείνες τις ημέρες δε μπορείς να βγείς, να διασκεδάσεις, δεν έχει δώρα κ.λ.π."
Μου φάνηκε πολύ λυπηρό, να μην μπορούν μερικοί άνθρωποι να νοιώσουν την πραγματική χαρά που προσφέρουν οι μέρες αυτές μαζί με την εσωτερική πληρότητα.
Θυμήθηκα τα λόγια του Γ. Παίσιου που είπε ότι ψάχνουμε την ευτυχία εκεί που δεν υπάρχει.
Έτσι έχουνε καταντήσει τον κόσμο. Να νομίζει πως η ευτυχία και η χαρά των ημερών προέρχεται απο τα υλικά αγαθά και τις ατέρμονες διασκεδάσεις.
Απο τη στιγμή λοιπόν που απουσιάζουν κατά πολύ όλα αυτά, απο τις ημέρες του Πάσχα, οι άνθρωποι αυτοί δε βλέπουν καμμιά ομορφιά.
Και το κρίμα είναι πως δε βλέπουν την πραγματική και απαράμιλλη ομορφιά των ημερών αυτών.
Παιδιά εύχομαι να διανύσουμε μια Καλή Σαρακοστή, να σκύψουμε μέσα μας και το Πάσχα αυτό να μας βρεί ακόμα καλύτερους.
Και εύχομαι επίσης να δώσει ο Θεός φώτιση σε όλους όσους είναι μακρυά Του και Τον στερούνται.
Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τα Χριστούγεννα, νομίζω πως το Πάσχα είναι μια περίοδος, που ευτυχώς, λείπουν απο αυτή τα στολίδια, τα πολύχρωμα φωτάκια, η υπερκατανάλωση στα δώρα και οτιδήποτε άλλο που μόνο Χριστιανική γιορτή δε θυμίζει.
Όχι βέβαια πως τα Χριστούγεννα είναι έτσι όπως τα περιέγραψα, απλώς ο κόσμος τα έχει καταντήσει έτσι.
Για το Πάσχα ευτυχώς - δεν ξέρω πως - δεν έχει συμβεί το ίδιο. (πέρα απο τις λαμπάδες με τα παιχνιδάκια και τα σοκολατένια αυγά για τα παιδιά).
Όλη αυτή η περίοδος είναι κατανυκτική και μόνο όποιος την αντιλαμβάνεται έτσι, μπορει να τη νοιώσει.
Αν κάποιος δεν νηστέψει, δεν εκκλησιαστεί σε όλες αυτές τις υπέροχες ακολουθίες (Χαιρετισμοί, Μεγάλη Εβδομάδα κ.λ.π.) δεν καταλαβαίνει Πάσχα.
Συζήταγα μια μέρα στη δουλειά με τους συναδέλφους μου για το Πάσχα και ήμουν η μοναδική που είπα ότι μου αρέσει και ίσως περισσότερο απο τα Χριστούγεννα.
Οι περισσότεροι μου λέγανε: "Τι σου αρεσει; Εκείνες τις ημέρες δε μπορείς να βγείς, να διασκεδάσεις, δεν έχει δώρα κ.λ.π."
Μου φάνηκε πολύ λυπηρό, να μην μπορούν μερικοί άνθρωποι να νοιώσουν την πραγματική χαρά που προσφέρουν οι μέρες αυτές μαζί με την εσωτερική πληρότητα.
Θυμήθηκα τα λόγια του Γ. Παίσιου που είπε ότι ψάχνουμε την ευτυχία εκεί που δεν υπάρχει.
Έτσι έχουνε καταντήσει τον κόσμο. Να νομίζει πως η ευτυχία και η χαρά των ημερών προέρχεται απο τα υλικά αγαθά και τις ατέρμονες διασκεδάσεις.
Απο τη στιγμή λοιπόν που απουσιάζουν κατά πολύ όλα αυτά, απο τις ημέρες του Πάσχα, οι άνθρωποι αυτοί δε βλέπουν καμμιά ομορφιά.
Και το κρίμα είναι πως δε βλέπουν την πραγματική και απαράμιλλη ομορφιά των ημερών αυτών.
Παιδιά εύχομαι να διανύσουμε μια Καλή Σαρακοστή, να σκύψουμε μέσα μας και το Πάσχα αυτό να μας βρεί ακόμα καλύτερους.
Και εύχομαι επίσης να δώσει ο Θεός φώτιση σε όλους όσους είναι μακρυά Του και Τον στερούνται.
«Ο λύχνος του σώματος εστίν ο οφθαλμός· εάν ουν ο οφθαλμός σου απλούς η, όλον το σώμα σου φωτεινόν έσται.»
-
IOANNISBATATZHS
- Βασικός Αποστολέας

- Byzantine_Spirit
- Κορυφαίος Αποστολέας

IOANNISBATATZHS...
Θίγεις ένα άλλο θέμα με αυτό που λες.
Ένα θέμα που εμένα μου φέρνει γέλια κατά κάποιο τρόπο.
Βλέπω κάθε τρόπο, τέτοιο καιρό, να πρσοσπαθούν εναγωνίως κάποιοι,
να διαβάλλουν τον Χριστιανισμό - Χριστό, με όποιο μέσο και τρόπο μπορούν και φυσικά επιλέγουν πάντα την συγκεκριμένη περιοδο πρίν το Πάσχα.
Φωνάζουν, φωνάζουν και τελικά μόνο θόρυβο κάνουν. Τίποτε παραπάνω.
Κακό του κεφαλιού τους στην τελική.. :-L
Καλή Σαρακοστή
Θίγεις ένα άλλο θέμα με αυτό που λες.
Ένα θέμα που εμένα μου φέρνει γέλια κατά κάποιο τρόπο.
Βλέπω κάθε τρόπο, τέτοιο καιρό, να πρσοσπαθούν εναγωνίως κάποιοι,
να διαβάλλουν τον Χριστιανισμό - Χριστό, με όποιο μέσο και τρόπο μπορούν και φυσικά επιλέγουν πάντα την συγκεκριμένη περιοδο πρίν το Πάσχα.
Φωνάζουν, φωνάζουν και τελικά μόνο θόρυβο κάνουν. Τίποτε παραπάνω.
Κακό του κεφαλιού τους στην τελική.. :-L
Καλή Σαρακοστή
«Ο λύχνος του σώματος εστίν ο οφθαλμός· εάν ουν ο οφθαλμός σου απλούς η, όλον το σώμα σου φωτεινόν έσται.»
-
theodosis79
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Σίγουρα πάλι κάτι θα ξαναβγάλουν. Μην μας προκαλεί έκπληξη. Έχει γίνει της μόδας τα τελευταία χρόνια Το πιο αξιολύπητο όμως θα είναι να κάνει (και πάλι) καμιά εκπομπή η κ. Δρούζα όπου κάποιοι θα προσπαθούν πάλι κάτι να αμφησβιτήσουν, θυμάστε πέρισυ τι είχε γίνει με το Άγιο Φως. Αλλά αν εμείς κάνουμε τον πνευματικό μας αγώνα δεν μας ταράζει τίποτα. Ας προσπαθίσουμε να νιώσουμε σε τι τραγική πνευματική κατάσταση βρίσκονται αυτά τα άτομα γαι να λένε αυτά που λένε και ας προσευχηθούμε ο Κύριος να μην τα εγκαταλήψη και να μεριμνήσει με κάποιο τρόπο να φωτιστούν και να μετανοήσουν. Μπορεί εμάς να μας φαίνεται αδύνατο αλλά η παντοδυναμία του όλα τα μπορεί. Εδώ ίσα με τον απ. Παύλο που ήταν μεγάλος διωκτης των Χριστιανών και είδαμε τι έγινε. Καλή Σαρακοστή λοιπόν και με το καλό να έρθει και η Ανάσταση!
-
spirosn
- Έμπειρος Αποστολέας

Χαρδαβέλας και Δρούζα.Πάω στοίχημα για εκπομπές με θέμα γύρω από το Αγιο Φώς και γύρω από ταΠάθη του Κυρίου.IOANNISBATATZHS έγραψε:ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ.
ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ, ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΕΨΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΦΕΤΟ.
ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΤΟ ΛΟΙΠΟΝ....
Με καλεσμένους ΄καλόπουλο κλπ.
Θα ανάβουνε κεράκια και σπίρτα για να αποδείξουν ότι το κρανίο τους είναι
πιο κλούβιο από ότι πιστεύουν και οι ίδιοι. :D
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Αυτές τις ημέρες δεν θα έρθει για ψήφιση το ιδιωτικό συμφωνητικό;
Τι άλλο θέλουμε;
Άντε και οι νέες ταυτότητες!
Και ποιός θα προειδοποιήσει τον λαό; Γιατί σκοπός δεν είναι να σωθούν οι μερικές δεκάδες χιλιάδες Έλληνες που είναι ενεργά μέλη της Εκκλησίας! Σκοπός είναι να σωθούμε όλοι! Και η Εκκλησία, κατά την άποψή μου πρέπει να πάρει θέση δια του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος έχει το θετικό να έχει πρόσβαση σε μερίδα κόσμου που μέχρι τώρα ήταν στο περιθώριο και τους οποίους ΠΟΤΕ δεν θα προσέγγιζε ο μακαριστός κυρός Χριστόδουλος.
Δεν μπορούμε να επαναπαυόμαστε στο : όποιος θέλει ας έρθει κοντά στην Εκκλησία! Γιατί για να έρθει πρέπει να κάνουμε αγώνα! Πρέπει και η Εκκλησία να τον καλέσει! Με σεμνότητα και ταπεινότητα, όπως αυτή που διακατέχει τον Αρχιεπίσκοπο! Ας μην ξεχνάμε πως πολλοί πιστοί έχουν δει τόσα χρόνια τα άσχημα κάποιων κληρικών και απομακρύθηκαν! Γι' αυτούς και μόνο, πιστεύω, ο μακαριότατος πρέπει να βγει για λίγο από την μη δημοσιότητά του και να τους καλέσει.
Τι άλλο θέλουμε;
Άντε και οι νέες ταυτότητες!
Και ποιός θα προειδοποιήσει τον λαό; Γιατί σκοπός δεν είναι να σωθούν οι μερικές δεκάδες χιλιάδες Έλληνες που είναι ενεργά μέλη της Εκκλησίας! Σκοπός είναι να σωθούμε όλοι! Και η Εκκλησία, κατά την άποψή μου πρέπει να πάρει θέση δια του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος έχει το θετικό να έχει πρόσβαση σε μερίδα κόσμου που μέχρι τώρα ήταν στο περιθώριο και τους οποίους ΠΟΤΕ δεν θα προσέγγιζε ο μακαριστός κυρός Χριστόδουλος.
Δεν μπορούμε να επαναπαυόμαστε στο : όποιος θέλει ας έρθει κοντά στην Εκκλησία! Γιατί για να έρθει πρέπει να κάνουμε αγώνα! Πρέπει και η Εκκλησία να τον καλέσει! Με σεμνότητα και ταπεινότητα, όπως αυτή που διακατέχει τον Αρχιεπίσκοπο! Ας μην ξεχνάμε πως πολλοί πιστοί έχουν δει τόσα χρόνια τα άσχημα κάποιων κληρικών και απομακρύθηκαν! Γι' αυτούς και μόνο, πιστεύω, ο μακαριότατος πρέπει να βγει για λίγο από την μη δημοσιότητά του και να τους καλέσει.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
spirosn έγραψε:[Χαρδαβέλας και Δρούζα.Πάω στοίχημα για εκπομπές με θέμα γύρω από το Αγιο Φώς και γύρω από ταΠάθη του Κυρίου.
Με καλεσμένους ΄καλόπουλο κλπ.
Θα ανάβουνε κεράκια και σπίρτα για να αποδείξουν ότι το κρανίο τους είναι
πιο κλούβιο από ότι πιστεύουν και οι ίδιοι. :D
Όλα για να αποσπάσουν την προσοχή του κόσμου και να νομίζουν ότι Πάσχα είναι το βραστό κρέας και τ αρνί στο ξυλόφουρνο..

- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

Καλημερα σε ολους, καλη Σαρακοστη και καλη δυναμη!
Συμφωνω με τον Sfakianos, αλλα το θεμα ειναι οτι οσο γραφικοι ειναι αυτοι, μεσα στην ηλιθιοτητα τους, παρασυρουν και καποιους με τρεμαμενη πιστη.
Οποτε καλο θα ειναι και εμεις να παροτρυνουμε οσους μπορουμε να μην βλεπουν αυτες τις εκπομπες "εγκεφαλικων καυσαεριων" , αλλα να συζητουμε για τον Χριστο ιδιαιτερα αυτες τις Αγιες ημερες.
Προπαγανδα ηλιθιοτητος και λασπης αυτοι? ε, και εμεις "προπαγανδα" αγαπης, πιστης και ελπιδος στον Ανασταντα Κυριο.
Συμφωνω με τον Sfakianos, αλλα το θεμα ειναι οτι οσο γραφικοι ειναι αυτοι, μεσα στην ηλιθιοτητα τους, παρασυρουν και καποιους με τρεμαμενη πιστη.
Οποτε καλο θα ειναι και εμεις να παροτρυνουμε οσους μπορουμε να μην βλεπουν αυτες τις εκπομπες "εγκεφαλικων καυσαεριων" , αλλα να συζητουμε για τον Χριστο ιδιαιτερα αυτες τις Αγιες ημερες.
Προπαγανδα ηλιθιοτητος και λασπης αυτοι? ε, και εμεις "προπαγανδα" αγαπης, πιστης και ελπιδος στον Ανασταντα Κυριο.
Όντως αδέλφια μου.. Κάθε Πάσχα προσπαθούν να βλάψουν, το αγαπημένο μας πρόσωπο, τον Χριστός μας... Όλες οι επιθέσεις γίνονται, για Α Υ Τ Ο Ν... ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, συνεχίζουμε να σε σταυρώνουμε ακόμη.. Βάζουμε καρφιά στα χέρια Σ Ο Υ & μαστιγώνουμε το σώμα Σ Ο Υ.. Συγχώρεσέ μας..
-Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με τον αμαρτωλό και ανάξιο δούλο σου.
-Γνώρισόν μοι, Κύριε, οδόν, εν ή πορεύσομαι, ότι πρός σέ ήρα τήν ψυχήν μου.
-Εξομολογήσομαί σοι είς τον αιώνα, ότι εποίησας και υπομενώ το όνομά σου ότι χρηστόν εναντίον των οσίων σου.
-Γνώρισόν μοι, Κύριε, οδόν, εν ή πορεύσομαι, ότι πρός σέ ήρα τήν ψυχήν μου.
-Εξομολογήσομαί σοι είς τον αιώνα, ότι εποίησας και υπομενώ το όνομά σου ότι χρηστόν εναντίον των οσίων σου.
-
lazarr
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ.
Αγαπητή αδελφή, έχεις δίκιο να αισθάνεσαι μεγαλύτερη χαρά την περίοδο αυτή γιατί οι ευκαιρίες για άσκηση, προσευχή και έμπρακτη αγάπη είναι περισσότερες.Έτσι προσεγγίζουμε το Θεό και έχουμε πιο έντονη την αίσθηση της εσωτερικής μας ανακαίνισης, πράγμα που αποτελεί πρόγευση του παραδείσου, βίωση ανείπωτης χαράς που δεν σκιάζεται και "χλωμιάζει" από τίποτα.Είθε να τη νιώσουμε όλοι edo και όπου γης στη φετινή Σταυραναστάσιμη περίοδο.Καλή Σαρακοστή και καλό Πάσχα :)Byzantine_Spirit έγραψε:Επιτέλους φτάσαμε στην Σαρακοστή και θα διανύσουμε μία προς μία τις ξεχωριστές τις ημέρες, με αποκορύφωμα την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα.
Χριστός γαρ εγήγερται, ευφροσύνη αιώνιος...