Τα πάθη
Συντονιστής: Συντονιστές
- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Γιατί Απόστολε τόσο άγριος είμαι;
Λοιπόν, Απόστολε έχει δίκιο αυτός που σου είπε για το αφ' υψηλού, αν εννοούσε ότι είσαι πολύ θεωρητικός αδελφέ μου.
Στις περισσότερες ερωτήσεις απαντάς με θεωρία κυρίως από το Γέροντα Παΐσιο. Ο Γέροντας είναι ένας εξαιρετικός πνευματικός θησαυρός, αλλά δεν είναι πανάκεια. Πρέπει να διευρύνεις τις πηγές σου, αλλά κυρίως πρέπει να γίνεις πιο πρακτικός, δηλαδή να μεταφέρεις την πείρα σου από τον μέχρι τώρα αγώνα σου. Τα λάθη μας μπορεί να βοηθήσουν κάποιους άλλους να τ' αποφύγουν.
Λοιπόν, Απόστολε έχει δίκιο αυτός που σου είπε για το αφ' υψηλού, αν εννοούσε ότι είσαι πολύ θεωρητικός αδελφέ μου.
Στις περισσότερες ερωτήσεις απαντάς με θεωρία κυρίως από το Γέροντα Παΐσιο. Ο Γέροντας είναι ένας εξαιρετικός πνευματικός θησαυρός, αλλά δεν είναι πανάκεια. Πρέπει να διευρύνεις τις πηγές σου, αλλά κυρίως πρέπει να γίνεις πιο πρακτικός, δηλαδή να μεταφέρεις την πείρα σου από τον μέχρι τώρα αγώνα σου. Τα λάθη μας μπορεί να βοηθήσουν κάποιους άλλους να τ' αποφύγουν.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Θεωρώ τον Γέροντα πολύ μεγάλη μορφή, γιατί τα βιβλία του ήταν αυτά που μου έλυσαν ένα σωρό απορίες και εξακολουθούν να το κάνουν! Οι δικές μου εμπειρίες είναι ελάχιστες και τις αναφέρω όπου δεν έχω να γράψω κάτι αντίστοιχο από κάποιο βιβλίο!filotas έγραψε:Γιατί Απόστολε τόσο άγριος είμαι;
Θα φροντίσω όμως να διευρύνω τις πηγές μου και την πληροφόρησή μου γιατί είμαι πίσω σε πολλά θέματα.
Το θεωρητικός δεν μπόρεσα να το καταλάβω καλά. Νομίζω ότι ο μακαριστός Γέροντας Παΐσιος, τον οποίο κατά κόρον χρησιμοποιώ, δεν ήταν ιδιαίτερα θεωρητικός, μάλλον το αντίθετο θα έλεγα. Μπορείς να μου το αναλύσεις περαιτέρω;
Όσο για σένα, χμμμ, επειδή αποτελείς δάσκαλο για μένα, δυσκολεύομαι πολύ να βρω κάτι! Γι' αυτό είπα ότι θα το σκεφτώ πολύ! Νομίζω πάντως ότι μερικές φορές είσαι λίγο απόλυτος στις θέσεις σου, σχετικα με το πώς πρέπει να συμπεριφέρεται ο καθένας μας (σωστό ή λάθος). Κι ίσως, για το λόγο αυτό, να βγάζεις μια επικριτική διάθεση. Εμένα προσωπικά μου αρέσει αυτό, αλλά είναι ελάχιστα δημοφιλές.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
ΓΙΝΕΤΑΙ ! με την βοηθεια του Θεου ολα γινονται !smarti έγραψε:Για τα αλλα κατι γινετε αλλα για το τσιγγαρο ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.
Καπνιζα καποτε τρια πακετα την ημερα. Ειχα δοκιμασει να το λιγοστεψω,τσιχλες, επιθεματα,τιποτα.
Καποτε ενας ασθενης μου , μου ειπε οτι θα εκανε θερμη προσευχη για μενα...τον ευχαριστησα,αλλα δεν εδωσα σημασια.
Το ξεχασα...μετα απο λιγο καιρο,σαν απο παρορμηση ,τσαλακωσα το πακετο μου και το πεταξα στα σκουπιδια. Απο εκεινη τη στιγμη,δεν ξαναβαλα τσιγαρο στο στομα μου. Αυτο συνεβη πριν 25 χρονια. Τα συμπερασματα δικα σου αδελφη μου...
Ας κανομε αδελφοι μου ολοι μας θερμη προσευχη για ολους τους εξαρτημενους,απο οτιδηποτε...
Ολοι μας,για ολους μας.
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας

Που εισουν μελπομενη τοσο καιρο και σε χασαμε.Μου ελειψαν οι απαντησεις σου!!!!!!!!!!
