Πάει το "Θρησκευμάτων" , το "Μακεδονίας -Θράκης"και αιρέσεων

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Πάει το "Θρησκευμάτων" , το "Μακεδονίας -Θράκης"και αιρέσεων

Δημοσίευση από Evi_J »

Είμαι υπέρμαχος της ελευθερίας όταν η ελευθερία του άλλου δεν καταπατά την δική μου
Προσωπικά -ένα σχόλιο κάνω- κατάλαβα ότι αυτή η ιδέα είναι άλλη μία σαπουνόφουσκα. Μέσα σε όλα, "ελευθερία", σημαίνει και αποδοχή της προσωπικότητας του άλλου, έτσι δε είναι; Με το να αποδεχτείς τον άλλον σημαίνει ότι οικιοθελώς αφαιρείς ένα κομμάτι του εαυτού σου για χατήρι του. Άρα ουσιαστικά σε καταπατάει. (Η ελευθερία δεν ήταν ποτέ εύκολη υπόθεση... )

Αλλά τέσπα... όπως είπα... ένα σχόλο έκανα...
Και για επίλογο να πω πως για μένα "Ελευθερία δεν σημαίνει ασυδοσία αλλά δικαίωμα επιλογής"
Ωραία... αφού αυτό λέω και εγώ μπορείς να μου πεις γιατί διαφωνούμε; :lol: :lol: :cry:
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

dora gian έγραψε:ο Σταυρος που φοραμε δεν ειναι προαιρετικος ,η αυτο δηλωνει οτι ημαστε χριστιανοι ....και γιατι αυτο δεν ειναι αρκετο ,..
Εμ... βασικά δ3εν κατάλαβα.... δεν έβαλες και ερωτηματικό... ( Ερώτηση είναι αυτό; Ή συμπέρασμα δηλ κατάφαση...; )
μηπως πρεπει να κανουμε και τατουα? Ο χριστιανος κρινετε αλλου .που? οχι απο το τη φοραει και γραφετε στις ταυτοτητες ,αλλα απο την ζωη του και την προσφορα του στον γειτονα , στον πονεμενο ,στον αβοηθητο , στον φτωχο και πεινασμενο...ΛΑΜΠΕΙ απο τη ΧΑΡΗ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ
Για άλλη μια φορά λέω ότι ΕΓΩ μιλάω για το αν έχω δικαιώματα στις επιλογές ΜΟΥ, και για άλλη μια φορά βλέπω μια απάντηση, σωστή μεν, αλλά άσχετη. ΔΕΝ ρωτάω από που θα δω τον Χριστό. Αυτό είναι δουλειά του πνευματικού μου και δική μου. Ρωτάω αν ΕΧΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να επιλέξω ότι θέλω ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΌ ΜΟΥ χωρίς να ρωτάω τρίτους που με πολύ εύκολο και κεκαλυμένο τρόπο μου αφαιρούν αυτό το δικαιώμα...

(Έχω αρχίσει να αναρωτιέμαι.... μήπως να μιλήσω κινέζικα μήπως και καταλάβουν τι ρωτάω;; )
dora gian
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dora gian »

ΔΕΝ ΔΙΑΦΟΝΟΥΜΕ απλα νομιζω οτι ερχοντε μεγαλες ανατροπες , οι ανθρωποι εναντιον ολων ....και ο θεος βοηθος οσο για την ελευθερια ..ειναι η καταχρηση του ανικανοποητου εγω μας πανω και εις βαρος του αλλου προσωπου ,παντα ηταν ετσι. :roll: :roll:
dora gian
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

βεβαια ...μπορεις να φορεσεις το ΡΑΣΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΦΗ ΣΟΥ ΑΝ ΘΕΛΕΙς ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ
dora gian
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΩ ΑΓΓΛΙΚΑ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΘΑ ΕΠΙΣΡΕΨΩ ΣΕ ΜΙΑ ΩΡΑ :8
Άβαταρ μέλους
Captain Yiannis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Captain Yiannis »

Τελικά λοιπόν δεν βγήκε το «Θρησκευμάτων» από το υπουργείο.

Πάντως έχω να προσθέσω ότι , απ’ ότι άκουσα , για πρώτη φορά ,
μαζί με τα πληρώματα του Εμπορικού Ναυτικού , διαφώνησαν και οι εφοπλιστές , για την κατάργηση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας !!!!!!!!!!

Νωρίς είναι ακόμα .

Ίδωμεν

Νάναι ευλογημένο
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
avvas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από avvas »

Evi_J έγραψε: 2) ΝΑΙ από ένα χαρτί θα μαρτυρήσουμε αυτό που πιστεύουμε. (ΔΕΝ έχεις πάει ποτέ σε περιοχές τύπου Ιράκ έτσι δεν είναι; ) Ή μήπως το χαρτί -και για να ακριβολογήσω: το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ χαρτί που είναι η ταυτότητα μας δηλ ΕΜΕΙΣ- δεν αναγράφει τα πιστεύω μας; Ή μήπως η ταυτότητα είναι κάποιου άλλου; Καλά δεν αναρωτήθηκες ποτέ γιατί έκοψαν το θρήσκευμα από τις ταυτότητες ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ;
Διαφωνά ΚΑΙ με πολλά απ τά άλλα που έγραψες αλλά δεν θα απαντήσω..

