Αλλα νουμερα δεν υπηρχαν?

Γενικότερη συζήτηση σχετικά με την ερμηνεία των προφητειών της Ορθοδοξίας και τα Σημεία των Καιρών στην Εποχή μας.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
cool
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 101
Εγγραφή: Κυρ Απρ 15, 2007 5:00 am

Αλλα νουμερα δεν υπηρχαν?

Δημοσίευση από cool »

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244

6 πολιτικοι αρχηγοι
6 δημοσιογραφοι
6 θεματικες ενοτητες

666. Δηλαδη τωρα τι να πει κανεις?
kleanthis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 335
Εγγραφή: Τρί Ιαν 02, 2007 6:00 am
Τοποθεσία: θεσσαλονικη

Δημοσίευση από kleanthis »

ΕΥΣΤΟΧΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ......
relis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: Τετ Ιαν 31, 2007 6:00 am

Δημοσίευση από relis »

Κάτι βρωμάει με όλα αυτά.
Σαν να αποστρέφεται ο Κύριος όλο το "σύστημα"

Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον ημάς
nkope
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1347
Εγγραφή: Σάβ Απρ 08, 2006 5:00 am
Τοποθεσία: Κοζάνη
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από nkope »

Ρε παιδιά τι σας έχει πιάσει με τα πολιτικά. Δεν έχετε άλλα θέματα ν΄ασχοληθείτε;
cool
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 101
Εγγραφή: Κυρ Απρ 15, 2007 5:00 am

Δημοσίευση από cool »

Δεν ειναι πολιτικο το θεμα, απλα ειναι θεμα επικαιροτητας. Εγω αρχικα εκει το ειχα ενταξει, οι Moderators εκριναν οτι επρεπε να μπει εδω(προφητειες σημεια των καιρων).

Απλα, δεν ειναι τυχαιο, μου προξενησε εντυπωση μεγαλη.
nkope
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1347
Εγγραφή: Σάβ Απρ 08, 2006 5:00 am
Τοποθεσία: Κοζάνη
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από nkope »

Επικαιρότητα είναι πάρα πολλά πράγματα απλά δεν αξίζει να τα συζητάμε όλα.

Εγώ το μετέφερα εδώ γιατί αφορά ένα θέμα, τον αριθμό δηλαδή του Αντίχριστου, που έχει συζητηθεί πολλές φορές, χωρίς ποτέ να βγάλουμε άκρη, προκειμένου να συσχετιστεί με τις αντίστοιχες δημοσιεύσεις.
friend
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 209
Εγγραφή: Σάβ Αύγ 11, 2007 5:00 am

Δημοσίευση από friend »

απο οτι ακουσα θα ειναι και ενας συντονιστης οποτε????ολα ειναι καθαρα τυχαια..σωστα??? :D :D
cool
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 101
Εγγραφή: Κυρ Απρ 15, 2007 5:00 am

Δημοσίευση από cool »

http://www.naftemporiki.gr/news/static/ ... 407768.htm

6 δημοσιογραφοι τελικα.

Τελωσπαντων, οργανωμενο σχεδιο να συνηθιζει ο κοσμος τον αριθμο...
michail
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 567
Εγγραφή: Τετ Απρ 13, 2005 5:00 am

ΠΕΡΙ ΑΡΙΘΜΩΝ Ο ΛΟΓΟΣ !

Δημοσίευση από michail »

Το μυστήριο & η «μαγεία» του 7
ΕΙΚΟΝΕΣ
Από τον ΓΡΗΓΟΡΗ ΧΑΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟ
ΡΗΟΤΟS: CORBIS/APEIRON, VΙSUΑLΡΗΟΤΟS.GR

Οι Αγγλοι ισχυρίζονται πως για να γίνεις λόρδος απαιτούνται επτά γενεές. Η Μελίνα τραγουδούσε Χατζιδάκι Επτά τραγούδια θα σου πω για να διαλέξεις το σκοπό και ο σύγχρονος Κότσιρας τα έχει βάλει με τα υαλικά «Θα σπάσω επτά ποτήρια στ ουρανού τα πανηγύρια». Αλλά και οι ερωτολόγοι αριθμολάγνοι βεβαιώνουν: «Ερωτας που άντεξε επτά χρόνια ποτέ του δεν πεθαίνει». Ο μεγάλος μας ποιητής Ανθιμος Μιαούλης, λάτρης του έρωτα, της ζωής και της αριθμοσοφίας, έλεγε: «Ολα έχουν την εξήγησή τους και η ιερότητα τον αριθμό της». Και είχε απόλυτο δίκιο. Γιατί, όπως λένε και οι Γραφές, ολόκληρος Θεός χρειάστηκε επτά ημέρες μαζί με την ανάπαυσή του για να φτιάξει τον κόσμο. Οι γάτες φταίνε που είναι εφτάψυχες;

