Ενημέρωση ή τιμωρία ?
Συντονιστής: Συντονιστές
Ενημέρωση ή τιμωρία ?
Ο Χριστός ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ή ΤΙΜΩΡΕΙ ?
Οταν ο Χριστός λέει "όποιος το και το θα τιμωρηθεί πιο πολύ στην άλλη ζωή" απειλεί ? ή ενημερώνει ?
Αν αγγίξεις το σίδερο θα καείς , δεν θα σε κάψω εγώ , αλλά το σίδερο , εγώ σε ενημερώνω ότι αν το αγγίξεις θα καείς
Η αν αγγίξεις το σίδερο θα σε κάψω ?
Εγώ θέλω και νιώθω και νομίζω ότι ισχύει το πρώτο για κάθε τι τρομαχτικό που μας λέει ο Χριστός και ο Αγιοι Φίλοι Του
Εσείς πως το έχετε αντιληφθεί ?
Οταν ο Χριστός λέει "όποιος το και το θα τιμωρηθεί πιο πολύ στην άλλη ζωή" απειλεί ? ή ενημερώνει ?
Αν αγγίξεις το σίδερο θα καείς , δεν θα σε κάψω εγώ , αλλά το σίδερο , εγώ σε ενημερώνω ότι αν το αγγίξεις θα καείς
Εγώ θέλω και νιώθω και νομίζω ότι ισχύει το πρώτο για κάθε τι τρομαχτικό που μας λέει ο Χριστός και ο Αγιοι Φίλοι Του
Έτσι ακριβώς είναι φίλε lovethink, πολύ ωραία το έγραψες. Αν εμείς οι ίδιοι δεν θέλουμε τη Χάρη του Θεού ή λέμε ότι τη θέλουμε αλλά στην πράξη τη διώχνουμε, τί να σου κάνει ο Θεός; Είναι τόσο ταπεινός ο Χριστός που σέβεται την ελευθερία μας απόλυτα. "Ταπεινός Θεός" που τον λέει ο άγιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος.
Ο ίδιος άγιος λέει ότι ο άνθρωπος θα κριθεί ανάλογα με το πόσο μοιάζει με τον Χριστό.
Ο Χριστός σε όλους μας δίνει τη δυνατότητα να Του μοιάσουμε, απλά θέλει αγώνα αυτό και εκεί...την πατάμε.
Ο ίδιος άγιος λέει ότι ο άνθρωπος θα κριθεί ανάλογα με το πόσο μοιάζει με τον Χριστό.
Ο Χριστός σε όλους μας δίνει τη δυνατότητα να Του μοιάσουμε, απλά θέλει αγώνα αυτό και εκεί...την πατάμε.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος YiaVi την Δευ Δεκ 04, 2006 9:49 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Re: Ενημέρωση ή τιμωρία ?
ΚΥΤΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΩ Η ΑΝΑΠΟΔΗ ΣΤΡΙΦΝΗ ΚΑΙ ΚΑΚΙΑ ROMFAIA ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ LOVETHING.lovethink έγραψε:Ο Χριστός ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ή ΤΙΜΩΡΕΙ ?
ΚΑΘΕ ΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΡΑΞΗΣ ΜΑΣ.
ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΛΛΩΣΤΕ?
ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ, ΤΙΜΩΡΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ (ΦΥΣΙΚΟΣ Ή ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟΣ) ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ.
Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ, ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ "ΗΡΘΑ ΝΑ ΣΩΣΩ", ΚΑΙ ΤΟ "ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΘΑ ΣΩΖΕΣΘΕ". ΣΑΝ ΚΥΡΙΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, ΔΙΝΕΙ ΧΑΡΗ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ.
ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΟΙ, ΕΚΕΙ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΧΑΡΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΣΑΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΗΑ ΤΟΥΣ. ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΟΝ ΛΗΣΤΗ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ? ΑΡΚΟΥΣΑΝ ΔΥΟ ΦΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΑΜΑΡΤΩΛΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΟ ΦΡΑΣΕΙΣ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΤΟΜΟΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΙ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΖΕΙ
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ
ΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΖΕΙ
ΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
Ο ληστής όχι μόνο σώθηκε αλλά κάνει και θαύματα, με τη Χάρη του Χριστού. Στο πολύ ωραίο βιβλίο "Βίος του αγίου Πορφυρίου Γάζης" (θαυμάσια έκδοση ενός κειμένου του 5ου αιώνα, εκδ. Ζήτρος), ο ίδιος ο Χριστός δίνει εντολή στον ληστή να θεραπεύσει τον άγιο Πορφύριο που ήταν σοβαρά άρρωστος, μέσα στον ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα. Αν το διαβάσετε ακριβώς όπως το περιγράφει ο άγιος Πορφύριος στο μαθητή του, θα συγκλονιστείτε.
Το συνιστώ σε όλους αυτό το βιβλίο, είναι από τα ωραιότερα αγιολογικά κείμενα των πρωτοχριστιανικών χρόνων.
Το συνιστώ σε όλους αυτό το βιβλίο, είναι από τα ωραιότερα αγιολογικά κείμενα των πρωτοχριστιανικών χρόνων.
ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ, ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ.YiaVi έγραψε:Να σας πω την αλήθεια, αυτός ο ανώνυμος ληστής, που η Εκκλησία του έχει κάνει την τιμή να τον γιορτάζει κάθε Μεγάλη Παρασκευή (!), είναι από τους πολύ αγαπημένους μου αγίους...
ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ.
ΜΠΑΙΝΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΙΑ Ο ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΕΟΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥΣ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΗΣΤΗΣ ΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟ ΦΟΝΟΥΣ (ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ).
ΕΠΙΣΗΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ, ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ ΑΥΡΙΟ, ΔΕΝ ΤΟ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟ ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟ ΓΡΑΨΕΙ.
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΖΕΙ
ΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΖΕΙ
ΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
Υπάρχει μία απόκρυφη παράδοση ότι ονομάζεται Γέστας και σε ορισμένες τοιχογραφίες στην Καππαδοκία εικονιζεται με το όνομα αυτό, όμως στην υμνογραφία και στα πατερικά κείμενα παραμένει ανώνυμος.ROMFAIA έγραψε:ΕΠΙΣΗΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ, ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ ΑΥΡΙΟ, ΔΕΝ ΤΟ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟ ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟ ΓΡΑΨΕΙ.YiaVi έγραψε:Να σας πω την αλήθεια, αυτός ο ανώνυμος ληστής, που η Εκκλησία του έχει κάνει την τιμή να τον γιορτάζει κάθε Μεγάλη Παρασκευή (!), είναι από τους πολύ αγαπημένους μου αγίους...
Η μάλλον λέγεται "ο Δίκαιος Ληστής" (η αντίφαση που σώζει!).
-
nkope
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Δεν είναι τίποτε απ' όλα αυτά.lovethink έγραψε:Ο Χριστός ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ή ΤΙΜΩΡΕΙ ?
Ο Χριστός αγαπά τον άθρωπο και του δείχνει το δρόμο για να μπορέσει να ξαναβρεί την αγάπη Του. Το δρόμο που περνά μέσ΄ από το μαρτύριο και τη θυσία. Μόνο τότε έρχεται η Ανάσταση
Δεν είναι παράλογο να πιστεύουμε ότι εμείς μπορούμε να κερδίσουμε την Ανάσταση χωρίς να θυσιάσουμε τίποτε, ενώ ο Κύριος θυσίασε τον εαυτό Του; Δεν μας ζητά τίποτε που νά ΄χει πραγματική αξία, μόνο το θέλημά μας ζητά να θυσιάσουμε, που συνήθως μας οδηγεί στην καταστροφή.
Ε πως δεν είναι τίποτα από αυτάnkope έγραψε:Δεν είναι τίποτε απ' όλα αυτά.lovethink έγραψε:Ο Χριστός ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ή ΤΙΜΩΡΕΙ ?