Όμως όταν γράφεις «το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ χαρτί που είναι η ταυτότητα μας δηλ ΕΜΕΙΣ» αυτό παραβιάζει την δικη μου ελευθερία να επιλέξω αν πράγματι αυτό το χαρτί είναι ή δεν είναι η ταυτοτητά μου δηλ. ΕΓΩ. Θα έπρεπε να γράψεις - σεβόμενη την ελευθερία του κάθε άλλου Ορθόδοξου χριστιανού να έχει διαφεφορετική από σένα άποψη - ότι «το συγκεκριμένο χαρτί που είναι η ταυτότητά μου δλδ ΕΓΩ..κλπ κλπ» για να είσαι συνεπής με όσα καταλογίζεις στους άλλους ότι αναφέρονται επί προσωπικού σε σένα και όχι γενικά.

Διευκρινίζω λοιπόν πως αυτό το χαρτί - μην το χαρακτηρίσω - δεν είναι ούτε η ταυτότητά μου ούτε τίποτε περισσότερο από ένα χαρτί του «καίσαρα» και όχι του Θεού και δεν με αφορά τι θα γράφει ή τι δεν θα γράφει επάνω αυτό το χαρτί. Δεν έχει καμμία απολύτως σχέση με μένα και κυρίως δεν έχει καμμία απολύτως σχέση με την πίστη μου στον Θεό!
Και τα «του καισαρος τω καίσαρι» όχι τω Θεώ. Δεν ταυτίζομαι εγώ ως άνθρωπος, ως δημιούργημα του Θεού με ένα χαρτί της εκάστοτε κάποιας κοσμικής εξουσίας. Μπακαλόχαρτο είναι και δεν κάνει ούτε για χαρτί υγείας η αστυνομική ταυτότητα.
Και αν της δίνουμε την όποια αξία, δίνουμε αξία στον «Καίσαρα» και όχι στον Θεό.

Και τώρα επί της ουσίας..
Γνωρίζεις πόσα εκατομμύρια Έλληνες Ορθόδοξοι ζούν εκτός Ελληνικού κράτους;
Πολλοί από αυτούς δεν έχουν κάν ταυτότητα ή και αν έχουν δεν γράφει θρήσκευμα
Είναι λιγότερο Ορθόδοξοι από μένα ή από οποιονδήποτε άλλον του οποίου η ταυτότητα γράφει Χ.Ο.; (επειδή η δική μου ταυτότητα γράφει Ορθόδοξος Χριστιανός.. και αν δεν ..... )

Τώρα τα περί μαρτυρίας .. ας μην τα σχολιάσω καλύτερα
Μάρτυρες και ομολογητές ήταν αυτοί που πλήρωναν με την ζωή τους την ομολογία πίστεως
Όταν το τίμημα και για την δική μας μαρτυρία θα είναι η ζωή μας τότε να μας δώ..
μέχρι τότε....

Μέθυσ’ απόψε το κορίτσι μου
και το χειλάκι του, που καίει
κομμένα λόγια γιασεμάκια μου
παραπονιάρικα μου λέει

.. πάνω που είπα να μην ξαναγράψω .. αυτό σημαίνει απόφαση!

...«σύ ούν κακοπάθησον ως καλός στρατιώτης του Χριστού.»

Διαβάζω μόνον τις παραθέσεις που επιλέγω να διαβάσω και αγνοώ τις υπόλοιπες
Μην θεωρείς λοιπόν ως δεδομένο πως ότι γράφεις εσύ το διαβάζω και εγώ..
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Evi_J έγραψε:
Μπορείς να μου πεις ΕΝΑ λόγο που θα πρέπει στην εφορία ή στην τράπεζα ή στο αεροδρόμιο να γνωρίζουν το θρήσκευμα κάποιου;
Και εσύ μπορείς να μου πεις γιατί κάποιος αν θέλει να το κάνει αυτό να μην μπορεί επειδή κάποιος ΑΛΛΟΣ του αφαiρεί το δικαίωμα; (Μιας και ΑΥΤΟ ρωτάω τόση ώρα η καημένη....)
Οσο αφορά αυτό που είπες "γιατί ρωτάω εσένα" το κάνω επειδή κάπως πρέπει να γίνει η κουβέντα ,και εφόσον εσύ έγραψες κάτι σε σένα απευθύνομαι :wink:
Οσο αφορά αυτό που λες παραπάνω δεν νομίζω πως μια κοινωνία σε γραφειοκρατικό επίπεδο χτίζεται με βάση του τι θέλει ο καθένας να γράφει πάνω σε ένα δημόσιο έγγραφο

