......ο πρωθυπουργός τοποθέτησε στη γυάλινη προθήκη του, στο έδαφος, το τελευταίο αντικείμενο, έναν κάνθαρο κρασιού, όπως ακριβώς έκαναν και οι αρχαίοι Έλληνες, όταν θεμελίωναν τα σπίτια τους, για διώξουν το κακό.
......
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=253
Αγιασμός όμως δεν έγινε!!! Δεν θυμάμαι άλλη φορά σε εγκαίνια να μην έχει γίνει αγιασμός.
Σταδιακός αποχρωματισμός του κράτους από θρησκευτικές αναφορές και σύμβολα...
Εκτός κι αν έγινε ή θα γίνει σε άλλη φάση, χωρίς τα φώτα της δημοσιότητας.
Διέκρινα παρόντα τον Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαο. Δεν νομίζω ότι μπορούσε να κάνει κάτι. Με το ζόρι δεν επιβάλλονται πράγματα.
Αγιασμός στα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης έγινε;
Συντονιστής: Συντονιστές
Re: Αγιασμός στα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης έγινε;
Αγιαμός εγινε πριν απο τα επίσημα εγκαίνια απο τον Μητροπολίτη Κορωνείας Παντελεήμονα.
Kύριε Ιησού Χριστέ ελέησον με
-
efadamop
- Συστηματικός Αποστολέας

Ακριβώς. Μόλις το βρήκα κι εγώ στο www.in.gr
.....
Η αντίστροφη μέτρηση για τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης, οπότε τελέστηκε ο αγιασμός εγκαινίων από τον μητροπολίτη Κορωνείας Παντελεήμονα.
......
Προφανώς ντραπήκαμε να κάνουμε αγιασμό on camera μην τυχόν και πει η Δύση ότι είμαστε οπισθοδρομικοί χριστιανοί. Βέβαια κάναμε κι έναν κρυφό αγιασμό, για να μην βγει κανείς από την Εκκλησία και γκρινιάξει...
.....
Η αντίστροφη μέτρηση για τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης, οπότε τελέστηκε ο αγιασμός εγκαινίων από τον μητροπολίτη Κορωνείας Παντελεήμονα.
......
Προφανώς ντραπήκαμε να κάνουμε αγιασμό on camera μην τυχόν και πει η Δύση ότι είμαστε οπισθοδρομικοί χριστιανοί. Βέβαια κάναμε κι έναν κρυφό αγιασμό, για να μην βγει κανείς από την Εκκλησία και γκρινιάξει...
Αλήθεια; Ο Άνθιμος σήμερα είπε ότι δεν είδε τίποτα τέτοιο. Είπε βέβαια ο άνθρωπος ότι μπορεί να έγινε εν αγνοία του, αλλά αν κάτι τόνισε, είναι ότι ακόμα και αν έγινε δεν έγινε επίσημα μπροστά στον κόσμο όπως έπρεπε "λες και ντρεπόμαστε για την πίστη μας", είπε. Και συμφωνώ απόλυτα μαζί του. Προφανώς οι 12θεϊστές δεν ήθελαν να διαδωθεί στον παρά έξω κόσμο κάτι της Ορθόδοξης πίστης και λάδωσαν μερικούς. Ποιος ξέρει.empire21 έγραψε:Αγιασμός εγινε πριν απο τα επίσημα εγκαίνια απο τον Μητροπολίτη Κορωνείας Παντελεήμονα.
Δεν ξέρω για τους άλλους αλλά εγώ χαίρομαι που είμαι οπισθοδρομικός χριστιανός. Πειράζει;efadamop έγραψε:Προφανώς ντραπήκαμε να κάνουμε αγιασμό on camera μην τυχόν και πει η Δύση ότι είμαστε οπισθοδρομικοί χριστιανοί.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων, νομίζω της ΝΕΤ, παρενέβη ένα μέλος του ΔΣ του Μουσείου και είπε ότι ο αγιασμός έγινε την Τετάρτη από κάποιον Μητροπολίτη (προφανώς αυτόν που ήδη αναφέρθηκε πιο πάνω), μαζί με τον οποίο ήταν και ο π. Θωμάς Συνοδινός.
Το Σάββατο στα εγκαίνια ήταν όλος ο καλός κόσμος της Ε.Ε. οι οποίοι, μεταξύ άλλων, είναι και εχθροί της ορθοδοξίας, επομένως δεν θα πήγαινε στον πρωθυπουργό μας να τελέσει τότε τον αγιασμό!
Τζάμπα μας δίνει ο Μαμούνια τα ωραία ευρώ;
(Το μαστίγιο και καρότο. Πλέον εφαρμόζεται μόνο το δεύτερο).
Το Σάββατο στα εγκαίνια ήταν όλος ο καλός κόσμος της Ε.Ε. οι οποίοι, μεταξύ άλλων, είναι και εχθροί της ορθοδοξίας, επομένως δεν θα πήγαινε στον πρωθυπουργό μας να τελέσει τότε τον αγιασμό!
Τζάμπα μας δίνει ο Μαμούνια τα ωραία ευρώ;
(Το μαστίγιο και καρότο. Πλέον εφαρμόζεται μόνο το δεύτερο).
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.