Απειλές κατά Βαρθολομαίου

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
vfilip
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 695
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 21, 2006 5:00 am

Απειλές κατά Βαρθολομαίου

Δημοσίευση από vfilip »

«Η ζωή του Πατριάρχη κινδυνεύει!». Την έκκληση αυτή απευθύνει, φανερά ανήσυχος, ο γ.γ. του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών αιδεσιμότατος Σάμιουελ Κομπία, σε επιστολή του προς την τουρκική κυβέρνηση, απόσπασμα της οποίας δημοσίευσε χθες «Το Βήμα».

«Κατά τους τελευταίους μήνες έχουν αναφερθεί σχέδια ί εναντίον της ζωής των δύο ηγετών Εκκλησιών που είναι μέλη του Π.Σ.Ε. και εδρεύουν στην Τουρκία, της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη και του Μακαριωτάτου Μεσρόπ του Βʼ, Πατριάρχη των Αρμενίων της Κωνσταντινούπολης και όλης της Τουρκίας», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Σ. Κομπία στο διάβημα που παρέδωσε την 1η Μαϊου στον επικεφαλής της Μόνιμης Τουρκικής Αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ, πρέσβη κ. Αχμέτ Ουζουμζού.

Και ο γ.γ. του Π.Σ.Ε. συμπληρώνει, «θα θέλαμε να εκφράσουμε στην κυβέρνησή σας τις σοβαρές μας ανησυχίες για τις δολοφονίες και τις άλλες απειλές που απευθύνονται προς μέλη και ηγέτες των θρησκευτικών μειονοτήτων στην Τουρκία». Το Π.Σ.Ε εκπροσωπεί περισσότερες από 300 Εκκλησίες και κοινότητες, που προέρχονται από 100 διαφορετικές χώρες.
Πηγη RNN.GR
PRETORIAN
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 561
Εγγραφή: Δευ Μαρ 05, 2007 6:00 am

Δημοσίευση από PRETORIAN »

Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΕΙ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ Κ ΕΥΝΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΡΟΣ ΧΑΡΙΝ ΤΩΝ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΙΑΣ Κ Η ΓΕΙΤΟΝΑ ΧΩΡΑ ΠΕΡΙΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΡΙΣΗΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΣΕΙ
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”