ΝΑΙ από ένα χαρτί θα μαρτυρήσουμε αυτό που πιστεύουμε. (ΔΕΝ έχεις πάει ποτέ σε περιοχές τύπου Ιράκ έτσι δεν είναι; ) Ή μήπως το χαρτί -και για να ακριβολογήσω: το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ χαρτί που είναι η ταυτότητα μας δηλ ΕΜΕΙΣ- δεν αναγράφει τα πιστεύω μας; Ή μήπως η ταυτότητα είναι κάποιου άλλου; Καλά δεν αναρωτήθηκες ποτέ γιατί έκοψαν το θρήσκευμα από τις ταυτότητες ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ;
Καταρχάς είμαστε Ευρώπη ,είμαστε η χώρα της δημοκρατίας ( υποθετικά έστω ) και δεν είμαστε ούτε Ιράκ ούτε Ιράν και δεν θα γίνουμε ποτέ ,έτσι δεν καταλαβαίνω προς τι η αναφορά σου σε αυτές τις χώρες
Για τα υπόλοιπα τώρα
Αν θεωρείς ότι ένα κομμάτι χαρτί διαστάσεων τόσο επί τόσο είναι απόλυτα ταυτόσημο με το "ΕΜΕΙΣ" τότε δικαιολογημένα τα βλέπεις έτσι
Για μένα η ταυτότητα δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα κομμάτι χαρτί

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ ότι μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στο να μην γράφει μια ταυτότητα το θρήσκευμα είναι στην περίπτωση που κάποιος πεθάνει και δεν έχει συγγενείς φίλους κτλπ πως θα ξέρουν αυτοί που θα τον βρουν πως πρέπει να κηδευθεί ( Ορθόδοξα ; κάπως αλλιώς ; )
Θα βασίζετε η εξόδιος ακολουθία σε γνώμες και μαρτυρίες τρίτων ;
Καλή Σαρακοστή
avvas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από avvas »

Evi_J έγραψε: Για άλλη μια φορά λέω ότι ΕΓΩ μιλάω για το αν έχω δικαιώματα στις επιλογές ΜΟΥ, και για άλλη μια φορά βλέπω μια απάντηση, σωστή μεν, αλλά άσχετη. ΔΕΝ ρωτάω από που θα δω τον Χριστό. Αυτό είναι δουλειά του πνευματικού μου και δική μου. Ρωτάω αν ΕΧΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να επιλέξω ότι θέλω ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΌ ΜΟΥ χωρίς να ρωτάω τρίτους που με πολύ εύκολο και κεκαλυμένο τρόπο μου αφαιρούν αυτό το δικαιώμα...
Σου απαντώ για να μην αναρωτιέσαι συνέχεια.

Όχι! ΔΕΝ έχεις το δικαίωμα να γράφεις ότι θέλεις εσύ στην αστυνομική σου ταυτότητα!
Αυτό το δικαίωμα σχετικά με το τι θα γράφει η αστυνομική σου ταυτότητα ανήκει στο κράτος
Και η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα αποφασίζει τι στοιχεία
θα αναγράφονται στην αστυνομική ταυτότητα του κάθε πολίτη της χώρας.
Ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα είναι να εκλεγεί κυβέρνηση
μια πολιτική παράταξη που θα είναι υπέρ της αναγραφής του θρησκεύματος και κατά του
πολιτικού γάμου, κατά των συμφώνων ελεύθερης συμβίωσης και κατά των αμβλώσεων.
Φτιάχνεις λοιπόν ένα τέτοιο πολιτικό κόμμα, γίνεσαι κυβέρνηση και κάνεις ότι θέλεις!

Άλλος τρόπος ΔΕΝ υπάρχει!
Evi_J έγραψε:(Έχω αρχίσει να αναρωτιέμαι.... μήπως να μιλήσω κινέζικα μήπως και καταλάβουν τι ρωτάω;; )
Μια δοκιμή θα σε πείσει σχετικά.. (αστείο αν και κρύο)

...«σύ ούν κακοπάθησον ως καλός στρατιώτης του Χριστού.»

Διαβάζω μόνον τις παραθέσεις που επιλέγω να διαβάσω και αγνοώ τις υπόλοιπες
Μην θεωρείς λοιπόν ως δεδομένο πως ότι γράφεις εσύ το διαβάζω και εγώ..
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

avvas έγραψε: Όχι! ΔΕΝ έχεις το δικαίωμα να γράφεις ότι θέλεις εσύ στην αστυνομική σου ταυτότητα!
Αυτό το δικαίωμα σχετικά με το τι θα γράφει η αστυνομική σου ταυτότητα ανήκει στο κράτος
Ετσι μπράβο , λίγα λόγια και μετρημένα :lol:
Καλή Σαρακοστή
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”