Πώς όμως φθάσαμε έως εδώ, να στεκόμαστε με τέτοια ευλάβεια στον αριθμό επτά; Από τα πανάρχαια χρόνια ο αριθμός αυτός για όλους τους λαούς ήταν ιερός και έκλεινε μέσα του δύναμη μυστηριακή. Το ιερατείο και ο λαός ερμήνευαν με διάφορους τρόπους τον ρόλο του συγκεκριμένου αριθμού στην αρμονία του σύμπαντος. Αλλά και στην καθημερινή ζωή πολλές πράξεις γίνονταν και εξακολουθούν να γίνονται για την επίτευξη του καλού ή την αποφυγή του κακού με βάση τη «μαγεία» του συγκεκριμένου αριθμού.

Οι ανατολικοί λαοί, Χαλδαίοι, Βαβυλώνιοι, Ασσύριοι, Φοίνικες, Ινδοί και Πέρσες μέτρησαν τους επτά πλανήτες, τα επτά άστρα της μεγάλης και μικρής άρκτου και κατέληξαν στη δοξασία, ότι επτά ήταν οι ουρανοί, επτά οι πίνακες της μοίρας του ανθρώπου, επτά τα ουράνια πνεύματα, με αποτέλεσμα να έχουμε πρακτική εφαρμογή στα επτά δώματα του πύργου της Βαβέλ, στα επτά τείχη στα Εκβάτανα και σε πολλές άλλες περιπτώσεις. Οι Αιγύπτιοι μέτρησαν μόνο επτά από τις διακλαδώσεις του Νείλου, επτά και οι βραχίονες των εκβολών του, επτά ήταν οι σκορπιοί της θεάς Ισιδας, επτά οι παχιές και επτά οι ισχνές αγελάδες και άλλα τόσα τα στάχυα που ονειρεύτηκε ο Φαραώ.

Οι Εβραίοι είχαν κι αυτοί ξεχωριστή αδυναμία στον αριθμό επτά. Η Δημιουργία κράτησε επτά ημέρες, επτά ημέρες κρατούσαν οι γιορτές της σκηνοπηγίας, επτά χρόνια διαρκούσε το Σαββατιάτικο έτος και επτά τέτοια έτη αποτελούσαν το Ιωβηλαίο. Επτά ιερείς με επτά σάλπιγγες γύριζαν γύρω από την Ιεριχώ για επτά ημέρες και την έβδομη έκαναν επτά φορές τον γύρο των τειχών της. Επτάφωτη ήταν η ιερή λυχνία, την έβδομη ημέρα από τη γέννηση των αγοριών γινόταν η περιτομή τους, επτά φορές συγχωρούνταν τα αμαρτήματά τους και επτά φορές αποζημίωνε ο κλέφτης εκείνον που ζημίωνε.

Οι Ελληνες συσχέτιζαν τον αριθμό επτά με τη λατρεία του Ηλιου και της Σελήνης. Με την παρατήρηση πρόσεξαν πως επτά ημέρες διαρκεί κάθε φάση της Σελήνης. Ο Ομηρος θέλει επτά τις αγέλες των βοδιών του Απόλλωνα, επτά χορδές είχε η λύρα του και επτάπηχος ήταν ο ανδριάντας που του δώρισαν οι Αιγύπτιοι. Ακόμα και οι σοφοί ήταν επτά, όπως επτά αριθμούνταν και τα θαύματα του αρχαίου κόσμου. Αλλά και η Θήβα επτά πύλες είχε και επτά ήταν και οι «επί Θήβας». Μέχρι και το μενού του Μινώταυρου αποτελείτο από επτά παλικάρια και επτά κόρες, ενώ στα νεογέννητα έδιναν το όνομα την έβδομη ημέρα. Οσο για τους Σπαρτιάτες, αυτοί θυσίαζαν κάθε έβδομη ημέρα του μήνα στον Θεό της μουσικής και του ήλιου.


Σύμβολο τελειότητας
Πρόσεξαν όμως και μια μοναδική μαθηματική ιδιότητα που είχε ο αριθμός αυτός. Είναι ο μοναδικός αριθμός που δεν διαιρείται ούτε πολλαπλασιάζεται μέσα στα όρια της δεκάδας. Κατά τους Πυθαγορείους, ο αριθμός επτά ήταν το σύμβολο της τελειότητας γιατί αποτελεί το άθροισμα του τρία και του τέσσερα, που εκφράζουν τα δύο τέλεια σχήματα, το τρίγωνο και το τετράγωνο. Από τους Εβραίους παραδόθηκαν δοξασίες για τον αριθμό επτά στους χριστιανούς και στους μουσουλμάνους.

Ο ευαγγελιστής Ιωάννης μιλάει στην Αποκάλυψη για επτά αγγέλους, επτά εκκλησίες, επτά σφραγίδες, επτά μάστιγες, όπως και άλλοι ευαγγελιστές αναφέρονται στον συγκεκριμένο αριθμό. Επτά είναι και τα Μυστήρια της χριστιανοσύνης αλλά επτά είναι και τα θανάσιμα αμαρτήματα (υπερηφάνεια, φιλαργυρία, πορνεία, γαστριμαργία, φθόνος, οργή, ακηδία).

Οι μουσουλμάνοι οφείλουν να προσκυνήσουν επτά φορές στη Μέκκα, να κάνουν επτά φορές τον γύρο της Καάβα, να σφάξουν επτά σφάγια, να προσεύχονται επτά φορές την ημέρα και δικαιούνται να έχουν επτά γυναίκες. Οι αλχημιστές βρίσκανε μια μυστηριακή σχέση ανάμεσα στον αριθμό επτά, τους επτά πλανήτες και στα επτά από τα πιο γνωστά και σημαντικά μέταλλα. Η αντιστοιχία ήταν: Μεταξύ Ηλιου και χρυσού, Σελήνης και αργύρου, Δία και κασσιτέρου, Αφροδίτης και χαλκού, Κρόνου και μολύβδου, Αρη και σιδήρου, Ερμή και υδραργύρου. Ιδιαίτερη σημασία αποδίδουν και οι θεοσοφιστές, οι οποίοι διαπιστώνουν την παρουσία του επτά παντού στο σύμπαν, καθώς πιστεύουν πως αποτελεί συνδυασμό της ύλης και του πνεύματος γύρω από τα οποία υφαίνεται η ζωή του κόσμου.

Εκτός των περιπτώσεων αυτών, ο αριθμός επτά έχει μεγάλη πέραση και στη δημώδη γλώσσα. Εχουμε πολλές λέξεις που τον συμπεριλαμβάνουν ως πρώτο συνθετικό τους, όπως εφτάκαλος (κακομοίρης), εφτάγλωσσος (αθυρόστομος), εφταβυζού (η γυναίκα με το ωραίο στήθος) και διάφορες άλλες. Επίσης σε πολλά μέρη της Ελλάδας λέγονται οι φράσεις: επτά όρκους παίρνω πως δεν το έκαμα, με έζωσαν επτά δαιμόνια, τον έκαμαν επτά κομμάτια, έχει επτά παπάδων νου κ.ά. Αλλά και στα έθιμα, ο αριθμός επτά δεν πάει πίσω.

Στη Ρόδο ένα μικρό παιδάκι αν αργήσει να περπατήσει, δύο νέα παιδιά αφού το βάλουν σ' ένα καλάθι το περνούν από επτά σπίτια, όπου οι οικοδεσπότες έχουν παντρευτεί μόνο μία φορά και την πρώτη τους κόρη τη λένε Μαρία. Στη Σαλαμίνα, όταν απλώνονται τα προικιά της νύφης, πρέπει να υπάρχουν μεταξύ αυτών επτά φουστάνια και επτά μισοφόρια. Είναι αναρίθμητες οι συσχετιζόμενες περιπτώσεις με τον αριθμό επτά. Ακόμα και της Ιριδας τα χρώματα που η φύση τα επέλεξε έξι (ερυθρό, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο, μπλε και μοβ) ο Νεύτωνας διαίρεσε το μπλε σε ανοιχτό και βαθύ, για να είναι επτά τα χρώματα, κάτι ανάλογο με τις επτά βαθμίδες της μουσικής κλίμακας.

Θρίαμβοι και καταστροφές
Στις μέρες μας, το επτά εξακολουθεί να συγκινεί και να επηρεάζει καθώς οι δοξασίες που το καθιέρωσαν ως ιερό αριθμό, έχουν βαθιές ρίζες στο παρελθόν. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πολλοί παίκτες στο καζίνο που γνωρίζουν τη μυστηριακή σχέση του αριθμού με μια σειρά γεγονότα, ποντάρουν επτά φορές στο επτά για γούρι, ενώ πολλοί τζογαδόροι του ιπποδρόμου θεωρούν το άλογο με το νούμερο επτά, τυχερό στην έβδομη κούρσα. Παρ' ότι η Χιονάτη με τους επτά νάνους είναι παραμύθι, τέτοια παραμύθια θα συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν τον κόσμο θετικά ή αρνητικά.

Πριν από χρόνια ο Ιταλός Τζιάνι Μαρινέρι, ιδιαίτερα επταφοβικός, μέσα στην εκκλησία είχε ζητήσει από τη γυναίκα που θα παντρευόταν να αναβάλουν το γάμο τους γιατί λόγω καθυστέρησης του προηγούμενου, το μυστήριο άρχισε στις επτά κι επτά λεπτά. Η νύφη δεν δέχθηκε και ο γάμος έγινε. Επτά χρόνια μετά, το ζευγάρι υπέγραψε το διαζύγιό του στις 7/7/1987 και ώρα 7 μ.μ. Οι υπογραφές έπεσαν στο γραφείο νούμερο επτά, στον έβδομο όροφο επί της οδού Αντόνιο Σένι 7. Εκτοτε ο Τζιάνι Μαρινέρι ταύτισε τον αριθμό επτά με τον Σατανά και ο γάμος από Μυστήριο συμβολίζει γι αυτόν τις πύλες της κολάσεως.

Αντίθετα, τις ημέρες που το χρηματιστήριο στην Ελλάδα είχε χτυπήσει κορυφή, ο επενδυτής Αλέξανδρος Τ. διάβασε στη συνέντευξη ενός κορυφαίου οικονομικού παράγοντα της χώρας ότι το χρηματιστήριο τον Ιανουάριο θα φθάσει τις 7.000 μονάδες και φοβούμενος τον αριθμό επτά πούλησε όλες τις μετοχές του. Αποτέλεσμα ήταν να σωθεί από την καταστροφή που λίγο αργότερα ακολούθησε, και το κυριότερο, να αποκομίσει κέρδη αρκετών εκατομμυρίων. Από τότε, ο αριθμός επτά αποτελεί το φωτεινό του αστέρι που τον καθοδηγεί, άλλοτε στη δράση και άλλοτε στην αποφυγή μιας ενέργειας.

Με τους αριθμούς και κυρίως το επτά, «έπαιξε» και ο μεγάλος μας ποιητής Οδυσσέας Ελύτης παρέχοντας μοναδική στερεότητα στο στίχο του, γεγονός που αποκάλυψε μέσα από το έργο της η συγγραφέας ερευνήτρια Δήμητρα Σοφιανού. Φαίνεται λοιπόν πως το επτά κυριαρχεί στη ζωή μας, είτε αρνητικά είτε θετικά. Επτά τα οδ
υνηρά χρόνια της χούντας, επτά τα χρόνια της φαγούρας, επτά τα χρόνια στο Θιβέτ, επτά και οι Πλειάδες... Αλκυόνη, Μερόπη, Κελαινώ, Ηλέκτρα, Στερόπη, Ταϋγέτη, Μαία, που μετά τον θάνατο του πατέρα τους αυτοκτόνησαν κι έγιναν αστερισμοί.

Η έβδομη μέρα...

του έβδομου μήνα του έβδομου έτους του 21ου (3χ7) αιώνα, (7/7/07) θεωρείται μέρα καλοτυχίας και όλοι τρέχουν να «εκμεταλλευτούν» τη λάμψη της.

Η ψηφοφορία για τα νέα επτά θαύματα του κόσμου θα ανακοινωθεί στη Λισαβόνα το Σάββατο 7/7/2007 στις 7.00 μ.μ. Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί το μεγαλύτερο συναυλιακό γεγονός στην ιστορία της ανθρωπότητας, το Live Earth: 24 ώρες συνεχόμενων ζωντανών εμφανίσεων από 150 κορυφαία συγκροτήματα και καλλιτέχνες της σύγχρονης μουσικής σκηνής, που θα πραγματοποιηθούν σε πόλεις των επτά ηπείρων του πλανήτη, ταυτόχρονα.

Η διοργάνωση ευελπιστεί να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες του κόσμου για το πρόβλημα των κλιματικών αλλαγών. Το παγκόσμιο πολιτιστικό γεγονός διοργανώνουν ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Αλ Γκορ και ο Κέβιν Γουόλ, παραγωγός των συναυλιών Live 8, που έγιναν το 2005 με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την Αφρική.

Αυτοί που δεν θα παρακολουθήσουν τη συναυλία από τις τηλεοράσεις, τα ραδιόφωνα ή το διαδίκτυο, μάλλον θα παντρεύονται. Αρκετά ζευγάρια, κυρίως στην Αμερική και στη Δυτική Ευρώπη, έχουν επιλέξει να δεθούν με τα ιερά δεσμά γιατί πιστεύουν ότι θα έχουν αρμονία στην υπόλοιπη ζωή τους.

Στο Garden Chapel του ξενοδοχείου Flamingo Las Vegas θα γίνουν 77 γάμοι στις 7/7/07 και θα πραγματοποιηθούν σε επτά σημεία της ιδιόκτητης περιοχής για να χωρέσουν όλους τους «τυχερούς». Ακόμη και η «απεγνωσμένη νοικοκυρά» Εύα Λογκόρια θα παντρευτεί τον καλό της Τόνι Πάρκερ τη συγκεκριμένη ημερομηνία, γιατί ο σύζυγος είναι προληπτικός και του έρχεται καλύτερα να φορέσει την κουλούρα αυτή την ημέρα! Αν ήταν Κινέζος δηλαδή, θα περίμενε να παντρευτεί στις 8/8/2008 για να έχει τύχη.

Οσον αφορά την εγχώρια κινητικότητα, ο Θοδωρής Ζαγοράκης θα βαφτίσει τον καρπό του έρωτά του με την Ιωάννα Λίλη και θα του δώσει το όνομα της μητέρας του, Λυδία, όπως προβλέπουν τα παραδοσιακά ελληνικά έθιμα.

Η Μύκονος θα υποδεχτεί τον γάμο της δραματολόγου, TV persona και άλλων πολλών ιδιοτήτων, Μαριλένας Παναγιωτοπούλου, μετά του καλού της, Κωνσταντίνου Κοροξενίδη. Το ζευγάρι έστειλε προσκλητήριο όχι μόνο σε γνωστούς αλλά και σε αγνώστους προκειμένου να μοιραστούν την καλοτυχία τους στην τελετή του γάμου.

Ο υπόλοιπος ελληνικός λαός δεν φαίνεται να ασχολείται με τον συμβολισμό της 7/7/2007 μάλλον από αντίδραση στις δυτικές συνήθειες, αφού το επτά το έχει συνδυάσει με τα «επτά κακά της μοίρας» του.

Και το τυχερό 8
Στη μακρινή Ασία η κόντρα μεταξύ Κίνας και Ιαπωνίας δεν λέει να καταλαγιάσει ούτε για την πιο τυχερή μέρα. Οι φίλοι της Δύσης, Ιάπωνες, θεωρούν ότι η 7/7/07 είναι η μέρα που ευνοεί τους γάμους για να έχουν τα ζευγάρια καλοτυχία και αρμονία στην υπόλοιπη ζωή τους.

Αντίθετα το ενάμισι δισεκατομμύριο των κατοίκων της Κίνας περιμένουν να πάρουν τη ρεβάνς της Τύχης την επόμενη χρονιά, αφού ο τυχερός τους αριθμός είναι το οχτώ. Η κινέζικη μέρα της ολοκληρωτικής ευτυχίας είναι η 8/8/08, και αναμένεται οι γάμοι που θα πραγματοποιηθούν εκείνη την ημέρα στην ασιατική χώρα να ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο. Την ημέρα έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου...

ΕΘΝΟΣ 8/7/07
oceangr2
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 242
Εγγραφή: Πέμ Αύγ 30, 2007 5:00 am
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από oceangr2 »

Πιστεύω στη ζωή μου πως τίποτα δεν είναι τυχαίο, οι άνθρωποι που διοργάνωσαν το γεγονός πιστεύω οτι δεν το σκέφτηκαν εσκεμμένα, όμως η σύνθεση στο φετινό debate δεν είναι τυχαία.

Για πρώτη φορά στην Ιστορία των Debate είχαμε 2 κόμματα που ευαγγελίζονται οτι είναι θρησκευτικά εναντίων 4 κομμάτων τα οποία είναι νεοταξικά.

Είναι τυχαίο?
Προσκυνώ Πατέρα, Υιό και Άγιο Πνεύμα, Τριάδα Ομοούσιο και Αχώριστο, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν
Απάντηση

Επιστροφή στο “Προφητείες-Σημεία των Καιρών”