Ένα ζευγάρι Τούρκων: Από το Ισλάμ, πιστοί της Ορθοδοξίας

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
NIKOSZ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 6135
Εγγραφή: Τετ Οκτ 04, 2006 5:00 am
Τοποθεσία: Αθηνα

Ένα ζευγάρι Τούρκων: Από το Ισλάμ, πιστοί της Ορθοδοξίας

Δημοσίευση από NIKOSZ »

Είναι γεγονός ότι στη σημερινή περιοχή της Τουρκίας, εκτός από τους Έλληνες ορθόδοξους – Ρωμιούς, χιλιάδες κάτοικοι δεν είναι Τούρκοι-Μουσουλμάνοι ή Τούρκοι-αγνωστικιστές ή Τούρκοι –«άθεοι».

Αναφέρομαι στους κρυπτοχριστιανούς (ορθόδοξους), τους Άραβες ορθόδοξους χριστιανούς στη νοτιοανατολική Τουρκία (ανήκουν στο Πατριαρχείο Αντιόχειας), σε Ρώσους ορθόδοξους, τους Αρμένιους κλπ χριστιανούς, αλλά και σε Μουσουλμάνους ελληνικής καταγωγής (αλλαξοπιστήσαντες Κρητικοί, Θρακιώτες, κλπ κατά την εποχή της τουρκοκρατίας).

Εικόνα

Όμως το γεγονός της αποδοχής της ορθόδοξης πίστης και ζωής από αμιγώς Τούρκους μέσα στην ίδια τη Τουρκία, φανερώνει δυο νέα στοιχεία:

1) Την αλλαγή του επηρεασμού του κεμαλικού καθεστώτος σε επίπεδο προσωπικής συνείδησης στο εσωτερικό της χώρας και το ρόλο όλων των ανθρώπων «καλής θέλησης» γιʼ αυτή την αλλαγή, από τη μια.

2) Την ανάδυση της αποδοχής της γνήσιας ορθόδοξης πίστης και στην Τουρκία, από αμιγείς Τούρκους, όπως και στην υπόλοιπη Οικουμένη, από την άλλη.

Τα πράγματα, ενώ σαπίζουν συχνά στη χώρα μας, δίνουν μια φρεσκάδα αλλού.

Ας χαρούμε πολλαπλά!!!

Εδώ, από την Καθημερινή, όλη η συνέντευξη του ζεύγους:


Πηγή αρχική: Εφημερίδα Καθημερινή 9/12/2007.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_art ... 007_252015
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_art ... 2/2007_252

manitaritoubounou.wordpress.com
Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με τον αμαρτωλό
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”