Η αληθεια ειναι οτι μαλλον δεν θελω να το κοψω και φοβαμαι οτι θα με χτυπησει καμια αρρωστεια και ισως μονο τοτε να βαλω μυαλο.
Η αληθεια ειναι οτι μαλλον δεν θελω να το κοψω και φοβαμαι οτι θα με χτυπησει καμια αρρωστεια και ισως μονο τοτε να βαλω μυαλο.
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Καλόν αγώνα, Σμαραγδή!smarti έγραψε:Εχεις δικαιο σε ολα φιλοτα σε ευχαρηστω πολυ.Μου εβαλαν κανονα εχθες.Θα προσπαθησω με τη βοηθεια του θεου να ειμαι ποιο επιμελης.ΕΥΧΑΡΗΣΤΩ!!!!!!!
Δεν ξερεις ποσο χρειαζομαι αυτην την εσωτερικη ηρεμια.Παρακαλαω συνεχεια τον Χριστουλη μας να με βοηθησει να γινω ενας ταπεινως και πραος ανθρωπος.
Με ηρεμία, απόλυτη εμπιστοσύνη στον Κύριο (την οποία δεν αμφισβητώ ότι έχεις) και, βέβαια, καθόλου ανυπομονησία. Εκείνος είναι ο μόνος που δεν ξεχνάει και ο μόνος που τα ξέρει ΟΛΑ! Γι' αυτό και ξέρει ΠΟΤΕ είναι ωφέλιμο για μας να απαντήσει! Εμείς που δεν ξέρουμε, βιαζόμαστε, ή νομίζουμε ότι μας ξέχασε!
Και να κόψεις το τσιγάρο σε παρακαλώ! Αν δεν αποτελέσεις πρότυπο για τα παιδιά σου πώς θα τα ζητήσεις να κάνουν αγώνα;
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας

filotas έγραψε:Η σειρά σου τώρα, πες τα μου κι εμένα όσο πιο αυστηρά μπορείς σε παρακαλώ.
:-# :-# :-# :-# :-# :-# :-# :-# :-# :-# :-# :-# :-# :-# :-# :-# :-# :-# :-# :-# :-# :-# :-# :-# :-# :-# :-# :-# :-# :-# :-# :-# :-#
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Έχεις δίκιο Απόστολε, πολλές φορές είμαι απότομος στις εκφράσεις μου και δημιουργώ αυθόρμητη αντίδραση. Θα προσπαθήσω να είμαι πιο προσεκτικός και πιο ήπιος στο μέλλον.aposal έγραψε:filotas έγραψε:Νομίζω πάντως ότι μερικές φορές είσαι λίγο απόλυτος στις θέσεις σου, σχετικα με το πώς πρέπει να συμπεριφέρεται ο καθένας μας (σωστό ή λάθος). Κι ίσως, για το λόγο αυτό, να βγάζεις μια επικριτική διάθεση. Εμένα προσωπικά μου αρέσει αυτό, αλλά είναι ελάχιστα δημοφιλές.
Όσο για το δάσκαλος, σ' ευχαριστώ αλλά ο Κύριος είπε να μην έχουμε κανένα δάσκαλο επί γης πρά μόνο Εκείνον. Εγώ είμαι απλά "ερωτοχτυπημένος" από Θείο Έρωτα και προσπαθώ απεγνωσμένα να μάθω όσο το δυνατόν περισσότερα για Εκείνον, μήπως και καταφέρω να καταλάβω τι ζητά από μένα, κι ύστερα να ρποσπαθήσω να το κάνω πράξη. Κι όσο για πείρα, κακή πείρα έχω από τα ατελείωτα λάθη που έχω κάνει και προσπαθώ να τα πω στους άλλους μπας και δεν κάνουν κι αυτοί τα ίδια.
Συμφωνώ απολύτως με τον aposal αγαπητή smarti !!aposal έγραψε: Και να κόψεις το τσιγάρο σε παρακαλώ! Αν δεν αποτελέσεις πρότυπο για τα παιδιά σου πώς θα τα ζητήσεις να κάνουν αγώνα;
Για την ακρίβεια ως φανατική αντικαπνίστρια το απαιτώ !!
Να μας ενημερώνεις για την πρόοδό σου, ώστε να σε ενθαρρύνουμε ή να σε μαλώνουμε αν χρειαστεί :) :D
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ξερετε που ποναει ο καθενας εεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε::::::::::: :mozilla_cry: :mozilla_cry: :mozilla_cry: :mozilla_cry: :mozilla_cry: :mozilla_cry: :mozilla_cry: :mozilla_cry: :mozilla_cry: :mozilla_cry: