Evi_J έγραψε:
2) ΝΑΙ από ένα χαρτί θα μαρτυρήσουμε αυτό που πιστεύουμε. (ΔΕΝ έχεις πάει ποτέ σε περιοχές τύπου Ιράκ έτσι δεν είναι; ) Ή μήπως το χαρτί -και για να ακριβολογήσω: το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ χαρτί που είναι η ταυτότητα μας δηλ ΕΜΕΙΣ- δεν αναγράφει τα πιστεύω μας; Ή μήπως η ταυτότητα είναι κάποιου άλλου; Καλά δεν αναρωτήθηκες ποτέ γιατί έκοψαν το θρήσκευμα από τις ταυτότητες ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ;
Διαφωνά ΚΑΙ με πολλά απ τά άλλα που έγραψες αλλά δεν θα απαντήσω..
Όμως όταν γράφεις «το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ χαρτί που είναι η ταυτότητα
μας δηλ
ΕΜΕΙΣ» αυτό παραβιάζει την δικη μου ελευθερία να επιλέξω αν πράγματι αυτό το χαρτί είναι ή δεν είναι η ταυτοτητά
μου δηλ.
ΕΓΩ. Θα έπρεπε να γράψεις - σεβόμενη την ελευθερία του κάθε άλλου Ορθόδοξου χριστιανού να έχει διαφεφορετική από σένα άποψη - ότι «το συγκεκριμένο χαρτί που είναι η ταυτότητά
μου δλδ
ΕΓΩ..κλπ κλπ» για να είσαι συνεπής με όσα καταλογίζεις στους άλλους ότι αναφέρονται επί προσωπικού σε σένα και όχι γενικά.
Διευκρινίζω λοιπόν πως αυτό το χαρτί - μην το χαρακτηρίσω - δεν είναι ούτε η ταυτότητά
μου ούτε τίποτε περισσότερο από
ένα χαρτί του «καίσαρα» και όχι του Θεού και δεν με αφορά τι θα γράφει ή τι δεν θα γράφει επάνω αυτό το χαρτί. Δεν έχει
καμμία απολύτως σχέση με μένα και κυρίως δεν έχει καμμία απολύτως σχέση με την πίστη μου στον Θεό!
Και τα «του καισαρος τω καίσαρι» όχι τω Θεώ.
Δεν ταυτίζομαι εγώ ως άνθρωπος, ως δημιούργημα του Θεού με ένα χαρτί της εκάστοτε κάποιας κοσμικής εξουσίας. Μπακαλόχαρτο είναι και δεν κάνει ούτε για χαρτί υγείας η αστυνομική ταυτότητα.
Και αν της δίνουμε την όποια αξία, δίνουμε αξία στον «Καίσαρα» και όχι στον Θεό.
Και τώρα επί της ουσίας..
Γνωρίζεις πόσα εκατομμύρια Έλληνες Ορθόδοξοι ζούν εκτός Ελληνικού κράτους;
Πολλοί από αυτούς δεν έχουν κάν ταυτότητα ή και αν έχουν δεν γράφει θρήσκευμα
Είναι λιγότερο Ορθόδοξοι από μένα ή από οποιονδήποτε άλλον του οποίου η ταυτότητα γράφει Χ.Ο.; (επειδή η δική μου ταυτότητα γράφει Ορθόδοξος Χριστιανός.. και αν δεν ..... )
Τώρα τα περί μαρτυρίας .. ας μην τα σχολιάσω καλύτερα
Μάρτυρες και ομολογητές ήταν αυτοί που
πλήρωναν με την ζωή τους την ομολογία πίστεως
Όταν το τίμημα και για την δική μας μαρτυρία θα είναι η ζωή μας τότε να μας δώ..
μέχρι τότε....
Μέθυσ’ απόψε το κορίτσι μου
και το χειλάκι του, που καίει
κομμένα λόγια γιασεμάκια μου
παραπονιάρικα μου λέει
.. πάνω που είπα να μην ξαναγράψω .. αυτό σημαίνει απόφαση!