Σελίδα 1 από 3

Αισθανόμαστε ακόμη ραγιάδες;

Δημοσιεύτηκε: Δευ Νοέμ 12, 2007 8:40 am
από nkope
Δύο αιώνες μετά την απελευθέρωσή μας από τον Τουρκικό ζυγό εμείς οι Έλληνες που ζούμε σ΄αυτό τον ευλογημένο τόπο αισθανόμαστε ακόμη ραγιάδες;

Αισθανόμαστε ακόμη ότι ζούμε σ΄ένα εχθρικό κράτος που μας καταπιέζει και δε μας εκφράζει;

Αισθανόμαστε ότι όλοι γύρω μας είναι εναντίον μας και προσπαθούν να μας καταστρέψουν;

Αισθανόμαστε ότι ακόμη κι η ηγεσία της Εκκλησίας μας δεν είναι αυτή που θά 'πρεπε και δεν υπηρετεί το Θεό και το πλήρωμα της Εκκλησίας;

Αισθανόμαστε ότι οι προϊστάμενοί μας στη δουλειά κι οι συνάδελφοί μας δε μας καταλαβαίνουν, δεν αξιοποιούν τις ικανόιτητές μας και δε μας αμοίβουν σωστά;

Αισθανόμαστε ότι όλοι στο άμεσο περιβάλλον μας συγγενείς και φίλοι δε μας καταλαβαίνουν κι αντίθετα προσπαθούν να μας εκμεταλλευτούν;

Αν τα αισθανόμαστε όλα αυτά θα πρέπει ν΄αρχίσουμε να ψάχνουμε για το πρόβλημα μέσα μας κι όχι έξω μας. Εμείς έχουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα κι όχι οι άλλοι. Εμείς προκειμένου να δικαιολογήσουμε την αδράνειά μας και την έλλειψη προσωπικής συμμετοχής μας στη βελτίωση του περιβάλλοντός μας του στενότερου και του ευρύτερου, ρίχνουμε όλα τα στραβά στους άλλους και ποτέ στον εαυτό μας.

Δεν αναρωτηθήκαμε ποτέ πως φερόμαστε εμείς στους άλλους κι αν αυτή η συμπεριφορά είναι που τους προδιαθέτει αρνητικά εναντίον μας. Δεν αναρωτηθήκαμε τι προσφέρουμε εμείς στο κράτος και την Εκκλησία και πόσο συμμετέχουμε στη λειτουργία τους. Δεν αναρωτηθήκαμε με πόση σύνεση χρησιμοποιούμε τα δικαιώματά μας και τις υποχρεώσεις μας, ώστε να συμβάλουμε στη βελτίωση της κοινωνίας και της Εκκλησίας, κι όχι να κοιτάζουμε μόνο το στενό προσωρινό "συμφέρον μας".

Είμαστε στην πραγματικότητα ραγιάδες του εγωισμού μας και της στενομυαλιάς μας. Ασφικτιούμε στον προβληματικό εαυτούλη μας και δεν μπορούμε να τον υπερβούμε για χάρη του Χριστού, ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε τις ικανότητές μας στον κοινό σκοπό, του στενού και του ευρύτερου περιβάλλοντός μας.

Η ελευθερία ξεκινά από μέσα μας. Όταν εμείς απελευθερωθούμε από τα δεσμά των παθών και του εγωισμού μας, τότε όποιες κι αν είναι οι εξωτερικές συνθήκες εμείς θα νοιώθουμε πραγματικά ελεύθεροι.

Δημοσιεύτηκε: Δευ Νοέμ 12, 2007 8:58 am
από Carlos
Ναι είμαστε ραγιάδες!!!
Θεωρώ οτι το κυριότερο χαρακτιριστικό του ΡΑΓΙΑ είναι η μιζέρια!!
Και απ' αυτό έχουμε πολύ!
Και δεν χρειαζεται να πάμε μακρυά για να το δούμε. Το βλέπουμε κι εδώ σε αυτό το φόρουμ!
Και φυσικά μιλάω για το θέμα που πλήγει τον Αρχιεπίσκοπο μας, και φυσικά και για πολλά άλλα θέματα.
Η μιζέρια πιστεύω πως φέρνει την δικαιολογία, η δικαιολογία το κουτσομπολιό,
το κουτσομπολιό εξαφανίζει την αυτοκριτική και χωρίς αυτοκριτική καταλήγουμε σώματα άψυχα όπως τα ρομποτ!
Και το κακό στα ρομπότ είναι οτι δεν μπορούν να είναι ελεύθερα!
Τότε λοιπόν η πτώση είναι γεγονός!!!

Δημοσιεύτηκε: Δευ Νοέμ 12, 2007 10:47 am
από ROMFAIA
"Τούτα τ' άρματα δεν μου τα ντρόπιασε ο Θεός, όπου τάχω από δέκα πέντε χρονών παιδί - θέλει να μου τα ντροπιάσει ο Κυβερνήτης της πατρίδας μου."
Στρ. Μακρυγιάννης

Αναρωτιέσαι Νικόλα….
Αλήθεια αναρωτιέσαι…
Όταν πίστη και πατρίδα ξεπουλιούνται σε αλλότρια συμφέροντα και όποιος τολμήσει να μιλήσει χαρακτηρίζεται από τους υπολοίπους «γραφικός», «αναρχικός», «φασίστας», «ακραίος», «οπισθοδρομικός», «τρομοκράτης», «αιρετικός»….

Αλήθεια αναρωτιέσαι….
Κλίνουμε γόνυ καθημερινά, με τα δάνεια και τις πιστωτικές, με τα εκσυγχρονισμένα βιβλία της ιστορίας, με τα νομοσχέδια περί της εισαγωγής της τουρκικής σαν δευτερης γλώσσας στα ελληνόπουλα, με τις υπαναχωρήσεις στα εθνικά μας θέματα, με τις μετάνοιες στον πάπα, με την αποδοχή του ηλεκτρονικού μας φακελώματος αδιαμαρτύρητα, με την συνεχή παρακολούθησή μας μέσα από τις κάμερες στους δρόμους….

Κλίνουμε γόνυ, και όποιος μιλάει του κόβουμε την γλώσσα…
Και συ αναρωτιέσαι ….

Δημοσιεύτηκε: Δευ Νοέμ 12, 2007 11:04 am
από Domna
ΕΥΓΕ, ΝΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΣΟ ΩΡΑΙΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ !!!
Ναι , ακριβώς έτσι είναι όπως το λες !!! Εμεις οι ίδιοι πρέπει πρώτα να αλλάξουμε και με την αλλαγή μας θα αλλάξουν σιγά αιγά και οι συνάνθρωποι μας και όλο το περιβάλλον μας !!! Αυτή την λύση μας προτρέπει έτσι και αλλιώς και ο Χριστός και εαν θέλουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας , τότε είναι Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ !!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΕΓΩΙΣΜΟΥ ΜΑΣ !!!

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Δημοσιεύτηκε: Δευ Νοέμ 12, 2007 11:35 am
από Gafaranga
πραγματι, πολύ ωραίο θέμα και εύστοχες επισυμάνσεις. θα ήθελα μόνο να προσθέσω ότι στην μείωση της ελευθερίας μας εκτός από τον εγωισμό συμβάλει και η έλλειψη ευγνωμοσύνης και ευχαριστίας για όλα όσα έχουμε καταφέρει και για όλα όσα θα αξιωθούμε να πετύχουμε στο μέλλον. πως αλήθεια να αλλάξουμε τον κόσμο όταν δεν μπορούμε να αλλάξουμε ούτε τον ίδιο μας τον εαυτό? περιμένουμε από το συμπαν να βελτιωθεί ενώ εμείς αναγνωρίζουμε τη συνεισφορά μας σε αυτήν την βελτίωση επιλέγοντας το ρόλο του κριτή που τα γνωρίζει όλα και κυρίως γνωρίζει τα αρνητικά των άλλων... τι αλαζονία και τι ειρωνια αλήθεια... η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να μάθουμε να διακρίνουμε το καλό στους αλλους και να το αναδεικνύουμε. να τους τσακώσουμε να κάνουν το καλό κι όχι το κακό. αν μη τι αλλο όλοι είμαστε μαθητές της ζωής στα μάτια του Θεού.

Δημοσιεύτηκε: Δευ Νοέμ 12, 2007 12:01 pm
από nkope
ROMFAIA έγραψε: Αναρωτιέσαι Νικόλα….
Αλήθεια αναρωτιέσαι…
Εγώ Ζωή δεν αναρωτιέμαι πια. Όταν με ρωτάει ο εαυτός μου απαντώ:
Η ελευθερία ξεκινά από μέσα μας. Όταν εμείς απελευθερωθούμε από τα δεσμά των παθών και του εγωισμού μας, τότε όποιες κι αν είναι οι εξωτερικές συνθήκες εμείς θα νοιώθουμε πραγματικά ελεύθεροι.

Δημοσιεύτηκε: Δευ Νοέμ 12, 2007 12:39 pm
από lovethink
Αντε πια όλο γκρίνια
Μια χαρά είμαστε , η Ελλάδα είναι σε πολύ καλύτερη θέση από αυτή που είχε το 1980
Μπορεί να ψωμολυσάμε όλοι , αλλά σε εθνικό επίπεδο είμαστε σε καλύτερη θέση
Και τους Ολυμπιακούς μας κάναμε ,
και πρώτοι στη Eurovision βγήκαμε ( κάτι ήταν κι αυτό , ακουστήκαμε πάλι ) και τους επιστήμονές μας έχουμε , και το παρελθόν μας το ένδοξο έχουμε ( το παρών λίγο είναι μπάχαλο αλλά οκ )
Οχι μιζέρια και γκρίνια
Αν δεν μας αρέσει κάτι απλά δεν υπάρχουν πια συνδικάτα για να το αλλάξουμε
Ολοι συμφωνούμε αλλά μέσα από τα σπίτια μας
Ποιός θεσμός θα οργανώσει μια αντίδραση μαζική για τη Μακεδονία πχ ?

Στη τελική εμείς τους ψηφίσαμε ας προσέχαμε

Δημοσιεύτηκε: Δευ Νοέμ 12, 2007 1:46 pm
από PRETORIAN
lovethink έγραψε:Αντε πια όλο γκρίνια
Μια χαρά είμαστε , η Ελλάδα είναι σε πολύ καλύτερη θέση από αυτή που είχε το 1980
Μπορεί να ψωμολυσάμε όλοι , αλλά σε εθνικό επίπεδο είμαστε σε καλύτερη θέση
Και τους Ολυμπιακούς μας κάναμε ,
και πρώτοι στη Eurovision βγήκαμε ( κάτι ήταν κι αυτό , ακουστήκαμε πάλι ) και τους επιστήμονές μας έχουμε , και το παρελθόν μας το ένδοξο έχουμε ( το παρών λίγο είναι μπάχαλο αλλά οκ )
Οχι μιζέρια και γκρίνια
Αν δεν μας αρέσει κάτι απλά δεν υπάρχουν πια συνδικάτα για να το αλλάξουμε
Ολοι συμφωνούμε αλλά μέσα από τα σπίτια μας
Ποιός θεσμός θα οργανώσει μια αντίδραση μαζική για τη Μακεδονία πχ ?

Στη τελική εμείς τους ψηφίσαμε ας προσέχαμε

ΕΛΑ ΜΟΥ ΝΤΕ! ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΣ? ΜΑΣ ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΑΛΛΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΞΥΣΕΙ

Δημοσιεύτηκε: Δευ Νοέμ 12, 2007 2:15 pm
από Newton
Ο έλληνας είναι ραγιάς εντος των συνόρων...
ραγιά τον θέλουν και ραγιά τον έχουν...

Δημοσιεύτηκε: Δευ Νοέμ 12, 2007 2:28 pm
από NIKOSZ
Ας ακουσουμε κι αυτο...

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ...