Απάντηση σχετικά με το χιούμορ

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

WHEEL
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Απάντηση σχετικά με το χιούμορ

Δημοσίευση από WHEEL »

Σε απάντηση σχετικά με το χιούμορ και κατά πόσο και με τι τρόπο πρέπει να χρησιμοποιείται στην ζωή του κάθε ορθόδοξου χριστιανού, θα πρότεινα να διαβαστεί το "ΛΟΓΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ" του ΠΑΤΗΡ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ.
Το διάβασα πριν μερικές ημέρες και είναι αρκετά καλό, σε μερικούς ίσως φανεί λίγο αυστηρός στις προτροπές του.
Αξίζει πάντως να διαβαστεί.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Μπορείς, αδελφέ μου, να μας δώσεις μερικά αποσπάσματα;
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
WHEEL
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

"ΛΟΓΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ¨

Δημοσίευση από WHEEL »

Αδελφέ, αδυνατώ να σας γράψω αποσπάσματα διότι το βιβλίο το δανείστηκα από την βιοβλιοθήκη του μοναστηριού όπου βρίσκεται ο πενυματικός μου, ο οποίος είναι ιερομόναχος και το επέστρεψα λίγο καιρό πριν.
Εν ολίγοις όμως, αναφέρει ότι ο Χριστός καθ΄όλη τη διάρκεια της επίγειας ζωής του δεν εγέλασε ποτέ, έτστι και εμείς θα πρέπει να έχουμε την λεγόμενη "χαρμολύπη". ΄Πιο συνετό και σοφό είναι το απλό χαμόγελο(μειδίαμα) και όχι τα γέλια τα τρανταχτά . Επίσης τα ακούσματα μας θα πρέπει να είναι επιλεκτικά.( δηλ. όχι σκανδαλιστικά ανέκδοτα ή άλλου είδους αισχρά ακούσματα). Εξάλλου αυτά είναι γνωστά σε όλους μας.
Χωρίς να θέλω να φανώ συντηρητική, καλό επίσης θα ήταν να διαβαστεί από όλες εμάς τις γυναίκες, καθώς αναφέρει τον τρόπο που πρέπει να ντυνόμαστε και να συμπεριφερόμαστε ώστε να μην προκαλούμε.
Ionas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ionas »

Πράγματι, αγαπητή WHEEL ,αυτό που γράφεις με λίγα λόγια (λακωνικά) είναι το σωστό και σύμφωνο με το Λόγο του Θεού. Το γέλιο του Πιστού είναι η χαρά και η αγάπη που έχει για το Θεό και τον αδελφό του και τότε θα λέει: " Ο Θεός μου έδωσε γέλιο..."
Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς
Άβαταρ μέλους
panos0
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panos0 »

Και απο αλλους εχω ακουσει οτι ο Κυριος δεν γελασε, μα ειναι δυνατον μην γελασε ο Κυριος ??? με την σωστη εννοια παντα δλδ οχι το αργο γελιο, η γνωμη μου ειναι οτι δεν υπαρχει πιθανοτητα να μην γελασε ο Κυριος, π.χ. στο γαμο της Κανα εκανε το γνωστο θαυμα το οποιο εδωσε και χαρα στους καλεσμενους, τι λετε να γινοταν εκει ?? ολοι χαρουμενοι ισως και με το παραπανω, και ο Κυριος σοβαρος ?? δε νομιζω.
Οταν ευλογουσε τα παιδια, τι ?? θα ηταν σκυθρωπος ???
Τοσα θαυματα εκανε για να δωσει χαρα, αυτος δεν ειπε μη γινεσθαι σκυθρωποι αμα νηστευετε?
Τεσπα, δεν αναφερεται πουθενα στη Αγ. Γραφη οτι δεν γελασε ο Κυριος και εγω τον Χριστιανο τον φανταζομαι "ιλαρόν"(εύθυμος) γαρ δότην αγαπά ο Θεός» (Β' Κορινθ. 9-7)...
Άβαταρ μέλους
preloude
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από preloude »

με τι να γελασης σημερα; προχτες εβλεπα μια κωμωδια στην τηλεοραση και εβαλα τα κλαματα. τελος παντων.- μπορεις να γελας και με τα ματια και οχι μονο με το στομα, οταν ειναι να γελασης. αυτο ειναι επιτευμα ανωτερου επιπεδου ανθρωπων.ακομα περισοτερο να μαθης να γελας [οπτικως] μεσα απο την δυστυχια σου.
Ionas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ionas »

Αγαπητέ Πάνο

Όχι μόνο ο Κύριος δεν γέλασε ποτέ αλλά ούτε και ο ιερός Χρυσόστομος. Για το γέλιο δε υπάρχει και στα Ευαγγέλια: "Μακάριοι οι πενθούντες ότι αυτοί παρακληθήσονται, ουαί τοις γελώσι νυν ότι κλαύσουσι...."
Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς
F10
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από F10 »

Προσθέστε στα παραπάνω ότι το γέλιο κάνει ρυτίδες. Πάντως πρέπει να είστε πολύ ευσεβείς και εγώ πολύ αμαρτωλός γιατί σκάω στα γέλια όταν διαβάζω ότι ο Κύριος δεν γέλασε ποτέ. Αποστειρωμένοι αυθαίρετοι και ανυπόστατοι ισχυρισμοί δοκησίσοφων θεολογούντων. Εντάξει πειστήκαμε ότι ο Κυριος δεν γέλασε ποτέ και ότι ήθελε τον άνθρωπο να κλαίει με μαυρο δάκρυ από τη στιγμη της γεννήσεως του.
Να κάνω μια αφελή ερώτηση. Τα λέτε και παραέξω αυτά ή το κάνετε μόνο σε ιντερνετικά φόρα υπό την κάλυψη που παρέχει η ανωνυμία;
Ierodiakonos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ierodiakonos »

Συγνώμη αλλά καλό θα ήταν να μην ερμηνεύουμε όπως νομίζουμε το Ευαγγέλιο ή όπως μας αναπαύει. Σαφώς και ο Κύριος γελούσε όχι όπως εμείς το νοούμε σήμερα με ηχηρούς γέλωτες και χαχανιτά και τούτο διότι ο Κύριος έφερε την ανθρώπινη φύση, δεν διέφερε σε τίποτα ως προς τα ανθρώπινα με όλους τους άλλους, ως προς τα πνευματικά διέφερε και μάλιστα μακράν καθότι έφερε την Θε'ι'κή Φύση.
Το οι ''μακάριοι πενθούντες ότι αυτοί παρακληθήσονται" και το "ουαί τοις γελώσι νυν ότι κλαυσουσι..." ουδεμίαν σχέση έχει με αυτό που πας αδελφέ Ίονα να προσδώσεις.
Τέλος πάντων, θεολογούμε δίχως να αντιλαμβανόμεθα την ουσία των λεγομένων του Κυρίου και χωρίς να κάνουμε πράξη έστω στο ελάχιστο από εκείνα που μας ζήτησε ο Κύριος. Το "μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι" το έχουμε μετατρέψει από Μακαρισμό σε μίασμα και στοχοποίηση σε συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων, όπως και πολλά από την "περί του όρους ομιλία" του Κυρίου.
Ας είναι, τώρα λιθοβολίστε με κι εμένα...!
agiografoc
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από agiografoc »

ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΗΝ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ ΟΤΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΙΧΕ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΝΑΝ ΙΕΡΕΑ ΠΟΥ ΣΥΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΙΕΡΕΑΣ ΚΑΘ'ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΤΑΝ ΣΤΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΤΟΣΟ ΑΣΧΗΜΑ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΔΥΣΑΝΑΣΧΕΤΕΙ.
ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΑΝΕΧΟΤΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ,
ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΤΟΥ ΜΙΛΑΕΙ, Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ΓΥΡΝΑΕΙ ΤΟΝ ΚΟΙΤΑΕΙ ΚΑΙ ΣΚΑΕΙ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΔΑΚΡΥΣΕ, ΕΞΗΓΩΝΤΑΣ ΟΤΙ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΙΕΡΕΑΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΤΟΥ Κ.Λ.Π.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”