Γιατί ζούμε;

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

lovebird
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Γιατί ζούμε;

Δημοσίευση από lovebird »

γιατι υπαρχουμε; :roll:
PerlMaster
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από PerlMaster »

Ο Άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ απάντησε στο μαθητή του Μοντοβίλοφ που του έκανε ακριβώς την ίδια ερώτηση , ότι ζούμε για να αποκτήσουμε το Άγιο Πνεύμα .

Και εγώ νοιώθω ότι αυτή είναι η σωστή απάντηση , μόνο για την αγάπη του Θεού ζώ .
lovebird
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

δλδ σκοπος της ζωης μας ειναι η θεωση;

δεν ξερω γιατι αλλα μερικες φορες η ζωη μου φαινεται σαν war-game......οπου πρεπει να παλεψεις για να νικησεις.......
παλευεις με τον εαυτο σου,τα ενστικτα σου,τον χαρακτηρα σου,τους αλλους,τους ορατους και αορατους.........και αν τα καταφερεις θα φτασεις στην ιθακη για να νυμφευθεις την πηνελοπη......... :roll: :roll: :roll:
PerlMaster
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Μπράβο καλά το είπες η Θέωση , κατά χάριν .

Φαντάζεσαι να παλεύαμε και να υποφέραμε για να αποκτήσουμε ένα κ...μαξο ?

Ο Παντοδύναμος Θεός ίδρωσε και μάτωσε στη Γεσθημανή και μετά στο Γολγοθά , δε παρέβη τους νόμους που ο ίδιος έθεσε .

Μόνο η αγάπη στο Θεό μετράει , για αυτή υπομένουμε κάθε μέρα χίλιες ταπεινώσεις και κοροϊδίες
lovebird
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

θεωση χωρις αγαπη γινεται να υπαρξει;

με εχει μπερδεψει ο αποστολος παυλος στον υμνο της αγαπης που λεει οτι αν εχω πιστη να μετακινω βουνα αλλα δεν εχω αγαπη ειναι σαν κυμβαλον αλαλαζων...... :roll:
δλδ μπορωνα εχω πιστη,να κανω θαυματα και να μην εχω αγαπη; :scratch:
PerlMaster
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Θέωση χωρίς αγάπη δεν υπάρχει . Θεός και αγάπη είναι σχεδόν "συνώνυμα"

Αν ο Θεός σου δώσει το χάρισμα της Προφητείας και της Θαυματουργίας για την πολύ σου άσκηση , και αναστήσεις νεκρό και βουνό μετακινήσεις , είναι λιγότερο σημαντικό από το να μην κάνεις άσκηση και να αγαπάς το Θεό και τους ανθρώπους και να τον ευχαριστείς για το καθημερινό φαί !!!
lovebird
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

καλα, το καταλαβαινω.........αλλωστε η αγαπη ειναι ιδιοτητα του θεου......οπως και η σοφια........
πώς το λεει καπου;
πιστις,ελπιδα και αγαπη............
απο τα τρια στο τελος μενει μονο το ενα.........
οσο ζουμε πιστευουμε,ελπιζουμε και αγαπαμε....... οταν πεθανουμε, η πιστη εχει γινει βιωση της επαφης μας με το χριστο.......η ελπιδα παρερχεται αφου εχει μετουσιωθει σε σιγουρια............και μενει η αγαπη......η οποια ειναι αιωνια και αναλοιωτη οπως ο θεος........

απο τα τρια αυτα.......μενει μονο η αγαπη επειδη ειναι το μοναδικο απο τα τρια που ειναι ιδιοτητα του θεου και ταυτοχρονα δρομος προς το θεο.........
τα άλλα δυο....η πιστη και η ελπιδα ειναι απλως δρομοι προς το θεο........
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Ο Θεός μας δημιούργησε από άπειρη Αγάπη και το μόνο που μας ζήτησε είναι να του επιστρέφουμε την αγάπη μας, στρέφοντάς τη προς τους αδελφούς μας.

"36 Διδάσκαλε, ποία εντολή μεγάλη εν τώ νόμω; 37 ο δε Ιησούς έφη αυτώ: Αγαπήσεις Κύριον τον Θεόν σου εν όλη τή καρδία σου και εν όλη τή ψυχή σου και εν όλη τή διανοία σου, 38 αύτη εστί πρώτη και μεγάλη εντολή. 39 δευτέρα δε ομοία αυτή, αγαπήσεις τον πλησίον σου ως σεαυτόν. 40 εν ταύταις ταίς δυσίν εντολαίς όλος ο νόμος και οι προφήται κρέμανται." (Ματθ. κεφ. 22, 36-39}

Και σε μετάφραση: "36 Δάσκαλε, ποια είναι η μεγαλύτερη εντολή του νόμου; 37 Κι ο Ιησούς του αποκρίθηκε: Νʼ αγαπήσεις τον Κύριο το Θεό σου με όλη την καρδιά σου και με όλη την ψυχή σου και με όλη τη διάνοιά σου. 38 Αυτή είναι η πρώτη και μεγαλύτερη εντολή. 39 Και δεύτερη, όμοια μʼ αυτή, είναι: Νʼ αγαπήσεις τον πλησίον σου όπως τον εαυτό σου. 40 Σʼ αυτές τις δύο εντολές στηρίζονται όλος ο νόμος και οι προφήτες."

Γι αυτό το λόγο ζούμε, για ν΄αγαπήσουμε τον Θεό πάνω απ΄τον εαυτό μας και να προσφέρουμε την αγάπη αυτή στους αδελφούς μας, χωρίς να ζητήσουμε τίποτε σε αντάλλαγμα, όπως έκανε κι ο Κύριος.
katerina71
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από katerina71 »

PerlMaster έγραψε:Ο Άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ απάντησε στο μαθητή του Μοντοβίλοφ που του έκανε ακριβώς την ίδια ερώτηση , ότι ζούμε για να αποκτήσουμε το Άγιο Πνεύμα .

Και εγώ νοιώθω ότι αυτή είναι η σωστή απάντηση , μόνο για την αγάπη του Θεού ζώ .
+1
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

lovebird έγραψε:με εχει μπερδεψει ο αποστολος παυλος στον υμνο της αγαπης που λεει οτι αν εχω πιστη να μετακινω βουνα αλλα δεν εχω αγαπη ειναι σαν κυμβαλον αλαλαζων...... :roll:
δλδ μπορωνα εχω πιστη,να κανω θαυματα και να μην εχω αγαπη; :scratch:
Ο διάβολος πιστεύει ότι υπάρχει Χριστός, μπορεί να κάνει θαύματα (σε περιορισμένη κλίμακα, έστω), αλλά δεν έχει αγάπη!
Και είναι και μεγάλος ασκητής! Συναγωνιζόταν τον μέγα Αντώνιο σε άσκηση και διέφερε από αυτόν στην ταπείνωση, την οποία όχι μόνο δεν είχε, αλλά δεν μπορούσε καν να την αντέξει!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”