Αποκάλυψη του Ιωάννη

Πνευματικά θέματα

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

Απάντηση
cloaca
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Αποκάλυψη του Ιωάννη

Δημοσίευση από cloaca »

4.Και είδον θρόνους, και εκάθισαν απ' αυτούς, και κρίμα εδόθη αυτοίς, και τάς ψυχάς των πεπελεκισμένων διά τήν μαρτυρίαν Ιησού και διά τον λόγον του Θεού, και οίτινες ου προσεκύνησαν το θηρίον ούτε την εικόνα αυτού, και ουκ έλαβον το χάραγμα επί το μέτωπον αυτών και επί την χείρα αυτών· και έζησαν και εβασίλευσαν μετά του Χριστού χίλια έτη· 5 και οι λοιποί των νεκρών ουκ έζησαν έως τελεσθή τα χίλια έτη. αύτη η ανάστασις η πρώτη. 6 μακάριος και άγιος ο έχων μέρος εν τη αναστάσει τη πρώτη· επί τούτων ο δεύτερος θάνατος ουκ έχει εξουσίαν, αλλ' έσονται ιερείς Θεού και του Χριστού, και βασιλεύσουσι μετ' αύτου χίλια έτη.(Αποκ.20,4)

Θα μπορούσε αν ξέρει κάποιος να μου εξηγήσει ή να μου πει ότι γνωρίζει για αυτές τις παραγράφους?
Ευχαριστώ
ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟΝ
angieholi
Συντονιστής
Συντονιστής

Re: Αποκάλυψη του Ιωάννη

Δημοσίευση από angieholi »

Στον Ιστοχωρο Παντοκρατωρ, στις ομιλιες του μακ. Αθανασιου Μυτιλιναιου υπαρχει ενας ολοκληρος φακελος με ομιλιες που αναφερεται στην Αποκαλυψη του Ιωαννη. Ακομα δεν τις εχω ακουσει αλλα καποιοι αλλοι μου ειπαν οτι ειναι εξαιρετικες!

Βεβαια ο π. Αθανασιος ξεκιναει απο την αρχη και ερμηνευει, οσο γινεται, ολη την Αποκαλυψη. Αν δεν εχεις χρονο λοιπον να ακουσεις ολες τις ομιλιες γιατι ειναι και αρκετες, φανταζομαι οτι ψαχνοντας θα βρεις εκεινη που αναφερεται στο σημειο που θες.

Συνηθως διαβαζει το κειμενο απο την Αγια Γραφη και μετα εξηγει.Φυσικα οι ομιλιες ειναι με τη σειρα που εγιναν και ακολουθουν τη ροη του κειμενου.
Φώς στους μοναχούς είναι οι Άγγελοι... και φώς στους κοσμικούς οι Μοναχοί...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά θέματα”