Ο Χριστός αγαπά τον άθρωπο και του δείχνει το δρόμο για να μπορέσει να ξαναβρεί την αγάπη Του. Το δρόμο που περνά μέσ΄ από το μαρτύριο και τη θυσία. Μόνο τότε έρχεται η Ανάσταση
Δεν είναι παράλογο να πιστεύουμε ότι εμείς μπορούμε να κερδίσουμε την Ανάσταση χωρίς να θυσιάσουμε τίποτε, ενώ ο Κύριος θυσίασε τον εαυτό Του; Δεν μας ζητά τίποτε που νά ΄χει πραγματική αξία, μόνο το θέλημά μας ζητά να θυσιάσουμε, που συνήθως μας οδηγεί στην καταστροφή.
Το ίδιο λες κι εσύ .Οτι ο Χριστός δεν τιμωρεί απλά ενημερώνει για το τι μπορεί να πάθουμε μακριά Του
Αμα τιμωρουσε ο Ιησους Χριστος παει την καναμε μαγκες....
Ο Θεος δεν ειναι εμπαθης. Α! εσυ ησουν που κοροιδευες? τωρα θα δεις...
"πορευεσθε απ εμου οι κατηραμενοι εις το πυρ το αιωνιον (προσοχη εδω) ΤΟ ΗΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΝ ΤΩ ΔΙΑΒΟΛΩ ΚΑΙ ΤΟΙΣ ΑΓΓΕΛΟΙΣ ΑΥΤΟΥ"
"τοτε ερει ο βασιλευς τοις εκ δεξιων αυτου δευτε οι ευλογημενοι του πατρος μου κληρονομησατε (προσοχη εδω) ΤΗΝ ΗΤΟΙΜΑΣΜΕΝΗΝ ΥΜΙΝ βασιλειαν απο καταβολης κοσμου"
Η κολαση εγινε για τον Διαβολο μονο, αμα παω εγω μαζι του εκει, δεν μου φταει κανεις Θεος.
Ο Ιησους περιμενει στην γωνια, μονο ενα μεταννοω απο καρδιας να πεις (ληστης), και να αλλαξεις ζωη, για να τρεξει να σε σωσει επειδη ξερει τι ειναι να πας στην κολαση.
Οσο για τον ληστη αυτος ειναι στον παραδεισο, φυσικα ολοι το ξερουμε, τι ακουσε ομως ο ανθρωπος!! Τον ιδιο τον Θεο να του λεει οτι θα παει στον παραδεισο!!! 8O
Ο Θεος δεν ειναι εμπαθης. Α! εσυ ησουν που κοροιδευες? τωρα θα δεις...
"πορευεσθε απ εμου οι κατηραμενοι εις το πυρ το αιωνιον (προσοχη εδω) ΤΟ ΗΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΝ ΤΩ ΔΙΑΒΟΛΩ ΚΑΙ ΤΟΙΣ ΑΓΓΕΛΟΙΣ ΑΥΤΟΥ"
"τοτε ερει ο βασιλευς τοις εκ δεξιων αυτου δευτε οι ευλογημενοι του πατρος μου κληρονομησατε (προσοχη εδω) ΤΗΝ ΗΤΟΙΜΑΣΜΕΝΗΝ ΥΜΙΝ βασιλειαν απο καταβολης κοσμου"
Η κολαση εγινε για τον Διαβολο μονο, αμα παω εγω μαζι του εκει, δεν μου φταει κανεις Θεος.
Ο Ιησους περιμενει στην γωνια, μονο ενα μεταννοω απο καρδιας να πεις (ληστης), και να αλλαξεις ζωη, για να τρεξει να σε σωσει επειδη ξερει τι ειναι να πας στην κολαση.
Οσο για τον ληστη αυτος ειναι στον παραδεισο, φυσικα ολοι το ξερουμε, τι ακουσε ομως ο ανθρωπος!! Τον ιδιο τον Θεο να του λεει οτι θα παει στον παραδεισο!!! 8O